Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η τελευταία ευκαιρία; για τα Νοσοκομεία Άργους Ναυπλίου

Με την τρίτη επικαιροποιημένη έκδοση του Μνημονίου προβλέπονται οι συγχωνεύσεις και συνλειτουργίες Νοσοκομείων όπως των Άργους και Ναυπλίου.

Καταθέτω την πρόταση όπως η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Δήμος Ναυπλιέων αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής από φορείς υγείας του Νομού και εκπροσώπους των Διοικήσεων, των Γιατρών και όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου με σκοπό να ετοιμάσουν κοινά αποδεκτή πρόταση για συνδιοίκηση, συνλειτουργία, καταμερισμό κλινικών και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του Νομού.

Οι υπερβολές από το κόψιμο μιας πίτας

Μας πρήξανε με την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η συμμετοχή στην κοπή της πίτας ΟΝΝΕΔ και ΝΟΔΕ της ΝΔ με παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος και πρωτόγνωρη παρουσία της νεολαίας και σύνθημα η νίκη είναι κοντά.

Επικοινωνιακά η επιτυχία όντως είναι μεγάλη, ας όψονται τα "ελεγχόμενα;" μέσα ενημέρωσης και η "βαριεστημάρα" όσων πιθανώς θα ήθελαν να αντιπαρατεθούν (μπορεί να θέλουν να τα έχουν καλά στο μέλλον) των άλλων που η οικονομική δυσπραγία τους κάνει να σιωπούν.


Και εσένα ρε Avriane τι σε νοιάζει;

Δεν μπορώ ρε παιδιά να τρώω συνέχεια το κουτόχορτο που μας σερβίρουν και να θέλουν να το καταπιούμε και αμάσητο.

Είδα video και φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Panazis Royal και έριξα μια ματιά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις πριν από τις πρόσφατες εκλογές υποψηφίων και πραγματικά ούτε το ένα τρίτο δεν παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας.

Εκατόν πενήντα με διακόσια άτομα ήταν όλα-όλα οι ίδιοι γνωστοί εδώ και είκοσι χρόνια που γυροφέρνουν στις θέσεις εξουσίας.

Ούτε καινούργια πρόσωπα και μάλιστα πολλές και ηχηρές απουσίες κυρίως από την περιοχή του Άργους και της Ερμιονίδας.

Που ήταν η νεολαία που έδωσε δυναμικό "παρών" σύμφωνα με τις ανακοινώσεις;

Αν δείτε εσείς νεολαίους στο video από την εκδήλωση εγώ θα ζητήσω συγνώμη.

Καλό είναι τα κόμματα εξουσίας να δίνουν ελπίδα και προοπτική στο λαό αλλά να με συγχωρείται αυτό που είδαμε ήταν μια "μάζωξη" που ευλόγησε τα γένια εαυτών και αλλήλων και βέβαια του αρχηγού γιατί από αυτόν εξαρτώνται όλα και η τύχη των ίδιων.

Σταματώ εδώ με μια επισήμανση.

Καλά τα τοπικά ΜΜΕ έχουν τους δεσμούς και τις ανάγκες τους, τα blogs όμως τι ρόλο παίζουν να αναπαράγουν αβασάνιστα και ασχολίαστα ότι τους στέλνουν για ανάρτηση;

Όπως την καθημερινή πλέον ανακοίνωση-δήλωση του Βουλευτή Γιάννη Ανδριανού περί κινητοποίησης "όλου του Ελληνισμού" για την εκκλησιά του Άι Γιάννη στο Άργος που κάηκε.

Εντάξει και μεις Χριστιανοί Ορθόδοξοι βαπτιστήκαμε δεν θα μας πονούσε λιγότερο χωρίς την ανακοίνωση του Βουλευτή.

Άλλωστε μπορεί να κάνει μια ερανική επιτροπή, με πρώτο καταθέτη τον ίδιο, για την αποκατάσταση του Ναού.

Καταλάβατε γιατί φωνάζω; γιατί θέλω να ξέρουν ότι δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να θυσιάσουμε τη νοημοσύνη μας στα όποια κομματικά συμφέροντα που από καιρό έχουν πάρει διαζύγιο από το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον όσο και αν "σκούζουν" γι΄αυτά.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι προθεσμίες τρέχουν, οι Δήμοι τι κάνουν;

Το καλαμπούρι με τα οικονομικά των Δήμων έχει τελειώσει από καιρό.

