Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η συγκυβέρνηση έχει αρχίσει. Πάμε για εκλογές.

«Κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, μάλλον το έχουμε παρακάνει στην συναίνεση. Στην παιδεία ψηφίζετε από κοινού. Στο μεσοπρόθεσμο τα μισά τα ψηφίζετε από κοινού. Σήμερα ψηφίζετε από κοινού, όπως και την Πέμπτη στα αυθαίρετα. Κάντε και λίγο αντιπολίτευση!»

Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλή, 30 Αυγούστου 2011.

Βοήθειά μας


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πέτρο, μας πιάσανε.

Μετά τους φταίει το διαδίκτυο και τα blogs.

Γιατί αυτά δεν τα γράφουν τα ΜΜΕ ή τα γράφουν όταν πια τα έχουν μάθει όλοι διαβάζοντας τα blogs.

Ο Περιφερειάρχης μας κ. Πέτρος Τατούλης διόρισε την κόρη του στην Περιφέρεια ως δημοσιογράφο μέχρι τη λήξη της θητείας του, δηλαδή τον Αύγουστο του 2014, με μηνιαίο μισθό 2.200 ή 3.750 ευρώ (θα διευκρινιστεί και αυτό).

"Το τρένο, τελικά, σκότωσε περισσότερους απ’ όσους μετέφερε". Δημήτρης Καμπόσος

Σε αυτή τη χώρα έχουμε κουραστεί να ακούμε "ηρωικές" δηλώσεις από τους Άρχοντες της εξουσίας που όταν δεν προκαλούν τη νοημοσύνη μας, με αυτά που λένε, προκαλούν μάλλον θυμηδία.

Όταν βέβαια βγαίνεις και μιλάς κάθε μέρα στην τηλεόραση όλο και θα την αμολήσεις.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο "Γέρος", ο Κουτσόγιωργας, ο Δάκογλου, η ΔΕΥΑΝ και ο Prefadoros

Κάποτε στη Βουλή των Ελλήνων αγόρευε ο "Γέρος" Γεώργιος Παπανδρέου οπότε διεκόπη από Βουλευτή της αντιπολίτευσης που διαφωνούσε με αυτά που έλεγε.

"Ποιος φωνασκεί;" ρώτησε ο Παπανδρέου. "Εγώ" απάντησε ο Βουλευτής. "Α, εσείς, ε τότε είναι άνευ σημασίας" ολοκλήρωσε ο Παπανδρέου.

Λίγα χρόνια αργότερα στον ίδιο χώρο ο Μένιος Κουτσόγιωργας απευθυνόμενος στην δεξιά αντιπολίτευση είπε το φοβερό "δεν δικαιούσθε δια να ομιλήτε".

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πες΄τα Πολύδωρε, θα απαντήσει η ΔΕΥΑΝ;

Με τον Πολύδωρο Δάκογλου, όπως γνωρίζουν οι τακτικοί επισκέπτες του Prefadorou, με χωρίζουν διαφορές απόψεων, κυρίως ιδεολογικές, αλλά σέβομαι τα λεγόμενα του γιατί τον θεωρώ ευφυή και πάντα διαβασμένο.

Τον έχω κριτικάρει αυστηρά όπως κάνω προς όλους.

Δείτε μέσα σε ενάμισι λεπτό πως αποδομεί ένα μέρος της διαπλοκής και συγχρόνως δίνει την είδηση της πρόσληψης εκδότου εφημερίδας στη ΔΕΥΑΝ.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μήπως πρέπει να μιλήσετε κ. Μπούκουρη;

Επειδή ασχολούμαι κυρίως με τον παλιό Δήμο Ναυπλίου δεν πάει να πει ότι δεν βλέπω και προς την περιφέρεια.

Έτσι τον τελευταίο καιρό διαβάζω στο Διαύγεια συνεχώς εντάλματα πληρωμής του πρώην Δήμου Ασίνης για δαπάνες του προηγούμενου έτους 2010.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Έχω μάθει να τιμώ τα θεσμικά όργανα και ιδιαίτερα το κορυφαίο στο Δήμο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του.

Εκτιμώ τον κ. Τσιόδρα ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με τον οποίο γνωριζόμαστε από παλιά.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η ιστοσελίδα του Δήμου διαφημίζει την ιστοσελίδα του Ειδικού Συμβούλου

Προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος κ. Τσιόδρας δεν άφηνε ένα πολίτη (το Μάνο Περράκη) να "τραβάει" σε video τη συνεδρίαση γιατί διαθέτει blog και γιατί μόνο τα ελεγχόμενα από το ΕΣΡ έχουν αυτό το δικαίωμα!.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Καθάρισαν την παιδική χαρά στις Παλιές Εργατικές

Σας το έχω ξαναγράψει, και διαβάζουνε και ακούνε τον Prefadoro.

Ούτε δυο μέρες δεν πέρασαν που ανάρτησα φωτογραφίες με την παράκληση να καθαριστεί ο χώρος και σήμερα δείτε πως έγινε.

"Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα". Δημοτικό Συμβούλιο 19-8-2011

Παραθέτω όσα έγιναν στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου με αφορμή το κόψιμο των πεύκων στις Παλιές Εργατικές.


Επισημάνσεις αντί σχολίων:



1ον Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χρόνης αποκαλεί "βλάκα" συμπολίτη και δεν αντιδρά κανένας Δημοτικός Σύμβουλος.

2ον Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς αναλαμβάνει την ευθύνη κοπής τεσσάρων πεύκων την οποία "φορτώνει" στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου και λέει ότι θα κοπούν και άλλα.

3ον Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χρόνης αρνείται να απαντήσει που πήγαν οι τεμαχισμένοι κορμοί λέγοντας ότι καίγονται και προτάσσει το ατράνταχτο επιχείρημα "με γνωρίζετε".

4ον Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χρόνης "ομολογεί" ότι ήταν ήρεμος στο επεισόδιο με τον συμπολίτη Μάνο Περράκη, κατά τον τεμαχισμό των πεύκων, και προκαλεί να παιχτεί το video που φαίνεται να προπηλακίζει το Μάνο Περράκη (έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο), εδώ.

