Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα λήγει η ημερομηνία προσφορών για το ακίνητο του Μεγάλου Δρόμου... Κοιτάζοντας απαθείς...

Να ελπίσουμε ότι και φέτος δε θα υπάρξει ενδιαφέρον και δεν θα πωληθεί τελικά, όπως έγινε και πέρυσι; Μακάρι.

Για το κτίριο στο Μεγάλο Δρόμο ο λόγος, που τόσο πολύ μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια.

Ο ενθουσιασμός και η διάθεση για αγώνα ώστε το κτίριο να μην πωληθεί έχει σβήσει από καιρό, δυο τρεις μείναμε να γράφουμε για το θέμα αυτό και να το θίγουμε, για κινητοποιήσεις ούτε λόγος.

Όσο για την ευθύνη αν χαθεί, φυσικά φταίνε τα Μνημόνια και τα κόμματα που τα ψήφισαν, από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Αλλά φταίμε και μεις σαν Δήμος Ναυπλιέων και θα εξηγήσω το γιατί, αν και έχω αναφερθεί πάλι στο ίδιο θέμα και στο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο κτίριο στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, που θα γινόταν ένας καταπληκτικός χώρος πολιτισμού, θα έπρεπε με κάθε τρόπο να περιέλθει στην κατοχή του Δήμου.

Κατ' αρχήν με απευθείας διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση και εξαίρεση από την πώληση, υπάρχουν παραδείγματα που σε άλλα μέρη της Ελλάδας, Δήμοι γλίτωσαν ακίνητα από την πώληση.

Αλλά και αν το ΤΑΙΠΕΔ ήθελε οπωσδήποτε να πουλήσει το ακίνητο, μπορούσε ο Δήμος Ναυπλιέων να προσφέρει ένα λογικό αντίτιμο και να το αγοράσει, ακόμα και να μπει στη διαδικασία της δημοπρασίας.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πρόσφυγες στην περιοχή μας... Σκέψεις για ένα θέμα που άνοιξε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων...

Καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι δύσκολο να συνηδειτοποιήσουν, να δεχτούν, πως ο κόσμος αλλάζει, πάντα άλλαζε, πως όσο υπάρχουν πόλεμοι και δυστυχία θα υπάρχει και προσφυγιά.

Είναι βαθιές οι ρίζες του φόβου που καλλιεργείται από τους λογής κάπηλους που θέλουν να μονοπωλούν την πατρίδα και τη θρησκεία.

Παραβλέποντας σκόπιμα ότι ούτε η πατρίδα, ούτε η θρησκεία έχουν να φοβηθούν τίποτα από την αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους, το αντίθετο μάλιστα, ρίχνουν μίσος και φανατισμό ελπίζοντας πως θα επηρεάσουν τους πιο αδύναμους που ψάχνουν εχθρούς μέσα στο φόβο τους.

Το ίδιο έκαναν και όταν ήρθαν οι δικοί μας πρόσφυγες, τα δικά μας αδέρφια, από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, οι ίδιοι είναι. Οι ίδιοι υποκριτές φασίστες.

Άρχισε λοιπόν το σούσουρο, αφού ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κάλεσε τους αρχηγούς των παρατάξεων, για να τους πει ότι υπάρχει θέμα με 300 μετανάστες που θα φιλοξενηθούν σε Ξενοδοχείο στα Ίρια, κάτι που αρνήθηκε ο ξενοδόχος και ο Δημήτρης Κωστούρος είπε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι "όσα ακούγονται αποτελούν φήμες"...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Για τον Κωστούρο, και για το πρόβλημα των σκουπιδιών... Φταίει ο Γραμματικόπουλος...

Πριν δέκα μέρες είχα γράψει: "Το έχω ξαναπεί, οι πολλές τρίπλες που επιχειρεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στο τέλος τον κάνουν να χάνει τη μπάλα.

Και μπορεί στον αθλητισμό αυτό να στοιχίζει στον ίδιο ή η ομάδα του, στο Δήμο Ναυπλιέων όμως οι τρίπλες του στοιχίζουν σε όλους τους Δημότες που πληρώνουν το λογαριασμό"εδώ.

Δυστυχώς αυτό που έγραψα επιβεβαιώθηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο που ο Δημήτρης Κωστούρος προσπαθούσε ανεπιτυχώς να μην απαντήσει σε τίποτα ή όταν απαντούσε να κάνει το άσπρο μαύρο.

Θέλησε μάλιστα να μας πείσει ότι η σύμβαση για τα σκουπίδια με το Άργος, αφού δεν έχει ανακληθεί ισχύει και πως ό,τι κάνει το κάνει για το καλό των Δημοτών.

Δεν το κατάφερε, για πρώτη φορά φάνηκε καθαρά η αδυναμία του τα χειριστεί τα μεγάλα θέματα που πρέπει να λυθούν για το Δήμο και όχι μόνο αυτό, έμειναν σκιές για προσωπικές πολιτικές που δε γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο Μπαρού πέταξε το σωσίβιο στον Κωστούρο... Όμως ο Δήμαρχος αρνήθηκε να το πιάσει...

Παλιά καραβάνα ο Λάκης, κατάλαβε ότι οι απαντήσεις που επί μιάμισυ ώρα έδινε ο Δημήτρης Κωστούρος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα σκουπίδια, δεν έπειθαν ούτε τους συμβούλους του και είπε να βοηθήσει.

Άσε που μπορεί αν στραβώσουν τα πράγματα να φάει και αυτός το βρισίδι, το είπε άλλωστε.

Είπε λοιπόν ο Μπαρού κάτι πολύ απλό και λογικό, να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στην κοινή διαχείριση των σκουπιδιών με το Δήμο Άργους-Μυκηνών και ο Μπάμπης Αντωνιάδης πρόσθεσε να μπουν μέσα και τα σημεία που κατά τη γνώμη του κυρίου Κωστούρου αποτελούν την αιτία των αντιρρήσεών του.

Ο Κωστούρος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι αφού δεν έχει ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση, ισχύει και δεν έχει αλλάξει η δική του στάση για τη συνεργασία.

Αυτό ήταν και το μόνο που επαναλάμβανε στις επιθέσεις που δέχτηκε με έγραφα από το Γραμματικόπουλο, που αποδείκνυαν πως για κάποιο λόγο ο Δήμαρχος, παρά τα όσα ισχυριζόταν, είχε αλλάξει άποψη και προχωρούσε σε άλλες λύσεις εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παραδέχτηκε μάλιστα ο Κωστούρος, μετά από ερώτηση του Γραμματικόπουλου, πως το καλοκαίρι μίλαγε με συγκεκριμένο εργολάβο από την Κόρινθο που ασχολείται με τα σκουπίδια.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η υγεία των πολιτών της Αργολίδας πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα... Δε χωρούν εγωισμοί, τοπικισμοί και συμφέροντα...

Χειρουργική κλινική Νοσοκομείου Ναυπλίου.
Η χθεσινή τοποθέτηση του Δημήτρη Καμπόσου για δημιουργία ενός Νοσοκομείου στο οικόπεδο που υπάρχει στη Δαλαμανάρα, φαίνεται ότι ταρακούνησε τη λιμνάζουσα οπισθοδρόμηση στο θέμα της υγείας του Νομού Αργολίδας.

Το διαπίστωσα κι εγώ από το ενδιαφέρον και την επισκεψιμότητα της προηγούμενης ανάρτησης μου, εδώ.

Επανέρχομαι λοιπόν, μετά και την αντίδραση των σωματείων των εργαζομένων των Νοσοκομείων, που ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μην αλλάξει τίποτα και να ενισχυθεί μάλιστα το σημερινό καθεστώς.

Δικαίωμα τους, δικαίωμα δικό μου να συνεχίσω να επιχειρηματολογώ για το αντίθετο... Και να στηρίζω απόλυτα την πρόταση Καμπόσου που ελπίζω να μην κάνει πίσω...

Οι περισσότεροι δε θυμάστε, όπως γίνεται συνήθως, πως ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών είχε την αντίθετη άποψη το 2011, όταν σε εφαρμογή του Μνημονίου, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου,  έπρεπε τα δύο Νοσοκομεία να συγχωνευθούν.

Πως λοιπόν να μη χαίρομαι που ένας αιρετός καταλαβαίνει το αδιέξοδο του σημερινού συστήματος λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων, αλλάζει γνώμη και προτείνει το ένα Νοσοκομείο;

Πως να μη χαίρομαι που χρόνια τώρα, λέω και ξαναλέω, όπως και άλλοι που δεν έχουν παρωπίδες και δε συγκινούνται από ανέξοδες κορώνες τοπικισμού και άλλες ιδεοληψίες, την ανάγκη συνεννόησης και κοινής προσπάθειας για το μεγαλύτερο έργο που θα μπορούσε να γίνει στην Αργολίδα;

Και πως να μη λυπάμαι όταν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ζητά η έδρα του Νοσοκομείου να επανέλθει στο Ναύπλιο... λες και αυτό είναι το πρόβλημα της υγείας στο Δήμο και το Νομό...