Μερικοί ακόμη δεν το έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή ακόμα χειρότερα έχουν άγνοια.

Πρόβλημά τους βέβαια γιατί εμάς ενδιαφέρει η αλήθεια, η διαφάνεια και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο.

Δείτε λοιπόν την υποχρέωση των Δήμων να καταχωρήσουν τα οικονομικά τους στοιχεία στη βάση οικονομικών δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών τις ημερομηνίες και τις ποινές που προβλέπονται.

'Οποιος Δήμος είναι συνεπής ας το ανακοινώσει γιατί εμείς ψάξαμε και δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο για κανένα Δήμο της Αργολίδας κάτι που σημαίνει ότι θα αρχίσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &

ΗΛ/ΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ     

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΟΤΑ     
ΤΜΗΜΑ  ΟΙΚΟΝ. Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ 

 Αθήνα    11      Ιανουαρίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: οικ.458

ΠΡΟΣ: τους δήμους της χώρας

Αριθμ. Εγκυκλίου: 4
.............
Οι δήμοι θα πρέπει να καταχωρήσουν στην βάση οικονομικών δεδομένων άμεσα και μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011, τα μηνιαία οικονομικά τους στοιχεία που αφορούν στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2010, όπως αυτά καθορίζονται με την εγκύκλιο 2/61968/0094/17-9-2010 του Γ.Λ.Κ., σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3845/2010. Παράλληλα, μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2011 θα πρέπει να ενσωματωθούν στη βάση δεδομένων τα στοιχεία με τις εκτιμήσεις ως προς τα απολογιστικά στοιχεία (προσωρινός απολογισμός) για το έτος 2010.
.............

- Η μη ενσωμάτωση ή η καθυστέρηση ενσωμάτωσης στη βάση των οικονομικών στοιχείων από τους δήμους, επισύρει επίσης, κατά περίπτωση, τις ακόλουθες κυρώσεις :

α) Παρακρατείται και δεν αποδίδεται στο δήμο η μηνιαία τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για όσο χρόνο καθυστερεί η ενσωμάτωση των στοιχείων στη βάση (άρθρο 7, παρ.5 π.δ 113/2010)
β) Επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του δήμου που ανέρχεται από πέντε τοις εκατό (5%) έως δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π) του άρθρου 259 του ν.3852/2010, ανάλογα με τη συχνότητα και τη βα­ρύτητα της παράβασης, το οποίο παρακρατείται κατά την κατανομή των Κ.Α.Π. του επόμενου έτους.
...........

Φυσικά και θα επανέλθουμε.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο

Αν και η απάντηση του Δημήτρη Κωστούρου πήγε σε άλλο blog σημασία έχει ότι απάντησε άμεσα στο σχόλιο και τα ερωτήματά μας.

Τους συνδημότες μου και συμπολίτες μου που μου εμπιστεύθηκαν να διαχειριστώ καταστάσεις και διαδικασίες με διαφάνεια τουλάχιστον είμαι υποχρεωμένος να τους ενημερώνω και φυσικά να απαντώ σε όποιον θέλει να ενημερώνεται για την όποια σχετική με τα καθήκοντά μου δραστηριότητα .
Για να έχεις το δικαίωμα να κρίνεις εσύ αύριο αυτόν που πιθανώς να βρίσκεται στη θέση που είσαι εσύ σήμερα πρέπει να δέχεσαι την όποια κριτική (κακοπροαίρετη ή καλοπροαίρετη) επώνυμη ή ανώνυμη και να απαντάς .
Έτσι θα προσπεράσω τη συμβουλή φίλου να μην απαντώ σε ανώνυμα άρθρα .Οι δηλώσεις μου δεν είχαν στόχο να πείσουν κανέναν και για τίποτα. Στόχο είχαν να ενημερώσουν για το κλείσιμο της πισίνας. Δεν επιχειρηματολόγησα. Γεγονότα ανέφερα.
Ο τρόπος εκταμίευσης χρημάτων για τους πρώτους 3 μήνες είναι αυτός με τα 12ρτημόρια και είναι γεγονός δεν το έβγαλα από την κοιλιά μου. Αν το κράτος περικόπτει σε κρατικοδίαιτη δομή χωρίς ενημέρωση το 35% περίπου και δεν έχει ευθύνη τότε ……..
Ρώτησα το φίλο μου και πρόεδρο την περίοδο 2000 – 2001 παράδοση παραλαβή Δ.Α.Κ.Ν. και με διαβεβαίωσε ότι είχε κλείσει 3 με 4 μήνες λόγω έλλειψης καυσίμων.Για το «λύσεις υπάρχουν» μου θυμίζει το ανεπανάληπτο «λεφτά υπάρχουν».
Στα δύο ερωτήματα που μου θέσατε.
1. Σας παραθέτω τα έξοδα από το 2002 μέχρι το 2010 για να δούμε όλοι τον πενταπλασιασμό!!! των δαπανών του Δ.Α.Κ.Ν.
ΕΞΟΔΑ:
2002: 476.468€
2003: 513.956€
2004: 575.015€
2005: 497.656€
2006: 588.003€
2007: 640.582€
2008: 665.250€
2009: 725.469€
2010: 584.112€
Αν συνυπολογίσετε τις αυξήσεις των τιμών από το 2002 μέχρι σήμερα θα έχετε συμπεράσματα.
2. Η ιστοσελίδα του Δήμου θα κοστίσει 19000€ + ΦΠΑ και έγινε με απευθείας ανάθεση.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο blog σας

