Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

"Πολιτική Άνοιξη", είκοσι χρόνια πριν, είκοσι χρόνια μετά

(Πριν από δεκαεπτά χρόνια ακριβώς, κάθε αμφιβολία είχε σβήσει, κάθε συναισθηματικό δέσιμο είχε παραμεριστεί, κάθε πολιτική ταύτιση είχε χαθεί, ένα λάθος πίστης έφτανε στο τέλος, προσπάθησα, μάταια, τον γνώρισα καλά, ήξερα ότι μπορεί να φτάσει εδώ, του δόθηκε η ευκαιρία, την άρπαξε -αυτό περίμενε πάντα- τώρα εκπληρώνει τους πόθους του.)

Σύμπτωση; 30 Ιουνίου 2013, στο Συνέδριο της ΝΔ, νικητής και τροπαιούχος, Πρωθυπουργός δικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

30 Ιουνίου 1993, διακήρυξη και ίδρυση της "Πολιτικής Άνοιξης" για την ανατροπή του σάπιου δικομματικού κατεστημένου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του γερασμένου πολιτικού συστήματος.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ποιος φοβάται τις Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ; η Αριστερά πάντως όχι

Έγραφα πριν από πέντε μήνες, "Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα ξαναβρεί την Αριστερά ή θα ξαναπάει στο 4%", δεν ξέρω πόσο δίκιο ή άδικο είχα γι΄αυτά που έγραφα, αυτό που ξέρω είναι ότι στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η δικομματική πλέον συγκυβέρνηση, οι απαιτήσεις του λαού από την αξιωματική αντιπολίτευση μεγαλώνουν.

Τα αδιέξοδα είναι μπροστά μας, η νέα επίθεση στα εισοδήματα και τις κοινωνικές παροχές σχεδόν προαναγγέλονται, το κούρεμα των καταθέσεων, οι πλειστηριασμοί και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, οι απολύσεις στο Δημόσιο, φοβίζουν κάθε Έλληνα.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κωστούρος και Γραμματικόπουλος "ψαρεύουν" στην ίδια λιμνοθάλασσα Δεξιάς-Ακροδεξιάς

Πως τα φέρνει η ζωή, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις Δημοτικές εκλογές, οι κύριοι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διεκδικητές της Δημαρχίας, Κωστούρος και Γραμματικόπουλος είναι "υποχρεωμένοι", και αυτό κάνουν, να προσπαθούν να αποκομίσουν το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό που λέμε δεξιά, στην προσπάθεια τους να κερδίσουν τη Δημαρχία.

Θέλουν δε θέλουν, από τη στιγμή που τα πρωτοπακαλίκαρα τους και στηρίγματα κινούνται στο χώρο της δεξιάς μέχρι και της ακροδεξιάς, ακολουθούν την πεπατημένη προσπαθώντας να προσεταιριστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αυτού του χώρου.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα Σαμαρά επιτέλους ολοκληρώθηκε επιτυχώς


Όποιο τρόπο ή λεγόμενα και θεωρίες να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον αυτοί που θα υπερασπιστούν, αυτό που λέγαμε παλιά ΠΑΣΟΚ, είναι σίγουρο ότι θα πείσουν μόνο τον εαυτό τους και όσους έχουν βολευτεί, με τον ένα ή άλλο τρόπο, στη θαλπωρή της Δεξιάς του Αντώνη Σαμαρά.

Το φλερτ και τα ναζάκια που ζούμε από τον Ιούνιο του 2011, πριν δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος "δώρησε" την εξουσία στον Αντώνη και εκείνος δεν την δέχτηκε, μέχρι το Νοέμβριο του 2011 που με τη συμμετοχή του ΛΑΟπρόβλητου Καρατζαφέρη ήρθαν πολύ κοντά, μια ανάσα, και από τον Ιούνιο του 2012 με την παρουσία του Φώτη, που όσο να΄ναι ντρεπόντουσαν, ολοκληρώθηκαν προχθές ώστε από δω και μπρος σαν επίσημα "παντρεμένοι" να μπορούν να χαρούν τη συγκυβέρνηση τους.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

"Υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου". Αντώνης Σαμαράς

Λοιπόν τα πράγματα είναι σοβαρά, ο Prefadoros διαφωνεί κάθετα με τους περισσότερους Έλληνες που αδιαφορώντας πλήρως για τις τριήμερες διεργασίες για τον καταρτισμό και τις καραμπόλες που συνεχώς προέκυπταν, τα κουστούμια που σιδερώνονταν, αδιαφορώντας πλήρως επαναλαμβάνω, κατέκλυσαν τις παραλίες, τα πανηγύρια και τα ξενυχτάδικα και ξεσάλωσαν κανονικά το λεγόμενο και καλύτερο τριήμερο του χρόνου, του Αγίου Πνεύματος.

