Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ποιος δέχεται αυτό το Μνημόνιο πατριώτες; Τα άλλα είναι για την υποταγή

Όπως τα λέγαμε και χθες, ολομέτωπη επίθεση με το ψεύτικο δίλημμα, Ευρώ ή Δραχμή, μέσα ή έξω στην Ευρώπη, από τους Ευρωπαίους κομματάρχες της υποτιθέμενης Ευρωπαικής Δημοκρατικής τάξης και ανεξαρτησίας των κρατών μελών της, του σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας, από τους ηγέτες της.

Κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας εσωτερικού δικαίου και ελεύθερης έκφρασης της βούλησης της πλειοψηφίας, ωμή παρέμβαση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Από κοντά και ο Αντώνης Σαμαράς ευθυγραμμισμένος με τους Ευρωπαίους δανειστές, δεν βρήκε μια λέξη να πει για το νέο κατάπτυστο, προσβλητικό, ιταμό και απάνθρωπο νέο Μνημόνιο που προτείνουν οι δανειστές-εταίροι μας και για το οποίο θα ψηφίσουμε την Κυριακή.

Παριστάνουν τάχα ότι το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας μας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή οικογένεια και στα κέρδη που προσδοκούμε από αυτή.

Για πέστε μας όμως ρε φίλοι εντός και εκτός της Ελλάδας:

-- Μήπως είναι στοχευμένος ο αφανισμός της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας και του κύριου δυναμικού του που βρίσκεται στα νησιά;

Για πέστε μας πόσο θα επιβαρυνθεί το κόστος με την αύξηση του ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών και την εστίαση στο 23% και συγχρόνως εξαφάνιση της μείωσης του ΦΠΑ, που καλύπτει ένα μέρος από τα υπέρογκα μεταφορικά των νησιών;

Είναι αυτό αναπτυξιακό μέτρο που μας έχετε πρήξει πέντε χρόνια τώρα; Μήπως θέλει να βγάλει από τη διεθνή τουριστική αγορά τη χώρα μας που συνεχώς αυξάνει την παρουσία της; Ποιων τα συμφέροντα ευνοούνται από την απώλεια αυτή για τη χώρα μας; Πόσος είναι ο αντίστοιχος ΦΠΑ στις άλλες χώρες;

Πρέπει κάποιος να είναι τελείως μαλάκας για να μην καταλαβαίνει ότι κάτι τρέχει εδώ, γιατί το θυμήθηκαν μετά από πέντε χρόνια, στα οποία είχαμε συνεχή ώθηση και άνοδο στον Τουρισμό της χώρας μας; Γιατί δεν το ζητούσαν στο πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο;

-- Υπάρχει μια ακόμη στοχευμένη επίθεση της απαίτησης των δανειστών και αφορά την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, ένα κλάδο από τους ελάχιστους, που όχι μόνο άντεξε τα χρόνια της λιτότητας, αλλά παρουσιάζει και αξιοθαύμαστη εξαγωγική δραστηριότητα.

Έρχονται λοιπόν και ζητούν απόλυτη μείωση των τιμών, από 1ης Ιουλίου, στα γενόσημα φάρμακα στο ύψος του 30%.

Ένας λοιπόν κλάδος Ελληνικός και ανταγωνιστικός των ξένων πολυεθνικών οδηγείται στη συρρίκνωση για να ωφεληθούν οι εταιρείες των κρατών από τους δανειστές μας, οι εκπρόσωποι των οποίων μας επιβάλουν τους όρους.

-- Αυτή και αν δεν είναι στοχευμένη απαίτηση, εδώ μάλιστα γράφουν και το νούμερο, 400 εκατομμύρια Ευρώ μόνο για το 2015 μείωση των αμυντικών δαπανών, με παράλληλη μείωση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Όχι, την κατάργηση του Στρατού και της Εθνικής Άμυνας δεν την ζητούν σε αυτό το Μνημόνιο, μπορεί στο επόμενο αν ζούμε μέχρι τότε ως λαός και ως χώρα.

Πόσο μαλάκας, για να μη γράψω τίποτα βαρύτερο, πρέπει να είναι κάποιος για να μην καταλαβαίνει ότι η περαιτέρω μείωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, θα ανατρέψει σε βάρος της τις ισορροπίες που ακόμα κρατούμε χάρη στην αυταπάρνηση των παλικαριών μας;

Απαντήστε κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο και Γεννηματά, κύριε Θεοδωράκη, κύριε Σημίτη, κύριε Δήμα και Παπούλια, όλοι εσείς που μας προτρέπετε να ψηφίσουμε ΝΑΙ, συμφωνείτε με αυτή τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών που μας ζητούν;

Εσείς θα την υπογράφατε;

Αν το διακύβευμα για τη χώρα μας είναι η παραμονή της στο Ευρώ και την Ευρώπη, όπως μας λέτε, είστε σίγουροι ότι αν δεχθούμε και αυτό το Μνημόνιο θα υπάρχει ελεύθερη χώρα για να ανήκει και στην Ευρώπη;

Τα άλλα για τη σφαγή των Συνταξιούχων με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, επικουρικών και μείωση των συντάξεων τα έχετε ακούσει.

Για τους αγρότες επίσης, για τους μικροεπαγγελματίες το ίδιο, για τις απολύσεις και τις αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές, όλα αυτά που από την 1η Ιουλίου θα μας φορτώσουν, θα τα μάθετε.

Άλλωστε τι να πρωτοδείς, τι να πρωτοδιαβάσεις; Ότι μας δίνουν για τέσσερις μήνες όσα χρειάζονται για να μας τα πάρουν αμέσως πίσω για τα δανεικά; Και με πρόσχημα αυτό έλεγχο κάθε μήνα και εξετάσεις στα Υπουργεία;

Αν την Παρασκευή το βράδυ ένοιωσα ένα μούδιασμα ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να εξαγγέλλει το δημοψήφισμα, σήμερα νοιώθω απελευθερωμένος, έτοιμος να κάνω αυτό που μου ζητά η πατρίδα και το μέλλον, το δικό μου και των παιδιών μου.