Αντιπαρέρχομαι τα περί κριτικής και ανωνυμίας των blogs και μπαίνω στην ουσία, εκτός βέβαια από την ταύτιση του λύσεις υπάρχουν χωρίς εισαγωγικά με το όντως ανεπανάληπτο "λεφτά υπάρχουν" του Πρωθυπουργού, μακρυά από μένα, μπρρρρρρ!!!!!

Ο Πρόεδρος φίλος σου αγαπητέ Δημήτρη που σου είπε για το 2000-2001 ήταν αυτός που παρέδωσε το Αθλητικό Κέντρο στο Δήμο Ναυπλίου και όντως υπήρχαν προβλήματα γιατί δεν πλήρωναν τα καύσιμα, τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΝ δημιουργώντας χρέη περισσότερα των 40 εκατομμυρίων δραχμών που κατέβαλε άμεσα ο Δήμος Ναυπλίου και από την πρώτη μέρα λειτούργησαν όλα άψογα χωρίς να ανασταλεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου ούτε για μία μέρα μέχρι και σήμερα.

Μάλλον τον Πρόεδρο που ανέλαβε τότε θα έπρεπε να ρωτήσεις.

Όσον αφορά τις δαπάνες θα πρέπει να διαχωριστούν οι λειτουργικές από αυτές που έγιναν στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Αθλητικού Κέντρου από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για να φανεί το πραγματικό κόστος της τότε και της σημερινής λειτουργίας.

Αυτά μπορεί να βρεθούν, ακόμη και να δικαιολογηθούν.

Αυτό όμως που θεωρώ αδικαιολόγητο με ευρύτερες προεκτάσεις είναι:

Η ιστοσελίδα του Δήμου θα κοστίσει 19000€ + ΦΠΑ και έγινε με απευθείας ανάθεση.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Το ξαναδιαβάζω και τρίβω τα μάτια μου, μήπως δεν βλέπω καλά, γιατί δεν δικαιολογείται με τίποτα ούτε η απευθείας ανάθεση ούτε και το υπέρογκο ποσό.

Βάζω τα ερωτήματα που ούτως ή άλλως θα απαντηθούν:

1ον Σε ποιόν ανετέθη η κατασκευή της ιστοσελίδας του Δήμου και με ποιο κριτήριο;

2ον Υπάρχουν προδιαγραφές και απαιτήσεις για το έργο και ποιοι τις συνέταξαν;

3ον Υπάρχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης και ρήτρες καλής λειτουργίας;

4ον Πόσο χρόνο καλύπτει η σύμβαση ανάθεσης;

5ον Ποιο το επείγον της απευθείας ανάθεσης;

6ον Ποιος καθόρισε το ποσό των 19.000 ευρώ και με ποια δεδομένα;

Αυτά προς το παρόν γιατί σίγουρα θα επανέλθουμε.

Και για τους απορούντες αναγνώστες μας απλά να αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκήρυξε διαγωνισμό για κατασκευή ιστοσελίδας της Περιφέρειας με πολύ απαιτητικές προδιαγραφές και πολύ περισσότερες απαιτήσεις από αυτής του Δήμου Ναυπλιέων με ύψος δαπάνης 15.000 ευρώ.

Αναμένω απάντηση.   

Τι άλλο θα ακούσουμε

Είναι απίστευτο, διαβάστε τι βρήκα τρεις η ώρα το πρωί μετά το σοκ από το "κράξιμο" στον Πρωθυπουργό μας στη Γερμανία νέο σοκ (έχουν βαλθεί να με εξοντώσουν).

Υπάρχει ένα blog που λέγεται ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και τι γράφει στις 10 Ιουλίου 2010 ο εξ απορρήτων του Αντώνη Χρύσανθος Λαζαρίδης ερμηνεύοντας τη θέση που μόλις πριν δύο μέρες είχε παρουσιάσει για έξοδο από την κρίση;

Δεν το αντιγράφω διαβάστε το όλο να το χαρείτε στις 10 Ιουλίου 2010 επαναλαμβάνω πατήστε εδώ.

Όχι τίποτα άλλο αλλά γιατί κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι αδίκησα τον Αντώνη με το χθεσινό μου post.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το κολυμβητήριο Ναυπλίου

Τους λόγους που θα μείνει κλειστό το κολυμβητήριο Ναυπλίου για τουλάχιστον ένα μήνα μας λέει ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και υπεύθυνος για τη λειτουργία του.

Όμως δεν μας πείθει γιατί η βολική πια, από τους τοπικούς άρχοντες, ευθύνη της κεντρικής εξουσίας σε κάθε τι που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι ίδιοι γίνεται πλέον αντιληπτή από τους Δημότες και φυσικά όλο και λιγότερο πιστευτή.


Όσο για το άλλοθι της μετάβασης στο νέο καθεστώς του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να υπενθυμίσουμε στο φίλο Δημήτρη ότι και το 2000-2001 έγινε κάτι ανάλογο με τη μεταβίβαση του Αθλητικού Κέντρου από τη Γενικά Γραμματεία Αθλητισμού στο Δήμο Ναυπλίου με πολύ χειρότερες συνθήκες και το κολυμβητήριο δεν έπαψε να λειτουργεί ούτε λεπτό.

Απλά γιατί λύσεις πάντα υπάρχουν.

Να βάλουμε και δυο ερωτήματα στο Δημήτρη Κωστούρο:

1ον Υπάρχει εξήγηση πως μέσα σε οκτώ χρόνια πενταπλασιάστηκε τουλάχιστον η δαπάνη για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου;

2ον Ξαναρωτάμε, με ποιο τρόπο έγινε η ανάθεση και πόσο θα στοιχίσει η ιστοσελίδα του Δήμου;

Και ένα ερώτημα για τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου κ. Τάσο Κούτρη γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση:

Προτίθεστε να εκδώσετε ανακοίνωση για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου;


Η μπάλα στην κερκίδα

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος έβαλε μερικά θέματα προ ημερησίας διάταξης στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων με σαφήνεια και καθαρότητα δείχνοντας από την αρχή ότι έχει σκοπό χωρίς κραυγές να ασκήσει υπεύθυνα τον αντιπολιτευτικό του ρόλο.

Η απάντηση από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Ραφαήλ Μπαρού δεν μας εξέπληξε.

Όταν δεν παρεμβαίνουμε εκεί που μας παίρνει ρίχνουμε την μπάλα στην κερκίδα.

Βέβαια όταν είσαι Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου-Ερμιονίδας σχεδόν είκοσι χρόνια και η μόνη ανάμνηση από την Προεδρία σου είναι τα σουβλιστά αρνιά στην Καραθώνα τις Πρωτομαγιές τότε το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι αντί η μπάλα να πάει στην εξέδρα να πάει στα χωράφια.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Στον απόηχο ενός ντέρμπι

Επειδή δεν μασάω τα λόγια μου και οι εξελίξεις τρέχουν να πούμε δυο λόγια ξεκάθαρα για κάτι τύπους στυλ Μαρινάκη, Παπαγιάννη, Πάγκαλου και Σαμαρά.

Με αφορμή τις δηλώσεις Σισσέ και Ζιλμπέρτο ότι με τη λήξη του συμβολαίου τους θα φύγουν από τη χώρα μας αηδιασμένοι από αυτά που συμβαίνουν στον χώρο τους, τον αθλητισμό, δηλώνω ότι εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να φύγω.


Έλα μωρέ και ποιος είναι ο Σισσέ και ο Ζιλμπέρτο ακούω τον αντίλογο.

