Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο γρίφος της διαδοχής στο Δήμο Ναυπλιέων

Με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές η διαδοχή του μοιάζει γρίφος.

Είναι γρίφος, γιατί η βολική λύση για τους πρωταγωνιστές, δηλαδή μεταβατικός Δήμαρχος ο Ραφαήλ Μπαρού, να του φύγει και ο καημός, και μετά στις επόμενες εκλογές επίσημος υποψήφιος Δήμαρχος και θριαμβευτής ο Χρήστος Γραμματικόπουλος έχει κάποιες παραμέτρους που δεν ελέγχονται.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αυτό το ένταλμα πληρωμής θα εγκριθεί από την Κα Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

 
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση



Δηλαδή, ένας έμπορος κρεάτων από τα Καλάβρυτα νοίκιασε τραπεζοκαθίσματα για το περσινό πανηγύρι στο Δρέπανο και θα εισπράξει 4.307,46 Ευρώ!.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το "καλαμπούρι" με τις απευθείας αναθέσεις συνεχίζεται και στο ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Έχω αναφερθεί στη "φάμπρικα" των απευθείας αναθέσεων πολλές φορές, όχι μόνο από το Δήμο Ναυπλιέων, που δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια στους Δημάρχους να "μοιράζουν" ζεστό Δημοτικό χρήμα όπου θέλουν και όσες φορές θέλουν.

Αν κάνετε μια "σούμα" των ποσών που ένας Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια μιας μόνο θητείας, διαθέτει με απευθείας αναθέσεις θα δείτε ένα νούμερο αρκετών εκατομμυρίων Ευρώ.

Τέτοια δυνατότητα δεν ξέρω αν ακόμα και Υπουργοί την έχουν και απορώ με τους ελεγκτές της Τρόικας πως δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το χρέος των δημοτών θα "φάει" το Δήμο ή το Δήμαρχο;

Συνέντευξη τύπου έδωσε προχθές ο Δήμαρχος Ναυπλιέων για τον ένα χρόνο από τις εκλογές για να κάνει ένα μικρό απολογισμό των πεπραγμένων της Δημαρχίας του.

Αναφέρθηκε σε κάποια έργα που γίνονται, σε κάποια που μελετούνται και σε κάποια που έχει ζητηθεί να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και "φόρτωσε" την ευθύνη κυρίως στην Κυβέρνηση που έχει περικόψει τις χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ναυπλιέων.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Δήμος Ναυπλιέων μοιάζει αιχμάλωτος στις πολιτικές φιλοδοξίες του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Εξηγούμαι από την αρχή, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και του κάθε πολιτικού να κάνει τις επιλογές του και να προσπαθεί να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του.

Δεν είναι όμως δικαίωμά του αυτό να γίνεται εις βάρος της αιρετής εξουσίας που ήδη κατέχει.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η υπογραφή Σαμαρά και οι εκβιασμοί των Γερμανών

"Έγραψα το μεσημέρι το κείμενο που ακολουθεί και έπεσα να κοιμηθώ.

Όταν ξύπνησα διάβασα την επιστολή του Σαμαρά στην Τρόικα και καταράστηκα τον εαυτό μου που ξύπνησα."

Το εκβιαστικό δίλημμα που βάζουν οι Γερμανοί στον Αντώνη Σαμαρά δεν απευθύνεται μόνο στον ίδιο, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που στην ουσία μας καλούν εκτός από την οικονομική υποταγή να υπογράψουμε και την Εθνική μας ταπείνωση.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ποιος διχάζει την Αργολίδα, ο Δαμούλος ή ο Μαυράκης;

Δεν είχα σκοπό να εμπλακώ στις εκλογές του Επιμελητηρίου γιατί πιστεύω ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε θα έπρεπε όλοι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και η όποια αντιπαράθεση να περιοριστεί στις ιδέες και προτάσεις για να βοηθηθούν οι επαγγελματικοί κλάδοι της Αργολίδας που εκπροσωπούνται στο Επιμελητήριο.