Επιστρέφω ως απαράδεκτο το εκβιαστικό τελεσίγραφο, προτιμώ το υπερήφανο ΟΧΙ, που όποτε ειπώθηκε κράτησε την πατρίδα όρθια και ελεύθερη.

Προτιμώ το ΟΧΙ σαν την μόνη παραδεκτή απαρχή μιας έντιμης συμφωνίας, έστω και αν οι δανειστές-εταίροι μας, μας έχουν πληγώσει τόσο.

Prefadoros

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οι κόκκινες γραμμές και το ΟΧΙ της Κυριακής

waveLines_redΔικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να κρίνει την Κυβέρνηση για το πως διαπραγματεύτηκε μέχρι τώρα με τους δανειστές μας και να της καταλογίσει θετικά και αρνητικά στην προσπάθεια αυτή.

Πόσο μάλλον αυτό το δικαίωμα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, από τη στιγμή που η Κυβέρνηση ζητά με δημοψήφισμα ο πολίτης να πάρει θέση και να αποδεχτεί ή όχι μια συμφωνία με τους όρους που θέτουν οι δανειστές-εταίροι μας.

Επειδή ήδη τη συζήτηση για το δημοψήφισμα και το συγκεκριμένο ερώτημα που καλείται να ψηφίσει ο Ελληνικός λαός, γίνεται προσπάθεια και ως ένα βαθμό το έχουν πετύχει, ντόπιοι και ξένοι για τα συμφέροντά του ο καθένας, να πάει στο πλαστό δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", επομένως να παραπλανηθεί για μια ακόμη φορά ο λαός, να αμφισβητηθεί και η Κυβέρνηση, να δούμε λίγο την πραγματικότητα;

Οι ουρές μπροστά στα ΑΤΜ, το κλείσιμο των Τραπεζών και οι άλλοι περιορισμοί στη διακίνηση του χρήματος πως προέκυψαν;

Από την απόφαση των εταίρων μας να μην μας δώσουν ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος για να ασκήσουμε ένα νόμιμο δημοκρατικό μας δικαίωμα, που το προβλέπουν και το ασκούν όλα τα Συντάγματα των Ευρωπαϊκών χωρών, το δημοψήφισμα.

Προφανώς το έκαναν για να τρομοκρατήσουν το λαό και να "βοηθήσουν" ώστε να ψηφίσει με την απειλή μιας διαφαινόμενης, τάχα, καταστροφής και να δημιουργήσουν προβλήματα στην Κυβέρνηση που αρνήθηκε να δεχτεί τις προτάσεις τους.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις πως δημιουργήθηκε και ποιος το προκάλεσε;

Η Ελληνική Κυβέρνηση, ξεπερνώντας και πολλές κόκκινες γραμμές, έκανε πλήρεις προτάσεις 47 σελίδων και ζήτησε το αυτονόητο, να διευθετηθεί το μη βιώσιμο χρέος, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και επιτέλους να αρχίσει μια ανοδική πορεία για τη χώρα.

Ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουμε σε συμφωνία, οι περισσότεροι μιλούσαν για επερχόμενη συμβιβαστική λύση, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, δίκην τελεσιγράφου και χωρίς πρόθεση ούτε καν συζήτησης, παρουσιάστηκαν σε ένα εξασέλιδο οι τελικές προτάσεις των εταίρων μας που θα πρέπει να είναι κάποιος τελείως παλιάνθρωπος για να τις αποδεχθεί, όπως τουλάχιστον εμφανίστηκαν.

Και φυσικά όποιος τολμούσε να τις ψηφίσει και εφαρμόσει, δεν θα είχε περισσότερη πολιτική ζωή ενός το πολύ διμήνου.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι ούτε καν έχουν μπει στον κόπο να τις διαβάσουν, πολλοί θα πάνε και να ψηφίσουν χωρίς να τις διαβάσουν, όμως αυτό δεν απαλλάσσει κανέναν από την ευθύνη, από τη στιγμή που έφτασε στον πολίτη η απόφαση να επιλέξει ο ίδιος αυτό που θέλει, να πάει απλά για να εκφράσει την αντίθεση στην Κυβέρνηση ή στο ενδεχόμενο μιας εξόδου της χώρας από το Ευρώ.

Πολύ απλά γιατί αυτά που προβλέπονται και θα εφαρμόζονταν μόλις από την 1η Ιουλίου, είναι καταλυτικά για τη ζωή και το μέλλον του κάθε πολίτη και της ίδιας της χώρας, και βέβαια πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από τη θητεία της όποιας Κυβέρνησης ακόμα και του χρώματος του νομίσματος.

Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, όλα τα άλλα τα συζητάμε, την κυνικότητα και τον εκβιασμό δεν μπορώ να τα δεχτώ.

Η εξόντωση των αδυνάτων στο όνομα της όποιας "σωτηρίας", η ταπείνωση και υποταγή της χώρας δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά.

Αυτές είναι οι αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές μου και θα τις τιμήσω την Κυριακή στο δημοψήφισμα με ένα απλό ΟΧΙ.

Prefadoros

Υ.Γ. Αύριο θα δούμε τα κυριότερα σημεία του εξοντωτικού προγράμματος που μας προτείνουν οι δανειστές-εταίροι μας.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

"Κρύψτε τα λεφτά στο στρώμα"

atm1"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η πανελλήνια ένωση διαρρηκτών, παρακαλεί τους εκλεκτούς πελάτες της προς αποφυγή άσκοπης αναστάτωσης στα σπίτια τους, όπως διευκολύνουν το έργο των διαρρηκτών και να τοποθετούν τα χρήματα μόνο κάτω από το στρώμα.

Άλλωστε κάθε προσπάθεια να τα γλιτώσουν είναι μάταιη.

Ή οι δανειστές θα τα πάρουν ή οι διαρρήκτες.