Απαντώ. Είναι δυο σοβαροί επαγγελματίες που με το ταλέντο και τη δουλειά τους γνώρισαν την παγκόσμια αναγνώριση και έφτασαν στο ανώτερο επίπεδο καταξίωσης κερδίζοντας παγκόσμια κύπελα. σέβονται αυτό που κάνουν, δεν κοροϊδεύουν και είναι υπόδειγμα για νέους αθλητές και τη νεολαία γενικότερα.

Πάμε στους δικούς μας.

Μαρινάκης Πρόεδρος Ολυμπιακού.

"Στον αγώνα, είδαμε φάσεις, γκολ και όταν τέλειωσε το παιχνίδι εγώ κατέβηκα να συγχαρώ τους παίκτες. Γι' αυτούς που λένε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού υπέφεραν μετά το τέλος του αγώνα, εγώ δεν είδα τον κύριο Σισέ να υποφέρει. Είδα τον κύριο Σισέ να θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Αν θέλει να αποχωρήσει, ας φύγει χωρίς τις φούστες του και τις μπλούζες του. Όλα τα άλλα είναι μικρότητες".

Χωρίς σχόλια, άλλωστε έδωσε και 100 εκατομμύρια στο "Θείο", αλήθεια που είναι αυτός;

Παπαγιάννης, Δημοσιογράφος συνδιαχειριστής του blog fimotro παλιός "Γαύρος" και όψιμος Σαμαρικός σε μεταμεσονύχτιες αναρτήσεις του.

ΕΨΑΧΝΕ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη. Και εμείς παίρνουμε υπόψιν μας όλες τις απόψεις. Ο Σισέ βρήκε το τέλειο άλλοθι που έψαχνε για να την κάνει... Κατά τα άλλα, την ευθύνη για τη σημερινή σφαγή (είναι αλήθεια) του ΠΑΟ, την έχουν οι...
Αμπράμοβιτς του, που λάκισαν σαν λαγοί κι άφησαν τον... προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Γόντικα(!!!), να αντιπαρατίθεται εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων με το Μαρινάκη, που είναι λογικό σαν άρρωστος Γαύρος κι έχοντας κάνει σε αυτούς τους καιρούς επένδυση 100 εκ.,να θέλει να την προστατεύσει με κάθε τρόπο. Οι Γαύροι μένουν με μία πίκρα ότι θα θέλαμε να τους έχουμε τελειώσει με καθαρότερο τρόπο,αλλά έστω κι έτσι... πάλι πρωταθλητές!!! Άλλωστε κι ο ΠΑΟ έχει δεχθεί αρκετά δώρα κι έξτρα βαθμούς από τη διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα...

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ... ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ!...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Από κοντά με τον Σαμαρά. Πήγε για ένα ουισκάκι στο ημίχρονο, τον πρόεδρο της Ν.Δ. όμως δεν τον έχασε από τα μάτια του. Δυο θέσεις πιο δίπλα του καθόταν συνεχώς ο Γιακουμάτος. Από εκεί ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος έχει γίνει κολλητός του προέδρου της... Ν.Δ. Τι σου κάνει ο Θρύλος...






ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Ο άνθρωπος του Fimotro, ήταν, όπως σχεδόν κάθε Κυριακή στο "Γ. Καραισκάκης". 2-3 θέσεις πιο δίπλα από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζε σαν τρελός το γκολ του...
Ολυμπιακού στο 91. Το έζησε το παιχνίδι και φάνηκε αυτό...







Μπράβο Πρόεδρε Αντώνη, αντί να φύγεις αηδιασμένος, τι σας λέω τώρα.

Δεν μας λες και για τη διαφορά της αξιοποίησης από το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας;

Μπράβο κύριε Παπαγιάννη, γενικώς. 

Πάμε και στον Πάγκαλο, αυτός το βιολί του.

Ο κ. Πάγκαλος απαντώντας το Σάββατο σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού είπε ότι το «’μαζί τα φάγαμε’ προέρχεται από διαδικασίες που περιλαμβάνουν και τον πολίτη ατομικά ή συλλογικά».

Μία από τις συμπεριφορές αυτές είναι η μη καταβολή του ΦΠΑ στο κράτος, η οποία είναι «υπεξαίρεση, ποινικό αδίκημα» και κάτι που «έχουν κάνει πολλοί επαγγελματίες», όπως είπε.

Πρόσθεσε σχετικά με το σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τη ΓΕΝΟΠ, ότι «όταν παίρνει το σωματείο δώρα και μπαξίσια από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, αυτό δημιουργεί μία περαιτέρω τρύπα στο έλλειμμα».