5ον Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Τσιόδρας ενοχλείται από τη βιντεοσκόπηση από πολίτη της συνεδρίασης (αγνοεί φαίνεται ότι οι συνεδριάσεις των περισσοτέρων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων αναμεταδίδονται απευθείας στο διαδίκτυο) και διατυπώνει την απαξία του για τα blogs αν και το συγκεκριμένο είναι επώνυμο.

6ον Η κυρία δημοσιογράφος που "ελέγχεται" από το ΕΣΡ διαμαρτύρεται για τα blogs.

7ον Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χρόνης λασπολογεί αφήνοντας υπονοούμενα "για τα κλεμμένα της ΔΕΤΑΝ", ενώ γνωρίζει (ή θα έπρεπε να γνωρίζει) την αλήθεια, προσπαθώντας να μειώσει το Μάνο Περράκη (τότε Πρόεδρο της ΔΕΤΑΝ) και να αποδυναμώσει την κριτική του μέσα από το διαδίκτυο για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από την παράταξη του κ. Αναγνωσταρά.

8ον Και τελευταίο, εμείς τους ψηφίσαμε.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Καν΄το όπως στην Κύπρο κ. Μανιάτη

Θα έχετε διαβάσει ή ακούσει για τις αντιδράσεις των Τούρκων στην προοπτική τον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν οι έρευνες από Αμερικανική εταιρία στην ΑΟΖ ανατολικά της Κύπρου όπου συμμετέχει και το Ισραήλ για φυσικό αέριο.

Αυγουστιάτικες ιστορίες και ένα αντίο

Ένα πρωί τ΄Αυγούστου ένας συμπολίτης εργολάβος ξύπνησε και αφού ήπιε τον καφέ του είπε στη γυναίκα του: "τι να κάνω σήμερα ρε γυναίκα να περάσω τη μέρα μου;" και αποφάσισε να πάει να κόψει τέσσερα πεύκα στις Παλιές Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου.

Κάποιοι, λίγοι, αντιδράσανε μόλις είδαν τον εργολάβο να κόβει τα δέντρα, ζητήσανε εξηγήσεις και καλέσανε τα αρμόδια όργανα της πολιτείας για τα σχετικά.



Μετά τριών ημερών τρεχάματα στην Αστυνομία όλα ταχτοποιήθηκαν, ο εργολάβος μηνύθηκε για διοικητική παράβαση του ΓΟΚ και εκτός της ταλαιπωρίας να πάει στο Δικαστήριο θα πληρώσει και λίγα Ευρώ πρόστιμο.

(Θανάση Ε. ειλικρινά συγνώμη).

Έτσι λοιπόν απλά τέλειωσε η ιστορία και απέμειναν τέσσερα κούτσουρα να μας κοιτάζουν απορημένα για τον κόσμο που ζούμε.

Όσο για τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες, τις οικολογικές οργανώσεις, τα ευαίσθητα ΜΜΕ, τις Υπηρεσίες που υποτίθεται πληρώνει ο πολίτης για να τον προστατεύουν από τις αυθαιρεσίες, οι Αιρετοί εκπρόσωποί μας, ακόμα και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος που έλαβε γνώση το μόνο που έκαναν ήταν η υποκριτική συγκατάβαση και συμβουλές τύπου "τι ψάχνεις τώρα;", "αφού θα τα κουκουλώσουν", "μόνος σου πας να τα βάλλεις μαζί τους;" και άλλα παρόμοια που απλά δείχνουν την κατάντια μας.

Από καιρό, όπως ίσως είχαν καταλάβει οι τακτικοί μου αναγνώστες, έλεγα να σταματήσω να γράφω.

Τώρα το πείρα απόφαση, να χαρούν και αυτοί που "ενοχλούσα", θα σταματήσω σαν Manos Avrianos μέχρι τότε που θα κρίνω.

Άλλωστε και οι ερωτικές νουβέλες καλές είναι και δεν πειράζουν κανένα.

Μάνος Περράκης       

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τα συνεταιράκια μας στην Ευρώπη και η δικαίωση του ΚΚΕ

Μετά τη Φινλανδία η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σλοβακία ζητούν λέει πρόσθετες εγγυήσεις για να πάρουμε το δεύτερο πακέτο "διάσωσης".

Ωραίους συνέταιρους έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Λαών και άλλες τέτοιες "παπαριές" που ακούμε τόσα χρόνια.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε κ. Νίκο Χρόνη

Επειδή την προηγούμενη φορά που σας ενόχλησα για τον καθαρισμό στο παρκάκι της Μπουμπουλίνας στην Παραλία Ναυπλίου δεν ανταποκριθήκατε, όπως ευχαρίστως βεβαιώνω ότι κάνετε σε άλλες περιπτώσεις, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δείτε τις φωτογραφίες που επισυνάπτω από την "παιδική χαρά" των Παλιών Εργατικών Κατοικιών του Ναυπλίου και αν θέλετε και νομίζετε ότι πρέπει στείλτε ένα συνεργείο να καθαρίσει τα σκουπίδια και τις πευκοβελόνες για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δεν απαντώ, δεν απαντώ

Οι τακτικοί φίλοι της argolidafree θα έχουν διαπιστώσει ότι παρά τα πολλά ερωτήματα που κατά καιρούς θέτω δεν παίρνω επίσημες απαντήσεις ούτε καν έμμεσα.

Ακούνε βέβαια και διαβάζουν τις αναρτήσεις μου και παρεμβαίνουν όπου υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και με τα άλλα blogs και ιστοσελίδες στις απόψεις και τα ερωτήματα που τίθενται απαντούν με την "ηχηρή" τους σιωπή.



Αφορμή παίρνω από τα ερωτήματα που θέτει ο Κώστας Καράπαυλος από το επώνυμο blog του Αιρετικές Απόψεις για το πρόσφατο σώου και τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου κατά τον καθαρισμό στο Μπούρτζι, εδώ.

Είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης που έχει η Δημοτική Αρχή για την έννοια εξουσία γιατί σπεύδει να απαντήσει στην οποιαδήποτε "κουταμάρα" που θα γράψει μια τοπική εφημερίδα, με ελάχιστη αξιοπιστία πια, αλλά "επιρροή" σε έναν κόσμο που περιορίζεται στα γραφόμενα του τοπικού τύπου και που αποτελεί τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων.

