Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τα δύο οικόπεδα στο Ναύπλιο κατέβηκαν από τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, παραμένει το κτήριο στη Βασ. Κωνσταντίνου


Αγαπητοί συμπολίτες, διακόπτω το θερινό πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Prefadorou για να σας πληροφορήσω, όπως πάντα πρώτος, ότι τα δύο οικόπεδα που βρίσκονταν στη λίστα προς πώληση του ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχουν πια.

Κατέβηκαν οι σελίδες που περιείχαν τη σχετική πρόσκληση για την πώληση και τα Νομικά και Τεχνικά στοιχεία.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Το καλύτερο οικόπεδο του Ναυπλίου να περάσει στο Δήμο

Επειδή ο χρόνος περνά, δεν ξέρουμε αν δουλεύει για μας ή για τους άλλους, επειδή καλές και αναγκαίες είναι οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες, καλές και οι δράσεις να ενημερώσουμε τους συμπολίτες, αλλά, αλλά επειδή φοβάμαι ότι με όλα αυτά δεν πρόκειται να πετύχουμε και πολλά, επιτρέψτε μου να επαναφέρω την πρόταση περί αγοράς του οικοπέδου μπροστά στον Άγιο Αναστάσιο από το Δήμο.

Ο φοβερός Μανιάτης ξαναχτυπά

Έχω βγάλει το καπέλο εδώ και πολύ καιρό στο συντοπίτη μας Βουλευτή και Υπουργό.

Δεν παίζεται ο άνθρωπος, βρίσκει πάντα τρόπο να αντιστρέφει τα πράγματα με τέτοιο πειστικό τρόπο που σε κάνει να τον πιστεύεις.

Βγάζει ανακοίνωση η ΔΕΗ που λέει ότι ακριβαίνει το ρεύμα κατά 11% στους οικιακούς πελάτες και μειώνεται έως 3,4% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι το αποτέλεσμα είναι ουδέτερο για την ίδια.

Τι κάνει λοιπόν ο παμπόνηρος φίλος μας Γιάννης Μανιάτης;

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ελλάδα, Αργεντινή, Κίνα και BlackRock

Τα τελευταία χρόνια με το οικονομικό πρόβλημα να έχει επισκιάσει κάθε άλλη δραστηριότητα στη ζωή μας, αναπόφευκτα μάθαμε τους οικονομικούς όρους και τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που παίζουν κυρίαρχο ρόλο και μέχρις ενός σημείου καθορίζουν το οικονομικό μας μέλλον.

Ένας από αυτούς τους οργανισμούς που διαχειρίζεται κεφάλαια τρισεκατομμυρίων και τα κατευθύνει σε "ασφαλείς" και κερδοφόρες επενδύσεις είναι και η περιβόητη BlackRock.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Βραδιές κι αφιερώματα στο Μανώλη Χιώτη

Ο Prefadoros γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο-Νικόλα, από πατέρα είναι Ναυπλιώτης και μάλιστα Προνοιώτης και από μάνα είναι Τσάκωνας, Λεωνιδιάτης.

Προπολεμικά και κυρίως μετά τον πόλεμο, πολλοί Τσάκωνες μετακόμισαν στο Ναύπλιο όπου έκαναν εδώ δουλειές και έφτιαξαν οικογένειες.

Υπάρχει εξήγηση γιατί προτίμησαν το Ναύπλιο, το Λεωνίδιο και όλη η γύρω του περιοχή, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960 δεν είχε δρόμους προσβάσιμους από τα αυτοκίνητα, ούτε τον σημερινό παραλιακό αλλά ήταν και φοβερά δύσκολη η μετάβαση στην Τρίπολη.

Η δια θαλάσσης συγκοινωνία ήταν αυτή που για αιώνες εξυπηρετούσε καλύτερα την περιοχή του Λεωνιδίου.

Κύριοι προορισμοί και για συναλλαγές ήταν κατά σειρά ο Πειραιάς, οι Σπέτσες και το Ναύπλιο.