«Έτσι δημιουργήθηκε το έλλειμμα, με υπερβολικές δαπάνες και όχι επαρκή έσοδα», ανέφερε.


Μάλιστα, και που βρέθηκαν τα 600 δις Ελλήνων καταθετών σε Τράπεζες της Ελβετίας;

Αυτό προφανώς δεν το ξέρεις ή πιστεύεις ότι τα απέκτησαν με την τίμια δουλειά τους και τον ιδρώτα του προσώπου τους.

Α ρε τυχεροί Σισσέ και Ζιλμπέρτο.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλε Σισσέ ξανά

Μετά τη σφαγή του ΠΑΟ στο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ πιστεύω και οι δύσπιστοι να κατάλαβαν γιατί ο Σισσέ φόρεσε φούστα ΔΗΜΟΣΙΑ και όχι σαν μέρος σόου σε πίστα όπως οι Ρουβάς και Μαζωνάκης που θέλησαν κάποιοι να μας πουν για να χλευάσουν την πρωτιά του.


Και υπάλληλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να μετέδιδαν τον αγώνα θα τηρούσαν τα προσχήματα από την Κρατική Τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες όσο για τη διαιτησία κάτι σαν διατεταγμένη υπηρεσία φάνηκε, και η υποκρισία, ο Καλόπουλος λέει έδωσε το μισθό του για κάποια αναξιοπαθούντα παιδιά.
Χα, και αυτοί που πίνουν το αίμα των εργαζομένων και δεν πληρώνουν εφορία και Ταμεία κάνουν δωρεές στα φιλόπτωχα ταμεία από τα κλεμμένα.

Γι΄ αυτό είναι μεγάλος ο Σισσέ, γιατί είναι αυθεντικός και γιατί προκαλεί όλους τους δήθεν, σε μια χώρα που περισσεύει η υποκρισία, και που πολλοί από αυτούς φοράνε παντελόνια μόνο για να μην κρυώνουν.

Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω δείτε στα μεγαλύτερα αθλητικά sites τι γράφουν, για τρομοκράτη του Ολυμπιακού και για κάποιες διαμαρτυρίες του ΠΑΟ και δείτε και τις φάσεις που εδώ και σαράντα χρόνια που βλέπω ποδόσφαιρο πιο καθαρές δεν έχω δει.

Δείτε και τους "επιστήμονες" ΑΝΔΡΕΣ; με παντελόνια:


































Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης αναλύει για λογαριασμό του Contra.gr τις (τρεις) επίμαχες φάσεις του ντέρμπι.
- Στην φάση του 44ου λεπτού η μπάλα από το κεφάλι του Τοροσίδη πάει στο -απλωμένο- χέρι του και ο διαιτητής κρίνει ότι δεν υπήρχε πρόθεση, η οποία πρωτίστως τιμωρείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εχω σοβαρές επιφυλάξεις για την απόφασή του. Και πολύ περισσότερο για το σφύριγμά του για επιθετικό φάουλ στον Νίνη. Δεν θα τον κατηγορούσα, σε καμία περίπτωση, αν αντί για όλα αυτά σφύριζε πέναλτι.
- Στην φάση του γκολ του Κατσουράνη δεν υπάρχει καμία περίπτωση οφσάιντ. Ο σκόρερ καλύπτεται από τουλάχιστον δυο -ενδεχομένως και τρεις- παίκτες του Ολυμπιακού. Όφειλε ο βοηθός να μη σηκώσει τη σημαία, παρασύροντας με την υπόδειξή του τον διαιτητή.
- Τέλος, στην φάση του 91ου λεπτού, ο Τζιμπούρ φαίνεται να δέχεται την κεφαλιά – πάσα του συμπαίκτη του ευρισκόμενος στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο του Παναθηναϊκού. Σχετικά με την εμπλοκή του Πάντελιτς, ο κανονισμός είναι μάλλον σαφής: αν δεν συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην φάση, το γκολ είναι έγκυρο. Αν, εν προκειμένω, ο Πάντελιτς αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του χωρίς παράλληλα να εμποδίζει το οπτικό πεδίο ή τον ίδιο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, καλώς μέτρησε το γκολ. Εχω τις επιφυλάξεις μου για την θέση του επιθετικού του Ολυμπιακού χωρίς, πάντως, να μπορώ να είμαι κατηγορηματικός.