Έτσι , άφησαν μόνους τους Αρχηγούς, Υπαρχηγούς και Ομαδάρχες να ψήνονται στο καμίνι της Αθήνας, ησύχασε και η ΕΡΤ, ξεχάστηκαν όλα, ο Μανιάτης ξέχασε για πρώτη φορά τις Λιτανείες σε Μπέρμπακα και Πρόνοια, και σήμερα γυρίζοντας βρήκαμε σένια τη νέα Κυβέρνηση, έτοιμη να προχωρήσει στο μεγάλο αγώνα της ανόρθωσης του τόπου που τα δύο μισητά κόμματα της προ και προ και προηγούμενης Συγκυβέρνησης είχαν κατεδαφίσει.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία

Προσπαθώ από χτες, τρεις φορές, να γράψω το κείμενο με την επικεφαλίδα που βλέπετε, ανοίγω τον υπολογιστή, μπαίνω στον blogger κοιτάζω τη λευκή οθόνη και το μαύρο πληκτρολόγιο και κάπου εκεί το μυαλό μου μπλοκάρει.

Πέφτουν τόσα πολλά μαζεμένα, τελικά αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια, διαπιστώνω τα μεγέθη που κατακλύζουν τη ζωή μας, σκέφτομαι την αυθαιρεσία των αποφάσεων, μπαίνει αυτόματα το ερώτημα, λειτουργεί κάποια έστω μορφή Δημοκρατίας στη χώρα;

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

"Όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος". Νυχτερινές σκέψεις με φόντο το Μαξίμου

Αυτή είναι μια από τις πολλές μαλακίες που έχουν ακουστεί σ΄αυτό τον τόπο κατά καιρούς και έχουν αποδοθεί σε μεγάλα πολιτικά κεφάλια με βαθυστόχαστες μάλιστα αναλύσεις.

Μια πρώτη διάψευση της ρήσης του πρόβατου που το τρώει ο λύκος, που αποδίδεται στον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ, ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος που κάθε άλλο παρά τον έφαγε ο λύκος, αφού μετά τη φυγή του από τη ΝΔ, έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δέκα χρόνια, καθόλου άσχημα.

Άλλες τρανταχτές περιπτώσεις, οι Αβραμόπουλος-Μπακογιάννη όσο και διάφοροι Βουλευτές που πηγαινοέρχονται μέσα-έξω, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Και γιατί όχι εκλογές; μπροστά στην κατάπτωση, ας αποφασίσει ο λαός

Έχουμε λοιπόν δυο χαρακτηριστικά, παραβίαση του Συντάγματος, σύμφωνα με τους κορυφαίους Νομικούς και Συνταγματολόγους, και μια ακόμα παράσταση Δευτέρας, που συνεχίστηκε Τετάρτη, θα ολοκληρωθεί Πέμπτη; και έχει ο Θεός μέχρι να συμφωνήσουν εν μέσω απολύσεων, μαύρου στις οθόνες, απαξίας και εκπομπής της Δημόσιας Τηλεόρασης, ΕΡΤ, μέσω διαδικτύου, διλημμάτων και εκβιασμών.

Όποια και να είναι η πραγματική αιτία, ο Prefadoros έχει γράψει εκτενέστατα τη θέση του, η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το μαύρισμα της οθόνης που συμβαίνει σε περιπτώσεις κατοχής ή χούντας, η μη εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ, οι παρακρατικές διαρροές ερμηνειών δικαστικών αποφάσεων, η αγνόηση της Βουλής, ούτε καν η σύγκλιση του Υπουργικού Συμβουλίου, η περιφρόνηση 2.700 πολιτών, απολυμένων; που είναι οι αποζημιώσεις τους αν είναι έτσι; πως καταλαμβάνουν το δημόσιο κτήριο της ΕΡΤ; όλα ένα απέραντο μπάχαλο που μια ανεύθυνη απόφαση μιας ανεύθυνης Κυβέρνησης δημιούργησε.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Πριν από τα έργα στο Λιμάνι Δήμαρχε να φτιάξουμε το (καινούργιο) πεζοδρόμιο που καταστράφηκε

Έτσι προβλέπεται από τις θεσμικές διαδικασίες, ο Περιφερειάρχης σαν Άγιο-Βασίλης να δίνει δώρα, όχι στα μικρά παιδιά αλλά στους πολίτες της Περιφέρειας, τα δώρα για τα οποία πολλοί άνθρωποι πάσχισαν ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να βγουν να πανηγυρίσουν όλοι οι πολιτικοί, λες και κάποιος δεν χάρηκε.

