Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αργολίδα ξεκινώντας το 2012

Για να δούμε λοιπόν πως διαμορφώνεται η κατάσταση, μπαίνοντας το 2012, στα δύο κόμματα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα και την ανθρωπογεωγραφία των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αν ήταν "πρεζόνι" δεν θα διαμαρτυρόταν κανείς

Όταν στην Ελλάδα λέμε "να μπουν στη φυλακή" όσοι φταίνε, ο καθένας εννοεί και κάτι διαφορετικό ή σύμφωνα με τα πιστεύω και τις επιθυμίες του.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογικά σενάρια στην Αργολίδα, κατανομή των Βουλευτικών εδρών

Λίγος ο χρόνος που μένει πια μέχρι τις εκλογές.

Όσο και να παραταθεί η θητεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου σε τρεις-τέσσερις μήνες θα οδηγηθούμε στην κάλπη.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα στ΄Ανάπλι

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παραμονή Χριστουγέννων το βράδυ, χωρίς κομματικά στελέχη, μόνο με την οικογένειά του έτρωγε στον "Αραπάκο", σε διπλανό τραπέζι ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην πλέον Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος παρέα με τον Δημήτρη Μαγκλάρα και τις οικογένειές τους και σε άλλο τραπέζι ο Καθηγητής και "αδυναμία" του Prefadorou ο Δημήτρης Νανόπουλος.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ο Prefadoros προσχωρεί στη Λαϊκή Δεξιά

Σας το φύλαγα σαν γιορτινή έκπληξη, μετά από ώριμη σκέψη και παρακολούθηση της δραστηριότητας και των θέσεων της Λαϊκής Δεξιάς, αποφάσισα να προσχωρήσω και να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια που καθοδηγεί ο πατριώτης μας Γιάννης Μανώλης και συμμετέχουν ενεργά ο Δήμαρχος μας Παναγιώτης Αναγνωσταράς και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης.

Το συγκλονιστικό σύνθημα "Με τη Λαϊκή Δεξιά για την ανατροπή του Μνημονίου (που λένε οι ΣυριζοΚουκουέδες), για Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη (που έλεγε το παλιό ΠΑΣΟΚ)" ήδη ακούγεται σε όλη τη χώρα από τους γνήσιους Λαϊκούς Δεξιούς και αναμένεται να γίνει η "παντιέρα" του προεκλογικού αγώνα και απαρχή της νέας πορείας της πατρίδας μας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τις γνήσιες Λαϊκοδεξιές δυνάμεις.

Αυτό το σύνθημα, που όταν το πρωτοάκουσα με γέμισε ρίγη εθνικής συγκίνησης, πρέπει να γίνει ο οδηγός όλων όσων τόσο καιρό τώρα υποφέρουν από τη βάναυση εξαθλίωση του Μνημονίου που Έλληνες πολιτικοί σε συνεργασία με διεθνή κέντρα που απεργάζονται την καταστροφή του Ελληνισμού μας επέβαλαν.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Παιδικοί σταθμοί Ναυπλίου... σίριαλ χωρίς τέλος

Δημοσιεύω όπως έλαβα την επιστολή φίλου αναγνώστη του Prefadorou για το καυτό θέμα των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Ναυπλίου που επισημαίνει τα νέα προβλήματα και θέτει ερωτήματα που θα προκαλέσουν νέες εστίες έντασης.

Ολόκληρη η επιστολή:

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: "Είμαι ο μόνος Έλληνας που δεν θα περάσει καλά τα Χριστούγεννα"

Πρόεδρε, ο ταπεινός Prefadoros εκφράζοντας και τους αναγνώστες του σε ευχαριστούμε προκαταβολικά που τις Άγιες τούτες μέρες δεν θα "ξεσαλώσεις" στις πίστες και τα glamour μαγαζιά, όπως εμείς, ξοδεύοντας τα αμύθητα πλούτη μας, αλλά θα κάτσεις να σκεφτείς πως θα γίνουμε Ελβετία και Νορβηγία.

Άλλωστε όπως εσύ λες, λεφτά υπάρχουν περισσότερα από αυτά που μας είχε πει ο άλλος Γιώργος αλλά δεν ήξερε που ήταν κρυμμένα.

Μαζευτήκανε πενήντα "νοματαίοι" και απόφαση δεν βγάλανε

Αυτή η χώρα δεν σώνεται με τίποτα, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει τελείως το πολιτικό προσωπικό που υπάρχει στα κόμματα εξουσίας.