Αν επιθυμούν να τα δώσουν στους δανειστές, στο δημοψήφισμα να ψηφίσουν ΝΑΙ.

Με τιμή,

Πανελλήνια Ένωση Διαρρηκτών."

Για την αντιγραφή,

Prefadoros

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Μήπως αυτή η απόφαση του ΣτΕ βοηθά να κατεδαφιστεί το "έκτρωμα" της Αρβανιτιάς;

arvanitia-2Δεν είμαι νομικός ούτε γνωρίζω το καθεστώς και τα της ιδιοκτησίας του κτηρίου-φάντασμα της Αρβανιτιάς Ναυπλίου.

Ούτε φυσικά αν έχει τις προβλεπόμενες άδειες και ότι άλλο σχετικά προβλέπεται.

Αξίζει όμως να ερευνηθεί και να κάνει ο Δήμος Ναυπλιέων ότι μπορεί και είναι δυνατόν, με βάση και την απόφαση αυτή, ώστε να κατεδαφιστεί αυτό το εγκαταλελειμμένο εξάμβλωμα που είναι εστία μόλυνσης, πέρα από την αντιαισθητική εικόνα και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ακόμα και αν δεν γίνεται τίποτα με την συγκεκριμένη απόφαση, καιρός δεν είναι να ασχοληθεί σοβαρά ο Δήμος με το θέμα;

Prefadoros

ΣτΕ: Κατεδάφιση οποιουδήποτε αυθαιρέτου βρίσκεται σε δασική έκταση

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2215/2015 απόφασή του αποφάνθηκε ότι πρέπει να κατεδαφίζεται κάθε αυθαίρετο κτίσμα που είναι μέσα σε δάσος ή αναδασωτέα έκταση, ανεξάρτητα εάν αυτή η δασική έκταση είναι ιδιωτική ή δημόσια και παράλληλα επικύρωσε πράξη κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών στο Γαλάτσι Αττικής και απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που διέτασσε την κατεδάφιση.

Ειδικότερα, με πράξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής διατάχθηκε η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών και εγκαταστάσεων που έχουν ανεγερθεί σε δημόσια δασική αναδασωτέα έκταση εμβαδού 7.968 τ.μ., στη θέση «Λόφος Κόκκου-Ομορφοκκλησιά- Βείκου» του Δήμου Γαλατσίου Αττικής.

Εντός των εγκαταστάσεων αυτών υπάρχει, μεταξύ των άλλων, οικία, μαντριά (613 τ.μ.) αποτελούμενα από λαμαρίνες και ξύλινες κατασκευές, στάβλος (263 τ.μ.) αποτελούμενος από τσιμεντόλιθους και σκεπή από λαμαρίνες, εγκατάσταση ποιμνίου αιγοπροβάτων και πτηνοτροφείου, μανδρότοιχος με σιδερένιους πασσάλους και πλέγμα μήκους 176,20 μ., διάφορα παλαιά αντικείμενα (παλιατζίδικο).

Από το ΣτΕ ζήτησαν οι κληρονόμοι του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων να ανακληθεί η απόφαση κατεδάφισης των επίμαχων κατασκευών.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση των κληρονόμων και στην εν λόγω απόφασή του αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και την δασική κ.λπ. νομοθεσία έκρινε ότι «οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως κατασκευές που έχουν ανεγερθεί είτε μέσα σε δημόσια ή ιδιωτικά δάση ή δασικές εκτάσεις είτε μέσα σε δημόσιες ή ιδιωτικές αναδασωτέες εκτάσεις οι οποίες έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, προερχόμενη από ανθρώπινη ενέργεια ή από φυσική αιτία, κατεδαφίζονται ύστερα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου».

Επίσης, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση ότι «το μέτρο της κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών επιβάλλεται υποχρεωτικώς από τον νόμο, ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα της έκτασης ως δημόσιας ή ιδιωτικής, διότι τυχόν δικαιώματα ιδιωτικού δικαίου σε δασική ή αναδασωτέα έκταση δεν αποκλείουν την εφαρμογή της νομοθεσίας, κατ’ εφαρμογή της οποίας εκδόθηκε η πράξη κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών».

Τέλος, αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, ότι για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις δεν απαιτείται, να έχει προηγουμένως καταρτισθεί δασολόγιο, ούτε να έχει χαρακτηρισθεί η έκταση ως δασική, με τη διαδικασία του δασικού νόμου 998/1979 ούτε, να έχουν καταρτισθεί δασικοί χάρτες, αλλ’ αρκεί να διαπιστώνεται αιτιολογημένα ο δασικός χαρακτήρας της έκτασης.


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Έντιμος συμβιβασμός με ανέντιμους δανειστές γίνεται;

lion-tsiprasΑπό την αρχή που ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση, με όλους τους τρόπους, Τσίπρας και Βαρουφάκης, διακήρυξαν, αφού δέχτηκαν τις υποχρεώσεις της χώρας, ότι επιθυμούν έναν έντιμο συμβιβασμό, μια συμφωνία που θα ικανοποιεί τους δανειστές, αλλά θα δίνει και ανάσα και προοπτική στη χώρα και το λαό μας μετά τη λαίλαπα των Μνημονίων.

Ζήτησαν αν όχι διαγραφή, τακτοποίηση του χρέους για να γίνει βιώσιμο και μέτρα για την ανάπτυξη, παράλληλα με την όποια περιοριστική πολιτική εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο εσωτερικό.

Αυτή την καθαρή στάση, που από πολλούς αμφισβητήθηκε και η οποία έφτασε να αναστέλλει προεκλογικές δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές, ακολούθησε η Ελλάδα μέχρι τώρα που όλα δείχνουν ότι φτάνουμε σε λύση.

Κι όμως, στο και πέντε της συμφωνίας, την ώρα που αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε από τους Έλληνες και άλλα χρήματα και χωρίς ακόμα οι εταίροι μας να έχουν πάρει σαφή θέση και την όποια δέσμευση για το χρέος και την ανάπτυξη, έρχονται να ζητήσουν και άλλα, από αυτά που κανένας Πρωθυπουργός και καμιά Κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να δεχτεί.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά σημαίνει αυτό που απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα πρόκληση:

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Θα προσθέσω το τρίτο, που ο Τσίπρας μάλλον αυτή τη στιγμή δεν θέλει να πει, ότι θέλουν να ταπεινώσουν τον Αριστερό Έλληνα Πρωθυπουργό, να γελοιοποιήσουν την Ελληνική Κυβέρνηση και να την οδηγήσουν σε παραίτηση ή να γίνει υποχείριο στις διαθέσεις τους.

Μόνο που τέτοιες συμπεριφορές, τις περισσότερες φορές έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πολύ μας υποτιμούν οι φίλοι μας, οι αδίστακτοι εξουσιαστές για να ακριβολογούμε και όχι βέβαια οι λαοί της Ευρώπης.

Πολύ νερό βάλαμε στο κρασί μας, τα όρια (μας) ξεπεράστηκαν...

Ας διαβάσουν και λίγο Ιστορία, καλό θα τους κάνει.

Prefadoros

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Το παζλ συμπληρώνεται. Όμως δεν τελειώσαμε...

tsikniasΓνωρίζουμε πλέον τις περίπου τελικές προτάσεις των θεσμών και της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν φτάνει για να συμπεράνουμε ότι τελειώσαμε.

Έχει δρόμο ακόμα, τώρα μπαίνουμε στην ουσία, ποια συμφωνία θα κλείσει και ποιες προοπτικές θα δίνει στη διαχείριση του μη βιώσιμου χρέους και στην ανάπτυξη της χώρας;


Το ότι θα υπάρχουν εισπρακτικά μέτρα το γνωρίζαμε από την αρχή, το ζήτημα είναι πως αυτά θα κατανεμηθούν και αν τελικά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακούφιση όσων επλήγησαν περισσότερο από τα προηγούμενα Μνημόνια.

Αν στην τελική συμφωνία δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σύντομης ανάκαμψης, τότε είναι αμφίβολο αν θα γίνει δεκτή, όχι μόνο από μεγάλη μερίδα Βουλευτών αλλά και από το λαό που έδωσε την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση με την ελπίδα αυτής της προοπτικής.

Τότε, σε περίπτωση που έχουμε μια από τα ίδια δηλαδή, το κύμα που μεγαλώνει κατά της Ευρωζώνης και του Ευρώ, θα παρασύρει τα πάντα.

Είναι γεγονός ότι οι Ελληνικές προτάσεις υπερβαίνουν τις αντοχές πολλών, όμως είναι φανερό ότι προτιμήθηκε η εισπρακτική λογική για να μείνουν όσο το δυνατόν άθικτα τα θεσμικά δικαιώματα, πάνω στα οποία μπορείς να χτίσεις μετά, αφού γλιτώσεις τα χειρότερα.

Τα επιχειρήματα των δανειστών έχουν καταρριφθεί, μένει να δούμε και τις προθέσεις τους, για όσους ακόμη έχουν αυταπάτες.

Η τελική τους επιλογή ή θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου ή θα επιβάλλει κάλμα, μέχρι την αναπόφευκτη επόμενη φουρτούνα.

Prefadoros

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Στο Grexit θα κωλώσουμε; Εδώ αντέξαμε Κώστα, Γιώργο και Αντώνη

mediadefaultimages9d5b257e0a9e3d0b1f568d9230fe5594_xlΘα που πεις ότι αυτή η χώρα επιβίωσε από τις επιδρομές τόσων βαρβάρων, αυτός ο λαός κατάφερνε πάντα να σταθεί στα πόδια του όσες φορές τον υποδούλωσαν, στο τέλος αυτός νικούσε.

Ακόμα και όπως τώρα, καλή ώρα, που οι φίλοι-συνέταιροι-δανειστές-τοκογλύφοι μας βάζουν και το μαχαίρι στο λαιμό και το πιστόλι στον κρόταφο.

Αφού μας τρενάρουν εδώ και τέσσερις μήνες πως τάχα δεν έχουμε προτάσεις και δεν θέλουμε μεταρρυθμίσεις, από αυτές που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι μας κατέστρεψαν, τώρα στο τέλος ούτε καν θέλουν να μας ακούσουν και μας εκβιάζουν, για πολλοστή φορά, με το απίθανο "αυτό είναι το πρόγραμμα, αν θέλετε πάρτε το, αλλιώς... στο καλό".

Ο στόχος τους βέβαια δεν είναι εμείς να σωθούμε και αυτοί να πάρουν πίσω τα δανεικά, το έχουμε εξαντλήσει και μόνο όσοι έχουν συμφέρον κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, παρά την ολομέτωπη επίθεση και την οργανωμένη φυγή των καταθέσεων.

Ξέρετε γιατί; Γιατί επιβιώνουμε ακόμα, με απώλειες έστω, μετά από δέκα χρόνων Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με τους συγκεκριμένους Πρωθυπουργούς.

Έτσι, για να μην τους ξεχνάμε, δεν μας αφήνουν και αυτοί, από τα τελευταία ανεπανάληπτα λόγια τους:

-- "Ελπίζω να πρυτανεύσει και να κερδίσει τελικά η λογική - Μόνο η Ευρώπη μπορεί να πληρώσει τους αγρότες το μήνυμά του από το Κιλελέρ  - «Ποιος θα σε πληρώσει; Ο Αμερικάνος; Ο Ρώσος που εχθές επίσημα είπε το "νιετ, νιετ, νιετ"; Ο Κινέζος; Η θα ΄ρθει η Βενεζουέλα, η Κούβα ή η Βόρειος Κορέα» αναρωτήθηκε...