Στη δύσκολη κριτική και τις ερωτήσεις στο διαδίκτυο δεν απαντά πιστεύοντας ότι κάποιοι, λίγοι, "τρελαμένοι" που ασχολούνται και ενημερώνονται από τα blogs και τις ιστοσελίδες δεν αποτελούν κίνδυνο καταγγελλόμενοι συγχρόνως ως αναξιόπιστοι γιατί τάχα είναι ανώνυμοι.

Πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα μικρός από το διαδίκτυο όταν έχουν κανάλια και εφημερίδες για να λένε τους απέραντους μονολόγους τους.

Αρνούνται πεισματικά τη δύναμη του διαδικτύου και τη δυναμική του ιδιαίτερα στους νέους που συνεχώς αυξάνεται.

Ας είναι, δικαίωμά τους.

Όμως όποιος πια υποτιμά την κοινωνική δικτύωση θα την βρει μπροστά του και θα έρθει σύντομα η στιγμή που και οι ίδιοι θα προσπαθήσουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Μόνο που τότε θα είναι ένα βήμα πίσω.

Αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα

Να ξεκινήσουμε ευχάριστα, το συνηθισμένο τριήμερο "μπάχαλο" του καλοκαιριού έγινε και φέτος χωρίς να αλλάξει τίποτα από το περσινό.

Πολλά αυτοκίνητα, πολύς κόσμος, φασαρία, καλές εισπράξεις και από σήμερα περισυλλογή για το μέλλον που φαντάζει αβέβαιο και εφιαλτικό.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Το τριήμερο της Παναγίας

Ξεκινάει απόψε με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, συνεχίζεται αύριο με τα πανηγύρια και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον απανταχού της Ελλάδας γιορτασμό της Παναγίας.

Το Μικρό Πάσχα του καλοκαιριού που έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Έλληνες.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τα περίεργα των αναρτήσεων

Αποφάσεις σχεδόν δύο μηνών κάνουν να ανεβούν στο Διαύγεια αν και ο Νόμος λέει "αμελλητί", παράδειγμα; αποφάσεις για την ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η κατάρα του πεύκου

Του Ζαχαρία Παπαντωνίου (1877-1940)

«Γιάννη, γιατί έκοψες τον πεύκο;
Γιατί; Γιατί;»
Αγέρας θα ’ναι, λέει ο Γιάννης
και περπατεί.

Ανάβει η πέτρα, το λιβάδι
βγάνει φωτιά.
Να ’βρισκε ο Γιάννης μια βρυσούλα,
μια ρεματιά!

Μες το λιοπύρι, μες στον κάμπο
να ένα δεντρί...
Ξαπλώθη ο Γιάννης αποκάτου,
δροσιά να βρει.

Το δέντρο παίρνει τα κλαριά του
και περπατεί!
Δεν θ΄ ανασάνω, λέει ο Γιάννης,
γιατί, γιατί;

«Γιάννη, πού κίνησες να φτάσεις;»
«Στα δυο χωριά.»
«Κι ακόμα βρίσκεσαι δω κάτου;
Πολύ μακριά!»

«Εγώ πηγαίνω, όλο πηγαίνω.
Τι έφταιξα εγώ;
Σκιάζεται ο λόγκος και με φεύγει,
γι' αυτό είμαι δω.

Πότε ξεκίνησα; Είναι μέρες...
για δυο, για τρεις...
Ο νους μου σήμερα δε ξέρω,
τ' είναι βαρύς».

«Να μια βρυσούλα, πιε νεράκι
να δροσιστείς».
Σκύβει να πιει νερό στη βρύση,
στερεύει ευθύς.

Οι μέρες πέρασαν κι οι μήνες,
φεύγει ο καιρός,
Στον ίδιο τόπο είν' ο Γιάννης,
κι ας τρέχει εμπρός...

Να το χινόπωρο, να οι μπόρες,
μα πού κλαρί;
Χτυπιέται ορθός με το χαλάζι,
με τη βροχή.

«Γιάννη, γιατί έσφαξες το δέντρο,
το σπλαχνικό,
που 'ριχνεν ίσκιο στο κοπάδι
και στο βοσκό;»

Ο πεύκος μίλαε στον αέρα
- τ' ακούς, τ' ακούς;-
και τραγουδούσε σα φλογέρα
στους μπιστικούς.

«Φρύγανο και κλαρί του πήρες
και τις δροσιές
Και το ρετσίνι του ποτάμι
απ΄ τις πληγές.

Σακάτης ήτανε κι ολόρθος,
ως τη χρονιά,
Που τον εγκρέμισες για ξύλα,
Γιάννη φονιά!»

«Τη χάρη σου ερημοκλησάκι,
την προσκυνώ,
Βόηθα να φτάσω κάποιαν ώρα
και να σταθώ...

Η μάνα μου θα περιμένει
κι έχω βοσκή...
Κι είχα και τρύγο... Τι ώρα νάναι
και τι εποχή;

Ξεκίνησα το καλοκαίρι
-να στοχαστείς-
Κι ήρθε και μ' ήβρε ο χειμώνας
μεσοστρατίς.

Πάλι Αλωνάρης και λιοπύρι!
Πότε ήρθε; Πώς;
Άγιε, σταμάτησε το λόγκο,
που τρέχει εμπρός.

Άγιε, το δρόμο δεν τον βγάνω
-με τι καρδιά;-
Θέλω να πέσω να πεθάνω,
εδώ κοντά.»

Πέφτει σα δέντρο απ΄ το πελέκι...
βογκάει βαριά.
Μακριά του στάθηκε το δάσος,
πολύ μακριά.

Εκεί τριγύρω ούτε χορτάρι,
φωνή καμιά.
Στ΄ αγκάθια πέθανε, στον κάμπο,
στην ερημιά.-

Το μπούρτζι και οι Εργατικές Κατοικίες

Είναι φορές που λες "είναι δυνατόν νέοι πολιτικοί να ακολουθούν τέτοιες πολιτικές";

Πως δεν είναι, τώρα που έχει και ιστοσελίδα ο Δήμος;

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

(ή συμφερότερη προσφορά)

9) Η κατακύρωση θα γίνει στον προμηθευτή που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή (ή συμφερότερη προσφορά)

Απόσπασμα από:

Το ιστορικό και ο επίλογος του θανάτου των πεύκων στις Παλιές Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου


Το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου 2011 Εργολάβος έκοβε κλάρες από τα πεύκα που βρίσκονται στο αλσύλλιο των Παλιών Εργατικών Κατοικιών στο Ναύπλιο.