Ποιος είναι ο νέος άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου Ναυπλιέων;

Από το blog της Άλλης Πρότασης έμαθα το όνομα του κυρίου που εμφανιζόταν τελευταία στις δύσκολες υποθέσεις του Δήμου, Παιδικοί Σταθμοί, Φιλαρμονική, Γηροκομείο, και κανείς δεν γνώριζε με ποια ιδιότητα έκανε παρεμβάσεις.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31-10-2011 τέθηκε ως θέμα και ψηφίστηκε η «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ » συνολικού κόστους 450.000 Ευρώ.

Στην απόφαση διαβάζουμε:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο "φανταστικός" προϋπολογισμός του 2012 και το Ευρώ

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012 και δεν είναι δύσκολο να επισημάνει κανείς ότι πρόκειται περισσότερο για ευχολόγιο παρά για ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα που θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση.

Οι δαπάνες περιορίζονται ελάχιστα χάρη στο νέο μισθολόγιο και περαιτέρω μείωση στις συντάξεις, μείωση στα ποσά για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ελαχιστοποίηση των Δημοσίων Επενδύσεων και πάγωμα των δαπανών σε Υγεία και Παιδεία.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι επαγγελματίες στη μέγγενη του Δήμου Ναυπλιέων

Προεκλογικά, των Δημοτικών εκλογών, είχε γίνει θέμα συζήτησης για τα χρέη των επαγγελματιών από τέλη προς το Δήμο και οι υποψήφιοι ήταν πρόθυμοι να βεβαιώσουν τους οφειλέτες ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και η ανοχή θα συνεχιστεί.

Όμως από άγνοια του Νόμου για τον Καλλικράτη ή σκόπιμη απόκρυψη δεν έγινε γνωστό ότι ο Νόμος πλέον προβλέπει, εκτός του ελέγχου των δαπανών, και έλεγχο των εσόδων του Δήμου που η αμέλεια είσπραξης οφειλών αποτελεί ποινικό αδίκημα και καταλογίζεται το ποσό της οφειλής στον αιρετό και τον αρμόδιο υπάλληλο.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Prefadoros αφιερώνει την ημέρα του Πολυτεχνείου στον Αντρέα Λεντάκη και το Μήτσο Παπαχρήστο

Ημέρα μνήμης και τιμής σήμερα, γι΄αυτούς που αγωνίστηκαν και απέδειξαν ότι η υπέρβαση του εγώ, για το σκοπό και το ιδανικό, είναι καθήκον του ελεύθερου ανθρώπου και γίνεται για να πάει ο κόσμος πιο μπροστά χωρίς υστεροβουλία και ανταλλάγματα.

Ο Prefadoros θυμάται και τιμά δυο τέτοιους ανθρώπους με την ευκαιρία της επετείου του Πολυτεχνείου, τον Αντρέα Λεντάκη και το Μήτσο Παπαχρήστο.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα περίεργα συνεχίζονται στη ΔΕΥΑΝαυπλίου

Με ημερομηνία ανάρτησης στο Διαύγεια 10-11-2011 και θέμα: ΠΕΡΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ διαβάζουμε απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ από τις 28-7-2011 για "Την έγκριση της πληρωμής τιμολογίου (εφόσον εγκριθεί δαπάνη) στον κ. Μ. Σπάθη ποσού 30.000€".

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το "κλίμα" τις πρώτες μέρες της Συγκυβέρνησης

Ο Prefadoros όλη την ημέρα, χτες Δευτέρα, γύριζε σε στέκια του Ναυπλίου και συνάντησε πολλούς φίλους, απλούς ανθρώπους που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την πολιτική αλλά και στελέχη κομμάτων που έχουν ρόλους σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο.