Το χέρι του Τοροσίδη που κοντρολάρει τη μπάλα ενώ δεν υπάρχει καμία επαφή με το Νίνη.


faul nini ston torosidi
Ανέβηκε από pklora7. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

Το πεντακάθαρο γκολ του Κατσουράνη.


offside sto goal tou pao
Ανέβηκε από pklora7. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.

Το γκολ του Ολυμπιακού που εκτός της θέσης του Πάντελιτς ο Τζιμπούρ είναι σε θέση οφ σάιντ.

 

osfp pao 2-1 jeabour sto 91
Ανέβηκε από pklora7. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

 Εξοργίζομαι, όχι για το αποτέλεσμα, ένα παιχνίδι ήταν άλλωστε αλλά για την απίστευτη κατάντια της χώρας μου.

Αυτά και του χρόνου.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο μεγάλος Σισσέ

Ο άνθρωπος δεν παίζεται.

Πολύ μπροστά.

Του αρέσει να προκαλεί και καλά κάνει σε μια κοινωνία όλο υποκρισία.

Άντε να δούμε πιο καλόπαιδο θα του πει "τι έχεις κάτω από τη φούστα ρε αράπη";;;

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τα χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) θα πνίξουν τελικά τους νέους Δήμους;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα οικονομικά των νεοσύστατων Δήμων είναι τα συσσωρευμένα χρέη των Δημοτικών τους Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Πρόσφατα ο Δήμαρχος Αργους Δημήτρης Καμπόσος ανακοίνωσε ότι το χρέος της ΔΕΥΑΡ ανέρχεται στο ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ.
Γύρω στα 17 εκατομμύρια υπολογίζεται και το χρέος της ΔΕΥΑΝ στο Ναύπλιο.
Περισσότερα από 3 εκατομμύρια πρέπει να είναι τα χρέη της ΔΕΥΑΚ στο Κρανίδι.
Με αυτά τα νούμερα καταλαβαίνει κανείς ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια και βέβαια η γεναία συνδρομή των πολιτών για να βγούμε από το αδιέξοδο.
Ο Δήμαρχος Αργους μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα υπογράψει την παραλαβή της ΔΕΥΑΡ.
Βέβαια και αυτός γνώριζε όπως και οι άλλοι Δήμαρχοι την κατάσταση ο δε Παναγιώτης Αναγνωσταράς ήταν και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ στο Ναύπλιο.
Η κακοδιαχείριση; η ανικανότητα; η απουσία πολιτικής; η ρουσφετολογική πολιτική; η ιδιοτελής πολιτική; τι ήταν αυτό που οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα; υπάρχουν ευθύνες; πως και πότε θα αποδοθούν;
Είναι δυνατόν ο Δημήτρης Καμπόσος να καταγγέλλει ότι η ΔΕΥΑΡ έχει εισπράξεις περίπου 2.600.000 ευρώ και μισθοδοσία των 51 υπαλλήλων 2.400.00 ευρώ;
Είναι δυνατόν κάθε πολίτης του Αργους να χρεώνεται με 89 ευρώ το χρόνο (τόσο βγαίνει με μια απλή διαίρεση) και μια τετραμελής οικογένεια με 356 ευρώ το χρόνο και να χρωστά η επιχείρηση τόσα χρήματα;
Στο Ναύπλιο είναι γνωστή η παραίτηση του Ανδριανού Ανυφαντή το καλοκαίρι του 2010 για παρεμβάσεις στο έργο του για αποφυγή πληρωμής υποχρεώσεων προς τη ΔΕΥΑΝ.
Επιπλέον η Δημοτική Επιχείρηση έχει ετήσιο έλλειμμα πάνω από 800.000 ευρώ.
Που θα οδηγήσουν όλα αυτά; στην υπαγωγή των Δήμων σε πρόγραμμα "προστασίας" με επώδυνους όρους στη χρηματοδότησή τους με αποτέλεσμα να λείπουν χρήματα για την όποια αναπτυξιακή προσπάθεια.
Αρκετοί ήταν αυτοί που φώναζαν τόσο καιρό για τα χρέη (και εμείς από το blog της argolidafree) αλλά όλοι είχαν το νου τους στην εκλογή τους και το θρίαμβό τους ενώ γνώριζαν την κατάσταση για την οποία δεν έλεγαν τίποτα.
Τώρα θα κληθούν οι Δημότες των νέων Δήμων πλέον να πληρώσουν τα σπασμένα και το τίμημα θα είναι βαρύ.
Εκτός αυτών οι ΔΕΥΑ θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ύδρευση και κυρίως την αποχέτευση των νέων περιοχών που εντάχθηκαν στους νέους Δήμους και δεν υπάρχει.
Τι σημαίνει αυτό; ανάγκη νέας χρηματοδότησης έργων.
Από που; πως;
Ας μην κοροϊδευόμαστε, η μόνη λύση είναι προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των χρεών (όπου είναι δυνατόν) με μείωση του επιτοκίου και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και συγχρόνως γενναία και σφιχτή πολιτική για συμμάζεμα των δαπανών, νέα δίκαιη τιμολογιακή πολιτική, άμεση είσπραξη οφειλομένων αλλά και έλεγχος των δικτύων που οι φήμες φέρουν να χάνεται το 40% του νερού μέχρι να φτάσει στις βρύσες μας.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την πρόταση, την ώρα που όλοι γνωρίζουν το οικονομικό πρόβλημα, για δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας του νερού του Αναβάλου ώστε να γίνει πόσιμο.
Ας πάει στα χωράφια και μετά συζητάμε το πως θα το πίνουμε.
Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και ότι νέο προκύπτει θα είμαστε εδώ για να το προβάλουμε.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καλλικράτης στο Ναύπλιο