Υποτίθεται ότι αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε να "διευθετήσει" τα προβλήματα που είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και να προχωρήσει τη νέα δανειακή συμφωνία που προέκυψε από την 26-27η Οκτωβρίου.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

"Φτώχεια καταραμένη", το "πόθεν έσχες" των πολιτικών μας

Το ετήσιο "νταραβέρι" έγινε και φέτος με το "πόθεν έσχες", λέμε τώρα, των πολιτικών και τρέχουν τα κορόιδα να βρουν αν ο δικός τους αρχηγός είναι πιο "φτωχός" από των αντιπάλων.

Πρωταγωνιστής ο Λαϊκός ηγέτης Γιώργος, ο Καρατζαφέρης ντε, η Ντόρα μετά του συζύγου και ο "κουρασμένος" και προσφάτως "παλικάρι" Κώστας, συνονόματος του μεγάλου θείου.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Για τους περισσότερους δεν έχει ενδιαφέρον

Βρεθήκαμε την Πέμπτη που μας πέρασε σε ταβέρνα στο Χολαργό πέντε παλιοί φίλοι, φίλοι 45 χρόνια από το Γυμνάσιο, που δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε μαζί με πέντε-έξι ακόμα.

Είναι ότι πιο πολύτιμο κουβαλάω στη ζωή μου και αισθάνομαι τυχερός που βρέθηκα με αυτούς τους ανθρώπους και περπάτησα μαζί τους τα χρόνια της νιότης μου στην Αθήνα.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι εφημερίδες σας πείθουν; αυτές κάνουν τη δουλειά τους, εμείς;

Τα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία των Κυριακάτικων εφημερίδων δίνουν τον τόνο και ακτινογραφούν την πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται.

Βέβαια αυτό γίνεται μέσα από το πρίσμα που η κάθε εφημερίδα θέλει να βλέπει τα πράγματα, τα συμφέροντα, τις επιθυμίες, τη "γραμμή" που θέλει να περάσει και να επιβάλλει και την ιδεολογική της τοποθέτηση.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η Συνεστίαση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων από τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ

Συνεστίαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου 2011 οργάνωσε το ΔΟΚΟΙΠΑΝ με συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ σε οικογενειακή ταβέρνα στα Πυργιώτικα.

Πολύ καλά έκανε και πιστεύω οι ηλικιωμένοι να πέρασαν όμορφα.

Της εφεδρείας το κάγκελο, ΠΑΣΟΚ VS ΝΔ

Ολοκληρώθηκε λοιπόν αυτή η "παπαριά" της εφεδρείας με αποτέλεσμα κάποιους να τους στείλει, στην ουσία, πριν την ώρα τους στη σύνταξη και να αφήσει πολλές υπηρεσίες χωρίς στελέχη και προϊσταμένους και να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν λύσεις.

Και κάθονται τώρα, μετά τη διαπίστωση της αποτυχίας, να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για το ποιος φταίει.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Είναι ο Καπιταλισμός Εμπορικέ Σύλλογε Άργους και Αργείε γονιέ

Έφτασε και στον Prefadoro το δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Άργους με επιστολή Αργέα γονιού που διαμαρτύρεται γιατί μετά το Πλανητάριο θα πάνε τα παιδιά στο Mall όπου και θα "καταθέσουνε" μέχρι λεπτού το όποιο χαρτζιλίκι τους αντί τα λεφτά αυτά να "πέσουν" στην αγορά του Άργους.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δυο εντάλματα πληρωμής 33.207 και 5.879 Ευρώ με το ίδιο αιτιολογικό

Για την ίδια αιτία πληρωμής, από τον ίδιο κωδικό εξόδων αναρτήθηκαν στο Διαύγεια δύο εντάλματα με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου με τιμολόγια κομμένα στις 15 Νοεμβρίου 2011.

Συγκεκριμένα, για "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" η εταιρία ALFAWARE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.αναλαμβάνει το έργο μετά από διαγωνισμό με 33.207,23 Ευρώ και με το ίδιο αντικείμενο η εταιρία ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Α.Ε.με απευθείας ανάθεση με 5.879,59 Ευρώ.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κ. Μπακέα χρήματα των Δημοτών διαχειρίζεστε, δεν φτάνει μόνο η νομιμότητα

Έγραψα, εδώ, για την απευθείας ανάθεση του Προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ με 15.000 Ευρώ για την "προμήθεια μηχανογραφικών εφαρμογών" στον κ. Χονδρολέο Εμμανουήλ από την Τρίπολη.

Οι καλυπτόμενες εφαρμογές, όπως αναφέρονται στην απόφαση ανάθεσης του Προέδρου, είναι:

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ κ. Δημήτρης Μπακέας σπάει όλα τα ρεκόρ

Είπαμε ρε παιδιά να κάνουμε και λίγο το χαζό, αλλά εσείς το πάτε φιρί-φιρί να μας στείλετε στην "Μπολέτα".

Ακούστε, διαβάστε δηλαδή, πως ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Μπακέας, αναθέτει την "προμήθεια μηχανογραφικών εφαρμογών" ύψους 15.000 Ευρώ φυσικά με απευθείας ανάθεση.

Στις 30 Νοεμβρίου 2011, προσέξτε τις ημερομηνίες έχουν σημασία, με την υπ΄αριθμόν 58 απόφασή του, ο Πρόεδρος, εγκρίνει:

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι απευθείας αναθέσεις έχουν και τα καλά τους, την ταχύτητα

Τόσες αναρτήσεις έχω κάνει για τις απευθείας αναθέσεις, που είναι πλέον καθεστώς στο Δήμο Ναυπλιέων, και είναι γεγονός ότι δεν έχω αναφερθεί στο πλεονέκτημα που αυτές έχουν.

Μα την ταχύτητα! απόφαση, ανάθεση, εκτέλεση και πληρωμή γίνονται σε χρόνο μηδέν.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πάμε πάλι ανανεωμένοι και φρέσκοι

Βιαστική η σημερινή ανάρτηση αλλά βλέπετε οι αλλαγές θέλουν χρόνο.

Έφαγα τελικά όλο το Σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απόλυτα.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΙΚΑ: Θα καθυστερήσει η καταβολή συντάξεων

Αυτή η είδηση είναι η απάντηση στην απάτη του Μνημονίου και σε όσους το στήριξαν και το στηρίζουν:

"Για πρώτη φορά το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα καθυστερήσει τρεις μέρες την καταβολή της σύνταξης, λόγω της καθυστέρησης στην εκταμίευση της 6ης δόσης και της μεγάλης πτώσης, κατά 16%, των εσόδων από εισφορές.

Η σύνταξη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων στις 19 και όχι στις 16 Δεκεμβρίου, δηλαδή στη σταθερή ημερομηνία στην οποία εδώ και χρόνια καταβάλλεται μαζί με το επίδομα των Χριστουγέννων."

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά με έκπτωση 3% η ανάθεση για το "Χ.Α.Δ.Α. Ναυπλίου"

Λέγαμε χθες για το μαγικό 24.600 Ευρώ των απευθείας αναθέσεων με αφορμή τις "χωματουργικές εργασίες στο Χ.Α.Δ.Α. Ναυπλίου" και ήδη έγινε η ανάθεση και αναρτήθηκε στο Διαύγεια με έκπτωση 3% και τελικό ποσό πληρωμής 23.862 Ευρώ.

Το γράμμα του Νόμου τηρείται στις απευθείας αναθέσεις, κανένας δεν είναι χαζός να χάσει τη θέση του και να τραβιέται, όμως η κατάχρηση και το να γίνεται κανόνας η "διευκόλυνση" που παρέχει ο Νόμος αγγίζει τα όρια του τρόπου διαχείρισης του Δημοτικού χρήματος.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Το "μαγικό" 24.600 Ευρώ και για το Χ.Α.Δ.Α. Ναυπλίου

"Τροποποιεί το τεχνικό πρόγραμμα με την εγγραφή σ` αυτό της εργασίας «Χωματουργικές εργασίες στο Χ.Α.Δ.Α. Ναυπλίου», προϋπολογισμού 24.600,00 €".

Έτσι λέει η απόφαση 423/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, που ψηφίστηκε από όλους πλην του κ. Γιάννη Γκιόλα, και προφανώς εννοεί το σκουπιδότοπο της Καραθώνας γιατί σε όλη την ανάρτηση στο Διαύγεια αναφέρεται ως "Χ.Α.Δ.Α. Ναυπλίου".