Η γενική εικόνα μεταφράζεται στο ότι όλοι πιστεύουν ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεταβατική ολιγόμηνη κατάσταση αλλά σε κάτι που θα φέρει ανατροπές στο πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε ως τώρα.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αναγνωσταράς και υποψήφιοι Δήμαρχοι ανεβάζουν στροφές και την αγωνία τους

Φουλ τριήμερο για τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά με επίσκεψη στην Ερμιονίδα, πολλές βόλτες γύρω από τον Άγιο Πέτρο στο Άργος και εμφανίσεις μέχρι αργά το Σάββατο βράδυ σε στέκια του Ναυπλίου.

Σε "gourmet" εστιατόριο με ενδιαφέρουσα παρέα, οικογενειακή, τον πήρε το μάτι του Prefadorou πριν συνεχίσει τη νυχτερινή του περιπλάνηση.

Τώρα τι κάνουμε αγαπητοί "Αγανακτισμένοι";

Ξέρω, "άσε να δούμε".

Ο Prefadoros στήριξε από την αρχή το κίνημα των "Αγανακτισμένων" γιατί επιτέλους έκανε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να καταλάβει το αδιέξοδο που τον οδηγούσαν και αντέδρασε βγαίνοντας στις πλατείες.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η απάντηση του κουίζ για τους φίλους Ναυπλιώτες του Prefadorou

Η ερώτηση ήταν απλή:

Τι σχέση μπορεί να έχουν, "Αποκατάσταση αγροτικών οδών", Τσιμεντοστρώσεις δημοτικών οδών" και "Κοπή και κλάδεμα Φοινικοειδών και Ψηλών Δένδρων";.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα καταφέραμε, έχουμε νέα Μνημονιακή Κυβέρνηση

Ωραία, ανακουφίστηκα, μου έφυγε ένα βάρος, ησύχασα, απόψε θα το γιορτάσω.

Λίγο το΄χετε εσείς αυτό που συνέβη στη χώρα; δυο χρόνια με τον ακατονόμαστο Πρωθυπουργό να μας διαλύει τα πάντα και να μας φτάνει σε απόγνωση;

Οι απολογισμοί των τεσσάρων πρώην Δήμων του νέου Δήμου Ναυπλιέων για το 2010

Εγκρίθηκαν οι απολογισμοί του 2010 των τεσσάρων πρώην Δήμων του νέου Δήμου Ναυπλιέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Οκτωβρίου 2011 και αναρτήθηκαν στο Διαύγεια.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Καραμανλής και η "λούμπα" που έπεσε ο Σαμαράς

Ο Prefadoros δεν έχει χαριστεί ούτε στον Καραμανλή ούτε στον Σαμαρά, τους έχει κρίνει αυστηρά αλλά πιστεύω δίκαια.

Αν οι ίδιοι είναι αυτό που είναι, είναι δικό τους θέμα, όμως είναι πολιτικοί που εξουσιάζουν αυτό τον τόπο και βρίσκονται στην κορυφή του πολιτικού συστήματος.

Δήμαρχος ο Χρόνης. Αποφάσισαν οι "Μαυρίκιδες"

Έβαλα μια δημοσκόπηση για το ποιον θέλετε για Δήμαρχο αν παραιτηθεί ο Αναγνωσταράς, και ενώ τις τρεις πρώτες μέρες τα αποτελέσματα έμοιαζαν φυσιολογικά, ξαφνικά πρώτα ο Κωστούρος και στη συνέχεια ο Χρόνης άρχισαν να ψηφίζονται ομαδικά και με συνεχώς αυξανόμενη ένταση.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ένας σοβαρός άνθρωπος δεν υπάρχει να μας σώσει;

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές Γιώργο και Αντώνη, συμπρωταγωνιστή τον άλλο Γιώργο και κομπάρσο τον Κάρολο, εκεί δυστυχώς τον κατάντησαν.