Όταν είδαμε ότι προχωρούσε στην κοπή των πεύκων αντιδράσαμε και του ζητήσαμε την προβλεπόμενη άδεια και συγχρόνως καλέσαμε την Αστυνομία.



Ο Εργολάβος είπε ότι έχει εντολή από το Δήμαρχο και ότι η άδεια βρίσκεται στο Δήμο.

Τα ίδια ισχυρίστηκε και στους Αστυνομικούς οι οποίοι του είπαν να σταματήσει μέχρι να έρθει η άδεια από το Δήμο.


Το κακό όμως ήδη είχε γίνει γιατί ο Εργολάβος βλέποντας ότι "θα μπλέξει" ξεπάστρεψε όπως-όπως τα πεύκα και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες.

Οι Αστυνομικοί, προς τιμήν τους, παρέμειναν μέχρι να έρθει η άδεια που βέβαια δεν έφτασε ποτέ και ο Γεωπόνος του Δήμου που ήρθε αργότερα μας επέδειξε μια αίτηση από το 2009 προς τη Δασική Υπηρεσία.


Σε ερώτηση αν υπάρχει άδεια μας είπε όχι.

Κατόπιν έφτασαν και δύο υπάλληλοι του Δασαρχείου που μας επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν δώσει έγκριση για την κοπή των πεύκων.

Μετά από αυτά, και αφού ήδη είχε γίνει η κοπή, μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου και δώσαμε περιθώριο δυο-τριών ημερών ώστε ο Δήμος να παρουσιάσει την άδεια και αν δεν υπήρχε να προχωρήσουμε σε μηνύσεις.

Οι Αστυνομικοί δε μας είπαν ότι αν έρθουν να τεμαχίσουν και να πάρουν τους κορμούς να τους ειδοποιήσουμε.

Σήμερα το πρωί 10 Αυγούστου 2011 συνεργείο με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Νίκο Χρόνη άρχισε να τεμαχίζει τους κορμούς παρά τις διαμαρτυρίες μας και την άφιξη της Αστυνομίας που είχαμε ειδοποιήσει όπως μας είχαν πει.


Με αυταρχικό ύφος ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης συνέχισε τον τεμαχισμό των δένδρων και λόγω της σκαιότατης συμπεριφοράς του και του προπηλακισμού μου (video) οδηγηθήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλλουμε μηνύσεις.

Παρουσία πέντε Αστυνομικών ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησα για να αποδυναμώσει την κατηγορία του προπηλακισμού μου.

Άμεση ήταν η διάψευση από τον παρόντα Αστυνομικό, προς τιμήν του, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης να μην επιμείνει και να αποχωρήσει από το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Μετά από λίγο ήρθε και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς που συνομίλησε με τους Αστυνομικούς και αφού δεν μας είπε ούτε καλημέρα αποχώρησε.

Τελικά αύριο θα υποβληθεί μήνυση από την Αστυνομία και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της.

Η ουσία είναι ότι αναίτια κόπηκαν τέσσερα υγιέστατα πεύκα αφαιρώντας μας το οξυγόνο και τη σκιά τους.

Όσο για τον Αντιδήμαρχο Νίκο Χρόνη δεν του έκανα τελικά μήνυση, προτιμότερη η περιφρόνηση.




Τα κατακρεουργημένα πεύκα, μέσα στον πόνο τους, μοιάζουν να μας λυπούνται, βλέπετε είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε περιβάλλον πολιτισμένων ανθρώπων.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

"Δολοφονία" τεσσάρων πεύκων στις Παλιές Εργατικές

Προς το παρόν μόνο κάποιες φωτογραφίες από το κόψιμο (sic) τεσσάρων υγιέστατων πεύκων σαράντα ετών από το μοναδικό μικρό αλσύλλιο των Παλιών Εργατικών.

Να δω ποιος από το Δήμο θα έρθει να μαζέψει τους κορμούς.

Η περιπέτεια μόλις άρχισε.



Τέσσερις μήνες ο Prefadoros στο διαδίκτυο

Σαν σήμερα στις 9 Απριλίου 2011 "έστησα" το blog Prefadoros-Nafplio που από τις πρώτες μέρες έγινε σημείο αναφοράς για τα γεγονότα της πόλης του Ναυπλίου και κυρίως για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τη Δημοτική Αρχή.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

"Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή"

Αύγουστος είναι, Κυριακή, ζέστη έχει, ε ας χαλαρώσουμε λίγο με ένα ευχάριστο βιντεάκι:


Για τις θρησκευτικές και πολιτικές αρχές λέω που μπερδεύτηκαν; όταν τους παρουσίαζαν όπλα.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Στο Άργος θα δημιουργηθεί το πρώτο βυζαντινό μουσείο της Πελοποννήσου

Διαβάστε το δημοσίευμα της "Καθημερινής" στο οποίο το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι τα εύσημα σε όσους από το Άργος προσπάθησαν και πέτυχαν τη σημαντική αυτή επιτυχία.

Ας τα βλέπουν οι Ναυπλιώτες που επαναπαύονται στις δόξες του παρελθόντος, το Μπούρτζι και τα σοκάκια.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/08/2011_401251

Αρχίσανε οι έλεγχοι

Η πληροφορία ήρθε στον Prefadoro όπως την βλέπετε:

"Μήπως έμαθε κανείς ποιος έκανε έφοδο στον δήμο και έβαλαν τα πόδια στην πλάτη τους και έτρεχαν όλοι εκεί μέσα? Από δήμαρχο μέχρι και τον πιο μικρό εργάτη. 4 Αυγούστου 2011 2:51 μ.μ."

Σήμερα ήρθε ανακοίνωση, όχι φυσικά από το Δήμο ούτε από την ιστοσελίδα που διαφημίζει ιδιωτική θεατρική παράσταση (το δούλεμα συνεχίζεται), αλλά από το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας ενημερώνει επίσημα για το τι έγινε στο Δημαρχείο την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011.

Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου που πιστεύω ότι θα ήταν σωστός αν και έχω επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Δήμου είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη.

Πάντως την Πέμπτη, νωρίς το βράδυ, έκανε την εμφάνισή της στην Παραλία και η Δημοτική Αστυνομία μετά την πίεση για τις παρανομίες που αυξάνονται.

Αν αληθεύει ότι και ο Εισαγγελέας το ψάχνει για το θάνατο του άτυχου "εργάτη καθαριότητας" και τις πολλές παραβάσεις που τον συνόδευσαν, αλλά και οι αγωγές που έρχονται, τότε η Δημοτική Αρχή μάλλον μπαίνει σε δύσκολη περίοδο και παρά την παντελή και εξοργιστική απουσία της Αντιπολίτευσης.

Ίσως αυτά τα γεγονότα να είναι η απαρχή τουλάχιστον να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά.

Εδώ θα είμαστε.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τα ναρκωτικά

Με ένα Νομοσχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση επιφέρει σημαντικές και ουσιώδεις αλλαγές στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα, μετά την ανεργία, αυτό των ναρκωτικών.

Όπως και τόσα άλλα προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε με Νομοθετικές ρυθμίσεις, και που δεν λύνονται φυσικά, είναι αυτονόητο να έχουμε και πολλές διαφορετικές απόψεις.



Η πλήρης αποποινικοποίηση για τους χρήστες και η διάθεση από το Κράτος υποκατάστατων είναι μόνο μερικά από τα προβλεπόμενα.

Επειδή το θέμα είναι τεράστιο και θα μας απασχολήσει ευρύτερα, προς το παρόν ας δούμε μια παράμετρο που κατά τη γνώμη μου είναι η πιο σημαντική και για την οποία το Νομοσχέδιο προβλέπει προνομιακή μεταχείριση.

Αναφέρομαι στα λεγόμενα "βαποράκια".

Η αλυσίδα των ναρκωτικών είναι απλή και γνωστή.

Παραγωγή και διακίνηση από διεθνή καρτέλ με την ανοχή ή και υποστήριξη κρατών - μεγαλέμποροι - μικρέμποροι - βαποράκια - χρήστες.

Οι έμποροι και τα καρτέλ δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπάρχουν γιατί τα οικονομικά αλλά και τα πολιτικά κίνητρα είναι δεδομένα και τεράστια.

Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και χρήστες για διάφορους λόγους που μπορεί να πούμε σε άλλο σημείωμα.

Ο κρισιμότερος και σημαντικότερος κρίκος της διακίνησης είναι το βαποράκι.

Χωρίς το βαποράκι δεν θα φτάσει η ουσία στον χρήστη γιατί πολύ απλά ο έμπορος δεν έχει και δεν μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στο χρήστη.

Το βαποράκι εκτός από την τελική διανομή φροντίζει να αυξάνεται και η πελατεία για να εξασφαλίζει απρόσκοπτα και τη δική του δόση.

Επομένως μόνο αν σπάσει αυτός ο κρίκος μπορεί να χτυπηθεί ουσιαστικά το κύκλωμα.

Αυτά για την ώρα σαν μια μικρή και απλή σκέψη.

Με καλύπτει κατά το μεγαλύτερο μέρος η άποψη του ΚΚΕ που μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/8/2011&id=13642&pageNo=9&direction=1

Μια ενδιαφέρουσα άποψη δημοσιεύεται και στην Αυγή κάποιου που γνωρίζει το θέμα εδώ:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=632035

Άλλα κόλπα για τη φίμωση στα blogs

Θα έχετε διαβάσει φαντάζομαι για την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει την ανωνυμία στα blogs με τις γνωστές δικαιολογίες.

Επειδή όμως δεν μπορεί να ξεπεράσει την κατοχύρωση της ανωνυμίας που παρέχει η Google και το Αμερικανικό δίκαιο αλλά και η Νομολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά σε ρύθμιση που να επιτρέπει στις Αρχές να προσδιορίζει, να ταυτοποιεί  τους blogers μέσω των παρόχων τηλεφωνίας παρακάμπτοντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το απόρρητο των επικοινωνιών.

Έτσι εύκολα και γρήγορα και με πρόσχημα κάτι που θα γράψει ένας bloger οι διάφορες Υπηρεσίες θα χαρτογραφήσουν και θα γνωρίζουν όλους όσους έχουν ιστολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να γράφεις τη γνώμη και την πληροφορία σου ελεύθερα αλλά συγχρόνως θα είσαι έρμαιο των διαθέσεων και συμφερόντων όλων όσων γνωρίζουν την ταυτότητά σου.

Επομένως εύκολο θύμα εκβιασμού και απειλής από όποιον θίγεται ή δεν του αρέσουν αυτά που γράφεις.

Μήπως είναι υπερβολικός ο Prefadoros;

Καθόλου, γιατί υπάρχουν προηγούμενα σε αυτή τη χώρα όπως του περιβόητου Μαυρίκη αλλά και του μακαρίτη συντοπίτη μας Τόμπρα που έλεγε ότι θα βγάλει τις κασέτες στην Ομόνοια.

Από τη στιγμή που τα στοιχεία και τα ονόματα θα είναι γνωστά στις απρόσωπες Υπηρεσίες ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα χρησιμοποιούνται μόνο για κακουργηματικές πράξεις ενός "κουκουλοφόρου" bloger;

Αν λοιπόν σήμερα έχουμε κάποιες λίγες περιπτώσεις εκβιασμού και απειλής, που μπορούν κάλλιστα να ταυτοποιηθούν με Εισαγγελική εντολή και άρση ανωνυμίας από τη Google, αύριο αυτοί που θα είναι θύματα εκβιασμού και απειλής θα είναι οι blogers.

Αν πάλι νομίζετε ότι υπερβάλλω θα αλλάζατε γνώμη αν δημοσίευα τις απειλές που καθημερινά δέχομαι από ανώνυμους, αλλά μάλλον γνωστούς, για τα θέματα που παρουσιάζω και που δεν έχουν ίχνος απειλής, εκβιασμού ή έστω συκοφαντίας.

Ας βρεθεί κάποιος να μου πει ποιον έχω κατηγορήσει αναίτια ή προσβλητικά για το πρόσωπό του, όχι φυσικά τα καλαμπούρια, θα ζητήσω δημόσια συγνώμη και θα κατεβάσω τον Prefadoro από το διαδίκτυο.

Το μόνο που δεν θα κάνω είναι να υποταχτώ σε Νομοθετικές ρυθμίσεις που φυλακίζουν τη σκέψη και τη φωνή γιατί πολύ απλά αυτά τα δύο είναι που δεν φυλακίζονται και το γνωρίζουν αιώνες τώρα όλοι όσοι επεχείρησαν με κόλπα να περιορίσουν τη σκέψη και να φιμώσουν τη φωνή.

Το πολύ-πολύ να σταματήσω να τις δημοσιοποιώ στο διαδίκτυο με αυτό τον τρόπο.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Κάτω τα χέρια από τα Ζωνιανά


Ε ρε φτώχεια!!!

Είπαμε ότι προεκλογικά δεν μας είπαν για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου και την μαθαίνουμε τώρα λόγω Διαύγειας και των ενταλμάτων πληρωμής για δαπάνες και τιμολόγια του 2010.

Όμως είναι δυνατόν να πληρώνει σήμερα 4 Αυγούστου 2011 το απίστευτο ποσό των 44,26 ευρώ "για την προμήθεια νερού και αναψυκτικών στα πλαίσια των εγκαινίων του κτιρίου Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπλίου το 2010" με τιμολόγιο από τις 13 Μαρτίου 2010;

209,91 ευρώ "για την προμήθεια γλυκών στα πλαίσια των εγκαινίων του κτιρίου Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπλίου το 2010" με τιμολόγιο 14 Μαρτίου 2010;

200,00 ευρώ "για την παράθεση γεύματος στα πλαίσια της εκδήλωσης του Δήμου Ναυπλίου "Ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής" με τη σοπράνο Ροζ Μαρί Κυπραίου.." με τιμολόγια 19 και 20 Νοεμβρίου 2010;

Υπάρχει κάποια εξήγηση; πες τε μας γιατί θα σκάσω.

Είναι φυσιολογικό να χρωστά ο Δήμος τέτοια ασήμαντα ποσά και για τόσους μήνες σε συμπολίτες μας;

Η λογική μου έχει πάει περίπατο από καιρό.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στον κατήφορο της πόλης

Μέσα στο καλοκαίρι και στη λεγόμενη φουλ σεζόν το Ναύπλιο τις καθημερινές θυμίζει μάλλον Νοέμβριο.

Ελάχιστη η κίνηση στα "φαγάδικα" και υποτονική στα καφέ.

Από τζίρους ας μη μιλάμε καλύτερα.

Η Δημοτική Αρχή ασχολείται με το αν τελικά ο Δήμαρχος θα πάει για Βουλευτής και το ποιος θα πάρει το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Έτσι οι καυγάδες και τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των επίδοξων διαδόχων καθημερινά παίρνουν οξύτερη μορφή και αγγίζουν πλέον και τους εργαζόμενους στο Δήμο που δέχονται τα απόνερα αυτής της διαμάχης.

Χωρίς να γίνεται τίποτα η πόλη έχει αφεθεί στην κυριολεξία στο έλεος του θεού και του όσου έχει μείνει σε κάποιους φιλότιμου.

Αναρχία επικρατεί παντού, ο καθένας κάνει ότι θέλει, αφήνει το αυτοκίνητο και τη μηχανή του όπου τον βολεύει, η ανταγωνιστικότητα για τον πελάτη οδηγεί τα καταστήματα σε σκαστές παρανομίες, σεβασμός στην πόλη και τους ανθρώπους άγνωστες λέξεις, η περιβόητη Δημοτική Αστυνομία άφαντη, προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και παντελής απουσία κάποιας πολιτιστικής εκδήλωσης που να δείχνει ότι υπάρχει προσπάθεια ή έστω πρόθεση από αυτούς που έχουν την ευθύνη του Δήμου.

Το ωραίο είναι ότι η έπαρση των Αρχόντων είναι ακριβώς αντίστροφη με τα χάλια της πόλης.

Σε ένα τέτοιο κλίμα παρακμής που έχει μπει το Ναύπλιο ήρθαν δύο γεγονότα να συνταράξουν τη μακαριότητα που βασιλεύει.

Ο θάνατος του "εργαζόμενου" στα σκουπίδια με τα πολλά ερωτηματικά και ερωτήματα που μέχρι τώρα μένουν αναπάντητα και η δολοφονική επίθεση σε μουσικό μπαρ του Ναυπλίου από ομάδα νεαρών Ναυπλιωτών.

Πλήθος οι καταγγελίες για το μοιραίο απορριμματοφόρο, για τις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα ασφαλείας, την κατανομή των εκτελούντων κοινωνική εργασία, για την απουσία ελέγχων.

Μέχρι τώρα καμιά επίσημη απάντηση, καμιά ανακοίνωση από το Δήμο πλην της έκφρασης συλλυπητηρίων και καμιά ενέργεια από τον Εισαγγελέα που να έχει γίνει γνωστή.

Θα περάσει και αυτό έτσι; εδώ δεν μιλάμε για πολιτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις και ευθύνες, μιλάμε για ότι πολυτιμότερο, την ανθρώπινη ζωή.

Μια ομάδα νεαρών Ναυπλιωτών που κυκλοφορούσε από καιρό γύρω από την πλατεία του Άγιο Νικόλα και που ήταν στα στόματα των κατοίκων και καταστηματαρχών για παραβατικές συμπεριφορές πήγαν σε μπαρ στο κέντρο του Ναυπλίου και αφού προκάλεσαν τους θαμώνες και ένα γκρουπάκι που έπαιζε μουσική και αρνούμενοι να αποχωρήσουν θεώρησαν καλό να τα κάνουν γυαλιά καρφιά.

Αποτέλεσμα να έχουμε βαριά τραυματίες και τραυματισμένη τη μικρή κοινωνία μας που μέχρι τώρα ήταν ασυνήθιστη, αλλά έκανε και πως αγνοούσε, τέτοιες "δραστηριότητες".

Πως θα θεραπευτούν τα τραύματα; η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει αλλά οι συνέπειες σε όλους θα μείνουν για πάντα και να ευχηθούμε να μην ανοίξει ένας κύκλος βίας που είναι το μόνο που δεν χρειαζόμαστε τούτη την ώρα.

Μελαγχολικές σκέψεις και γεγονότα που "χαράζουν" τη μικρή μας πόλη.

Για ένα είμαι σίγουρος, ότι η απάθεια της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί.

Μαζί με τον κατήφορο.         