Αποτέλεσμα της σύνδεσης και σχέσης του Λεωνιδίου με τον Πειραιά, είναι ότι σχεδόν το εκατό τοις εκατό των κατοίκων και φιλάθλων του Λεωνιδίου είναι φανατικοί Ολυμπιακοί.

Κύριο χαρακτηριστικό των Τσακώνων, έτσι τουλάχιστον έμαθα από τους συγγενείς μου, ήταν η πονηριά και η επιφυλακτικότητα σε ανθρώπους και αλλαγές της ζωής.

Βέβαια και οι Ναυπλιώτες δεν πάνε πίσω, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Τώρα γιατί σας τα λέω όλα αυτά, κάπου θα καταλήξω, όπως πάντα.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

"Οικόπεδα με μια πεντάρα... στου Κωνσταντάρα"

Οι πάνω των πενήντα χρονών φίλοι, θα θυμούνται τη διάσημη ραδιοφωνική διαφήμιση που ακουγόταν και παρότρυνε τον κόσμο, να αγοράσει οικόπεδα με πολλές δόσεις και κατέληγε με τη φράση, "Κανείς δεν ζημιώθηκε αγοράζοντας γη".

Εκτός από την παρατήρηση ότι η ζωή κάνει κύκλους, πόσο εξευτελιστικό μπορεί να είναι να βγαίνει στο σφυρί κρατική περιουσία, δηλαδή αυτή που ανήκει σε μας, σε όλους τους πολίτες, για να πληρωθεί το χρέος στους δανειστές-τοκογλύφους και μάλιστα με ευκολίες πληρωμής;

Αυτή είναι η ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση που ονειρεύονται κάποιοι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί του ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα κάποιας ανάπτυξης που φυσικά ποτέ δεν έρχεται, τουλάχιστον με τέτοια κόλπα που απλά πλουτίζουν τους επιτήδειους;

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί τα τρία πρώτα ακίνητα στο Ναύπλιο

Σιγά που θα ίδρωνε τ΄αυτί τους από ψηφίσματα και διαμαρτυρίες, πανό στο ρολόι και καταλήψεις.

Και την προηγούμενη φορά πρώτος ο Prefadoros έγραψε για όλα τα ακίνητα που πρόκειται να βγουν στο σφυρί, σταμάτησα να γράφω και να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις από τη στιγμή που επικεφαλής του "αγώνα" μπήκαν οι κυβερνητικοί και οι εδώ εκπρόσωποί τους, που είναι υπεύθυνοι και στηρίζουν τις Μνημονιακές επιλογές ξεπουλήματος της περιουσίας μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν πα να βρίζετε όσο θέλετε τον Prefadoro, πάλι πρώτος σας ενημερώνει ότι τα τρία πρώτα ακίνητα, τα δύο οικόπεδα στην οδό Νέας Κίου, Σπάρτης, Μεθώνης και Κώνστα και το κτήριο στο Μεγάλο Δρόμο, που θα καταλαμβάναμε εμείς οι επαναστάτες, πήραν κανονικά το δρόμο για πώληση.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αθάνατη Ελλάς, ρε δε μπα να ...όλα

Τρία είναι τα θέματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μας το τελευταίο διήμερο, τα δύο είναι Πανελλαδικού ενδιαφέροντος και το τρίτο τοπικού.

Ε καλά, ο τελικός του μουντιάλ, η Τρόικα που επανήλθε, το ΠΑΣΟΚ που βαράει διάλυση, ο Αντώνης που προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς, αυτά δεν είναι;

Έχασες μεγάλε, σιγά μην είναι αυτά, έχουμε κατά σειρά ενδιαφέροντος:

1ον ο Μηλιώνης και τα προκλητικά πάρτι στη Μύκονο, του υπόδικου που "έφαγε" 250 μύρια που θα πληρώσουμε εμείς, οι γκόμενες και η χλίδα δίπλα στη θάλασσα με σαμπάνιες και άλλα καλούδια πολλών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η "Ελιά" μαράθηκε, ο Βενιζέλος μας τελειώνει, νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης

Πριν καρπίσει η "Ελιά" του Βενιζέλου, αυτό το κόλπο που εφευρέθηκε για να κρύψει τη γύμνια του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το δρόμο των "58" και όποιων άλλων κινήσεων αποπροσανατολισμού που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματική πολιτική.