Η Ευρώπη η οποία είναι η μεγάλη μάνα- τροφοδότης του Έλληνα αγρότη"

Αντώνης Σαμαράς

-- "Eγώ έσωσα τη χώρα από τη χρεοκοπία», απάντησε -μεταξύ άλλων- ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε: «Αν δεν έπαιρνα τα επώδυνα μέτρα δεν θα ήταν 5, 10, 100, 1000 άνθρωποι που πράγματι υποφέρουν... Θα ήταν ολόκληρος ο ελληνικός λαός»"

Γιώργος Παπανδρέου

-- "... ... ... ... ... ... μικρέ πιάσε μια σόδα... ... ... ... ..."

Κώστας Καραμανλής

Το τελευταίο υποθετικό αλλά μάλλον πραγματικό, αφού δεν μιλάει και βγάζει φωτογραφίες σε ταβέρνες.

Prefadoros

Υ.Γ. Στη φωτογραφία έβαλα και το Βενιζέλο, μην τον αδικήσω τον άνθρωπο.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά για να ξεπεραστεί η κρίση

mitsotakisΜετά τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες μέρες με Καραμανλή, Παυλόπουλο και Σημίτη, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεννόησης σε υψηλό επίπεδο, ώστε να βρεθεί λύση για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αφού η Κυβέρνηση Τσίπρα αδυνατεί να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Έτσι, προγραμματίζει συναντήσεις με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Αν και η τελευταία δεν έχει διασταυρωθεί και πολιτικοί παρατηρητές εκφράζουν αμφιβολία αν θα πραγματοποιηθεί, εν τούτοις θεωρείται χρήσιμη για τη δημιουργία αντικυβερνητικού ευρωπαϊκού μετώπου.

Όλα δείχνουν ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινείται με ταχύτητα προς το μέλλον αφήνοντας πίσω το στείρο παρελθόν που δημιούργησε η "πρώτη φορά Αριστερά".

Prefadoros

Της Αγίας Πετρούπολης τα μυστικά...

petroupoli_inΤην ώρα που οι απελπισμένοι συνοδοιπόροι του Άδωνη, της Βούλτεψη και του Πλεύρη διαδήλωναν μπροστά και πάνω στο Κοινοβούλιο, χωρίς να τρώνε ξύλο και χημικά, στο Λουξεμβούργο οι συνεταίροι-δανειστές μας απειλούσαν και εκβίαζαν για, ποιος θυμάται πια, φορά ότι θα μας οδηγήσουν στην έξοδο του ευαγούς ιδρύματος της Ευρωζώνης, αν δεν εφαρμόσουμε τις εντολές τους.

Την ώρα που οι επιτροπές της Ζωής αρχίζουν να βγάζουν λαβράκια και φαίνεται γιατί η λύσσα που έχει εξαπολυθεί εναντίον της, εντάξει κάπου ξεφεύγει κι΄αυτή, την ώρα που η τρομοκρατία ότι στερεύουν οι Τράπεζες δεν έχει τελειωμό, την ώρα βέβαια που αποφασίζουν Σύνοδο κορυφής για να δούνε τι θα κάνουνε με το άτακτο παιδί, τη ίδια ώρα ο Τσίπρας, χαμογελαστός όπως πάντα, στέλνει χαιρετίσματα από την Αγία Πετρούπολη.

Τι να λέμε ρε παιδιά, τι πόλη είναι αυτή; Τόση ομορφιά μαζεμένη που αλλού να την βρεις;

Ξεφύγαμε, που να το χωνέψουν οι εδώ και έξω "Μένουμε Ευρώπη" ότι αυτός ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς πάει δυο φορές σε δυο μήνες στη Ρωσία, ο Λαφαζάνης τρεις, μία ο Κοτζιάς και βάλε πόσες άλλες συναντήσεις με αρμόδιους και οικονομικούς παράγοντες.

Λες να έχουμε τίποτα εκπλήξεις; Μπορεί, μπορεί και όχι, η γοητεία του παιχνιδιού.

Θα μου πεις, ρε Prefadore είναι θέματα αυτά για παιχνίδια; Εξαρτάται, τι κερδίζεις αν κερδίσεις και τι χάνεις αν χάσεις.

ΑΝ, εκεί βρίσκεται το μυστικό, χωρίς ΑΝ απλά υπογράφεις.

Prefadoros

Υ.Γ. Μέχρι τα αν να γίνουν τότε, απολαύστε τη μαγεία...





Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ποιος διαφωνεί, που και γιατί; Άντε γιατί η υπομονή (μας) έχει και όρια

590_3b44557e4eec6729ca15ca19c4b1063cΜε λίγα λόγια που ο καθένας καταλαβαίνει, ο Βαρουφάκης δίνει απαντήσεις στο όργιο πιέσεων που κάθε άλλο παρά λύση θέλουν, απλά υποταγή και επιστροφή των συνεργάσιμων.

Αν ακόμη κάποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, προφανώς και έχει τους λόγους του.

Οι άλλοι ξέρουν πολύ καλά.



Prefadoros

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Μεσοβέζικες λύσεις ίσον εμπαιγμός για το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας

NAUPLIO_MHTROPOLH_SYNENTEUXH7-789185Σε θέατρο του παραλόγου τείνει να εξελιχθεί το θέμα του Συσσιτίου, λόγια λόγια και καμιά λύση.

Άλλη μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ευχολόγια.

Το μπαλάκι ξαναπέρασε στον Πάπα-Λευτέρη και τους ακούραστους εθελοντές με τις ίδιες συνθήκες που διαμόρφωσαν τον τελευταίο καιρό οι Υπηρεσίες του Δήμου.

Με δυο λόγια, επιβλήθηκε το πρόστιμο για το προκάτ που απομακρύνθηκε και αν ναι, πόσο δύσκολο είναι να ανακληθεί και να επιστρέψει αυτό ως προσωρινή και λόγω της ιδιαίτερης ανάγκης που υπάρχει, λύση;

Σε όλα τα άλλα εντός του Δήμου, παράνομης λειτουργίας, έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα;

Αυτή η περιβόητη οφειλή, που καταλογίστηκε ύστερα από δεκαεπτά χρόνια, των 450.000 εισφοράς σε χρήμα στον Ι. Ν Ευαγγελίστριας, μετά και τις γνωμοδοτήσεις, είναι οριστική; Αν είναι έτσι, τι σημασία έχει η προσφυγή στα Δικαστήρια από την Εκκλησία, αφού οι χρόνοι ένταξης σε πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση κατασκευής θα έχουν περάσει και επομένως το έργο δεν πρόκειται ούτε να ενταχθεί ποτέ, ούτε φυσικά και να εκτελεστεί;

Αυτό μπορεί να βολεύει κάποιους στο να ισχυρίζονται ότι κάνουν ότι μπορούν για το Συσσίτιο, δεν βολεύει όμως καθόλου και είναι καθαρός εμπαιγμός στους ανθρώπους που ωφελούνται από το Συσσίτιο και σ' αυτούς που αφιερώνουν ένα κομμάτι της ζωής τους σε αυτό.

Δεν διεκδικώ περισσότερη ευαισθησία από κανέναν συμπολίτη, δεν μπορώ όμως να μένω και απαθής όταν σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα διαπιστώνονται τουλάχιστον περίεργες συμπεριφορές από αρμόδιους που γεννούν ερωτηματικά.

Στο χέρι τους είναι να δώσουν λύσεις, οι απαντήσεις τους πάντως μέχρι τώρα δεν πείθουν.

Prefadoros

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Το σεξ τελικά επιτρέπεται; Και αν ναι, κάθε πότε;

1505-sex-heroΝα λοιπόν που άρχισαν και οι αποκαλύψεις.

Μετά από τέσσερις μήνες έχουμε τα σχέδια-προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών-δανειστών.

Η δική μας, η Ελληνική πρόταση είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που φυσικά δεν ικανοποιεί όλους τους Έλληνες, εξαιρούνται οι γνωστοί, και ακόμα φυσικότερο θα γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και διορθώσεων.

Είναι θέμα που θα απασχολήσει τον Ελληνικό λαό, πόσο μακρυά είναι από προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις; Πόσο εφικτό είναι; Ποιες υποχωρήσεις υπάρχουν και ποιες κόκκινες γραμμές διατηρούνται; Γιατί αυτοί οι συντελεστές ΦΠΑ; Αν εφαρμοστούν όλα αυτά θα έρθουν καλύτερες μέρες; Θα μπορέσουν τα νέα παιδιά να ξανακάνουν όνειρα;

Όλα αυτά θα τα δούμε, στο κάτω κάτω δημοκρατία έχουμε, κανόνες υπάρχουν, επομένως και όπως πάντα τις επιλογές θα τις κάνει ο λαός.

Η ολιγοσέλιδη όμως πρόταση-τελεσίγραφο των Θεσμών-δανειστών τι επιδιώκει; Τι μας ζητά και τι πραγματικά θέλει; Υπάρχει σοβαρός πολιτισμένος άνθρωπος πάνω στη γη που μπορεί να επιμένει, μετά μάλιστα από πέντε χρόνων εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, σε

  • Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ (“phasing out non-pension solidarity grant”).
  • Aύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στη δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Νομοθέτηση τον Σεπτέμβριο για την ενοποίηση Ταμείων και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος που θα συνδέει στενότερα τις εισφορές με τις παροχές.

Δηλαδή θέλουν να κλέψουν, ναι περί ΚΛΟΠΗΣ πρόκειται, τα λίγα χρήματα που έχουν απομείνει στους Συνταξιούχους και να πεθάνουν αυτοί μια ώρα αρχύτερα;

Όποιος διάβασε τις απαιτήσεις τους, κατάλαβε.

Απορώ πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν ότι αυτοί που Κυβερνούν την Ευρώπη, όχι φυσικά οι λαοί στο σύνολο τους, θέλουν πραγματικά να μας βοηθήσουν να βγούμε στις αγορές, να αναπτυχθούμε, να γίνουμε καλύτεροι ως κράτος και ότι άλλη παπαριά μας αραδιάζουν για να υπερασπιστούν κατά βάθος το ραγιαδισμό τους.

Εντάξει, το είδος ευδοκιμούσε σε αυτό το χώρο παλαιόθεν και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.

Ξεγυμνώθηκαν λοιπόν οι φίλοι μας και έδειξαν τις πραγματικές τους προθέσεις, θέλοντας να ξεφτιλίσουν μια πρόσφατη επιλογή του Ελληνικού λαού, το κατάφεραν.

Μας έπεισαν να πάμε απέναντι, να τους πούμε, "ρε δεν πάτε να ..." και σεις και τα αφεντικά σας.

Το μέτρημα με την Ιστορία και το μπόι της Αριστεράς μόλις άρχισε...

Prefadoros

Υ.Γ. Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι φυσικά, "σιγά μην τους ρωτήσουμε..."

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γιατί "ξίνισε" ο Πέτρος για τα σκουπίδια;

stinksΑυτή η ιστορία με τα σκουπίδια, ιδιαίτερα στην Αργολίδα, έχει παρατραβήξει και παραβρωμίσει περισσότερο και από την ίδια τη βρώμα τους.

Ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων και με διαδημοτικές συνεργασίες να βρίσκονταν η καλύτερη λύση για την κάθε περιοχή, στο Ελληνικό μεγαλείο έγινε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Εκτός της ανεξέλεγκτης ρύπανσης έχουμε και από σήμερα τα τσουχτερά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από της Ευρωπαϊκή Ένωση για κάθε ανοιχτή χωματερή, που φυσικά θα πληρώσουμε εμείς οι πολίτες.

Ενώ οι Δήμοι, εδώ και χρόνια, βρήκαν την εύκολη λύση, πάμε κάπου τα σκουπίδια και σιγά σιγά μετατρέπεται ο χώρος σε χωματερή, το κράτος ανέθετε τη συνολική διαχείριση παλιά στη διορισμένη περιφερειακή διοίκηση και από το 2010 στην αιρετή περιφερειακή διοίκηση.