Πως να μη λυπάμαι όταν τα Συμβούλια εργαζομένων και των δύο Νοσοκομείων έσπευσαν να απορρίψουν την ιδέα του ενός Νοσοκομείου και επιμένουν στα δυο και ζητούν μάλιστα να ενισχυθούν σε δομές και προσωπικό;

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ο αναχρονιστής, ο οπισθοδρομικός Καμπόσος αποδεικνύεται πολύ μπροστά από πολλούς άλλους... Βάζει θέμα για ενιαίο Νοσοκομείο...

Κοίτα να δεις που ο Καμπόσος, που πολλοί τον κορόιδευαν, λόγω και των υπερβολών που έλεγε, θα μας βγει πιο παραγωγικός και ανοιχτόμυαλος, τουλάχιστον στη διαχείριση σημαντικών τοπικών θεμάτων.

Νομίζω το θέμα που άνοιξε, της ίδρυσης και λειτουργίας ενός Νοσοκομείου για όλη την Αργολίδα στη Δαλαμανάρα, στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από κοινού από την Περιφέρεια, το Δήμο Ναυπλιέων και το Δήμο Άργους-Μυκηνών είναι αυτό που θα δώσει οριστική λύση και θα αναβαθμίσει την υγεία όλου του Νομού Αργολίδας.

Όσο και για τα άλλα οφέλη από την εκμετάλλευση των χώρων των δύο Νοσοκομείων που υπάρχουν σε Άργος και Ναύπλιο έχω γράψει πολλές φορές.

Πάνε τέσσερα χρόνια, όταν επανέφερα την πρόταση και χαίρομαι γιατί ο Δημήτρης Καμπόσος κατάλαβε, μετά και τη συνεχή υποβάθμιση της υγείας με τις ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Καλώ τους φορείς του Νομού Αργολίδας, με πρώτους τους, Ιατρικό και Φαρμακευτικό Συλλόγους, τα Εργατικά κέντρα αλλά και τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την πρόταση.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τα σκουπίδια έφυγαν από το Τολό και πήγαν 1.680 μέτρα πιο πέρα, στην Καραθώνα...

Ένας λοφίσκος τα χωρίζει. Πατήστε για μεγέθυνση
Είναι γεγονός, το ακούς και αισθάνεσαι ανακούφιση, ένας σκουπιδότοπος λιγότερος.

Η χωματερή του Τολού έκλεισε και αποκαταστάθηκε ο χώρος ταφής των σκουπιδιών.

Βέβαια, αυτό δεν έγινε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Κωστούρου και του Δήμου Ναυπλιέων, έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που σφράγισε τους 76 ΧΑΔΑ που υπήρχαν στην Πελοπόννησο για να γλιτώσουμε τα πρόστιμα από την αυστηρή νομοθεσία και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αφού έκλεισαν οι ανοιχτοί χώροι ταφής απορριμάτων σε όλη την Πελοπόννησο, γιατί δεν έκλεισε και η Καραθώνα ρε Prefadore;

Να σας το πω και αυτό, γιατί η Καραθώνα δεν φαίνεται πουθενά σαν ΧΑΔΑ, δεν έχει δηλωθεί και δεν βρίσκεται σε καμιά επίσημη κατάσταση, ούτε στη χώρα μας ούτε και στην Ευρώπη.

Πως γίνεται αυτό; Όλα γίνονται, γι' αυτό ο Δημήτρης Κωστούρος απάντησε σε ερώτηση που του έγινε, πως δεν κινδυνεύει με πρόστιμα η Καραθώνα.

Το πρόστιμο 40.000 Ευρώ που πληρώσαμε πριν από δυόμισι χρόνια μας το είχε βάλει ο Τατούλης, προφανώς για να είναι αυτός εντάξει αν κάτι στραβώσει, γι' αυτό και δεν μας έβαλε και άλλο από τότε.

Καλά ως εδώ, τα σκουπίδια που έφυγαν από το Τολό, που πήγαν και που πάνε τώρα που μιλάμε;

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στην Καραθώνα διαμαρτύρονται... "Μας έπνιξαν τα σκουπίδια, δεν αντέχουμε άλλο... Πάρτε τα από δω..."

Εδώ που φτάσαμε, όσο και να θέλει να αποφύγει ο Δημήτρης Κωστούρος τη συζήτηση για τα σκουπίδια, δε θα το καταφέρει.

Έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για την κοινή ενδιάμεση διαχείριση, χθες συνεδρίασε και πάλι, την ώρα που στο Ναύπλιο ο Δήμαρχος αρνείται να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ας του το ζητούν όλοι, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα.

Καθυστερεί όσο μπορεί ελπίζοντας τι άραγε; Να σταθούν δίπλα του ετερόκλιτες δυνάμεις τοπικιστών και δήθεν προοδευτικών, που παραδοσιακά στηρίζουν τον κατέχοντα την εξουσία, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια; Μπορεί, μπορεί να έχει και κάποιους άσσους στο μανίκι...

Μόνο που δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον μας...

Έχει υποχρέωση να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας πει τι σκέφτεται να κάνει.

Αν όπως όλα δείχνουν, έχει αποφασίσει να συνταχθεί με τον Τατούλη και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς προσβλέποντας σε βοήθεια για να εντάξει κάποιο αξιόλογο έργο, ίσως πάλι το λιμάνι, στο νέο ΕΣΠΑ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι πολιτικά χαμένος αφού σε επτά χρόνια θητείας δε θα έχει να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο, να μας το πει.

Αν κρύβονται και κάποια άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με το έργο και τα της διαχείρισης του, και αυτό να μας το πει.

Όταν τα λεφτά είναι πολλά, τα συμφέροντα βρίσκουν τρόπους να επηρεάζουν, έστω και αν τα ίδια δε φαίνονται.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δε μας τα είπες καλά κύριε Κωστούρο, η απάντηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών σε εκθέτει ανεπανόρθωτα...

Το έχω ξαναπεί, οι πολλές τρίπλες που επιχειρεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στο τέλος τον κάνουν να χάνει τη μπάλα.

Και μπορεί στον αθλητισμό αυτό να στοιχίζει στον ίδιο ή η ομάδα του, στο Δήμο Ναυπλιέων όμως οι τρίπλες του στοιχίζουν σε όλους τους Δημότες που πληρώνουν το λογαριασμό.

Προχθές τα μπουρδούκλωσε επειδή ξέρει ότι το θέμα των σκουπιδιών έχει πολλές πλευρές που είναι δύσκολο να γνωρίζει ο πολίτης.

Από το τελεσίγραφο, το χρόνο που δεν υπήρχε, το ποσό που δεν υπήρχε, τη Γραμματέα του Δήμου που είναι σαν να είναι ο ίδιος (!), από το υπόλειμμα (!), τις ποινικές ρήτρες (γιατί δε βάζει το Νομικό Σύμβουλο που μας στοιχίζει 2.000 Ευρώ το μήνα να τις συντάξει;), τα έβαλε όλα μαζί για να δικαιολογήσει τη στάση του.

Μόνο που εδώ που φτάσαμε η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, γιατί τα στοιχεία δε λένε ποτέ ψέματα:


                                                                       Άργος, 3 Οκτωβρίου 2016
Γραφείο Τύπου
Δελτίο Τύπου
«Ο κ. Κωστούρος μετέτρεψε τις έντεκα ημέρες σε 24ωρο»
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν συνεργάζεται με το Ναύπλιο στο θέμα των απορριμμάτων
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου , η οποία βρίθει αναληθειών και αποδεικνύει την  σύγχυση στην οποία και ο ίδιος βρίσκεται.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η απάντηση Κωστούρου προς Καμπόσο επιβεβαιώνει το αδιέξοδο...

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών, και όχι του Δημήτρη Καμπόσου που μας είπε ο Δημήτρης Κωστούρος, να λυθεί η συμφωνία για την προσωρινή διαχείριση των απορριμάτων από κοινού από τους δύο Δήμους, και την καθολική απαίτηση της αντιπολίτευσης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, για ενημέρωση και αποφάσεις, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποχρεώθηκε να δώσει απαντήσεις.

Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες έβγαλε ένα δελτίο τύπου, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και απέστειλε μακροσκελέστατη επιστολή στο Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, για να μας πει ότι έκρινε πως η προτεινόμενη σύμβαση έχει γκρίζες ζώνες και δεν μπορούσε να τη φέρει όπως ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έκανε λοιπόν μέσα σε λίγες ώρες όσα δεν έκανε μέρες πριν, για να διευκρινιστούν και να διευθετηθούν οι κατά τη γνώμη του εκκρεμότητες και ασάφειες.

Πόσο δύσκολο ήταν να συναντηθεί με το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών και με μια ομάδα αρμόδιων από τους δύο Δήμους να καθίσουν κάτω και να βρουν λύσεις στο μεγαλύτερο και πιο καυτό θέμα που μας απασχολεί;