Ένας ακόμη ελλειμματικός προϋπολογισμός στο Δήμο Ναυπλιέων

Δημοσιεύτηκαν στο Διαύγεια τα αποτελέσματα του Γ' Τριμήνου του 2011 όπου γίνεται σαφές πλέον αυτό που από την ψήφιση του προϋπολογισμού είχαμε επισημάνει, ότι ήταν "ψεύτικος" ως προς τα έσοδα και επομένως και στις δαπάνες.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Τραπεζίτης Πρωθυπουργός, το Ευρώ, η Δραχμή και η χρεοκοπία

Πιστεύω ότι από τα λεγόμενα, και τις πράξεις, της ΝΔ να δικαιώνετε τον Prefadoro για τις αναρτήσεις του που ισχυρίζεται ότι υπάρχει προβληματισμός στο Λαό για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της παραμονής στη ζώνη του Ευρώ κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θέλει το Ευρωπαϊκό και ντόπιο κατεστημένο.   

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλος παίχτης ο Γιώργος, συνεχίστε να τον κοροϊδεύετε

Ο Prefadoros το έχει γράψει και ξαναγράψει, "μην υποτιμάται κάποιον που στο αίμα του φέρει Παπανδρεϊκό DNA".

Στο Δήμο Ναυπλιέων πάντως, «business as usual»

Τώρα εσείς δηλαδή μέσα στο γενικό χαμό και την προσπάθεια σύμπαντος του αστικού πολιτικού κόσμου να μας σώσουν τι περιμένατε; ότι στο Δήμο Ναυπλιέων θα άλλαζε τίποτα;

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα βαθύτερα αίτια της συγκυβέρνησης και η αποφυγή των εκλογών

Παρά την πλύση εγκεφάλου που ασκούν ΜΜΕ και κόμματα αλλά και την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει ξένοι και ντόπιοι οικονομικοί παράγοντες για την ανάγκη συγκυβέρνησης και καθυστέρησης της προσφυγής στο Λαό, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους δύο πολίτες βλέπουν ως μοναδική λύση τις εκλογές άμεσα.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Γιατί ο Prefadoros τα "βάζει" με τον Αντώνη Σαμαρά

Διαμαρτυρίες είχα από φίλους Νεοδημοκράτες για τους χαρακτηρισμούς και την επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τα πίσω-μπρος του Αρχηγού της ΝΔ.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς, "επαναστάτης χωρίς αιτία". Η επιστροφή του "ασώτου"

Επιστροφή στο μαντρί, αυτή τη φορά της Ευρωπαϊκής αστικής νομιμότητας.



Όχι ότι έπειθε και πολλούς για τη μέχρι τώρα, υποτιθέμενη, αντίθεσή του στο Μνημόνιο, τα ναι της Κυβέρνησης και την ισοπέδωση των οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων του Λαού.

Υπήρχαν και εκείνοι που πίστευαν στη σθεναρή του αντίθεση στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, απογοητεύτηκαν και αυτοί.

Να΄μαστε λοιπόν σήμερα χωρίς μάσκες, ο "πρίγκιπας είναι γυμνός".

Είχα πει στο φίλο μου το Βαρόνο πέρυσι το Μάη, "ο Σαμαράς λέει όχι για να είναι η εφεδρεία του συστήματος όταν θα φτάσουν σε αδιέξοδο με το Γιώργο" και ο φίλος μου, έμπειρος και παλιός κομμουνιστής, μου είπε "θα φανεί κάποια στιγμή, ο Λαός μόνο μπορεί να τους ξεσκεπάσει".

Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη τώρα να στοιχειθούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιποί συγγενείς σε μια συμφωνία που μέχρι χτες κατήγγειλαν και είναι καταφανώς ενάντια στα συμφέροντα του Λαού και της χώρας, οι ίδιοι τα έλεγαν.

Μάλλον αυτοί που καθορίζουν τις τύχες της Ελλάδας κατάλαβαν, έχουν τον τρόπο, ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση το αντιευρωπαϊκό μέτωπο διευρύνεται και πέραν του ΚΚΕ, περνάει σε όλους τους χώρους και για πρώτη φορά μπαίνει σε συζήτηση, αν όχι αμφισβήτηση, η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Οι ίδιοι το είπαν άλλωστε με το "καλαμπούρι" του δημοψηφίσματος.