Τακτικισμοί και σχεδιασμοί επί χάρτου, για την προσωπική και μόνο επιβίωση πολιτικών, χωρίς περιεχόμενο πολιτικής, είναι αυτονόητα καταδικασμένες να αποτύχουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να παρατείνουν για λίγο ή περισσότερο την εξουσία, η οποία και κάποτε τελειώνει.

Το Συνέδριο του Οκτωβρίου είναι σίγουρο ότι θα σημάνει το πολιτικό τέλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, πιθανότατα, όπως έχω ήδη γράψει, μαζί με το τέλος της Συγκυβέρνησης.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ε ρε και να ήταν η Δούρου Υπουργός Εξωτερικών!


Τι έγινε Δεξιοί Πατριώτες; Εσείς Νεοδεξιοί πρώην του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ;

Για τον Υπουργό μας των Εξωτερικών λέω, το Βαγγέλη το Βενιζέλο, δεν ακούσατε τίποτα ε;

Ούτε φυσικά για την Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, που έκανε το αυτονόητο καθήκον της να υπερασπιστεί την πατρίδα της σε μια ακόμη πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας.

Εσείς οι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί του ξεπουλήματος των πάντων, για ακούστε...

Κάντε τον κόπο να διαβάσετε το άρθρο για την ΔΕΗ του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας, κρατήστε τις εμμονές σας αλλά τουλάχιστον γνωρίστε και την άλλη πλευρά.

Για να μην τρώτε συνεχώς το παραμύθι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και κυρίως να καταλάβετε ότι στηρίζετε αυτούς που πλουτίζουν σε βάρος σας, σε βάρος της περιουσίας της δικής σας και όλου του Ελληνικού λαού.

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΗ:

H ίδρυση της ΔΕΗ έγινε το καλοκαίρι του 1950. Ακριβώς 64 χρόνια μετά, έρχεται στη Βουλή νόμος που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση, καλύτερα την εκποίηση των "φιλέτων" της ΔΕΗ. Των πιο παραγωγικών μονάδων, των λιγνιτικών πεδίων, των υδροηλεκτρικών εργοστασίων, των φραγμάτων, ενός πλούτου που είναι εξαιρετικά δύσκολο κανείς να τον κοστολογήσει. Και αυτός ο νόμος προωθείται στο θερινό τμήμα των 100 βουλευτών μέσα από διαδικασίες-εξπρές, που φανερώνουν την πρόθεση να αποκρυφτεί ένα μεγάλο εθνικής σημασίας θέμα από το λαό αλλά και από το σύνολο των βουλευτών.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Σουρεαλισμός στο Λιμάνι

Κάθε λιμάνι έχει τη δική του ιστορία και το δικό μας, του Ναυπλίου, έχει μπόλικη.

Εδώ και δυο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2012, έχω γράψει δεκάδες άρθρα και σχόλια για όσα πιθανά και απίθανα έχουν γίνει στο σημαντικότερο κομμάτι του Ναυπλίου μετά τα ιστορικά του ακίνητα.

Πότε λίγο πάρκινγκ, πότε πολύ, πότε καθόλου, πότε ποδηλατόδρομος, άλλοτε όχι, πότε κλειστό στ΄αυτοκίνητα πότε ανοιχτό, πότε φυτρώνουν κολονάκια, πότε χάνονται και ένα σωρό άλλες "καινοτομίες" που κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί γίνονται και ποιος τις προτείνει.

Ιδιαίτερη περίπτωση το "ΠΙ", ξαφνικά έκλεισε για ενάμιση σχεδόν χρόνο γιατί υπήρχαν σπηλαιώσεις και ήταν επικίνδυνο, που όπως όμως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν δουλειά πέντε ημερών να διορθωθεί.