Αν στο Άργος τα πράγματα είναι δύσκολα τότε στο Ναύπλιο μάλλον είναι τραγικά.

Που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.

Χωρίς πολιτική, πρόγραμμα, στρατηγική, χωρίς ικανά στελέχη (μέχρι αποδείξεως του εναντίου), με αργούς ρυθμούς όλοι τρέχουν πέρα δώθε να μπαλώσουν τις απαιτήσεις του Καλλικράτη.


Και αν οι άλλοι Δήμοι έχουν δικαιολογία ότι άλλαξαν οι Δήμαρχοι ο Δήμος Ναυπλίου και ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δεν έχουν καμία.

Γιατί και τις αλλαγές του Καλλικράτη γνώριζαν και το Δήμο που κυβερνούσαν επί οκτώ χρόνια γνώριζαν και τα πρόσωπα αιρετά και μόνιμα γνώριζαν αλλά και το χρόνο είχαν από τις 15 Νοεμβρίου να προετοιμαστούν.

Επομένως το ζητούμενο είναι γιατί δεν προετοιμάστηκαν.

Ο καθένας ας δώσει την ερμηνεία του, εμείς μήνες τώρα τα γράφαμε για την κόπωση και ανεπάρκεια του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Θέλετε κάτι χειροπιαστό; Ανατρέξτε στο Νόμο και τις εγκυκλίους του Υπουργείου για το αν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν την υποχρέωση οι Δήμοι να εφαρμόσουν.

Θα το κάνουμε εμείς αν χρειαστεί.

Ένα παράδειγμα, ο Δήμαρχος απαντά στην εφημερίδα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ σε εμπεριστατωμένο άρθρο για τα χρέη των Δήμων με πηγή της Τράπεζα της Ελλάδος ότι το χρέος του παλιού Δήμου Ναυπλίου είναι μόνο 800 τόσες χιλιάδες ευρώ ενώ από τις 3 Ιανουαρίου έπρεπε να έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο για την οικονομική κατάσταση που παραλαμβάνει από τη συνένωση και επομένως να γνωρίζει επακριβώς την οικονομική κατάσταση του νέου πλέον Δήμου και όλων των Νομικών Προσώπων τους που είναι και το ζήτημα ουσίας.

Τρέχουν τελευταία ώρα να φτιάξουν την απαράδεκτη ιστοσελίδα του Δήμου για την οποία τόσες διαμαρτυρίες έχουν ακουστεί και την οποία πρέπει να έχουν έτοιμη μέχρι το τέλος Μαρτίου (όπως προβλέπει ο Νόμος) γιατί ο Δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτήν και βγαίνει ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος να μας αναγγείλει ότι ετοιμάζουν νέα.

Με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση; ποιο θα είναι το κόστος;

Ποιοι θα είναι Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου; Μήπως τα ονόματα που ακούγονται; Σε τι θα συμβουλεύουν το Δήμαρχο για να τους πληρώνει ο Δημότης;

Γιατί δεν έγινε το ίδιο όπως στο Δήμο Άργους;

Αυτά έτσι για αρχή αλλά και για να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε διατεθειμένοι να μην κρύβουμε τίποτα από αυτά που θα βλέπουμε και ακούμε.