Ο Αντώνης Σαμαράς για την "αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας"

Στη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο "Βήμα της Κυριακής" μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

"Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει".

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μια πρόσληψη στο Δήμο Ναυπλιέων

Διαμαρτύρονται στον Prefadoro για την πρόσληψη του γιου του Αντιδήμαρχου Νίκου Χρόνη με οκτάμηνη σύμβαση στο Δήμο Ναυπλιέων γιατί η προκήρυξη ήταν λέει φωτογραφική.

Μάλιστα με "επιπλήττουν" γιατί δεν ασχολήθηκα και δεν ανάρτησα το θέμα στο blog.

Ο κομματισμός από τη ΝΔ "έφαγε" το Μαυράκη στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Ώρα 1 το πρωί και όλα δείχνουν ότι νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο κ. Φώτης Δαμούλος.

Με καταμετρημένες περισσότερες από τις μισές ψήφους προηγείται σταθερά και μάλλον οι έδρες θα είναι 12 με 9 ή στη χειρότερη περίπτωση 11 με 10.

Πάντως ήδη έχει κερδίσει το Ξενοδοχειακό κομμάτι και μόνο στο Εμπορικό βρίσκονται κοντά στις ψήφους οι δυο αντίπαλοι.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Νατάσα Τραγγάλου

Στο blog του Κώστα Καράπαυλου "Αιρετικά" διάβασα σχόλιο για τη συνάδελφό του, και Ειδική Συνεργάτη του Δημάρχου Ναυπλιέων, κ. Νατάσα Τραγγάλου η οποία ανέλαβε εκ μέρους του Δήμου τη συμπαράσταση στους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

Είπε λοιπόν η κ. Τραγγάλου, αναφερόμενη στους ανώτατους Δικαστικούς του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί λέξει:

"Ολοι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί πάντα τα τελευταία χρόνια ξέρουμε ότι είναι πειθαρχημένοι σε κυβερνητικές εντολές τις περισσότερες φορές".

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Όλη η ΝΔ έχει πέσει να βγάλει το Μαυράκη Πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Τέτοιο αγώνα οι Νεοδημοκράτες ούτε στις Βουλευτικές εκλογές δεν κάνανε.

Εδώ και δεκαπέντε μέρες τρέχουν και γυρίζουν με τέτοιο φανατισμό που είναι να απορεί κανείς.

Όλοι οι επώνυμοι, στελέχη και ο κομματικός μηχανισμός δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να κερδίσει ο εκλεκτός του κόμματος κ. Χάρης Μαυράκης.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου έκανε αγωγή στο Δήμαρχο και το Δήμο Ναυπλιέων

Ενδιαφέρον θα έχει η έκβαση της αγωγής κατά του Δημάρχου και του Δήμου από τον πρώην και για χρόνια Ειδικό Σύμβουλο του Παναγιώτη Αναγνωσταρά του κ. Δημήτρη Γαβαλά.

Οι εκφρασμένες απόψεις είναι τελείως αντίθετες και η Δικαιοσύνη καλείται να πάρει απόφαση.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Συντήρηση & Υποστήριξη του Λογισμικού για το έτος 2011» με 14.000 Ευρώ και 24.600 Ευρώ.

Η «Συντήρηση & Υποστήριξη του Λογισμικού για το έτος 2011» με απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία, την «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Α.Ε.», στο ΔΟΠΠΑΤ θα στοιχίσει 14.000 Ευρώ και στο ΔΟΚΟΙΠΑΝ 24.600 Ευρώ.

Ε, και λοιπόν; τι θες να πεις ρε Prefadore; άλλα τα δεδομένα στις δυο επιχειρήσεις του Δήμου και άλλη η τιμή.

Μόνο δύο έργα στο Ναύπλιο για υλοποίηση από το ΕΣΠΑ

Τον κατάλογο με τα συγχρηματοδοτούμενα έργα επικαιροποίησαν οι έλληνες αυτοδιοικητικοί κατά τη διάρκεια των τριήμερων επαφών τους στις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες (28-30 Νοεμβρίου). Πρόκειται για μια λίστα με 181 έργα του ΕΣΠΑ*, που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν μέχρι και 95% από την Ε.Ε., η οποία θα ενημερώνεται σε τακτική βάση με την προσθήκη νέων προγραμμάτων.