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η "ασυλία" Καραμανλή

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από Νεοδημοκράτες στο σχόλιο μου για τον Καραμανλή και μου δίνεται η ευκαιρία να επεκτείνω το θέμα.

Είναι περίεργο πως σε αυτή τη χώρα κάποια πρόσωπα έχουν ασυλία για τη διαδρομή τους στα κοινά.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι και ο Κώστας Καραμανλής.

Το 2004 παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ την εξουσία του όσο κανενός άλλου λιδωρηθέντα Σημίτη.

Τεράστιες οι ευθύνες του Σημίτη για την επέκταση της διαφθοράς, το Χρηματιστήριο, τις υπερκοστολογήσεις των έργων και τις συνεπαγόμενες μίζες και της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Σε αυτά όλοι συμφωνούμε αλλά ας δούμε τι παρέλαβε ο Καραμανλής την Άνοιξη του 2004.

Παρέλαβε μια χώρα στον κεντρικό πυρήνα της ΟΝΕ, ανάπτυξη 4,5 %, τα οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στη χώρα από την εποχή του Τρικούπη.

Εξηγούμαι, Αεροδρόμιο Σπάτων, Μετρό, Αττική Οδός, Εθνική οδός από Μέγαρα ως Κινέτα, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, το μεγαλύτερο μέρος της Εγνατίας Οδού, αθλητικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, εγκαταστάσεις και σύγχρονα γήπεδα στην Αττική, οκτώ νέα Νοσοκομεία και θεσμούς όπως τα ΚΕΠ.

Παρέλαβε όμως και χρέος 200 δισ. (όπως και ο αρμόδιος Πέτρος Δούκας δηλώνει) το οποίο ήταν κάτω από το 100 % του ΑΕΠ και βέβαια λόγω της συμμετοχής μας στην ΟΝΕ φτηνό χρήμα με ελάχιστο επιτόκιο.

Ήρθε στην εξουσία με προεκλογική δέσμευση για "επανίδρυση του κράτους" που χάθηκε μεταξύ Μπαϊρακτάρη και Ραφήνας.

Με ένα απλά διαχειρίσιμο χρέος και με έτοιμες αναπτυξιακές δυνατότητες (έχετε φανταστεί πόσες εκατομμύρια εργατοώρες "κερδήθηκαν" μόνο από την Αττική Οδό, πόσο ευνοήθηκε το περιβάλλον και μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαιοειδών;) δεν έκανε τίποτα μα τίποτα ώστε να εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες που του πρόσφερε το υστέρημα του Ελληνικού Λαού.

Πάρτι Συμβούλων και Golden Boys, Επιτροπές και Συμβούλια κατά εκατοντάδες, προσλήψεις με όλα τα κόλπα με αποκορύφωμα τα περίφημα Stage.

Σκάνδαλα και "σκάνδαλα", σπατάλη, τα μόνα έργα που έγιναν για πεντέμισι χρόνια ήταν η ολοκλήρωση της Εγνατίας (που απλά συνεχίστηκε το ήδη χρηματοδοτημένο έργο) και το "τελείωμα" της τρίτης γραμμής του Μετρό.

Ενώ με τα δεδομένα που υπήρχαν θα έπρεπε να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη μετά από τέσσερα χρόνια εξουσίας Καραμανλή φτάσαμε (έφτασε) τη χώρα να είναι απροστάτευτη στη δίνη της Καπιταλιστικής κρίσης, φούσκας, παρά τα τότε λεγόμενα Αλογοσκούφη ότι "η χώρα μας θα είναι η τελευταία που θα θιγεί από την κρίση".

Καλά για την οικονομία, για τους θεσμούς; για την κοινωνία; αν κάποιος θυμάται κάτι ας μας το πει γιατί εγώ αδυνατώ.

Τσαντίστηκε μόνο, υποτίθεται, για το Βουλγαράκη που είπε "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" που στην ουσία ήταν και η πεμπτουσία της πολιτική που ακολουθήθηκε.

Υπερβάλω; ρωτήστε τον λαλίστατο κ. Μανώλη.

Στα Εθνικά θέματα καμιά ουσιαστική μεταβολή, πλην του βέτο για τα Σκόπια, με την Ελληνοτουρκική φιλία να ενισχύεται από την κουμπαριά με τον Ερντογάν.

Όσο για τις αποκλίσεις από τις θέσεις των Συμμάχων και στοχοποίησης του Καραμανλή θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου σε ότι "βγαίνει" από Μυστικές Υπηρεσίες.

Όταν ήρθαν τα δύσκολα και παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των Αλογοσκούφη και Δούκα αλλά και τα διαφαινόμενα σκάνδαλα τι έκανε;

Έκλεισε τη Βουλή πριν την ώρα της και δεν την ξανάνοιξε ποτέ προκηρύσσοντας εκλογές, δυο χρόνια πριν τη λήξη της εντολής του Λαού, για να παραδώσει την εξουσία αποφεύγοντας να αναλάβει το βάρος των ευθυνών του.

Παρέδωσε χρέος 298 δισ. ευρώ (100 περισσότερα από αυτά που παρέλαβε) και τη χώρα απροστάτευτη στους κερδοσκόπους.

Για κάποιους αυτό ήταν "μαγκιά" γιατί άφησε τη βόμβα να σκάσει στα χέρια του Γιώργου.

Η βλακεία είναι ανίκητη.

Αυτός λοιπόν ο Πρωθυπουργός αρνείται λέει να μιλήσει λες και αυτά αφορούν το σπίτι του και την οικογένειά του.

Και του παρέχεται "ασυλία" γι΄αυτή του τη στάση.

Ο Prefadoros θα γίνει ακόμα πιο σκληρός όσο σκληρά είναι τα μέτρα που βιώνει στο πετσί του και η "ξεφτίλα" της χώρας του που βγαίνει στο σεργιάνι για δανεικά ακόμα και από τη μικρή και "φτωχή" Σλοβακία.

Εδώ και 22 μήνες που ο Ελληνικός Λαός συνθλίβεται από τα μέτρα και τα νέα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο ο Βουλευτής Καραμανλής τι ακριβώς κάνει σαν εκπρόσωπος του Λαού στη Βουλή;

Έχει κάνει κάποια παρέμβαση; κάποια ερώτηση, κάποιο έλεγχο; κάποια πρόταση; συμμετέχει σε κάποια Επιτροπή; κάπου τέλος πάντων που να δικαιολογεί τα χρήματα, τους υπαλλήλους, τις ατέλειες που απολαμβάνει;

Λαϊκίστικο φαίνεται ε! δεν είναι, γιατί τη στιγμή που ο λαός υποφέρει ο Ηγέτης δεν πηγαίνει από διακοπές σε διακοπές αλλά κάθεται και αγωνίζεται δίπλα του.