Μια μικρή αναφορά για να μην μπερδευόμαστε.

Στην Πελοπόννησο μέχρι το 2004 όπου Κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, είχαμε κάποιο σχέδιο το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, άγνωστο το κόστος που πληρώθηκε.

Άλλαξε Κυβέρνηση το 2004 και ήρθε η ΝΔ, άλλαξε και το σχέδιο που και αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ, άγνωστο το κόστος που πληρώθηκε.

Από το 2010 ανέλαβε ο Πέτρος Τατούλης σαν αιρετός και νέα σχέδια, αυτή τη φορά με συνολική διαχείριση που θα αναλάμβανε ιδιώτης.

Προχώρησαν κάποιοι διαγωνισμοί και διαδικασίες, που ως είθισται καταγγέλθηκαν ως αδιαφανείς και προς όφελος κάποιων και υποτίθεται ότι από πέρυσι θα είχε ξεκινήσει η εφαρμογή της.

Επειδή φτάσαμε στο μέσο του 2015 και άρχισαν τα πρόστιμα, αναμενόμενο να αρχίσει και ο πόλεμος μεταξύ των αιρετών, Δήμαρχοι μεταξύ τους και όλοι με τον Περιφερειάρχη.

Η αλλαγή της Κυβέρνησης είναι λογικό να φέρει και νέες προτάσεις, από τη στιγμή που οι προηγούμενες λύσεις είναι στον αέρα.

Αυτή λοιπόν την χαώδη, στην κυριολεξία, κατάσταση με τα σκουπίδια, θέτει σε διαβούλευση ο αρμόδιος Υπουργός για να βρεθεί λύση και να προχωρήσει επιτέλους σύντομα αυτή.

Το αν θα είναι καλή ή όχι και αν θα λύσει πραγματικά το πρόβλημα θα φανεί αργότερα, αυτό που δεν συγχωρείται πλέον είναι η αδράνεια και η στασιμότητα (από το 2010 είναι αρμόδιος ο Τατούλης και το πρόβλημα οξύνεται).

Να σχεδιάσουν και οι Δήμοι πως θα αντιμετωπίσουν καλύτερα τη μεγαλύτερη "δουλειά" τους, που την έχουν παραμελήσει στην προοπτική λύσης από την Περιφέρεια.

Τσαντίστηκε λοιπόν ο Περιφερειάρχης μας Πέτρος Τατούλης και κατά την προσφιλή του τακτική εξαπέλυσε έναν "δεκάρικο" για να πείσει άραγε ποιον;

"Κομματικό κράτος" είναι η δημόσια διαβούλευση, αγαπητέ Πέτρο;

Εσύ μιλάς για "πολιτική ηθική"; Αγαπητέ Πέτρο;

Εσύ μιλάς για "εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων"; Αγαπητέ Πέτρο;

Βαρείς χαρακτηρισμοί, αλλά έχουμε ακούσει και βαρύτερους από τον Πέτρο.

Εκτός αν ήθελε να κάνει χιούμορ...

Prefadoros

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη και το Σχέδιο που ανέβηκε για δημόσια διαβούλευση:

"Η προσπάθεια επιβολής του κομματικού κράτους εκ μέρους του κ. Τσιρώνη τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Με την ανάρτηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων σε προσχηματική διαβούλευση "10 ημερών" ξεπέρασε κάθε όριο Δημοκρατίας και σεβασμού των νόμων του κράτους.

Η πλήρης απαξίωση των υπηρεσιών του Υπουργείου του οποίου ο ίδιος προΐσταται εγείρει κρίσιμα ερωτήματα για την πολιτική ηθική που επιχειρεί να επιβάλλει.

Ποιός είναι ο εμπνευστής αυτού του σχεδιασμού και ποιός τον ενέκρινε, εκτός, προφανώς, του κόμματός του;

Η προκλητική αυτή έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία αφήνει υπόνοιες για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Ας μας πει ο κ. Τσιρώνης ποιά είναι αυτά τα συμφέροντα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της και θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια λογική".

http://www.opengov.gr/minenv/?p=6645

Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

http://www.opengov.gr/minenv/wp-content/uploads/downloads/2015/06/paragogikhsanasygkrothsh.pdf

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Αγαπητή Ντόρα, ξημέρωσε Τρίτη, οι Τράπεζες είναι ανοιχτές και τα ΑΤΜ βγάζουν όσα λεφτά θέλουμε...

szqzgrrvix5476fcffec31aΜόνο κάποια δισ. Ευρώ μετακόμισαν για "σιγουριά" στα ξένα μιας και οι έχοντες συμπατριώτες μας σε άκουσαν, εσένα και κάτι τύπους σαν τον Πορτοσάλτε και τα μετέφεραν στην αλλοδαπή.

Αλλά καλά να πάθουμε, εσύ δεν φταις, εμείς τα αιώνια κορόιδα που σας έχουμε και σας πληρώνουμε για να μας κυβερνάτε και να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της χώρας.

Της χώρας, αυτής της χώρας, γιατί σε κάποιες άλλες χώρες δεν θα έφτανε ούτε η συγνώμη σου...

Κατάλαβες Ντόρα;

Για να μη σε αδικήσω, να θυμηθούμε ακριβώς τι είπες το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου:

«αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control», όπως συνέβη και στην Κύπρο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Θα πηγαίνουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών και δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη παρά μέχρι ένα όριο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή».

Καλή σου μέρα Ντόρα...

Prefadoros

"Που λες Αλίκη, πάω να σουτάρω εκεί και πάρτον κάτω τον πατέρα..."

Καραμανλής-635x350Α ρε Κώστα, εσύ ήσουνα γεννημένος για άλλα πράγματα, τι θέλανε και σε μπλέξανε με την πολιτική;

Prefadoros

Πλούσιο φωτορεπορτάζ: panathinaikos24.gr

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Τα παραμύθια των δανεικών που έγιναν λουλούδια

garia3Άπαντες οι παλαιο και νεο-φιλελέδες εντός, και οι αδίστακτοι δανειστές εκτός, μας έχουν φλομώσει ότι για το κακό που μας βρήκε φταίμε εμείς που ζούσαμε με δανεικά και κυρίως γιατί αυτά τα δανεικά τα κάναμε λουλούδια στα μπουζούκια, διακοπές στη Μύκονο και την Αράχοβα και πολυτελή αυτοκίνητα.

Βέβαια δεν μας εξηγούν πόσοι και ποιοι ήταν αυτοί που τα έφαγαν με αυτό τον τρόπο, που φυσικά υπήρχαν, αλλά καθάρισε ο Θόδωρος με το "μαζί τα φάγαμε", έδωσε και συγχωροχάρτι στο πολιτικό σύστημα -επίλεκτο μέλος και ο ίδιος- και αφού το είπε ο Θόδωρος είναι Νόμος και αντίθετη άποψη δεν υπάρχει.

Να αφήσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που ούτε στα μπουζούκια πήγαινε, ούτε σε Μύκονο και Αράχοβα -είδατε που μας δημιουργούν και ενοχές αν τύχει και πήγαμε ποτέ!- ούτε πήρε ποτέ πάνω από 1.400 κυβικά αμάξι.

Να αφήσουμε τις πολιτικές που εφάρμοσαν τα κόμματα εξουσίας που μας κυβερνούσαν και μας έσπρωχναν στην χωρίς μέτρο κατανάλωση, χωρίς στοιχειώδη έλεγχο και προστασία από τις κακοτοπιές των καιροσκόπων και κερδοσκόπων, Χρηματιστήριο, πίεση για Τραπεζικά δάνεια, κάρτες και προϊόντα φούσκες.

Να πάμε στα νούμερα, τους αριθμούς, που δεν λένε ψέματα.

Δεν θα μπω στα δαιδαλώδη μονοπάτια της οικονομικής ανάλυσης του κάθε ειδικού ή όχι, θα αναφέρω μόνο ότι η χώρα μας, σαν συνολικό χρέος, Δημόσιο και ιδιωτικό, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από πολλές από τις χώρες της Ευρωζώνης και του πλανήτη ολόκληρου.

Αυτό που ήταν μεγάλο και σε σχέση με το ΑΕΠ ήταν το Δημόσιο χρέος που μας οδήγησε(;) και στα Μνημόνια.

Να σημειώσω επίσης ότι αυξήθηκε αυτό το χρέος, το Δημόσιο, αφού μετακυλίστηκε και το επιβαρύνει η διάσωση των Τραπεζών.

Ο παρακάτω πίνακας είναι αποκαλυπτικός:



Την ώρα που στην Ελλάδα το Δημόσιο χρέος είναι 315 δισ. Ευρώ περίπου, φυσικά πολύ μεγάλο σε σχέση με το ΑΕΠ, στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία ξεπερνά τα 2 ΤΡΙΣ. Ευρώ, στην Ισπανία το 1 ΤΡΙΣ. Ευρώ, σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι τεράστιο και ας μην πάμε στις ΗΠΑ, την Αγγλία, Ιαπωνία των πολλών πολλών ΤΡΙΣ.

Χωρίς λοιπόν να μπούμε σε αναλύσεις, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι όλες οι χώρες έχουν τεράστιο Δημόσιο χρέος και ότι αυτό το χρέος κάπως προέκυψε.

Εμείς το κάναμε λουλούδια στα μπουζούκια που ξημεροβραδιαζόμαστε, όλοι αυτοί οι καλοί μας φίλοι που θέλουν να μας τιμωρήσουν για την "αποκοτιά" μας και την τεμπελιά μας, μπορούν να μας πουν που φάγανε τα δικά τους που χρωστάνε;

Και φυσικά μπορούν να μας πουν ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ τα χρωστάνε;

Να το πάω παραπέρα, αυτοί που τους τα δάνεισαν, που τα βρήκαν;

Έγραφα πριν δυο χρόνια:

"Το Δημόσιο χρέος ήταν το πρόσχημα για να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πλούτου στα χέρια τους και να διαλυθεί η μεσαία και μικροαστική τάξη ώστε να παραδοθεί στο μεγάλο Κεφάλαιο με μισθούς πείνας, χωρίς ωράρια και ασφάλιση για να μπορεί να κερδοσκοπεί αυτό από την υπεραξία της εργασίας τους.

Τόσο απλά και αναλυμένα εδώ και εκατονπενήντα χρόνια από τον Μαρξ, που καταφέρνει, τόσα χρόνια μετά, να ξεφτιλίζει όλους τους οικονομολογούντες που κάνουν πως τον αγνοούν."

Το παραμύθι του Δημόσιου χρέους ή πως πιάσαμε πάτο

Σε όλο αυτό το "παιχνίδι" εκτός από την τρομοκράτηση του λαού απαραίτητη είναι και η ενοχή, που πρέπει να αισθάνεται κάθε πολίτης και την οποία ξεπλένει καταβάλλοντας από το υστέρημα του.

Έτσι απλά... και χαρά σε αυτούς που τα έκαναν λουλούδια...

Prefadoros

Υ.Γ. Αν googlάρετε "ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ" θα βρείτε πλήθος στοιχείων.
Σαν επίλογος, πρόσφατη δήλωση του πλέον αρμόδιου, που φυσικά δεν απαντά στο γιατί και πως δημιουργήθηκε το υψηλό δημόσιο χρέος.

Απλά μας προετοιμάζει για το νέο βάρος που θα αναλάβουν οι λαοί της Ευρώπης:

"Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν το υψηλό δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου 2008-2012, και το οποίο θέτει τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε αποκλίνουσες τροχιές, δήλωσε την Τετάρτη (6 Μαΐου) ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici."
Και επειδή θα υπάρξουν απορίες, δυο βοηθήματα: Ο Μάρξ για το δημόσιο χρέος, και Μια μαρξιστική οπτική για την κρίση χρέους του Γιάννη Μηλιού.

Prefadoros