Εν πάση περιπτώσει, αυτά σε λίγο θα είναι ιστορία, ο κάθε ένας θα κεφαλαιοποιήσει την όποια πραγματική ή τεχνητή συμμετοχή του και να ελπίσουμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες υλοποίησης, που για τον Prefadoro είναι το σημαντικό και κρατά μικρό καλάθι, τουλάχιστον για το χρόνο.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

"Το Θέατρο της Δευτέρας", στη μαύρη ΕΡΤ, με τους γνωστούς πρωταγωνιστές

Στο τηλέφωνο, ο και ποιητής φίλος μου εξ΄Αθηνών Μήτσος, "ρε Prefadore θυμάσαι καμιά δικαστική απόφαση που να δικαιώνει απεργούς εργαζόμενους;".

"Δεν είμαι πρόχειρος ρε Μήτσο αλλά από ότι θυμάμαι μάλλον δεν υπάρχει, αλλά γιατί ρωτάς;".

"Άντε γεια", μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Εδώ πάει το, "τι ήθελε να πει ο ποιητής;".

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

"Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται", ούτε μαυρίζεται

Ένα χρόνο μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς απογοήτευσε, εκτός από τους συνήθεις κομματικοδίαιτους, Υπουργούς και τους λίγους τοπικούς παράγοντες που παραβρέθηκαν στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, απογοήτευσε τους περισσότερους Έλληνες.

Αντί να κάνει ένα μικρό έστω απολογισμό των πεπραγμένων την τρικομματικής Κυβέρνησης, να μας πει για τις προοπτικές της χώρας και του λαού, να αναφερθεί στο πολύ σημαντικό θέμα του προσυνεδρίου, προτίμησε μια ανέξοδη και χωρίς αντίλογο επίθεση με επίθετα και χωρίς επιχειρήματα κατά της ΕΡΤ και των εργαζομένων.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ποιο και ποιος είναι τελικά το πρόβλημα;

Ο Prefadoros επιμένει, τα αδιέξοδα της πολιτικής και της οικονομίας, οι επιλογές του Πρωθυπουργού εδώ και ένα χρόνο, είναι που καθορίζουν τις εξελίξεις και όχι το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ απλά χρησιμοποιήθηκε σαν στόχος που θα συσπείρωνε το συντηρητικό ακροατήριο του Πρωθυπουργού και συγχρόνως θα γινόταν το σίγουρο προπύργιο της αντιπαράθεσης.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η Ιστορία εκδικείται, ο Γιώργος είχε φέρει "ντόρτια"

Έγραφα εχτές ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να ρίξει τη ζαριά, προφανώς πίστευε ότι ελέγχει το παιχνίδι, όμως αυτό ξέφυγε και πήγε στα χέρια των εταίρων στη Συγκυβέρνηση, που τώρα αυτοί έχουν το πάνω χέρι.

Ο ίδιος δεν μπορεί να προκαλέσει τις εξελίξεις, ακόμα και την προσφυγή στις κάλπες, εξαρτάται η προσωπική πολιτική του επιβίωση από τους Βενιζέλο-Κουβέλη.

Η τρικομματική Κυβέρνηση στήθηκε και λειτούργησε στη λογική της εθνικής ανάγκης για διέξοδο από την οικονομική κρίση.

Ποιος από τους εταίρους θα αναιρέσει την συμμετοχή του χωρίς συνέπειες, για τη χώρα, το κόμμα του και τον ίδιο;

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Εξάρες ή άσσοι για τον Αντώνη Σαμαρά;

Ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός του Αντώνη Σαμαρά και της Συγκυβέρνησης είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνεται ότι το αδιέξοδο της πολιτικής και των επιλογών του Πρωθυπουργού, με τη στήριξη Βενιζέλου-Κουβέλη, είναι που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε.

Οι επιταγές της Τρόικας και οι συνταγές λιτότητας των Μνημονίων ήταν αναμενόμενο να φτάσουν τα πράγματα σε τέλμα, οι διεθνείς συσχετισμοί και οι συγκρούσεις γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή, μεταξύ ΗΠΑ, Γερμανίας και Ρωσίας, κυρίως, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν από μια αδύναμη Κυβέρνηση και έναν αδύναμο Πρωθυπουργό που έχει στηρίξει την πολιτική επιβίωσή του αποκλειστικά στην Μέρκελ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ένας κόμπος, ο θρίαμβος της Δημοκρατίας

Λέγαμε, "Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που είσαι σίγουρος ότι, αν χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού σου στις πέντε τα χαράματα, θα είναι ο Γαλατάς". Από σήμερα δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτό ισχύει.

Όποιος διαβάσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την απόφαση για το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν μπορεί παρά να θυμηθεί τα "αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν", το κατέβασμα του σήματος της ΕΡΤ αποτελεί πράξη ανευθυνότητας, για να μην πούμε χειρότερα, από τη στιγμή που αποτελεί την Εθνική φωνή σε όλο τον κόσμο.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Απάντηση για το ναυάγιο της Τουριστικής πολιτικής του Δήμου Ναυπλιέων

Όταν ο Prefadoros και άλλοι συμπολίτες, λέγαμε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων έχει εγκαταλείψει κάθε Τουριστική πολιτική και επομένως την οργανωμένη προβολή της περιοχής, δεχόμαστε λοιδορίες με αιτιολογία ότι έχει ανατεθεί αυτή, αναβαθμισμένη, στο σχεδιασμό του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Όμως, και δυστυχώς για το Δήμαρχο Ναυπλιέων, μια ακόμη δέσμευσή του δεν πραγματοποιείται.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φώτης Δαμούλος είναι αποκαλυπτικός, σε συνέντευξη στην εφημερίδα του Πολύδωρου Δάκογλου "Ενημέρωση Πελοποννήσου", εκθέτει όλους όσους υποσχέθηκαν συμμετοχή στην προσπάθεια και δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κάθε Λιμάνι και καημός, και τ΄Αναπλιού επίσης

Είπαμε λοιπόν ότι κάθε Λιμάνι έχει τις ιδιομορφίες του, του Ναυπλίου και την ιδιαιτερότητα ότι μπαίνεις και βγαίνεις από το ίδιο ουσιαστικά σημείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένας ενιαίος κανόνας ρύθμισης κυρίως για την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων.

Επειδή έρχονται αλλαγές και ρυθμίσεις στο Λιμάνι του Ναυπλίου, ας δούμε τι γίνεται σε πόλεις με ακραία ανώτερα και κατώτερα ομοιοτήτων με του δικού μας.

-- 1ο. Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Δέχεται τεράστιο και συνεχή όγκο πλοίων και οχημάτων, φαίνεται ο διαχωρισμός με κάγκελα της ζώνης ασφαλείας του Λιμανιού.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Για όσους δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν, για το σχέδιο ανάπλασης του Ναυπλίου

Θίχτηκαν μερικοί συμπολίτες γιατί τους έφερα παράδειγμα το Άργος, κάποιοι μάλιστα, κάργα αλαζόνες, προσπάθησαν να αποδυναμώσουν τη θέση-πρόταση του Prefadorou λέγοντας ότι υπάρχουν σύγχρονες μελέτες που εφαρμόζονται.

Μάλλον δεν διάβασαν καλά ή δεν κατάλαβαν καλά αυτά που έγραψα.

Επειδή έχω το ελάττωμα να θυμάμαι, ξέρετε πόσες μελέτες και ρυθμίσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Άργος; Συγκοινωνιολόγοι, το Πολυτεχνείο, πεζοδρομήσεις, παρκόμετρα, αλλαγές στη ροή οχημάτων εισόδου και εξόδου στην πόλη, ένα σωρό τακτοποιήσεις και το αποτέλεσμα; η ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που να λαμβάνει υπ΄όψιν της όλα τα δεδομένα ώστε να γίνει η πόλη λειτουργική και ανθρώπινη.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Δήμαρχε Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, κάντο όπως ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος

Μόνο από τον τίτλο φαντάζομαι τις αντιδράσεις προς τον Prefadoro. Δεν βαριέστε, πρώτη φορά θα είναι; λοιπόν εξηγούμαι, πριν από λίγο καιρό ο Καμπόσος στο Άργος παρουσίασε την "Μελέτη για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους", που παρά τις αντιρρήσεις σε επιμέρους λεπτομέρειες, που άλλωστε διορθώνονται, μοιάζει μια ολοκληρωμένη και στέρεη πρόταση που η υλοποίησή της θα χαράξει το μέλλον του Άργους για πολλές δεκαετίες.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το σχέδιο του Άργους, το μόνο που θα σημειώσω είναι μια παρατήρηση, και εγώ από καιρό αλλά και πολλοί άλλοι ειδικότεροι, έχουν επισημάνει.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

"Success story". Μου το τυλίγετε παρακαλώ, είναι για δώρο

"Ιστορία επιτυχίας" λέει η επίσημη μετάφραση. Για να το λέει έτσι θα είναι, ο Πρωθυπουργός μας το είπε, ξέρει αυτός, ξέρει πολύ καλύτερα από μας, τους μόνιμα αμφισβητίες και αντιδραστικούς, τους μη δούμε κάτι καλό από τη Δεξιά και τους συνοδοιπόρους της, ναι, αυτούς που πριν ήταν μιάσματα και συνοδοιπόροι των κομμουνιστών, αμέσως να γκρινιάξουμε.

Με ρωτάει προχθές η πεθερά μου, "τι είναι αυτό παιδάκι μου -τρόπος του λέγειν- αυτό το "σεξστορ" που μας έχουν πρήξει οι τηλεοράσεις;", "θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας;".

Σκούρα τα πράγματα, πως να τα πεις; είναι και σε μια ηλικία "φεύγα", μην τη χάσουμε και πριν την ώρα της, χάσουμε και τη σύνταξη.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

"Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος". Υποκρισίας ανάγνωσμα, άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" και με την ευκαιρία, εκτός από δελτία Τύπου των Αρχόντων που μας επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος, διάφοροι φορείς οργανώνουν εκστρατείες καθαριότητας σε χώρους που καθαρίζονται, από ευαίσθητους κυρίως νέους, οι οποίοι χώροι βρομίζουν από την αδιαφορία και την έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού και παιδείας των συμπολιτών μας.

Έτσι λοιπόν έγινε "επίθεση καθαριότητας", για πολλοστή φορά, στην πολύπαθη Καραθώνα με φωτογραφίες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αλέξη, έτσι σε γνωρίσαμε και έτσι θα μείνεις, για μας, περιμένουμε να ακούσουμε...

Η πολύ σημαντική εβδομάδα για τη χώρα ανοίγει στις 10 Ιουνίου στο Βουλευτικό, με τη σημειολογική διάσταση που περικλείει η πρώτη Βουλή της ελεύθερης Πατρίδας και η δίκη Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα που έγινε εδώ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη Διοίκηση, το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου από το Ναύπλιο και ο Αντώνης Σαμαράς, στο προσυνέδριο της ΝΔ, θα εξαγγείλει τις θέσεις του για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας και επομένως για τη Διοίκηση του τόπου γενικότερα.

Έγραφε προχθές ο Prefadoros, εδώ, πως μπορεί ο Δήμος Ναυπλιέων να "εκμεταλλευτεί" αυτά τα δύο πολύ σημαντικά γεγονότα και λόγο ακριβώς της θεματολογίας τους.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Που πήγαν οι νέοι αυτής της χώρας; με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία

Εντάξει, καμιά διακοσαριά χιλιάδες την έχουν κάνει για τα εξωτερικά σε αναζήτηση δουλειάς και καλύτερης τύχης, μένουν όμως πάνω από ένα εκατομμύριο που βολοδέρνουν μεταξύ υποτιθέμενων σπουδών χωρίς μέλλον, φραπεδιάς και καναπέ, άλλων που τρέχουν να βρουν δουλειά σε κάνα πεντάμηνο ελεημοσύνης και όσων εργάζονται χωρίς ωράρια και δικαιώματα για τριακόσια και τετρακόσια Ευρώ.

Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ και ας απαντηθεί από τον καθένα το ερώτημα.

Όμως κάπου τα πράγματα έχουν παρεξηγηθεί από όλους, ο Prefadoros απλά θα πει τη γνώμη του, όπως κάνει για όλα τα ζητήματα που θέλει να θίξει και πιστεύει ότι ενδιαφέρουν.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σαμαράς και Τσίπρας στο Ναύπλιο την ίδια εβδομάδα. Να η ευκαιρία αγαπητοί συμπολίτες

Διαβάζοντας την ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, του Γιάννη Ανδριανού, για την πορεία των υποθέσεων Μπούρτζι, Παλαμήδι και Ακροναυπλία, διαπίστωσα ότι ο χρόνος περνάει, υποτίθεται ότι όλα τα ζητήματα του Δήμου Ναυπλιέων προχωρούν αλλά όλα τελικά βρίσκονται σε τέλμα.

Εξηγούμαι, είναι γνωστή και εκφρασμένη η θέληση του Αντώνη Σαμαρά να βοηθήσει, και το έχει ήδη κάνει, ώστε να ξεμπλοκάρουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δοθούν λύσεις σε θέματα που χρονίζουν, παράλληλα με πρωτοβουλίες για αναπτυξιακές δράσεις στην περιοχή.