Αλλά είπαμε, "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".         

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Μιλήστε επιτέλους κ. Καραμανλή

Πριν λίγες μέρες είχαμε την "αγιοποίηση" του Καραμανλή με διαρροές ότι υπήρξε στόχος δολοφονικής συνωμοσίας για την ακολουθούμενη πολιτική του στα Εθνικά θέματα που ήταν αντίθετη με το "ανήκομεν εις την Δύσιν".

Το κυριακάτικο "Βήμα" "αποκαθηλώνει" τον Καραμανλή δημοσιεύοντας τέσσερις επιστολές, εδώ, του Πέτρου Δούκα, υπεύθυνου για τα οικονομικά, που αποδεικνύουν ότι ο Καραμανλής γνώριζε την πραγματική κατάσταση και το επερχόμενο αδιέξοδο στον περαιτέρω δανεισμό από τις αγορές.

Καταρρίπτεται έτσι και η "εξυπνάδα" των Νεοδημοκρατών ότι "εμείς δανειζόμαστε με κάτω από 200 τα spreads και εσείς τα φτάσατε στα 1.000".

Αλλά δεν είναι το θέμα μου αυτό.

Το θέμα μου, όπως έχω ξαναγράψει, είναι να μιλήσει ο Καραμανλής όπως έχει υποχρέωση αφού είχε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας από το 2004 μέχρι το 2009 και φυσικά να μιλήσει για την "παράδοση" της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν το καλοκαίρι του 2004, όπως γράφει ο Δούκας προς τον Καραμανλή, το συνολικό χρέος ήταν 200 δισεκατομμύρια πως φτάσαμε το 2009 να παραδώσει χρέος 298 δισ. και σήμερα να έχει φτάσει 365 δισ.;

Τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ τις γράφουμε καθημερινά και τις ζούμε στο πετσί μας, τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή που είχε και τις προειδοποιήσεις των Αλογοσκούφη και Δούκα ποιος θα τις αποδώσει;

Φτάνει η απλή καταδίκη από το Λαό στις εκλογές του 2009;

Φυσικά και δεν φτάνει εδώ που φτάσαμε.

Ο Λαός που σηκώνει το βάρος της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζει και ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα, δεν τον άφηναν; δεν μπορούσε; φοβήθηκε;

Η καλύτερη ασπίδα για έναν Ηγέτη είναι ο ίδιος του ο Λαός.   

Σκουπιδότοπος στην περιοχή Καραθώνας Ναυπλίου. Αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Είμαι Έλληνας πολίτης, δημότης και κάτοικος της πόλης του Ναυπλίου μιας από τις ιστορικότερες και ομορφότερες πόλεις της πατρίδας μου, και όχι μόνο, που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Εδώ και αρκετά χρόνια στην πανέμορφη περιοχή της Καραθώνας, πίσω από το Παλαμήδι και λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, όπου όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες την επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, έχει δημιουργηθεί λίγα μέτρα από την παραλία, ανοιχτός σκουπιδότοπος ο οποίος επεκτείνεται συνεχώς και στον οποίο κατά καιρούς γίνεται και καύση των απορριμμάτων.



Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και τη δημοσιότητα με εκτενή ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, η απόθεση και καύση συνεχίζεται κανονικά.

Επειδή η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι προφανής και ολέθρια,

επειδή οι κίνδυνοι για την υγεία επισκεπτών και κατοίκων του Δήμου Ναυπλιέων και της Καραθώνας είναι σαφέστατα μεγάλοι και οι επιπτώσεις απροσμέτρητες,

επειδή ως Έλληνας πολίτης και κάτοικος του Δήμου Ναυπλιέων έχω δικαίωμα σε ένα καθαρό περιβάλλον όπως το Σύνταγμα, οι νόμοι του Ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζουν,

επειδή κανείς μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει:

Ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου και αν υπάρχει παραχώρηση για ποια χρήση και για ποια έκταση;

Αν υπάρχουν οι προβλεπόμενες άδειες για διάνοιξη δρόμου, χωματουργικές εργασίες, διαμόρφωση περιοχής και καύση;

Αν τα απόβλητα του Νοσοκομείου, εργαστηρίων και άλλων επικίνδυνων δραστηριοτήτων αποθέτονται στον ίδιο χώρο;

Σας καλώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να εξετάσετε την παρούσα αναφορά μήπως δοθεί λύση την οποία οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς αδυνατούν να δώσουν.

Είναι αυτονόητο ότι δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου περισσότερη ευαισθησία από αυτή όλων, ούτε εμπλέκω πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Όμως έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανοχής και πρέπει να αναδειχτούν οι τυχόν ευθύνες και να καταλογιστούν από τα αρμόδια όργανα σε όποιον τις έχει και κυρίως να σταματήσει αυτό το έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Με τιμή

Μάνος Περράκης

Υ.Γ. 1. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου φαίνεται καθαρά το μέγεθος του προβλήματος:

http://www.youtube.com/watch?v=88UqZFa-vmE

http://www.youtube.com/watch?v=nzbrI3pbVQw

http://www.youtube.com/watch?v=Xa2z2TGxtPs 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_1084.html 

http://alliprotasi.wordpress.com/2011/06/22/karathona-9/

http://argolikianaptiksi.blogspot.com/2009/11/blog-post_6486.html

http://argolikianaptiksi.blogspot.com/2009/10/blog-post_1407.html

http://argolikianaptiksi.blogspot.com/2009/10/blog-post_7285.html

http://press-argolida.blogspot.com/2011/03/blog-post_8813.html

http://alliprotasi.gr/ssection_more.asp?section=anakoinwseideltiatupou&stype=2&yid=416&year=2009

http://argolidafree.blogspot.com/2009/10/blog-post_6466.html

http://argolidafree.blogspot.com/2010/03/11-3-2010.html

Υ.Γ. 2. Η παρούσα αναφορά θα σταλεί σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα.