Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αγαπητέ Χρήστο, είσαι πολύ ευγενής και ειλικρινής και γι' αυτό δε θα γίνεις Δήμαρχος Ναυπλιέων ποτέ...

Δε βάζεις μυαλό κύριε Γραμματικόπουλε, επιμένεις να μιλάς για σπατάλη, απευθείας αναθέσεις και ελλείμματα στη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος.

Να καταγγέλλεις ότι συνεχίζεται το καθεστώς ρουσφετολογικά κάποιοι να μην πληρώνουν το νερό που καταναλώνουν και ότι το έλλειμμα του 2016 της ΔΕΥΑΝ θα φτάσει στα 2.000.000 Ευρώ.

Και το κάνεις χωρίς κραυγές, ήρεμα, με ευγένεια, στο Δημοτικό Συμβούλιο, και προτείνεις κιόλας τρόπους να μειωθούν τα ελλείμματα.

Βρε Χρήστο, ποιος ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα; Τόσα χρόνια τα λες, ίδρωσε το αυτί κανενός; Όλο και κάποιος αθλοδρόμος θα γίνει, όλο και κάποια εκδήλωση, όλο και κάποιο πανηγύρι, όλο και θα ακουστούν οι αντίλαλοι στο Βουλευτικό, ας μη γράψω και άλλα και μπλέξουμε πάλι... Και η μπάλα στην εξέδρα... Γνωστά άλλωστε.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Τα "Ελευσίνια Μυστήρια" κέρδισαν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Με μεθοδική δουλειά και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού της περιοχής του, ο Δήμος Ελευσίνας κέρδισε και θα είναι η Ελληνική πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Αυτονόητα τα οφέλη, πολιτιστικά, τουριστικά και κυρίως οικονομικά.

Τεράστια ποσά θα διατεθούν για να αναβαθμιστούν ή να χτιστούν από την αρχή οι χώροι που θα φιλοξενήσουν όλες τις μορφές της τέχνης και του πολιτισμού.

Ακόμα πιο μεγάλη η διαφήμιση και προβολή της σε όλη την Ευρώπη.

Μιας λοιπόν που τέλειωσε η διαγωνιστική διαδικασία, να θυμηθούμε ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων είχε πάρει απόφαση να διεκδικήσει και το Ναύπλιο να είναι αυτό Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αλλά έμεινε ανεκτέλεστη από το Δήμαρχο.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κύριε Δήμαρχε, μετά το άγαλμα του Όθωνα, πήγατε τους Γερμανούς και στο άγαλμα της Παπαλεξοπούλου;

Δεν πρέπει να έχουν σφαιρική αντίληψη οι εκπρόσωποι του Όττομπρουν της Βαυαρίας για ό,τι συνέβη τότε, με το τέκνο της περιοχής του;

Να μην κατέχουν την ιστορία; Μόνο τα ωραία (γι' αυτούς) να τους πούμε; Τα άλλα; Θα φύγουν και θα νομίζουν ότι αυτή η πόλη που κουβαλά πάνω της ένα τεράστιο βάρος της Ελληνικής ιστορίας, θα τους ευγνωμονεί για το καλό που μας έκαναν οι προστάτιδες δυνάμεις να μας στείλουν να μας κυβερνήσει ένα δεκαπεντάχρονο Γερμανόπουλο...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Βαθύτατα πολιτικό θέμα ουσίας είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση κύριοι Τατούλη, Κωστούρε και Γραμματικόπουλε...

Δε θα αναφερθώ στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που πρωτοστατεί εδώ και τέσσερα χρόνια σ' αυτή την ιστορία που λέγεται Ελληνογερμανική Συνέλευση και για την οποία συνεργάζεται με τον εντολοδόχο της Μέρκελ τον πασίγνωστο κύριο Φούχτελ, γνωστές οι απόψεις του, πολύ επικίνδυνες κατά τη γνώμη μου, αλλά εδώ το θέμα είναι άλλο.

Αυτά που ακούσαμε από τους κυρίους Κωστούρο και Γραμματικόπουλο για να δικαιολογήσουν αυτή τη συνέλευση στο Ναύπλιο και τα 22.000 Ευρώ που θα δοθούν από το Δήμο μας, από εμάς τους Δημότες, είναι αποπροσανατολιστικά και λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ο μεν Δήμαρχος μίλησε στην ουσία για φιλοξενία 370 προσωπικοτήτων, Ελλήνων και Γερμανών που θα συσκεφτούν για τρεις ημέρες στην πόλη μας και αυτό είναι καλό, γιατί με τόσα λεφτά που θα δώσουμε η προβολή του Ναυπλίου είναι πολύ μεγάλη και αξίζει η δαπάνη.

Απέφυγε πολύ έξυπνα να αναφερθεί στην ουσία αυτών που θα συζητηθούν και ποια η θέση του Δήμου Ναυπλιέων πάνω σ' αυτά.

Εδώ υπάρχουν δυο ερωτήματα πολύ βασικά που πρέπει ο Δήμαρχος να απαντήσει:


  • Το Σεπτέμβριο του 2014, ο Δήμος Ναυπλιέων έλαβε το 8σέλιδο ερωτηματολόγιο του κυρίου Φούχτελ, που αφορούσε στοιχεία του Δήμου και των Δημοτών; Απάντησε σε αυτό ο Δήμος μας;