Επομένως είναι η ώρα να γίνει η συμπόρευση όλων των αστικών δυνάμεων πριν οι αντιδράσεις για την οικονομική εξαθλίωση πάρουν και άλλη κατεύθυνση πραγματικά ανεξέλεγκτη.

Μπορεί να απειλούν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι, και τα εδώ παπαγαλάκια τους, ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, αν δεν υποταχθούμε, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί αυτό θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση. 

Την καθαρή λύση για άμεση προσφυγή στις κάλπες, που και ο Σαμαράς ζητούσε, την μετέτρεψαν σε συγκυβέρνηση ελπίζοντας όλοι να διασωθούν, και πρώτα το σύστημα.

Επειδή όμως οι υπολογισμοί δεν βγαίνουνε πάντοτε σωστοί, ας περιμένουμε. 

Είχα γράψει και παλιότερα, "μην υποτιμάται έναν που φέρει στο αίμα του Παπανδρεϊκό DNA".

Αντώνης Σαμαράς, "επαναστάτης χωρίς αιτία". Η επιστροφή του "ασώτου"

Επιστροφή στο μαντρί, αυτή τη φορά της Ευρωπαϊκής αστικής νομιμότητας.

Η πρώτη αποτίμηση της μάχης για τη διαδοχή στο Δήμο Ναυπλιέων

Σκληρός είναι ο αγώνας μεταξύ των δύο φανερών υποψηφίων Δημάρχων Μπαρού και Κωστούρου.

Η απάντηση του Δημήτρη Κωστούρου στο ερώτημα για τους Παιδικούς Σταθμούς

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημήτρη Κωστούρου στην τελευταία ερώτηση του Prefadorou αν και τόσο καιρό δεν απαντούσε, δικαίωμά του βέβαια.

Με παραπέμπει λοιπόν στο blog του για διευκρινήσεις, εδώ.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η συζήτηση για τους Παιδικούς Σταθμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου

Ο Prefadoros, όπως πάντα κάνει, παρουσιάζει τις τοποθετήσεις του πρώην και νυν Προέδρων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δημήτρη Κωστούρου και Δημήτρη Μπακέα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δημοψήφισμα (;) στις 4 Δεκεμβρίου, η χειρότερη εκδοχή

Αν τελικά φτάσουμε σε δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου δεν ξέρω πιο αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Γιατί εκλογές; γιατί τώρα;

Έχουμε συνηθίσει αυτή η Κυβέρνηση να κάνει το μαύρο άσπρο, να θέτει συνεχώς εκβιαστικά διλήμματα και να αποτυγχάνει σε όποιο στόχο μέχρι στιγμής η ίδια έχει βάλει.

Συρθήκαμε στο πρώτο Μνημόνιο με το δίλημμα ή ΔΝΤ ή δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και σε δύο χρόνια το πολύ θα έχουμε βγει στις αγορές.

Με πολιτική βούληση μπορεί να δοθεί λύση για τη Φιλαρμονική του Δήμου

Δημοσιεύω αυτούσιες δύο επιστολές μέλους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων και ενός φίλου της που γνωρίζουν καλά τα πράγματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν να δοθεί λύση που όμως προϋποθέτει την πολιτική βούληση που όπως φαίνεται δεν υπάρχει.

Δυο στοιχεία μόνο να προσθέσω για τους αναγνώστες που ίσως δεν γνωρίζουν.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Θα τρελαθούμε με τον τραγέλαφο στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Είναι δυνατόν με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου την ίδια ημερομηνία να υπάρχουν δυο διαφορετικά έγγραφα και να αναρτώνται μάλιστα στο Διαύγεια με διαφορετική ημερομηνία και το δεύτερο σαν ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του πρώτου;

Πως δεν είναι δυνατόν όταν πρόκειται για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τις ανεκδιήγητες διοικήσεις τους.

Επιστολή Μελίνας και απάντηση Prefadorou

Δημοσιεύω την επιστολή της Μελίνας Τσιλιμίγκρα στον Prefadoro που προκαταβολικά την ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε και της απαντώ.

Πρώτα η επιστολή: