ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Μεγάλη πλάκα σε Μανιάτη από Κοδέλα

"Η ΔΕΗ είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Η ΔΕΗ κατά 51% ανήκει σε εμάς, στον καθένα από εμάς."

Ποιος τα λέει αυτά ρε πατριώτες;

Ο Μανιάτης. Όχι ρε, αυτός άλλαξε, πουλάει τη μικρή ΔΕΗ τώρα, αύριο; Ποιος ξέρει;

Από τη στιγμή που ο Ταμήλος είπε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, τελείωσε.

Ναι αλλά το καλαμπούρι δεν τελειώνει, γι΄αυτό και ο Κοδέλας θυμάται μερικά από τα λεγόμενα του Μανιάτη, για να μην μας πουν κάποτε, που θα΄λεγε και ο Μηλιώκας, "Μαλάκες".

http://kodelasdimitris.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9.html#more

11-7-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Χαρά και τιμή να είσαι Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος...

...τέτοιας Κυβέρνησης!

51 ψήφισαν τελικά για τη μικρή ΔΕΗ.

"Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν αντικαταστάσεις της τελευταίας στιγμής με χαρακτηριστική εκείνη της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία είχε αντικαταστήσει τον βουλευτή του κόμματος Θ.Μωραίτη, αλλά η ίδια απουσίαζε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ.Μανιάτη.

Επίσης, από το Α' Θερινό είχε αντικατασταθεί ο βουλευτής Χατζή Οσμάν από τον Σίμο Κεδίκογλου, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ που αντικαταστάθηκαν από συναδέλφους τους ήταν οι Κ.Κόλιας, Ευ. Μπασιάκος, Μ.Σαλμάς, Χρ.Δήμας, Μ.Χαρακόπουλος και Έλ.Ράπτη."

10-7-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Παπαγάλοι και κολοτούμπες για πολλά γέλια

Για κάμποσα χρόνια μας είχε πρήξει με το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών.

Προεκλογικά τούμπαρε και έγινε ένθερμος οπαδός και διαφημιστής του.

Απέδειξε έτσι και το βάθος της αντικειμενικής κριτικής και πολιτικής συνέπειας που ξεχειλίζει από τα γραφόμενα και λεγόμενα του, ο συγκεκριμένος αστέρας της τοπικής δημοσιογραφίας.

Τώρα που τελειώσανε οι Δημοτικές εκλογές και έρχονται οι Βουλευτικές, ανέλαβε το ρόλο του υπερασπιστή του Υπουργού-Βουλευτή που δέχεται, λέει, στοχευμένες επιθέσεις από άλλο Βουλευτή, άλλου κόμματος, γιατί τάχα του παίρνει τις (φαντάζομαι το έμαθε) ψήφους.

Αφελές ακροατήριο πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, γι΄αυτό άλλωστε κάποιοι αναλαμβάνουν να τροφοδοτούν την αφέλεια, παριστάνοντας τους παντο-γνώστες και τους ειδικούς.

Θα μου πεις με κίνδυνο τη γραφικότητα.

Ψιλά γράμματα, σημασία έχει η δουλειά να γίνεται.

5-7-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Το τέλος του Ενετικού Τείχους στην Αμαλίας


Σε λίγο καιρό θα γιορτάσουμε και τα εγκαίνια.

3-7-2014 Prefadoros











...............................................................................................

Επειδή οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο



Όταν λέγαμε για τη Δημαρχία Αναγνωσταρά οι περισσότεροι συνδημότες μας λοιδορούσαν.

Όταν αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο σε αυτά που λέγαμε, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, πολλοί εξακολουθούν να μας χλευάζουν.

Δεν πειράζει, αυτή είναι η ηδονή της διαφορετικότητας, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Αν κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, δεν αφαιρεί τίποτα αυτό από τη δικαίωση.

Εγωιστικά, μα αληθινά.

Από το αρχείο του ακούραστου οπερατέρ Δημήτρη Ευσταθιάδη.

1-7-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Όλοι μαζί να ξανασφυρίξει το τρένο

Η προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Ναυπλιέων, ελπίζω να μην είναι για τους τύπους και να έχει αποτέλεσμα, αξίζει της υποστήριξης όλων μας.

Το περισσότερο φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, το τρένο, φυσικά και οικονομικότερο, είναι ανάγκη να ξανασφυρίξει φτάνοντας στο Λιμάνι του Ναυπλίου.

Τώρα που μας έλειψε, δεν είναι λίγοι αυτοί που κατάλαβαν πόσο χρήσιμο και απαραίτητο είναι να υπάρχει στη σύνδεση με Κόρινθο και Αθήνα.

Όλοι λοιπόν, συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο και έκφραση με κάθε τρόπο στήριξης της προσπάθειας του Δήμου να επανέλθουν τα δρομολόγια.

Δηλώστε συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο

22-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η ψυχή του Έλληνα

Αν και δεν έχω όρεξη να μπλέξω με κανέναν υπερπατριώτη Ελληναρά, δεν μπορώ παρά να εξάρω τον πατριωτισμό και την ψυχή όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

Το πάθος και οι συγκινητικές στιγμές που μας χαρίζουν παίκτες και φίλαθλοι από τα πέρατα του κόσμου, δίνουν ένα καλό μάθημα προς τους φανατικούς υπερπατριώτες που νομίζουν ή πιστεύουν ότι μόνο αυτοί, και με τον τρόπο τους, αγαπούν την πατρίδα τους.

Για κάθε άνθρωπο, η πατρίδα, η χώρα του, το μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε, οι δεσμοί που έχει εκεί που έζησε καλές και δύσκολες στιγμές, είναι ιερά, τα σέβεται και με κάθε ευκαιρία το δείχνει.

Δεν έχει κανένας αποκλειστικά το προνόμιο σ΄αυτή τη γη, να μονοπωλεί τον δικό του πατριωτισμό και να θέλει να τον επιβάλει ως κάτι το μοναδικό, που όλοι οι άλλοι οφείλουν να αναγνωρίζουν σαν τέτοιο.

Η κάθε πατρίδα, ο κάθε λαός, ο κάθε άνθρωπος έχουν την ψυχή τους, αυτή την ψυχή βλέπουμε να την καταθέτουν στο γρασίδι, στα γήπεδα της Βραζιλίας, όλοι, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, οικονομική, πολιτική, κοινωνική κατάσταση και πιστεύω.

Εκτός από χορταστικά παιχνίδια και γκολ, αυτό το Μουντιάλ θα το θυμόμαστε για τις μεγάλες ανθρώπινες στιγμές που μας χαρίζει, στιγμές που μόνο η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα για 90 λεπτά, μπορεί να μας προσφέρει.

20-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Να τα κόλπα που λέγαμε...

Κάποια πράγματα όσο και να θέλεις, δεν κρύβονται.

Άντε να δούμε πότε θα πειστούν και οι τελευταίοι άπιστοι, όχι αυτοί που έχουν συμφέρον.

Αχ, αυτά τα υποβρύχια!

Να θυμηθούμε τι έγραφε ο Prefadoros, Όπως το 2009, κλείνουμε πρόωρα τη Βουλή και την ξανανοίγουμε το φθινόπωρο μετά τις εκλογές.

19-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ρίξτε τις μάσκες πριν απ΄τον αγώνα

Επειδή πριν καλά καλά συγκροτηθεί σε κάποια κίνηση, το ενδιαφέρον των πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ, φιλέτων της περιοχής μας, άρχισαν κάποιοι να μας λένε ότι το κίνημα πρέπει να είναι απολιτίκ, ώστε τάχα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, ο Prefadoros έχει να πει τα εξής:

Το θέμα είναι βαθιά και κύρια πολιτικό, μάλιστα σκληρής αντιπαράθεσης όπου ο κάθε πολίτης οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση με βάση τα πιστεύω του.

Να μας πουν πως εννοούν τον αγώνα, αυτοί που θέλουν "την κοινωνία ενωμένη, πέρα από τις πολιτικές και κομματικές της διαφορές", μήπως μιλάμε για κάποια πολιτιστική εκδήλωση ή για μια υπηρεσία που θέλουν να μας πάρουν από το Δήμο μας;

Εδώ μιλάμε για τεράστιας και ανεκτίμητης κοινωνικής, οικονομικής και ιστορικής αξίας δημόσια περιουσία που θα πάει βορά στις ορέξεις των δανειστών μας και των εδώ κεφαλαιοκρατών.

Και για να φτάσουμε εδώ, πολιτικοί και ψηφοφόροι έχουν στηρίξει αυτή την πολιτική και την εγκρίνουν, ψήφισαν την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ, τις μεταβιβάσεις σε αυτό των ακινήτων, τις κάθε είδους νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε τα ακίνητα να "αξιοποιηθούν" παρακάμπτοντας τους όποιους περιορισμούς σε βάρος ακόμα και του περιβάλλοντος.

Ελπίζω αυτοί να μη θελήσουν να τεθούν και επικεφαλής της προσπάθειας γιατί θα καταλήξουμε σε παρωδία.

Μια παρωδία που θα εξυπηρετήσει τελικά το σχεδιασμό για το ξεπούλημα.

Το ξεπούλημα που ορισμένοι από αυτούς που παριστάνουν τους πολέμιους, το έχουν ήδη αποδεχθεί.

17-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Μια καλή ευκαιρία για τον κ. Μανιάτη

"Στις 17 Ιουνίου 2014 θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο, υπό την Προεδρία του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, η 16η Σύνοδος CEMAT των Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης."

Νομίζω ότι ο Υπουργός και Βουλευτής μας θα πρέπει να ξεναγήσει τους Ευρωπαίους Υπουργούς στις χωματερές Καραθώνας, Τολού και Νέας Κίου, σαν χαρακτηριστικά δείγματα "βιώσιμου χωρικού σχεδιασμού", όπως είναι και το θέμα της Συνόδου.

Επίσης και στον υδροβιότοπο, μέσα στην αιγιαλίτιδα ζώνη που πρόκειται να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για ανέγερση κατοικιών.

Υπάρχουν και πολλά άλλα δείγματα βιώσιμου σχεδιασμού τα οποία δεν θα χρειαστεί να τα δείξει ο Υπουργός, θα τα δουν μόνοι τους οι συνάδελφοι Ευρωπαίοι.

14-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Κολλημένη στο 27,8% η ανεργία

Οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.342.299

Πόσες υποσχέσεις, πόσα παραμύθια ακούμε εδώ και δύο χρόνια για την καταπολέμηση της ανεργίας από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους 15-24 ετών (56,7%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 61,5%.

Επιτέλους όμως, τώρα με τον ανασχηματισμό οι δουλειές θα πάρουν μπροστά, οι επενδύσεις θα φοβηθούν και θα έρθουν, όλα θα μπουν σε τάξη.

Δεν μας σώνει τίποτα.

Τα στοιχεία: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231326422

12-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Έφυγε και η "αλεπού"

Πιτσιρικά με είδε να προπονούμαι στον "Τάφο του Ινδού", με φώναξε, "έχεις ταλέντο, να πεις της μάνας σου να σου ράψει μια φαρδιά ζώνη και να βάλει μέσα άμμο, τουλάχιστον πέντε κιλά, μετά κάθε μέρα θα ανεβοκατεβαίνεις τα σκαλιά στην κερκίδα καμιά δεκαριά φορές, πρέπει να δυναμώσεις τα πόδια σου για να αποκτήσεις και καλύτερο άλμα".

"Ναι κύριε Κώστα", 1967, όταν ασχολείται μαζί σου ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετανθρώπους που έβγαλε η χώρα σου και είσαι μόλις 16 χρόνων, τότε όσα χρόνια και να περάσουν οι αναμνήσεις δεν σε αφήνουν.

Τον επόμενο χρόνο, το 1968, στο εφηβικό πρωτάθλημα, μας ανέλαβε μαζί με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Δάσκαλος και γνώστης όσο λίγοι του μπάσκετ, πρωτοτυπούσε πάντα, οι προπονήσεις σε δύο κυρίως μέρη, πρώτα σκληρή δουλειά και μετά παιχνίδι, ένα παιχνίδι ήταν άλλωστε.

Κολλητός με τον άλλο μεγάλο, που μας έφυγε πέρυσι, το Γιώργο Κολοκυθά, τον έβαζε να παίζει στοιχήματα μπακλαβάδες με τον έτερο φίλο, το Βασίλη το Γκούμα, που αν και παίχτης του Πανελληνίου, ερχόταν συχνά στις προπονήσεις στον "Τάφο του Ινδού", το κλειστό κάτω από την κερκίδα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πολυνίκης σαν αθλητής, με καριέρα στο εξωτερικό, πολυνίκης προπονητής, στους μεγαλύτερους συλλόγους και την Εθνική.

Θα μας λείψεις "κύριε Κώστα", αξέχαστε Κώστα Μουρούζη.

11-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ελιά, Ελιά, μ΄Αντώνη Σαμαρά!!!

Πριν από τις εκλογές μας έλεγαν ψέματα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ... ΔΝΤ: Μέτρα 5,7 δισ. ευρώ, με ανατροπές σε ασφαλιστικό, εργασιακά, Δημόσιο.

10-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................



...............................................................................................

"Η δικτατορία των μεταλλαγμένων"

"Έγκλημα: Ανοίγει η κερκόπορτα των γενετικά τροποποιημένων

Η Ελληνική Προεδρία θα στιγματιστεί από την απαράδεκτη και εγκληματική προώθηση της συμβιβαστικής λύσης για τα μεταλλαγμένα προϊόντα...

Σε πρώτη φάση έκπληξη, μετά οργή και στη συνέχεια θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών έχει προκαλέσει η ανεξήγητη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, ως προεδρεύουσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανοίξει αιφνιδιαστικά τη συζήτηση για τα γενετικά τροποποιημένα είδη και τελικά να δώσει το «πράσινο φως» για την καλλιέργειά τους στην Ευρώπη."

Πλήρες ρεπορτάζ στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ που κυκλοφορούν.

Ο Γιάννης Μανιάτης αρμόδιος Υπουργός και Πρόεδρος που προωθεί αυτή τη ρύθμιση τι απαντά;

6-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Υποκλίνομαι στον Ερμή και το Σιδέρη

Σεισμός, σεισμός πανζουρλισμός, οι πολιτικοί μας σε παράταξη μήπως δεν γραφτεί ότι δεν έδωσαν συχαρίκια στον Ερμή Κιβερίου για την άνοδο στη Γ! Εθνική.

Καλά ο Ανδριανός που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της ομάδας, ο φίλος μου ο Βασίλης ο Σιδέρης να μην γράψει κάτι παραπάνω;

Απορώ πως το σκέφτηκε; Μιλάμε για το απάγαυσμα της πολιτικοαθλητικής σκέψης:

"Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια υγιή διέξοδο για την κοινωνία μας και μια πύλη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας."

Μεγαλείο!

5-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Μπράβο ρε...



Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, το ίδιο το γεγονός ή ο τρόπος που το μεταδίδει και τα σχόλια στο MEGAλο κανάλι.

Ελλάδα, 2014.

3-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Μεγάλη ταβανόπροκα Μανιάτη για Ανδριανό

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ»



"Είναι υποχρέωση των αρχών της χώρας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Αθλητισμού, της Αθλητικής δικαιοσύνης και της ομοσπονδίας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξευρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν και ασφαλώς να υπάρξουν όλες οι πρόνοιες ώστε να μην επαναληφθούν."

Μιλάμε για χοντρό κάρφωμα, άντε να είσαι αντιπολίτευση να το πεις για Υπουργό.

Ούτε τα προσχήματα για ένα συνάδελφο Βουλευτή Αργολίδας δεν κράτησε.

Δεν ξέρω αν και πότε θα σηκώσει το γάντι από το unfair του Γιάννη Μανιάτη ο Γιάννης Ανδριανός.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Μανιάτης να έκανε αυτή τη δήλωση μόνο από υπερβολικό ενδιαφέρον για το άθλημα και την τάξη, μάλλον αποκλείεται.

3-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ποιμαντικές Ράβδοι στον Άι-Γιώργη


Εμείς οι Χριστιανοί δεν έχουμε κανένα παράπονο από το νέο μας Ιεράρχη.

Δεν περνά μέρα που να μην υπάρχει και κάτι για να προστρέξουμε στην Εκκλησία και στην ανοιχτή αγκαλιά της.

Από εγκαίνια Ναών μέχρι οστά και κάρες Αγίων.

Έτσι, το θρησκευτικό μας συναίσθημα βρίσκει την απόλυτη έκφραση και ολοκλήρωση.

Είναι πάντως γεγονός πως ο Μακαριστός Άγιος Ιάκωβος δίδασκε, ο σημερινός Άγιος Νεκτάριος πράττει.

2-6-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Το τέλος των απευθείας αναθέσεων

Στο τηλέφωνο φίλος με πονηρό υφάκι:

- Prefadore σταματήσανε οι απευθείας αναθέσεις και δεν γράφεις τίποτα;

- Όχι, συνεχίζονται κανονικά.

- Και γιατί δεν μας ενημερώνεις;

- Γιατί ρε φίλε να σας ενημερώνω; Για να με λέτε, ψώνιο, μαλάκα, λασπολόγο και συκοφάντη; Ο Κωστούρος δεν είπε ότι θα τις σταματήσει, ούτε στο πρόγραμμα του έγραφε κάτι τέτοιο, επομένως, από τη στιγμή που τον ψηφίσατε πανηγυρικά, εμένα δεν μου πέφτει πλέον λόγος.

- Prefadore δεν είναι έτσι!

- Βρε έτσι είναι, έχει και γιουβέτσι!

31-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Μετά το Μπούρτζι, πάει και το Τελωνείο

Για το Μπούρτζι τα είπαμε και τα ξαναείπαμε, αφού το Ναύπλιο δεν έκανε τίποτα, θα το φτιάξει το Υπουργείο Πολιτισμού και θα το διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Τώρα, το Τελωνείο παραχωρείται και αυτό στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ναι αλλά για ποιο λόγο; Πολύ απλά γιατί ο Δήμος Ναυπλιέων δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τον σκοπό που του είχε παραχωρηθεί από το 2004.

Προκειμένου να καταρρεύσει τελείως, το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει την αξιοποίηση του διατηρητέου κτηρίου στην παραλία Ναυπλίου.

Δηλαδή εδώ και δέκα χρόνια ο Δήμος Ναυπλιέων, όχι ακριβώς όλος ο δήμος, κυρίως οι Δήμαρχοι Αναγνωσταράς και Κωστούρος, δεν έκαναν τίποτα μετά την παραχώρηση από την ΚΕΔ, το 2004.

Το μόνο που έγινε ήταν ότι πληρώθηκαν χρήματα για κάποιες απευθείας αναθέσεις μελετών που μάλλον είναι πλέον άχρηστες.

Τα σχετικά έγγραφα.

30-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Το τελευταίο παράσημο τιμής στον Prefadoro

Ο έντιμος εκδότης Πολύδωρος Δάκογλου σχολιάζει τον ανέντιμο bloger Prefadoro, στο διαδίκτυο και στην εφημερίδα του. Πιστεύει ότι βάζοντας Γκεμπελικά τη λέξη πολιτικά εμπρός από τις ύβρεις, τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τη λάσπη αποφεύγει κάθε ευθύνη και το βάρος της απόδειξης. Δεν θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη, τον έχω αντιμετωπίσει ως μάρτυρας και ξέρω τα τερτίπια του. Θα τον αντιμετωπίσω με αυτό που φοβάται περισσότερο, είναι άλλωστε διαχρονικό.
23-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Το μαύρο κατάμαυρο τηλέφωνο κουδουνίζει...

- Τι έπαθε ο Δάκογλου ρε Prefadore και σε βρίζει και μετά τις εκλογές;

- Δεν καταλαβαίνεις ρε φίλε;

- Όχι, για λέγε;

- Να ο Prefadoros γράφει σχετικά καλά, τα δημοτικά τα γνωρίζει, ψάχνει εκεί που κανένας άλλος δεν ασχολείται, οπότε;

- Πάλι δεν καταλαβαίνω.

- Τι να σου κάνω αν δεν ξέρεις το Δάκογλου.

- ...

23-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Όλα έτοιμα για να σκεπαστεί το τείχος στην Αμαλίας

Τα υλικά έχουν φτάσει, τα μηχανήματα είναι έτοιμα, οι εργασίες συνεχίζονται και σε λίγο όλα θα έχουν καλυφτεί.

Μην ξαναλέμε τα ίδια, η συντριπτική πλειοψηφία ούτε που ενδιαφέρεται.

Δείτε τις φωτογραφίες.

23-5-2014 Prefadoros







Καμιά αλλαγή σήμερα, Παρασκευή 16-5-2014



Ένα μικρό βίντεο για να θυμόμαστε, πριν το θάψιμο.

16-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η σημερινή εικόνα στην Αμαλίας, Πέμπτη 15-5-2014

Προχωρούν οι εργασίες, όλα έτοιμα για το θάψιμο.

Τα μηχανήματα με αναμμένες τις μηχανές.

Σιγά. Το Ναύπλιο κοιμάται.

Ησυχία. Οι Ναυπλιώτες απολαμβάνουν το όνειρο τους.

15-5-2014 Prefadoros





...............................................................................................

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες στην Αμαλίας

Και σήμερα με γοργούς ρυθμούς δούλευαν συνεργεία στο χώρο που βρέθηκε το Ενετικό τείχος στην οδό Αμαλίας στο Ναύπλιο.

Καθημερινά θα βγάζω φωτογραφίες που θα αναρτώ στον Prefadoro, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πρόχειρο αρχείο για τον μελετητή του μέλλοντος.

Για όσους θα ψάχνουν να βρουν τι έγινε και η βαρβαρότητα των ανθρώπων του 2014, επεκράτησε του πολιτισμού, της ιστορίας και της λογικής.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2014

14-5-2014 Prefadoros




...............................................................................................

"Δημοκρατικές ευαισθησίες" του Πολύδωρου Δάκογλου

Λες ψέματα για κάποιον, τον λοιδορείς, τον χλευάζεις, τον δικάζεις και καταδικάζεις, βγάζεις και την αποζημίωση, για το μικροσυμφέρον το δικό σου και του αρχηγού σου.

Όταν όλα ανατρέπονται, όταν η Δικαιοσύνη τον δικαιώνει, εσύ "δημοσιογραφάκο" δεν βγάζεις μιλιά, δεν έχεις όχι το θάρρος και την ευαισθησία να πεις έστω, "συγνώμη ήμουν υπερβολικός", "βιάστηκα βρε αδερφέ", ούτε την είδηση δεν δημοσιεύεις.

Όχι, τίποτα, μούγκα, όπως ταιριάζει στα πιστεύω σου και των αφεντικών.

Άλλωστε τη σημασία έχει; Τον Πιτσάκη αφορά, δεν χάθηκε ο κόσμος!

13-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ο ευτελισμός της πολιτικής και της νοημοσύνης μας

Είναι δυνατόν δυο Υπουργοί και ένας Δήμαρχος να διαγκωνίζονται ποιος ενήργησε περισσότερο για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Άργος;

Φαντάζονται ότι έτσι θα πάρουν περισσότερη δόξα και ψήφους στις εκλογές;

Μα καλά, πόσο κορόιδα πιστεύουν ότι είναι οι πολίτες; Τουλάχιστον δεν σκέφτονται ότι υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε το σανό που τους σερβίρουν; Ότι αυτοί τους χλευάζουν και με το δίκιο τους;

Όταν χάνεται το μέτρο και η αξιοπρέπεια μένει στα λόγια, τότε να περιμένουμε τον ακόμα μεγαλύτερο κατήφορο.

Τουλάχιστον γελάμε κατεβαίνοντας.

10-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

"Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις..."

Πόση υποκρισία από τους θεματοφύλακες των ιερών και όσιων της φυλής, αυτών που τηρούν κατά γράμμα τους νόμους της πολιτείας και της ηθικής; Των υπευθύνων της "τάξεως και της ηθικής" που θα έλεγε και ο Πόποτας στο "Καφέ της Χαράς";

Ακύρωσαν την προγραμματισμένη εκδήλωση των παιδιών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους με το Θάνο Μικρούτσικο, "γιατί το αίτημα δεν υποβλήθηκε έγκαιρα ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την διαμόρφωση της εισήγησης της, προς τις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές κ.λ.π."

Να σας ρωτήσω κύριοι ταγοί της εκπαίδευσης των παιδιών μας, αν είχαν καλέσει τον Μητροπολίτη μας, συγνώμη Δέσποτα, θα λέγατε τα ίδια;

9-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ο Prefadoros αντέχει, σας ευχαριστεί

Είναι στιγμές που φτάνεις στα όρια, όχι τα δικά σου, αυτά που με κάθε τρόπο προσπαθούν να σου επιβάλουν οι άλλοι.

Όταν μιλάμε για τρόπο επιβολής δεν μπορείτε να φανταστείτε την ποικιλία, ούτε γω τη φανταζόμουνα μέχρι να τη ζήσω, τη ζω.

Ξέρετε, ακόμα και οι μισοί που με διαβάζουν να είναι όλοι αυτοί που έπειτα με βρίζουν, με λασπώνουν, με συκοφαντούν και τα άλλα που δεν γράφονται, υπάρχουν άλλοι τόσοι, εσείς και είστε πάρα πολλοί που διαβάζετε γιατί μαθαίνετε πράγματα που κανένας άλλος δεν γράφει και επειδή μου έχετε εμπιστοσύνη.

Αυτό είναι το μόνο όπλο που διαθέτω, η επισκεψιμότητα και η εμπιστοσύνη σας, αυτά που τρελαίνουν τους άλλους.

Δείτε λοιπόν πως δυναμώνει το όπλο, σε πείσμα όλων αυτών που δεν έχουν πάρει απόφαση πως ο Prefadoros δεν φιμώνεται.

6-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η μάχη των ψαλιδιών, όλοι θα πάρετε


Όχι δύο, τέσσερα τελικά για σιγουριά τα ψαλίδια.

Είπαμε να μη λείψουνε, ο Δήμαρχος τα μοιράζει ή το έφερε ο καθένας από το σπίτι του;


4-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Τα σκάφη ήρθαν, λιακάδα και Πρωτομαγιά

Πολύς κόσμος, το Ναύπλιο κατακλύστηκε, βλέπετε κίνητρο τα σκάφη, καλός ο καιρός, αργία ή απεργία, οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία πια, ευκαιρία για βόλτα.

Έτσι και η Καραθώνα που άλλοτε τέτοια μέρα έσφυζε από κόσμο, κάτι λίγους πιστούς είχε.

Το τι ακουγόταν από τους επισκέπτες που θαύμαζαν τα παρατεταγμένα σκάφη στο Λιμάνι, ξεπερνά κάθε φαντασία, με ποιο κοινή ατάκα, "φάτε μάτια ψάρια".

Καλή φάση, όποια εκδήλωση άλλωστε γίνεται, όφελος είναι για την πόλη και τον τουρισμό.

Να επισημάνω για πολλοστή φορά, το αλαλούμ με την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων.

Πότε επιτέλους θα σχεδιαστεί και εφαρμοστεί συνολική λύση;

2-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Για πέντε ημερών δουλειά...

Έκλεισε το ΠΙ στο Λιμάνι του Ναυπλίου για δεκαέξι μήνες!

Υπάρχει εξήγηση; Υπάρχει σκοπιμότητα; Πως ξαφνικά έγινε πριν τα εγκαίνια της έκθεσης σκαφών;

Κάποιοι επαγγελματίες διαμαρτύρονται ότι έχασαν έσοδα τόσους μήνες τα οποία προφανώς κάποιοι άλλοι τα πήραν.

Θα απαντήσει ο Δήμαρχος; Μήπως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο;

1-5-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Νέο κύμα λάσπης και συκοφαντίας για τον Prefadoro

Όπως είχα προβλέψει και γράψει, εντάθηκε και πάλι η παραγωγή λάσπης αναμεμειγμένη με λογής ανοησίες. Τι να κάνουμε, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η πίεση θα αυξάνεται. Όχι τίποτα άλλο, να μην υπάρχει αμφιβολία για το ήθος μερικών. 27-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Τελικά μαλάκας ή βλάκας;

Όσοι δηλώνουν δημοσιογράφοι στην περιοχή μας, έχουν μια απέχθεια, μια ευαισθησία ρε παιδί μου, δεν αντέχουν κριτική για τον εαυτό τους, δεν ανέχονται σχόλια από άλλους, αυτοί οι αδέκαστοι και ανεξάρτητοι δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, αυτοί οι μορφωμένοι και πολυμαθείς, ασκούν ύψιστο λειτούργημα, φέρονται ισότιμα και δημοκρατικά προς όλους που μετέχουν στο δημόσιο βίο, είναι οι διαμορφωτές και παραμορφωτές της κοινής γνώμης, πάντα με αγαθά κίνητρα, διαλέγετε και παίρνετε.

Μετά από τρία χρόνια που ο Prefadoros βρίσκεται στο διαδίκτυο, κάνα δυο έχουν απομείνει που μου μιλάνε, οι άλλοι, πολλοί από αυτούς χρόνια φίλοι, κάνουν πως με αγνοούν.

Δεν πειράζει, ο καθένας ξέρει γιατί συμπεριφέρεται έτσι.

Για τη νεόκοπη περί τα Ναυπλιακά κυρία Σωτηρία Παπαδοπούλου, που το μόνο που γνωρίζει καλά είναι να βρίζει αντί να κάνει αυτοκριτική, αύριο.

25-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ας ρυθμίσει κάποιος επιτέλους τα φώτα

Είναι η τέταρτη φορά που αναφέρομαι στο θέμα από τις 4 Απριλίου, αυτή τη φορά απευθύνομαι στο Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο ευθέως.

Όταν αυτό το απλό δεν μπορείτε να ρυθμίσετε, θέλετε να σας εμπιστευτούμε και το μέλλον μας;

Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Εκτός αν επειδή έφερε το θέμα στη δημοσιότητα ο Prefadoros, τον "τιμωρείτε".

Τι να πω άλλο, η ώρα που δείχνει η φωτογραφία είναι 18:54:40.

20-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ω γλυκύ μου έαρ...

Στην πλατεία Συντάγματος το αδιαχώρητο, κατάνυξη και ψαλμωδίες, μια ακόμη Μεγάλη Παρασκευή αξέχαστη στους χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες του Ναυπλίου.

Στο Άργος επίσης πολύς κόσμος και εντυπωσιακό το θέαμα των πέντε Επιταφίων.

Το Τολό ξεχωριστό, με τον Επιτάφιο να μπαίνει στη θάλασσα, πλήθος κόσμου και εκεί, όπως και στη Νέα Κίο.

Και του χρόνου, να είμαστε καλά.

19-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Πασχαλινός σουρεαλισμός στο Μεγάλο Δρόμο

Μιλάμε για τον απόλυτο συνδυασμό, από δω φαναράκια, από κει αστεράκια, (Χριστουγεννιάτικα;)











17-4-2014 Prefadoros












...............................................................................................

Η γαϊδουριά δεν έχει τέλος

Τι να πεις; Μερικά πράγματα είναι γραφτό να μην αλλάξουν ποτέ.

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό το χάλι;

15-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Σάββατο 7 το απόγευμα, τα φώτα καίνε

Δηλαδή πόσες φορές πρέπει να γράψουμε για τα φώτα που καίνε από το απόγευμα;

Κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες στο σπίτι σας καίτε τα φώτα όλη την ημέρα;

Τόση ανευθυνότητα;

Πόσο δύσκολο είναι δηλαδή κάποιος να αλλάξει την ώρα στο χρονοδιακόπτη του Δημοτικού φωτισμού;

Οι υπεύθυνοι αιρετοί κρίνονται και από αυτά, που μάλλον για σας είναι δευτερεύοντα, όμως δείχνουν τη νοοτροπία σας.

Το μόνο που σας νοιάζει είναι η διαφήμιση και προβολή, του εαυτού σας.

12-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Δάκογλου, η χυδαιότητα δεν ξεπερνιέται με δήθεν αστειάκια. 9-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Δευτέρα 7 το απόγευμα, τα φώτα καίνε

Να πω ότι δεν διαβάζουν Pref\doro; Η πρώτη δουλειά το πρωί και η τελευταία το βράδυ.

Κρίμα ρε παιδιά, Αντιδήμαρχε, λεφτά πληρώνουμε τσάμπα.

8-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Στα στενά του Άγιο-Νικόλα που πλακοστρώθηκαν

Πριν λίγο από καιρό τοποθετήθηκαν αυτά τα σπαστά κολονάκια στους δρόμους που πλακοστρώθηκαν στην παλιά πόλη, συγκεκριμένα μεταξύ Αμαλίας και Μπουμπουλίνας.

Περπατώντας όταν τα πρωτόβαλαν με το φίλο Βασίλη του λέω, "πολύ σύντομα θα τα σπάσουν".

"Μπα, αποκλείεται μου λέει, μπορεί να περάσει και αυτοκίνητο χωρίς να τα σπάσει, έχει και ατσάλινο σύρμα από κάτω".

"Εγώ σου λέω ότι θα τα πατήσουν επίτηδες και θα τα σπάσουν".

Οι γνώμες στην παρέα διχάστηκαν, προχθές λοιπόν τράβηξα τις φωτογραφίες που βλέπετε, στα στενά του Άγιο-Νικόλα.

Καλά λένε μερικοί ότι οι πεζοδρομήσεις και πλακοστρώσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να "κονομήσουν" ή να εξυπηρετηθούν κάποιοι πονηροί!

Πριν ξεφύγει τελείως η κατάσταση, βούρδουλας, δεν καταλαβαίνουν αλλιώς ορισμένοι.

6-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η ώρα άλλαξε και η μέρα μεγάλωσε...

Επομένως αλλάξτε την έναρξη που ανάβει ο Δημοτικός φωτισμός, μην πληρώνουμε τσάμπα και τη ΔΕΗ.

5-4-2014 Prefadoros











...............................................................................................

Ο Κωστούρος αλλάζει την ατζέντα

Ο Δήμαρχος, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όπως τώρα με τα παρατράγουδα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις απαντήσεις που δεν δίνει σε καίρια ερωτήματα, φωνάζει τα κανάλια και δίνει μια συνέντευξη για άλλο θέμα.

Έτσι και σήμερα οργάνωσε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο για να μας πει, ότι και φέτος θα έχουμε Πάσχα στο Ναύπλιο και ότι θα κάνουμε κάποιες δράσεις ώστε να περάσουν καλά οι επισκέπτες μας.

Θα μου πεις, όλα τα χρόνια που μας επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη, περίμεναν συνέντευξη από τον εκάστοτε Δήμαρχο για να έρθουν;

Όχι φυσικά, αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα.

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, μας ανακοίνωσε ότι επανέρχεται η συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Συντάγματος, βρέθηκε και η δικαιολογία, αντί να πουν ότι η περσινή δοκιμή απέτυχε, φέτος λέει το Πάσχα είναι νωρίτερα.

Θα φυτευτούν και λουλουδάκια, αυτά τα καλλωπιστικά που θα μαραθούν μετά γιατί δεν είναι σαν τα άλλα, τα διαρκείας.

Η κυρία Καλκούνου, επιβεβαίωσε όλο χαρά ότι και φέτος θα έχουμε τα κόκκινα πανιά στα παράθυρα που βάφτισαν λάβαρα, φέτος όμως θα είναι πιο καλλιτεχνικά και ευχαρίστησε κάποιον κύριο Νίκο Χατζηκοστή, για την από πέρυσι βοήθεια του στο γιορτασμό του Πάσχα.

Ο Prefadoros διαμαρτύρεται κυρία Καλκούνου, τόσες προτάσεις και παρατηρήσεις έχω κάνει που έχετε κάνει αποδεκτές, μια ευχαριστία και για μένα;

Μέχρι το Πάσχα βέβαια θα μας τα ξαναπούνε, θα μετρήσω πόσες φορές.

3-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Απόψε έφυγε ο Βαρόνος. Νιώθω φτωχότερος, πιο άδειος. Συνοδοιπόρος τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μεγάλες στιγμές, καλές και δύσκολες. Πάντα στη καρδιά και τη μνήμη μου ΦΙΛΕ Γιάννη.

2-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Το κράτος-παρακράτος ξεγυμνώνεται...

Απορώ πως στέκονται οι εικόνες στη θέση τους στον τοίχο, από αυτά που ακούνε από τον κ. Μπαλτάκο.

Ναι αυτόν που δήλωσε προ ημερών αντικομμουνιστής, "έτσι γεννήθηκα έτσι θα πεθάνω".

Ο εξ΄απορρήτων του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Να τους χαιρόμαστε όλους, αυτούς τους "καθώς πρέπει", με τους μεγάλους Σταυρούς και τα προσκυνήματα, αλλά και τον Κασιδιάρη που τους την "έκανε".

Οι διάλογοι και βίντεο:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231308256

2-4-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Τελικά, κατά βάθος, ο Prefadoros φταίει



...............................................................................................

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός παραχώρησης της Αρβανιτιάς

Επειδή πολλοί φίλοι με ρωτούν, ο διαγωνισμός που είχε πλειοδότη με 130.000 Ευρώ το χρόνο, για την Αρβανιτιά, ακυρώθηκε.

Θα επαναληφθεί στις 7 Απριλίου 2014 με τις ίδιες προϋποθέσεις της προηγούμενης διακήρυξης και φυσικά ξεκινά από τα 49.800 Ευρώ.

Η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Η διακήρυξη για την Αρβανιτιά.

28-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η επιτυχία του Μαραθωνίου

Ήταν μια χαρούμενη Κυριακή, όπως ήταν η ευχή όλων.

Με σύμμαχο τον καιρό, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους, πολύ μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα και τονωτική οικονομική ένεση στα καταστήματα της πόλης.

Εκτός από ένα ατύχημα ενός εθελοντή, όλα κύλησαν ομαλά και η διοργάνωση ήταν πολύ καλή.

Βέβαια δεν ήταν ακριβώς διεθνής Μαραθώνιος, αλλά ίσως ήταν σημαντικότερο ότι χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν.

Ο συνδυασμός και η αλληλοκάλυψη γνώσης και εμπειρίας έφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Έτσι, μια ιδέα που ξεκίνησε από τους δρομείς του Ναυπλίου, έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, τέθηκε υπό την αιγίδα, με τεχνογνωσία και χρήματα από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΣΕΓΑΣ και την εθελοντική προσφορά εκατοντάδων συμπολιτών, είχε σαν αποτέλεσμα μια πραγματική γιορτή που την χάρηκαν όλοι.

Μακάρι να καθιερωθεί και κάποτε να γίνει και πραγματικά διεθνής, γιατί τον άλλο στόχο, της μαζικής άθλησης τον πέτυχε.

24-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Είμαστε όλοι Μαραθωνοδρόμοι

Η μεγάλη μέρα ξημερώνει, Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στο μαγευτικό Ναύπλιο.

Συμμετέχουμε και το γιορτάζουμε.

Ο απολογισμός μετά, μέχρι τότε τρέχουμε...

http://www.nafpliomarathon.gr/site/

22-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Λύθηκε το μυστήριο του Λιμανιού στο Ναύπλιο

Ειλικρινά με φάγανε, "ρε Prefadore ποιος είναι αυτός με τα σκούρα γυαλιά και ο άλλος που χαριεντίζεται ο Υπουργός την ώρα που κάνει δηλώσεις ο Δήμαρχος μας;"

Το έψαξα λοιπόν, αν και δεν χρειάστηκε πολύ μυαλό και κόπο.

Ο κύριος με τα σκούρα γυαλιά είναι ο Μιχάλης Σκουλικίδης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, συνδιοργανωτής του Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο στις αρχές Μαΐου, με συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας.

Τι δεν καταλάβατε;

21-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η αντιμετώπιση του Prefadorou από τους αιρετούς

Πρώτο: "Μπράβο, ωραία τα γράφεις", άμεση απάντηση σε ότι τους αφορά.

Δεύτερο: "Δίκιο έχεις αλλά ξέρεις...", απάντηση με δυσφορία.

Τρίτο: "Δεν είναι έτσι, έχεις εμπάθεια", απάντηση αραιά και που.

Τέταρτο: "Δεν απαντώ είσαι βαλτός", φυσικά χωρίς απάντηση.

Πέμπτο: "Σιγά μην ασχοληθώ με το λαμόγιο", ποια απάντηση; Κόβουμε και την καλημέρα.

Υπάρχει και ένα έκτο, το πιο κατάπτυστο, βάζουμε όσους κολλητούς κατέχουν το άθλημα, να συκοφαντούν τον Prefadoro όπου μπορούν και φυσικά με ανώνυμα σχόλια στο διαδίκτυο.

Για να δείτε τι τραβάω για να σας έχω πάντα φρέσκα από την άσκηση της εξουσίας.

20-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Το μεγαλείο του τσιμέντου, η μικρότητα του μυαλού μας

Ο φίλος ο Κώστας Καράπαυλος δημοσιοποίησε ένα θέμα, εδώ, που έχει προκαλέσει τουλάχιστον απορία στους Ναυπλιώτες που μέχρι τώρα το έχουν προσέξει.

Αυτό το Φαραωνικό κατασκεύασμα μέσα στη μέση του πεζόδρομου, άραγε υπάρχει στα εγκεκριμένα σχέδια έτσι; Κανένας δεν το πρόσεξε να αντιδράσει;

Αλλά και το θέμα με τα τείχη στην Αμαλίας, ακόμα και αυτή η ατέλειωτη επέκταση της πλατείας στη Σιδηράς Μεραρχίας, παρεμβάσεις που δημιουργούν πολλά νέα δεδομένα στην πόλη.

Δεν ξέρω τι τελικά θα βγει σαν αποτέλεσμα, αυτό πάντως που βλέπουμε μέχρι στιγμής, είναι η αύξηση του τσιμέντου, των πλακών, η ελάττωση του πρασίνου και των χώρων στάθμευσης χωρίς να έχει γίνει καμία πρόβλεψη.

Θυμάστε πόσο επέμενα σε παλιότερες αναρτήσεις μου, για την ανάγκη να καταρτιστεί μια συνολική καινούργια μελέτη ανάπλασης, που να περιλαμβάνει τη συνολική μορφή της πόλης, από την ενδεκάτη μέχρι το φάρο, όπως χαρακτηριστικά έλεγα.

Οι εύκολες λύσεις και οι αυθεντίες κάνουν τη ζημιά, μετά παλεύουμε να διορθώσουμε τα αδιόρθωτα.

18-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η τελευταία προσφορά του Prefadorou στους συμπολίτες του

Είδατε για να φωνάξω για το πρόγραμμα "Άθληση για Όλους" που δεν εφαρμοζόταν στο Δήμο μας; Μέχρι και υπαίθρια όργανα γυμναστικής σας έφερε ο Δήμαρχος.

13-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Τελικά καταλάβαμε κ. Κωστούρο...

Είναι λυπηρό, με τρεις ανακοινώσεις, του Δημάρχου, του ΔΟΠΠΑΤ και της "Επόμενης Μέρας", που είναι γεμάτες με τουλάχιστον προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, να γίνεται προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας όσον αφορά την μη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα Άθληση για Όλους.

Μπορεί να πιστεύουν ότι οι περισσότεροι συμπολίτες, δεν έχουν χρόνο αλλά και τις γνώσεις, ώστε να μελετήσουν το θέμα και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Μια απλή ανάγνωση του Προγράμματος όμως αρκεί για να κατανοήσει κάποιος το αυτονόητο, ότι χάσαμε το πρόγραμμα για δύο χρόνια και ότι τα περί επιβάρυνσης των πολιτών είναι απλή δικαιολογία που δεν ευσταθεί, αφού άλλωστε γι΄αυτό και θα ζητήσουμε να ενταχθούμε στο νέο πρόγραμμα του 2014-2015.

Επομένως η παρέμβαση μας ήταν χρήσιμη, αφού θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα μετά από αυτή την παρέμβαση, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε απάντηση γιατί δεν ενταχθήκαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Ο καθένας ας δώσει την ερμηνεία του, σε μας μένουν οι χαρακτηρισμοί.

10-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Πάμε ολοταχώς για το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες

Το Ναύπλιο; Όχι ακριβώς, ο Δήμαρχος, ξεπέρασε και τον Καμπόσο.

Έβαλε στόχο να του πάρει το ρεκόρ τηλεοπτικών εμφανίσεων, μετά και το παστέλι των 45 μέτρων, η πρόκληση ήταν ευθεία.

Χτυπά τον συνάδελφο του Άργους εκεί που πονά περισσότερο.

Μετρήστε εμφανίσεις Κωστούρου μέσα σε 24 ώρες:

- Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στο Nαύπλιο

- Αναγγελία δημοπράτησης αποχέτευσης Δρεπάνου

- Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων σε πραγματικές συνθήκες

- Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Τ. Σαλεσιώτη αναφορικά με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ναυπλίου

- Διοργάνωση Συμποσίου Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας

Αν μου ξέφυγε καμία παρακαλώ τον ίδιο να με ενημερώσει, προτιμώ μέσω facebook.

Δεν ξέρω τελικά αν θα κατακτήσουμε το ρεκόρ, σίγουρα όμως ο κ. Κωστούρος θα μείνει στην πολιτική ιστορία της περιοχής ως "ο μονολογών ακαταπαύστως χωρίς αντίλογο Δήμαρχος" με τις περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις, ever.

8-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Στα πέριξ του Άγιο-Νικόλα

Εκεί λοιπόν, στα πέριξ του Άγιο-Νικόλα, από τη μεριά που φυσά το θαλασσινό αεράκι, εκεί που γράφονται κάποιες από τις σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Εκεί και το κέντρο στοχοποίησης του Prefadorou, συκοφαντία, απειλές, τάχα διαρροές που φτάνουν σε μένα, μέχρι και έλεγχο κοινωνικών σχέσεων επιδιώκουν.

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, οι θύτες παριστάνουν τα θύματα, οι κατηγορούμενοι γίνονται κατήγοροι, τιμητές της κριτικής που ασκώ στην εξουσία.

Αντί να κρύβονται, κουνάνε και το δάχτυλο και δείχνουν τον Prefadoro, αντί να ντρέπονται, εκφράζουν την αλαζονεία τους βγάζοντας χολή και αυταρχισμό, αλίμονο σε όποιον δεν δηλώνει υποταγή.

Για να τελειώνουμε, επειδή ο Prefadoros γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί, δίπλα στο Τελωνείο και γνωρίζει καλά τα κατατόπια, έχει σκοπό να συνεχίσει να ζει εκεί χωρίς φόβο, γιατί πολύ απλά δεν έχει κάτι να φοβάται.

Ας χαμηλώσουν τις προσδοκίες "εξόντωσης" μου, άλλωστε θα βαρεθούν να με βλέπουν εκεί.

7-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Καλή Σαρακοστή...

Πάρα πολύς κόσμος στο Ναύπλιο για το Καρναβάλι, δεν κάηκε ο Καρνάβαλος και άφησε δυσάρεστες εντυπώσεις, μέτριο ως φτωχό το θέαμα και την κατάσταση έσωσαν οι ΟΝΙΡΑΜΑ με το πολύ mini νεανικό κοινό που το καταχάρηκε.

Από κει και πέρα θα μείνουν οι μεγάλες εισπράξεις των καταστημάτων φαγητού, καφέ bar και δώρων που κυριολεκτικά κατακλύστηκαν από κόσμο, μετά δύο μηνών απραξία ήταν ότι καλύτερο.

Μια ακόμη "λεζάντα" του Δημάρχου με ανούσιους λόγους, μάλλον θα περάσει με μόνη καταγραφή στα βίντεο των καναλιών και τις φωτογραφίες, να μας θυμίζουν την παρουσία του.

Μια ερώτηση μόνο, συνεργάτες δεν έχει; Αυτούς που ο ίδιος παινεύει ότι προσφέρουν; Γιατί δεν αφήνει και κανέναν άλλον να μιλήσει; Νομίζει ότι αυτός τα ξέρει -όλα- καλύτερα ή απλά με τη συνεχή επανάληψη θέλει να μας πείσει ότι αυτός είναι Δήμαρχος; Δεν το αμφισβητεί κανείς.

Ας μετρήσει πόσες φορές βγήκε στα κανάλια και πόσες δηλώσεις έκανε μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε και μάλιστα για πόσα διαφορετικά θέματα.

Έχει πλέον ξεπεράσει και τον συνάδελφο του Άργους που μέχρι πρότινος είχε μακράν τα πρωτεία.

Τώρα που είπα Άργος, πολύς κόσμος και εκεί, όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Φαίνεται ότι υπήρχε τεράστια συγκεντρωμένη, πιεσμένη ενέργεια, λόγω της οικονομικής κατάστασης, που βρήκε διέξοδο και εκτονώθηκε το τριήμερο της Αποκριάς.

Του χρόνου καλύτερα.

4-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Τουριστικές ομορφιές της πόλης

Το αυτοκίνητο που έχει παρκάρει στον πεζόδρομο και ανάποδα, ανήκει σε επιχειρηματία που ασχολείται με την προώθηση του Τουρισμού στην πόλη του Ναυπλίου.

Σάββατο 1 Μαρτίου πεζόδρομος στην παραλία Ναυπλίου, η πρώτη φωτογραφία 3 και είκοσι το μεσημέρι, η άλλη 10 και είκοσι το βράδυ.

Μάλιστα το αυτοκίνητο έχει μετακινηθεί όπως φαίνεται από το φρεάτιο εμπρός.

Προφανώς ο φίλος μας πιστεύει ότι οι τουρίστες, τουλάχιστον όχι όλοι, είναι ηλίθιοι και έρχονται να θαυμάσουν τα επιτεύγματα της Γερμανικής τεχνολογίας στο Ναύπλιο.

Είναι η τελευταία φορά που δεν αναφέρω ονόματα, την επόμενη, όποιος και να είναι αυτός, θα εκτεθεί.

Για να μην νομίζει ότι "εξουσία είμαστε ότι θέλουμε κάνουμε".

2-3-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Πόσο θα μας στοιχίσουν οι ΟΝΙΡΑΜΑ;

Εύχομαι να έχει καλό καιρό το απόγευμα της Κυριακής 2 Μαρτίου και όχι καμιά βροχή και χαλάσει η εμφάνιση των ΟΝΙΡΑΜΑ.

Μην πάνε χαμένα και τα λεφτά που θα δώσουμε.

Δεν είναι και λίγα τα 9.800 Ευρώ τους χαλεπούς καιρούς που περνάμε.

ΗΧΗΤΙΚΗ & ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΟΝΙΡΑΜΑ ΣΤΙΣ 2-3-2014 4.305,00 €

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΝΙΡΑΜΑ ΣΤΙΣ 2-3-2014 5.495,00 €

28-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η διαχείριση του μέλλοντός μας

Μια βασική και προφανής παρανόηση υπάρχει για αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα, που θα καθορίσουν τη ζωή μας και του τόπου που ζούμε για τις προσεχείς δεκαετίες.

Μιλάω συγκεκριμένα για την προοπτική του Λιμανιού, το Σταθμό Μεταφόρτωσης των Σκουπιδιών και τις ρυθμίσεις στο παλιό Ναύπλιο στην κυκλοφορία και τη στάθμευση οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, έχοντας τη νόμιμη εξουσία αλλά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα, του Συνδυασμού του, που δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τα τρία καθοριστικά αυτά θέματα, αποφασίζει σχεδόν μόνος του, αγνοώντας την Αντιπολίτευση και τους πολίτες για τα ζητήματα αυτά.

Επειδή κάπου έχουν μπερδευτεί τα πράγματα και κάποιοι νομίζουν ότι Δήμαρχος σημαίνει Δικτάτορας ενός τόπου, να υπενθυμίσω ότι ο Δήμαρχος ΕΚΤΕΛΕΙ τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εισηγείται την πολιτική και αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Νομοθέτης προβλέπει αυτή τη διαδικασία για να εκφράζονται όλες οι απόψεις, να υπάρχει έλεγχος και για να μην αυθαιρετεί ο Δήμαρχος.

Στο Δήμο μας κάπου έχουν ξεφύγει τα πράγματα, οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν μεμονωμένα έργα, αφορούν βασικές λειτουργίες του μέλλοντος, όταν ο τωρινός Δήμαρχος, όπως και οι προηγούμενοι, πιθανόν δεν θα υπάρχει, οι αποφάσεις του όμως θα καθορίζουν τη ζωή τότε.

Ο σημερινός Δήμαρχος κατανοεί το βάρος της ευθύνης;

28-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Αντώνης είπε...

"Από τα κοιτάσματα για τα οποία, έχουμε, αυτή τη στιγμή, πολύ ισχυρές ενδείξεις – τις ανέφερε ο Υπουργός – μπορεί κανένας, χωρίς να είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος, να πει ότι σε βάθος 25-30 ετών μπορεί τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου από αυτά τα στοιχεία τα οποία αναφέραμε, να ακουμπήσουν ακόμα και 150 δισεκατομμύρια ευρώ."

Prefadoros λέει...

Μιας και είμαστε συνομήλικοι με τον Αντώνη, σε τριάντα χρόνια και αν ζούμε, δηλαδή στα 93 μας θα δούμε αν εκπληρωθούν οι πόθοι μας.

Αν όχι, δεν βαριέστε, εκλογές έρχονται.

27-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Άλλη μια ανοησία με θύμα το Μπούρτζι

bourtzi-batman
Τουλάχιστον δεν μας λένε τον εμπνευστή να ξέρουμε ποιον να κοροϊδεύουμε;

Μετά την φοβερή ιδέα των φωτορυθμικών στο Δημαρχείο τα Χριστούγεννα, νέα έκπληξη, κάποιος μπέρδεψε τις απόκριες με τα μνημεία και τα καρναβάλια.

Παραπέμπω σε φιλικά ιστολόγια για να δείτε την αντιμετώπιση, αυτή η Επόμενη Μέρα τελικά μήπως είναι "Κατώτερη Μέρα";

Φως από το Μπούρτζι: τι είναι

Δεν είναι U.F.O (βίντεο)

26-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Πραγματικός οργασμός στο Δήμο Ναυπλιέων

Ο Γραμματικόπουλος δεν είναι εντάξει, αν πραγματικά αγάπαγε τον τόπο του, θα έκανε ομιλίες κάθε βδομάδα, καλύτερα δυο φορές τη βδομάδα.

Να, σήμερα που μιλάει αυτός στο Αμαλία, ο Δήμαρχος εγκαταστάθηκε στο Βουλευτικό με κάμερες και παράγοντες, για να αποσπάσει την προσοχή από τον εχθρό και δεν το κουνάει από κει.

Να ο χορηγός του Μαραθωνίου, να αύριο το Β1 Στάδιο της B φάσης της Μελέτης του σχεδίου πόλης, που ξαφνικά έπεσε από τον ουρανό τελείως συμπτωματικά αυτές τις μέρες, κάτι θα βρει και για την Τετάρτη.

Γι΄αυτό σας λέω, ο Γραμματικόπουλος φταίει, αν έκανε συγκεντρώσεις συχνότερα θα είχαν γίνει όσα δεν έγιναν τέσσερα χρόνια τώρα, έστω και στις οθόνες των τηλεοράσεων.

24-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ο υποτακτικός της πλάκας

Θα μου πείτε, γιατί ασχολείσαι με ένα μαλάκα που παριστάνει και τον έξυπνο;

Είναι έξυπνος, το ομολογώ, πριν πέντε μέρες έγραφε κανονικά Ελληνικά, χθες μόνο κεφαλαία.

Μπερδεύτηκα, με κόλλησε στον τοίχο, δεν του έφταναν αυτά που του είπα, θέλει και άλλα.

Ε, λοιπόν, άκου βλακάκο, η συκοφαντία όταν είναι ανώνυμη είναι ότι χειρότερο στην ανθρώπινη υπόσταση.

Νομίζεις ότι θα με πικάρεις; Φουκαρά μου, ρώτα πρώτα, αυτοί που σε βάλανε ξέρουν, γι΄αυτό κάνουν το κορόιδο οι ίδιοι.

Αν ούτε αυτό καταλαβαίνεις, λυπάμαι μεγάλε, δεν γίνεται τίποτα, ζήσε στην ευτυχία του βούρκου σου.

24-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Δώστε κάτι από το πλεόνασμα

Η άθλια και τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Θα΄θελα να ήξερα, αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Σε τι διαφέρει από τον Μεσαίωνα;

Αυτά πρεσβεύουν οι ευγενείς ιδεολογίες μας; Αυτά η Ευρώπη όσων τρέχουν τα σάλια γι΄αυτήν;

Θα μου πεις, "φυλακισμένοι είναι, θα τους βάλουμε και στο Μπάκιγχαμ;"

Σςςςςςςςςς μη μιλάς, έχουμε καρναβάλι.

23-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

"Με λαγάνες και ταραμά..."



...τα γιαούρτια μετά...

Χιούμορ λόγω των ημερών.

22-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................



...............................................................................................

ΠΑΤΑΤΕΣ και μπρόκολα... You know

Το πόσο έχει ενοχλήσει τον κ. Κωστούρο το θέμα της κρουαζιέρας, που ανέδειξε ο Prefadoros, φαίνεται από το ότι εκτός από τους μονολόγους σε κανάλια και ραδιόφωνα, συνεχίζει μέσα από το facebook να προσπαθεί να πείσει τους μόνιμους καθημερινούς του φίλους, ότι ο Prefadoros έκανε ΠΑΤΑΤΑ.

Τη στιγμή μάλιστα που όχι μόνο δεν απαντά στα ερωτήματα αλλά προσπάθησε να παραπληροφορήσει δείχνοντας χάρτη που δεν είχε σχέση και αναφερόταν σε άλλο θέμα.

Έτσι το μόνο που του μένει είναι να συνεχίζει την προσπάθεια απαξίωσης του Prefadorou, αν και αυτή η μέθοδος έχει αποτύχει τα τρία χρόνια που είναι το blog στο διαδίκτυο.

Τι να κάνουμε, αυτή τη στάνη έχουμε αυτό το γάλα βγάζουμε.

19-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Οι δικοί μας, οι εδώ Δήμαρχοι, τι λένε;



19-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Στις πόσες διαψεύσεις ζητάς συγνώμη;

Μετά την πρώην Δήμαρχο Μιδέας κ. Νάσσου, ήρθε και ο πρώην Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Αναγνωσταράς να διαψεύσει τον Αστυνομικό Αντιδήμαρχο Γιάννη Τζαρίμα, για όσα αυτός είπε στην προσπάθεια να μειώσει την υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου αντίπαλου Συνδυασμού.

Ο κ. Τζαρίμας δεν αισθάνεται την ανάγκη να επιμείνει στα λεγόμενά του ή να ζητήσει συγνώμη μιας και οι δύο πρώην Δήμαρχοι τον διαψεύδουν;

Τι είδους πολιτική, για να μην πω και τίποτα χειρότερο, συμπεριφορά είναι αυτή; Μπορεί ο κάθε Τζαρίμας να λέει ότι θέλει και να μην τρέχει τίποτα; Εκεί φτάσαμε;

Κανείς δεν παίρνει θέση αγαπητοί συμπολίτες; Γιατί; Μήπως φοβάστε; Τι ακριβώς;

Η ανοχή φέρνει τα χειρότερα.

19-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

«Τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε!»



Με την κεντρική εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο «Ακροπόλ» ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Μαΐου για περιφέρειες, δήμους και Ευρωβουλή.

18-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η ανα-παραγωγή λάσπης με υπονοούμενα

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δεν διαθέτει και πολύ περίσσευμα πολιτικής γενναιότητας, αν το είχε, θα απαντούσε ευθέως σε έναν πολίτη και αραιά και που θα αναγνώριζε ότι κάτι του ξέφυγε βρε αδερφέ, κάτι το ξέχασε, κάτι δεν το έκανε, κάτι το είπε και δεν έγινε.

Μάλιστα κάνει και κάτι χειρότερο, τη στιγμή που δεν απαντά σε ερωτήματα, μέσα από το facebook αφήνει υπονοούμενα με χλευαστικό τρόπο που τροφοδοτούν τη λάσπη των λογής ακολούθων του.

Έτσι μοιάζει αστείο να παραπονείται ότι τον λασπολογούν, τη στιγμή που ο ίδιος με τον τρόπο του, παράγει τη λάσπη που δέχονται συμπολίτες του, πολιτικοί αντίπαλοι του.

Επειδή εξακολουθεί να ακολουθεί την ίδια τακτική, νομίζοντας ότι αποδυναμώνει τον Prefadoro; Του απαντώ πάντα με επιχειρήματα και την πρόσκληση, πρόκληση για τηλεοπτικό διάλογο, να υπενθυμίσω, γιατί είναι ξεκάθαρο.

Ή δεν καταλαβαίνει τη διαφορά, Τουρισμός κρουαζιέρας και λιμάνι εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας (ports of call) και Τουρισμός με σκάφη αναψυχής τουριστικό λιμάνι (μαρίνες), ή επιμένει αλαζονικά να μην αποδέχεται την πραγματικότητα για να μην φανεί ότι βρέθηκε απροετοίμαστος, κοροϊδεύοντας (;) έτσι τους συμπολίτες μας αλλά και ειρωνευόμενος αυτούς που ανέδειξαν το θέμα.

Ας διαλέξει, όσο και αν αποφεύγει τις απαντήσεις, θα υποχρεωθεί να τις δώσει, σε όποιο φόρουμ.

18-2-2014 Prefadoros

Υ.Γ. Τελικά αυτοί οι Λάκωνες που κάνουν τόση φασαρία και έφτασαν το θέμα στη Βουλή και τα Υπουργεία, μάλλον κορόιδα θα είναι και αυτοί.

...............................................................................................

Η κατάντια

Είναι παλιά και γνωστή η συνταγή, να κατεβάζεις στο επίπεδό σου κάποιον που βρίσκεται πολύ πιο ψηλά εφευρίσκοντας αιτιάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, με την ελπίδα της απάντησης και εξίσωσης, κατά τη λογική σου.

Αυτό συνέβη και με τον Αντιδήμαρχο Τζαρίμα που προσπάθησε να εμπλέξει την αξιοπρεπή και αναμφισβήτητου κύρους κ. Γεωργία Νάσσου, εξαιρετική Γιατρό και για οκτώ χρόνια Δήμαρχο Μιδέας, στα προεκλογικά του παιχνίδια.

Η απάντησή της αποστομωτική και καταλυτική, είναι αυτό που η έπαρση δεν σε αφήνει να δεις έστω και σαν ενδεχόμενο:

"Ειλικρινά θλίβομαι και προβληματίζομαι κύριε Τζαρίμα, ιδιαίτερα όταν αυτά τα λόγια βγαίνουν από το στόμα ενός Αντιδημάρχου που εκλέχθηκε από τους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων και οφείλει να τους υπηρετεί με σεβασμό.

Αντιλαμβάνομαι τη μεθοδολογία σας στην πολιτική που ασκείτε τόσα χρόνια και για αυτό το λόγο δεν περιμένω κάποια επανορθωτική δήλωση από εσάς..."

Φυσικά και δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, όμως αναρωτιέμαι, ο Δήμαρχος, οι άλλοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι νέοι που δηλώνουν πως συστρατεύονται για το καλύτερο αύριο του Δήμου, πως και γιατί ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές που κατ΄επανάληψη έχει εκδηλώσει ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος;

Τι είδους ασυλία είναι αυτή; Ποιος του δίνει το δικαίωμα να εκφράζεται με αυτό το ύφος και να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο προς τους συμπολίτες του;

Αν ο ίδιος δεν το έχει καταλάβει, ας του πει κάποιος ότι οφείλει σεβασμό και αξιοπρεπή συμπεριφορά, ιδιαίτερα σε αυτούς που πληρώνουν το αξίωμά του, τους συμπολίτες του.

17-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

"Αποφάσισα να ασχοληθώ..."

Η συνήθης έκφραση σε παραλλαγές όσων πρόσφατα αλλά και παλιότερα ανακοινώνουν ότι κατεβαίνουν στις Δημοτικές εκλογές στο πλευρό του εκλεκτού τους υποψηφίου Δημάρχου.

Ο οποίος υποψήφιος Δήμαρχος είναι ότι πιο εκλεκτό και άξιο έχει αναδείξει ο τόπος μας, πριν τον προηγούμενο και μέχρι τον επόμενο.

Όταν είσαι παλιά καραβάνα, σαν τον Prefadoro, βλέπεις την ηλικία και το βιογραφικό και βγάζεις συμπέρασμα.

Άμα είσαι πάνω από σαράντα, άντε σαρανταπέντε και άσχετα από μόρφωση και επάγγελμα, αποφασίζεις να ασχοληθείς, δεν κάνεις, η ενασχόληση με τα κοινά γίνεται από μικρή ηλικία σε οποιονδήποτε φορέα, νεολαία, κόμμα, δουλειά, πανεπιστήμιο, σύλλογο όποιου αντικειμένου, ακόμα και σε ομαδικό άθλημα.

Ξαφνικά δεν αποφασίζεις να συμμετέχεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν γίνεται και αν γίνει με την πρώτη "φάπα", που αναπόφευκτα θα έρθει στην πρώτη εκλογή, θα κόψεις ρόδα μυρωμένα.

Σιγά ρε Prefadore, πολύ απόλυτος είσαι, ναι ρε παιδιά απόλυτος, καλύτερα να πέσω έξω για κάποιους παρά να πανηγυρίζω για τη συμμετοχή κάποιων που μου θυμίζουν τους αγανακτισμένους, που και μένα με έκαναν τότε να πω, μήπως;

Όχι, τα μήπως δεν υπάρχουν, όποιος αγνοεί την ιστορική διαδικασία στους κοινωνικούς αγώνες θα θεοποιεί τα "συντάσσομαι" με τον άξιότερο και ικανότερο και θα σπάει τα μούτρα του.

Το κακό είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι το αγνοούν.

15-2-2014 Prefadoros

(Επειδή ήμουν μάλλον πολύ αυστηρός για κάποιους, όπως μου επισήμαναν φίλοι, τονίζω την εξαίρεση έστω και εκ των υστέρων για να μην τους αδικήσω. 19-2-2014 Prefadoros)

...............................................................................................

Μελίνα και Κλούνεϊ για τα μάρμαρα

Η νεαρή Ναυπλιώτισσα Μελίνα Τσιλιμίγκρα, που φέρει και το όνομα της Μεγάλης Ελληνίδας Μελίνας που πρώτη έθεσε το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για ενημέρωση και γιατί όχι, επαναπατρισμό των κλεμμένων.

Η πρωτοβουλία έρχεται στην επικαιρότητα παράλληλα με τη δημοσιότητα που δόθηκε από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης της άποψης που εξέφρασε ανοιχτά ο Τζορτζ Κλούνεϊ και άλλοι διάσημοι ηθοποιοί, για την επιστροφή των γλυπτών.

Οι σφοδρές αντιδράσεις και μόνο του Λονδίνου δείχνουν ότι το θέμα υπάρχει και θα υπάρχει όσο όλοι μαζί προσπαθούμε και πιέζουμε συστηματικά γι΄αυτό.

Το οφείλουμε στο παρελθόν μας, στους προγόνους μας που έχτισαν όλα αυτά που εμείς σήμερα αισθανόμαστε περήφανοι και αντλούμε διδάγματα και δύναμη να συνεχίσουμε.

Όλοι λοιπόν ας βοηθήσουμε την προσπάθεια της Μελίνας και ας την κάνουμε δυνατή φωνή, που θα ακουστεί στο Λονδίνο και όπου αλλού.

14-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Γιατί τον Βουδούρη Σύντροφοι;

Δεν θα μπω στη λογική να κρίνω τον προτεινόμενο από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για Περιφεειάρχη Πελοποννήσου.

Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο και μπορεί να τον αδικήσω αλλά και έχει εκλεγεί δυο φορές Βουλευτής, που σημαίνει ότι έχει τη λαϊκή αποδοχή.

Το ζήτημα είναι γιατί οι κεντρικές ηγεσίες να επιβάλουν τους υποψήφιους που θέλουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνο από αυτή την ενέργεια υπονομεύουν εξ αρχής το θεσμό;

Γιατί ένας Βουλευτής πρέπει να θέτει υποψηφιότητα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Έχει ρόλο, αν θέλει να αλλάξει, να παραιτηθεί πρώτα από Βουλευτής.

Αλλά είναι και το άλλο, απόλυτα προσβλητικό για τους πολίτες Δήμων και Περιφερειών.

Δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος και ικανός πολίτης σε ένα Δήμο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, από αυτούς έστω που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση, να διεκδικήσει τα αξιώματα;

Να με συγχωρείτε αγαπητοί Σύντροφοι, φίλοι και συμπολίτες, ο Prefadoros δεν μπαίνει σε τέτοια "λούκια", τα έχει αρνηθεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν σκοπεύει να επανέλθει, για κανέναν και τίποτα.

13-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Αγαπητοί συμπολίτες...

Πολλοί από σας θεωρούν τον Prefadoro έναν εγκάθετο που έχει βάλει σκοπό της ζωής του, να βρίζει το Δήμαρχο Κωστούρο και να βλέπει ότι και να κάνει ως κακό.

Αυτό βέβαια δεν προκύπτει από πουθενά μιας και ότι έχει γράψει ο Prefadoros ισχύει και δεν έχει διαψευστεί, όπως και με τον προηγούμενο Δήμαρχο.

Επίσης έχω εξηγήσει ότι κρίνω τα στραβά της εξουσίας, που μάλλον κανείς σε ΜΜΕ και διαδίκτυο, δεν σχολιάζει και αφήνω στους άλλους να λένε τα όποια καλά, πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Η ουσία δεν είναι να βάζεις στη ζυγαριά τα καλά και τα κακά, που και αυτό να κάνεις η ζυγαριά θα πάει μονόπαντα, η ουσία είναι αν έχεις τις ικανότητες, αν μπορείς να ανταποκριθείς στις πολλαπλές απαιτήσεις μιας σύγχρονης Δημαρχίας.

Το κυριότερο μετά από αυτά, να αναγνωρίζεις ότι έστω κάτι δεν έκανες σωστά.

Όταν όμως προσπαθείς να αντιστρέψεις την πραγματικότητα, αντί να κοιτάξεις να την αλλάξεις, επιτίθεσαι δε και σε αυτούς που σου εφιστούν την προσοχή, τότε αγαπητοί συμπολίτες κανένας Prefadoros δεν φταίει, μία ψήφο έχει άλλωστε όπως όλοι.

Προσέξτε και τις εκφράσεις, τις ειρωνείες, την αλαζονεία και βρείτε μου αντίστοιχες στα κείμενα μου.

Γιατί κάποτε έρχεται η ώρα της κάθαρσης, για όλους.

12-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η κρίση διέλυσε την Αγροτιά



Δεν λέω τίποτα καινούργιο, το νέο που έχει αξία είναι ότι η Αργολίδα που ακολουθούσε παλιά, περισσότερο για την τιμή των όπλων, τις αγροτικές κινητοποιήσεις της χώρας, τώρα πρωτοστατεί.

Σε ένα συντηρητικό Νομό που οι αγρότες ψηφίζουν παραδοσιακά τα συντηρητικά κόμματα, έχει ιδιαίτερη σημασία η αντίδραση, δείχνει ότι η κρίση χτύπησε βαριά τον πρωτογενή τομέα.

Δεν είναι μόνο βέβαια τα προβλήματα παραγωγής, τιμής και εμπορίας, είναι η χαριστική βολή που η Μνημονιακή Συγκυβέρνηση δίνει με το φορολογικό Νόμο που αποτελεί και την ταφόπλακα στη ζωή της Ελληνικής επαρχίας.

Ένας αγώνας ποτέ δεν πάει χαμένος, αρκεί να έχει συνέπεια και καθαρότητα.

11-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Αν και Απόκριες οι μάσκες πέφτουν

Από την αρχή της κρίσης, πριν τέσσερα χρόνια, εκφράστηκαν τα ερωτηματικά.

Ήθελαν απλά να πάρουν τα δανεικά πίσω οι πιστωτές μας ή έκρυβε η επίθεση την πρόθεση να οδηγηθεί στην εξαθλίωση ο Ελληνικός λαός, στα χέρια των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών η περιουσία του, να συνθλιβούν τα εργασιακά δικαιώματα, να διαλυθεί το κοινωνικό κράτος και να λεηλατηθεί η οικονομία του κάθε σπιτικού;

Ήταν πολύ σκληρή και εκβιαστική η αντιμετώπιση από τους υποτιθέμενους συνεταίρους μας, τα περί πληρωμής μας από τον κάθε Ευρωπαίο ήταν στάχτη στα μάτια.

Η ερώτηση λοιπόν έρχεται αυθόρμητα, γιατί τώρα αγαπητοί συνέταιροι και όχι στην αρχή της κρίσης, προτού μας επιβληθούν τα Μνημόνια; Μην μας πείτε για μεταρρυθμίσεις γιατί τώρα δεν λειτουργεί τίποτα, καμιά μεταρρύθμιση, όλα δουλεύουν χειρότερα από πριν.

Γιατί δεν μας τα δίνατε τότε αγαπητοί συνέταιροι;

"Επιμήκυνση ως και 50 χρόνια στα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), μείωση των επιτοκίων τους και πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω ESM ύψους 15-20 δισ. ευρώ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του προγράμματος" προβλέπει η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από κοντά και ο Τρισέ: "Εφικτή η παράταση των δόσεων και η μείωση των επιτοκίων".

Ευχαριστούμε για την μετά την καταστροφή ειλικρίνεια.

10-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Το δούλεμα πάει σύννεφο

Τηλεφώνημα φίλου αγρότη.

"Ρε Prefadore, επειδή είσαι ο μόνος που μπορεί να το γράψεις, τι είδους κωμωδία είναι αυτή να συμμετέχουν στα μπλόκα των αγροτών οι Δήμαρχοι και οι Αντιπεριφερειάρχες;"

"Δεν είναι κοροϊδία να είναι στελέχη των κομμάτων της Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να μας λένε ότι συμπαρίστανται στον αγώνα των αγροτών, κατά των αποφάσεων των κομμάτων τους;"

"Μεθαύριο στις Ευρωεκλογές μήπως θα μας πουν να καταψηφίσουμε τα κόμματά τους;"

"Τα πράγματα είναι απλά, ή είναι με τις αποφάσεις της Συγκυβέρνησης ή με τους αγρότες που θίγονται από αυτές"

"Ας αφήσουν τις δήθεν ανεξαρτησίες σαν αιρετοί που είναι"

"Αν είναι ειλικρινείς, ας παραιτηθούν από τις θέσεις που κατέχουν στα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ας καταγγείλουν τις αποφάσεις της Συγκυβέρνησης, ας διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιες επιλογές και τότε ας ανέβουν στα τρακτέρ"

"Έχουν τα κότσια; Αλλιώς ας αφήσουν τους αγρότες και όσους θίγονται από τις Μνημονιακές πολιτικές να παλεύουν μόνοι τους"

"Υπάρχουν και όρια"

Για την πιστή καταγραφή...

9-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Μήπως τσάμπα φτιάχνουμε το Λιμάνι;

Ο Prefadoros ανέδειξε το θέμα πριν από μια βδομάδα, της απουσίας δηλαδή του Ναυπλίου από τον χωροταξικό σχεδιασμό τουρισμού κρουαζιέρας, Έρχονται τα κρουαζιερόπλοια.

Μεγάλη απήχηση στους συμπολίτες και μεγάλη επισκεψιμότητα, από τους αρμόδιους σιωπή.

Οι Βουλευτές Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου και Λεωνίδας Γρηγοράκος με άμεσες παρεμβάσεις τους και ερωτήσεις στη Βουλή, προσπαθούν να συμπεριλάβουν και το Γύθειο στους πρωτεύοντες προορισμούς κρουαζιέρας.

Την ίδια στιγμή αντιδρούν Μεσσήνιοι Βουλευτές στην προοπτική αυτή, αφού κατάφεραν να συμπεριλάβουν την Καλαμάτα και την Πύλο στο σχεδιασμό και δεν θέλουν ανταγωνιστές, όπως το Γύθειο, κοντά τους.

Αν ρωτάτε τι γίνεται στο Ναύπλιο; Ότι συνήθως, τίποτα.

Επειδή στην απάντηση του Υπουργού αναφέρεται ότι, "προηγήθηκαν μακροχρόνιες διαβουλεύσεις με τις Περιφέρειες...", "ώστε να εκπονηθεί το Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό", μήπως θα πρέπει να ενημερώσει ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τι πρότεινε για το θέμα.

Μπορούμε να έχουμε την εισήγηση της Περιφέρειας; Επειδή μας έχει πει ότι το Ναύπλιο και το Λιμάνι του θα γίνει Τουριστικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Να το μάθουμε πριν από τις εκλογές για να το αξιολογήσουμε καταλλήλως.

Αν θέλει ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος ας μας δώσει μιαν απάντηση ή και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος.

8-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Αυτονομείται το Τολό;

Εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο οι φίλοι μας Τολιανοί να πουν "αφήστε μας ήσυχους" κ. Κωστούρο και σεις της Δημοτικής εξουσίας.

Πέρασαν τρία χρόνια, αν βρει κάποιος κάτι που έκανε ο Δήμος Ναυπλιέων για το Τολό, τη δεύτερη σε πληθυσμό και τουριστικό προορισμό περιοχή του Δήμου, θα κερδίσει ένα δωρεάν Σαββατοκύριακο σε Ξενοδοχείο, προσφορά στον Prefadoro από φίλο Τολιανό ξενοδόχο.

Τελικά η ένωση των πρώην Δήμων και η δημιουργία του νέου Δήμου Ναυπλιέων κάθε άλλο παρά βοήθησε να αμβλυνθούν αντιθέσεις και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις κοινής ή αλληλοσυμπληρούμενης ανάπτυξης.

Κύρια ευθύνη γι΄αυτό έχει η Δημοτική Αρχή που χωρίς κανένα σχεδιασμό, αφήνει ολόκληρες περιοχές του Δήμου να μαραζώνουν, δείχνοντας ανεπάρκεια και ανικανότητα να παράγει έργο βασισμένο σε άξονες και προτεραιότητες.

Έξυπνοι άνθρωποι οι Τολιανοί, παίρνουν την κατάσταση και το μέλλον στα χέρια τους.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να καταλάβουν ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή.

7-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ο φίλος μας ο Ανδρέας

Πήγε, ήρθε, κουβέντιασε, τίποτα τελικά δεν του άρεσε, τα έσπασε με τη ΔΗΜΑΡ και βρήκε καταφύγιο στην ΕΛΙΑ, ξέρετε οι 58 και η ομπρέλα για να καλυφθεί το ΠΑΣΟΚ.

Τι περίπτωση και αυτός ο Λοβέρδος, πολιτικός με ιδεολογία και όραμα, δεν άφησε νομοθέτημα που επέβαλε η Τρόικα που να μην το ψηφίσει.

Θα μας μείνει αξέχαστος για την αρχή της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων στη χώρα μας, ως Υπουργός Εργασίας και την κατεδάφιση του ΕΣΥ, ως Υπουργός Υγείας.

Σήμερα άραγε στη Βουλή που μπαίνει ταφόπλακα στο δημιούργημά του τον ΕΟΠΥΥ, με το εφεύρημα Γεωργιάδη που το λέει ΠΕΔΥ, τι θα κάνει ο φίλος μας Ανδρέας;

Σιγά που δεν θα το ψηφίσει, το πολύ πολύ να ζητήσει από τον Άδωνι να αλλάξει κάτι σε ένα επουσιώδες άρθρο για να δικαιολογήσει την ψήφο του.

Έχουνε βγάλει και τα άλλα κόμματα φοβερά ταλέντα, αυτό το ΠΑΣΟΚ όμως είναι αξεπέραστο.

Μ΄αρέσει που βγαίνουν όσοι έχουν μείνει και μας λένε ότι, αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει!

Ότι πείτε παιδιά.

6-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ο Mario Vagman υποψήφιος Δήμαρχος

Ο Prefadoros μεταδίδει αποκλειστικά την είδηση της "καθόδου" του γνωστού blogger, του δημοφιλούς blog Palabourtzi και συνεργάτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας argolika.gr Mario Vagman, ως υποψήφιου Δημάρχου Ναυπλιέων.

Την υποψηφιότητα πρότεινε ο Κώστας Καράπαυλος για να βγει από τη διαμάχη ο προοδευτικός χώρος, σαν μια υποψηφιότητα ενωτική και ανανεωτική που περιέχει όλα τα στοιχεία για να ανατραπεί ο δικομματισμός Κωστούρου-Γραμματικόπουλου.

Ο Mario Vagman, ένας νέος άνεργος επιστήμονας, Φιλόλογος, που διακρίνεται για την κοινωνική του δράση στην πόλη μας, εκφράζει όχι μόνο τις νέες ιδέες που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά την πραγματική αλλαγή ώστε να πάρουν επιτέλους οι νέοι τις τύχες μας στα χέρια τους.

Η επιλογή του, σηματοδοτεί τις ανάγκες της κοινωνίας στην μνημονιακή εποχή και την ανατροπή της παρακμής του Δήμου μας.

Είναι η ελπίδα που λείπει, το μέλλον που μπορεί να γίνει δημιουργικό και να ξεφύγει από τα φθαρμένα στερεότυπα του χθες.

Για σκεφτείτε, γιατί δεν είναι καλύτερη επιλογή από τις άλλες;

Σε μια ενωτική πρωτοβουλία, που θα εκφράζει όλες τις δυνάμεις που θέλουν μιαν άλλη λειτουργία του Δήμου, πιστεύω ότι είναι άριστη υποψηφιότητα και καλώ όλους τους αυτοπροσδιοριζόμενους προοδευτικούς να τοποθετηθούν.

5-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Προς Τάσσο Χειβιδόπουλο επιστολή

Είναι γνωστή και εκφρασμένη η συμπάθεια του Prefadorou για τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο, όπως είναι και γνωστό ότι στη δημόσια κριτική μου δεν κάνω εκπτώσεις.

Διάβασα με προσοχή το άρθρο-παρέμβαση του Τάσσου Χειβιδόπουλου, όπου μεταξύ άλλων μας προτρέπει να ξαναψηφίσουμε της παράταξη Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν θα σχολιάσω τις αναφορές στο ΠΑΣΟΚ και στο ότι περίπου μας (ξανα)έσωσε μέσα από νέες μορφές διακυβέρνησης, μιας και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, απέτυχαν αλλά για την επιμονή ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι η σταθερή αξία της Δημοκρατίας μας και όλες οι λύσεις προϋποθέτουν συμμετοχή αν όχι αφετηρία το ΠΑΣΟΚ.

Την απάντηση την δίνει ο λαός και μάλλον διαφωνεί με τον Αντιπεριφερειάρχη μας.

Στα καθ΄ημάς όμως, με λίγα λόγια αγαπητέ Τάσσο, σε τι είναι καλύτερη σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας από την προηγούμενη Νομαρχία Αργολίδας;

Ποια είναι τα σοβαρά έργα που εκτελέστηκαν ή τελειώνουν στη θητεία σου; Από όσα πρόχειρα θυμάμαι, τρία ή τέσσερα, όλα έχουν παρουσιάσει προβλήματα και καθυστερήσεις.

Φαντάζομαι να μην επικαλεστείς τις εντάξεις, προεκλογικού χαρακτήρα, στους Δήμους της Αργολίδας που υπογράφει η Περιφέρεια ως ενδιάμεσος ή υπεύθυνος των προγραμμάτων.

Πάντως πρέπει να είσαι ο πιο τυχερός Αιρετός της Αργολίδας, όλων των εποχών, φίλε Τάσσο.

Χωρίς Αντιπολίτευση, έστω κάποιον που να κάνει κριτική ή να επισημαίνει κάποια πράγματα, μοναδική περίπτωση.

Το άρθρο του Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου.

4-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Περί ήθους και ηθικής

Χαίρομαι τον τελευταίο καιρό που νέοι κυρίως συμπολίτες, δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό "Επόμενη Μέρα" του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί στους λόγους που τους έκαναν να θελήσουν τη συμμετοχή τους είναι και το ήθος, προφανώς όχι μόνο του Δημάρχου, αλλά και όλης της παράταξης.

Απορώ όμως συγχρόνως, ανέχονται(;) άμεσοι συνεργάτες του Δημάρχου, Αντιδήμαρχοι, να αφήνουν αιχμές και λάσπη, δήθεν ρωτώντας, να κατηγορούν τον Αρχηγό αντίπαλης παράταξης και Δημοτικό Σύμβουλο ότι πληρώνει συμπολίτη για να κριτικάρει τη Δημοτική εξουσία;

Δηλαδή θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι όποιος δηλώνει στήριξη ή το αντίθετο σε έναν υποψήφιο Δήμαρχο έχει οικονομικό όφελος;

Εσείς δηλαδή αγαπητοί συμπολίτες, με την ίδια λογική του Αντιδημάρχου, μπορεί να ερωτηθείτε πόσα και από ποιον τα παίρνετε.

Φαντάζομαι καταλαβαίνετε την κατάπτωση, αν φτάσουμε εκεί, που προφανώς φαίνεται δεν καταλαβαίνει ο Αντιδήμαρχος.

Υπάρχει και χειρότερη εκδοχή, αλλά...

Ο Αντιδήμαρχος είναι ο κ. Γιάννης Τζαρίμας.

3-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Με επισημότητα και λίγο κόσμο

Όπως κάθε χρόνο την πρώτη του Φλεβάρη, γιορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου, Αγίου Αναστασίου.

Χρυσά άμφια και μαύρα κουστούμια, αλλά λίγος κόσμος, φαίνεται ότι το τσουχτερό κρύο άφησε τους Ναυπλιώτες στα σπίτια τους ή στις καφετέριες.

Αν κρίνουμε από το αδιαχώρητο στο πάρκινγκ της παραλίας.

Και του χρόνου.

1-2-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Τα Stage επιστρέφουν, πάμε σε εκλογές

Όλοι θυμόμαστε τα περίφημα stage της ΝΔ πριν από τις εκλογές του 2009, εκείνα τα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης των νέων που τους έδιναν και την ελπίδα της μονιμοποίησης, με "αντάλλαγμα" δυστυχώς την ψήφο τους, φανερά ή όχι.

Τι άλλο παρά μια νέα μορφή Stage δεν είναι αυτά που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, γενναιόδωρο και το νούμερο 440.000 νέοι θα βρουν δουλειά.

Όχι ακριβώς δουλειά, απασχόληση.

Παρά το ότι τα συστημικά ΜΜΕ και τα ΜΕΓΑλοκανάλια πρόβαλλαν δυνατά το θέμα, μάλλον ο λαός δεν τσίμπησε.

Χόρτασε από τέτοια τερτίπια και υποσχέσεις, θέλει να δει, να νοιώσει χειροπιαστά πράγματα, οι υποσχέσεις δεν τον αγγίζουν πια.

Όταν στην καθημερινότητα αντιμετωπίζει ανεργία, αναδουλειά, φόρους, το φάσμα της απόλυσης, χαράτσια, τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, την αβεβαιότητα του αύριο και την ανασφάλεια των παιδιών του, ότι και να τους πει ο Σαμαράς δεν τους πείθει.

Τα πράγματα είναι απλά πια, τα όρια και οι αντοχές του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών αυτής της χώρας εξάντλησε όλα τα περιθώρια προσφοράς, δεν έχει, δεν μπορεί να δώσει άλλα, ήδη ξύνει τις σάρκες του.

Ο Σαμαράς το ξέρει, όπως ξέρει ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Κυβέρνησή του.

Από τη στιγμή που δεν μπορεί να προσφέρει πειστική εναλλακτική πρόταση και καταφεύγει στα χιλιοπαιγμένα τρικ των Stage, τότε αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο πάμε σε εκλογές, αλλά και ότι έχει αποφασίσει να τις χάσει, συγκρατώντας όσο μπορεί τη διαφορά.

Είναι πολύ εγωιστής ο Σαμαράς για να αποδεχθεί το περιθώριο του προκατόχου του.

31-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Αγαπητέ Μπάμπη, οι βάρκες

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τα υπονοούμενα, εντός και εκτός παρενθέσεων.

Δεν εκπλήσσομαι, τα ίδια ακούω από το 1998, όταν μετά το ναυάγιο και εξ αιτίας σας, του κοινού ψηφοδελτίου, ακολούθησα το Χαραμή στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τον Τσούρνο, πράγμα που τελικά καταφέραμε.

Να μην επανερχόμαστε, γνωστά και τα έχω γράψει και πρόσφατα.

Ο Prefadoros αγαπητέ Μπάμπη βρίσκεται σε μια βάρκα, αυτήν που παλεύει ανοιχτά κόντρα στα κύματα, γι΄αυτό και βρέχεται, δεν βολεύεται να ψαρεύει από αυτή που είναι δεμένη στο μώλο, όπως κάνουν άλλοι και μένουν στεγνοί.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι στα περισσότερα προγραμματικά συμφωνούμε εδώ και χρόνια, εκεί που διαφωνώ είναι στη δράση της Άλλης Πρότασης και της Πρωτοβουλίας παλιότερα.

Εσείς θέλετε να μείνετε "ατσαλάκωτοι" μέσα σε ένα συγκρουσιακό τοπίο, δεν γίνεται, θα τσακωθείτε, θα έρθετε σε ρήξεις, γιατί όχι θα κόψετε και καλημέρες, γιατί πολύ απλά θα πρέπει να αντιπαρατεθείτε σε συμφέροντα και ομάδες που είναι πανίσχυρες.

Όσο όμορφα πράγματα και να λέτε, δεν έχουν τελικά αξία αφού μένουν ανεφάρμοστα.

Και για να μπορέσετε κάποτε να τα εφαρμόσετε, πρέπει να κάνετε συμμαχίες ώστε να γίνει εφικτή η ανατροπή της σημερινής και χθεσινής κατάστασης στο Δήμο.

Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι δεν μου απαντάς αγαπητέ Μπάμπη.

Όσο για το αποστασιοποιημένος, αυτό συμπέρανα από τους αυτοπροσδιορισμούς σου.

30-1-2014 Prefadoros

28 Ιανουαρίου 2013











1 Μαΐου 2013












20 Σεπτεμβρίου 2013













29 Σεπτεμβρίου 2013












Η απάντηση του Μπάμπη Αντωνιάδη στην προηγούμενη ανάρτηση του Prefadorou:

http://alliprotasi.wordpress.com/2014/01/30/apan/

...............................................................................................

Αγαπητέ Μπάμπη, καταλάβαμε...

Με ένα μπαράζ ανακοινώσεων και παρουσιών ο Μπάμπης Αντωνιάδης, αποστασιοποιημένος για καιρό από την Άλλη Πρόταση, διεκδικεί ενεργό ρόλο και στην Άλλη Πρόταση και στις διεργασίες για ένα νέο πόλο στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Ναυπλιέων.

Πάντα στην ίδια κατεύθυνση που έχει χαράξει εδώ και κοντά τριάντα χρόνια, στην καθαρότητα της παρουσίας μας και της δράσης μας μέχρι την εξουσία, κάτι σαν το ΚΚΕ δηλαδή.

Αν μέχρι τώρα αυτό το μοντέλο δεν έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας, μάλλον φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την Άλλη Πρόταση.

Έτσι, συμμετέχουμε σε κουβέντες, όχι με σκοπό να συμφωνήσουμε αλλά μάλλον για να διαφωνήσουμε.

Να κάνω εγώ μια πρόταση και να πεις Μπάμπη που διαφωνείς,

- Πρώτο προαπαιτούμενο η διαχείριση του Δημοτικού χρήματος και η περικοπή της σπατάλης

- Εκδημοκρατισμός και διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου

- Προτεραιότητα στη διαχείριση νερού, απορριμμάτων, αποχέτευσης

- Υποδομές σε δρόμους, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους

- Κοινωνικές παροχές, πολιτισμός, περιβάλλον, δράσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής από το πλούσιο πρόγραμμα της Άλλης Πρότασης.

- Αξιοποίηση των διαφόρων προγραμμάτων χρηματοδότησης για μεγάλα έργα μετά από συμφωνία βάση αναγκών και προτεραιοτήτων.

- Επανέλεγχος και αναθεώρηση όπου χρειάζεται όλων όσων γίνονται ή πρόκειται να γίνουν.

Τα υπόλοιπα θέματα, όσο σημαντικά και να είναι βρίσκονται στην πορεία.

Υπάρχουν βέβαια και τα πρόσωπα που θα κλιθούν να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα.

Εκεί συμφωνώ ότι υπάρχει θέμα, όμως και εκεί πιστεύω ότι η ενεργή παρουσία και οι ψήφοι μπορεί να περιορίσουν αυθαιρεσίες και πελατειακές νοοτροπίες, άλλωστε εκ των προτέρων δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα.

Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν θέλεις να ανατρέψεις καταστάσεις χτισμένες για χρόνια.

Το εύκολο είναι να είσαι καθώς πρέπει, ατσαλάκωτος με όμορφες ιδέες τη στιγμή που κάποιοι πασχίζουν μέσα στις λάσπες, της εξουσίας ή απέναντι, προσπαθώντας με τον τρόπο του ο καθένας να προσφέρει αυτό που νομίζει καλύτερο για τον τόπο του.

Αυτό που διαισθάνομαι, Μπάμπη, είναι ότι η σημερινή Δημοτική εξουσία περιμένει τα καλά νέα της διάσπασης.

Το λόγο τον αντιλαμβάνεσαι.

Να υπενθυμίσω απλά δυο σχετικές αναρτήσεις: Το "Σύνδρομο του Αντιτσουρνισμού" και οι απηνείς διαχρονικοί διώκτες του και Τα "παιδιά" του Τσούρνου, έμειναν τελικά παιδιά.

30-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η φούσκα του παλιού εκσυγχρονισμού

Είχα γράψει για τους "58" Όλα για να ΜΗΝ έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο περνάει ο καιρός μπορούμε να προσθέσουμε, ο "μπερντές" για να κρυφτεί το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Συγκέντρωση στο Άργος με κύριο ομιλητή το Νίκο Μπίστη, εκ των φανατικών πρωτεργατών των "58".

Ποιοι συμμετείχαν; Ποιοι έδωσαν το παρόν; Ο Γιάννης Μανιάτης, οι δυο Αντιπεριφερειάρχες Χειβιδόπουλος-Πουλάς, κάνα δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι Άργους, ένας πρώην Γραμματέας Τοπικής, ένας Περιφερειακός Σύμβουλος, οι νυν και πρώην Γραμματείς της Νομαρχιακής, πέντε-έξι ακόμη στελέχη όλοι του ΠΑΣΟΚ, μαζί και δυο στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μάλλον από περιέργεια, αφού απογοητεύτηκαν όπως είπαν για τη μάζωξη.

Εύλογο το ερώτημα, "ρε παιδιά, δεν έχετε κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου επιφανή στελέχη είστε;" "Πάτε να κρυφτήτε πίσω από τους "58"; Το Νίκο Μπίστη;"

Εντάξει, αυτό το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θα δώσει μάχη επιβίωσης, όλοι το ξέρουν, όμως κάντε κάτι, αλλάξτε τον προπονητή, αλλάξτε όνομα ή ότι άλλο εσείς νομίζετε.

Κρατείστε την πολιτική σας αξιοπρέπεια και μην μας κοροϊδεύετε.

29-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Μαζί στον αγώνα

Φυσικά και δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια και τις προθέσεις των εικονιζομένων Δημάρχων, Αντιπεριφερειάρχη, Προέδρου του Επιμελητηρίου, στις κινητοποιήσεις των Αγροτών.

Έκλεισαν τα Δημαρχεία, έχουν δικαίωμα; φόρεσαν και τα ρούχα της δουλειάς και συντάχθηκαν με τους Αγρότες, που εκτός των προβλημάτων της φετινής παραγωγής και διάθεσης, κύριο αίτημα έχουν τη μη εφαρμογή του Νόμου για τη φορολόγηση των Αγροτών.

Μα αυτό το ψήφισε η δικομματική Κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκλεκτά μέλη, φίλοι και υποστηρικτές είναι οι εικονιζόμενοι.

Διαχωρίζουν τη θέση τους από τα κόμματα τους; Γιατί δεν εκφράσανε τη διαφωνία τους πριν ψηφιστεί ο Νόμος; Αν δεν δοθεί λύση τι θα κάνουν;

Τι ρωτάω τώρα!

28-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Εκνευρισμός από δω, ελπίδα από εκεί

Δυο παράλληλες εκδηλώσεις είχαμε την Κυριακή το απόγευμα.

Η Τοπική της ΝΔ Ναυπλίου έκοψε την πίτα της, αν δεν ήταν ο Γραμματικόπουλος και οι καμιά εικοσαριά φίλοι και υποψήφιοι Σύμβουλοι του Συνδυασμού του, η εκδήλωση θα ήταν για κλάματα.

Που οι παλιές δόξες που μαζευόταν όλη η αφρόκρεμα της Δεξιάς, απογοήτευση, τα χαμόγελα στις φωτογραφίες δεν μπορούν να κρύψουν το θυμό, οι απουσίες χτυπητές.

Ήδη δρομολογούνται αποφάσεις για κάποιους που έχουν ευνοηθεί σκανδαλωδώς από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και απείχαν επιδεικτικά.

Αυτή τη φορά το προεκλογικό παιχνίδι θα είναι πολύ σκληρό, θα παρασύρει και θεωρητικά παντοδύναμους.

Την ίδια ώρα, η με κάθε τρόπο σαμποταρισμένη από πολλούς εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Δημοτικών Συμβούλων και προοδευτικών πολιτών, που προέρχονται βασικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποστασιοποιημένους από το ΠΑΣΟΚ, σημείωνε απροσδόκητη επιτυχία.

Πολύ περισσότερος κόσμος από την προ λίγων ημερών παρόμοια στο Βουλευτικό με οργανωτή την Άλλη Πρόταση.

Κάτι λέει αυτό, ο Prefadoros το ερμηνεύει σαν επιθυμία ευρύτερης συνεργασίας από έναν κόσμο που κουράστηκε να βλέπει το Δήμο Ναυπλιέων, παρά την καθημερινή διακαναλική προπαγάνδα και προώθηση της σημερινής Δημαρχίας, να καταρρέει.

Το τέλμα δεν κρύβεται πλέον.

27-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Θα μπορούσε να είναι και έτσι...

Κωστούρος: "Άμα κάνω πρόταση στη Γιάννα να την βάλω στο ψηφοδέλτιο, λες να τσαντιστεί η Νατάσα;"

"Καλά ο Νούλης δεν το συζητώ, θα πετάξει από τη χαρά του."
..............................................................








Γραμματικόπουλος: "Το επόμενο τραγουδάκι αφιερωμένο στο Δήμαρχο..."

Νεκτάριος: "Μήπως ήταν καλύτερα στο Μοναστήρι;"

Κωστούρος: "Μετά θα απαγγείλω Καβάφη για να του τη σπάσω"

26-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί!

24 Ιανουαρίου 2014
















27 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Απάντηση σχετικά με την ΔΕΥΑΝ

Σχετικά με την ανάρτηση σας που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικών στην ΔΕΥΑΝ σας ενημερώνουμε ότι διενεργήθηκε εξέταση των καταγγελλομένων, η οποία θα αποσταλεί εντός των ημερών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Από την εξέταση προέκυψε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη με αποκλειστική ευθύνη της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΝ κυρίας Άννας Μαντά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική μελέτη και απόφαση διοικητικού συμβουλίου για έγκριση της και εκτέλεση της. Επίσης δεν έγινε δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα, δεν έγινε ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων, δεν συντάχθηκε πρακτικό διαγωνισμού και ως εκ τούτου δεν υπήρξε ποτέ απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΝ για κατοχύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

Το γεγονός ότι καθυστερήσαμε να σας απαντήσουμε επισήμως ως Δήμος δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος αλλά μόνο με την πλήρη διαφάνεια .Επιθυμία μας ήταν να έχουμε στην διάθεση μας τα πλήρη στοιχεία της έρευνας ώστε να απαντήσουμε έγκυρα.

25-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Εικόνες μιας Ελλάδας με ή δίχως αύριο




24-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Στο Γιάννη Μαρώση

Όταν στην πορεία της ζωής σου και της πολιτικής σου δράσης, συναντάς έναν ιδεολογικά τοποθετημένο απέναντι, με τον οποίο πρέπει να πορευτείς μαζί για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, τι κάνεις;

Γνώρισα το Γιάννη Μαρώση το 1993, κοφτερό μυαλό, διαβασμένος, ψαγμένος, αλλού, μάχιμος ιδεολόγος, με άποψη και απαντήσεις μαχαίρι.

Δεν τον ξεπερνούσες με τίποτα, έπρεπε όλα να τα ερμηνεύσεις, να τα αποκαλύψεις, δεν υπήρχε μυστική πολιτική και κρυφοί στόχοι.

Αν τον κέρδιζες στα έδινε όλα, το γνώρισμα ανθρώπου που είχε πολλές φορές προδοθεί.

"Αράζω στο Χέλι" μου έλεγε, "για σένα βγήκα απόψε" όταν τον συναντούσα στο Κρανίδι, ήταν το καταφύγιο και η αποφυγή μιας πολιτικής κυρίως πραγματικότητας που αισθανόταν ξένη.

Μεγαλουργήσαμε τότε στα μέτρα της εποχής και της περιοχής, ο Γιάννης Μαρώσης θα είναι πάντα μαζί μου, όσο και γω θα ζω, κατέχοντας ένα ξεχωριστό κομμάτι που μου άφησε παρακαταθήκη.

23-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ποιους θα παρασύρει η κατάρρευση;

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει το ρεκόρ του Γιώργου Παπανδρέου, που έμεινε στην Πρωθυπουργία μόλις 25 μήνες.

Θα τα καταφέρει; Μπορεί, με πολλές προϋποθέσεις, όχι βέβαια προερχόμενες από το λαό που μάλλον έχει αποφασίσει οριστικά να γυρίσει σελίδα.

Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, τα ερωτήματα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία και αν η Χρυσή Αυγή θα πλησιάσει και πόσο τη Νέα Δημοκρατία.

Για το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πρόβλεψη, μπορεί να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αντί της Δεξιάς.

Έτσι κι αλλιώς ζούμε το τέλος μιας εποχής, το τέλος που μας επιφύλασσε την επιστροφή πάλι στην αρχή.

Νόμος του Καπιταλισμού, με τις τσέπες των Καπιταλιστών πιο γεμάτες.

22-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Οι τρεις σωματοφύλακες στις θέσεις τους

Πολλοί περίμεναν, και ο Prefadoros, ότι με την αλλαγή του χρόνου θα άλλαζαν και οι Αντιδήμαρχοι, σε μια προσπάθεια του Δημήτρη Κωστούρου να πείσει, ότι ο Συνδυασμός του που άλλαξε απλά όνομα, η "Επόμενη μέρα" θα αποτελείται και θα προσελκύσει νέα πρόσωπα που θα έχουν και τις πρωτοβουλίες στο Συνδυασμό.

Μπα, οι δεσμοί με την τριάδα της Αγίας Τριάδας είναι πολύ πιο ισχυροί από ότι διαδίδεται.

Το "κακό" είναι ότι δεν υπάρχουν πια προσχήματα του τύπου, "και ποιον να βάλει;"

Την κ. Τραγγάλου, τον κ. Χριστόπουλο, τον κ. Αυγουστόπουλο, τον κ. Αρματά, γιατί όχι το Γιάννη Μπούνο, άσχετα αν είναι φαντάρος το παιδί.

Πιστεύω να καταλάβουν και οι πιο "αμύητοι" ότι συνεχίζεται και θα συνεχιστεί το ίδιο έργο, κάποια στιγμή και αυτοί θα το αντιληφθούν.

Μόνο μην είναι αργά.

21-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η Τρόικα θα φύγει μόνο με το χρήμα

Οι παλιοί πιστοί αναγνώστες του Prefadorou ίσως θυμούνται ότι πριν δυο χρόνια έγραφα ότι καμιά μεταρρύθμιση, καμιά αλλαγή, κανένα μνημόνιο δεν θα πετύχει, αν μείνει απείραχτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αν το πρωτογενές κύτταρο, ο Δήμος, συνεχίσει να λειτουργεί και με τις επιπλέον αρμοδιότητες που του έδωσε ο Καλλικράτης, τότε αγαπητοί φίλοι, εσείς, εμείς που πληρώνουμε κάθε μέρα για να καλυφθούν τα ελλείμματα και για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, στο κράτος και την κοινωνία, απλά κουβαλάμε νερό με το καλάθι στο πηγάδι δίχως πάτο.

Δείτε το διπλανό θέμα, ο Υπουργός "παρακαλά" τους Δημάρχους να εφαρμόσουν το Νόμο και οι εργαζόμενοι απειλούν με μηνύσεις τους Δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το Νόμο.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς σε αυτή τη χώρα ότι θα μεταρρυθμιστούμε;

Μοιάζει ανέκδοτο.

20-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η συνέχεια της καταγγελίας

Απάντηση από το Δήμο Ναυπλιέων δεν πήρα, στην καταγγελία που έστειλα, όπως βλέπετε στην εικόνα, πήρα όμως πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το θέμα που σίγουρα θα μας απασχολήσει και φαίνεται να έχει "ζουμί".

Τα στοιχεία και ότι υλικό υπάρχει, μαζί με τη θέση του Prefadorou, ξέρετε, Κυριακή αργά προς Δευτέρα.

Και ελπίζω να καταλάβουν και οι τελευταίοι αμφισβητίες, ο Prefadoros παιχνίδια δεν παίζει, υπέρ ή κατά κανενός.

18-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Νόμιμο και ηθικό

Λυπάμαι αγαπητέ φίλε αλλά οι αιχμές σας για προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα, όσο και αν αυτά εμπλέκονται στην πολιτική, δεν μου επιτρέπουν να δημοσιοποιήσω το κείμενο σας.

Μπορείτε να επανέλθετε με σαφώς πολιτικό περιεχόμενο της ουσίας όσων λέτε, την οποία ευχαρίστως θα δημοσιεύσω.

Ξέρετε, τελικά αυτό το "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά από την απλή ερμηνεία, ότι νομιμοποιώ τα μη ηθικώς αποκτηθέντα.

Δείχνετε να γνωρίζεται αρκετά, όμως τα "μπερδεύετε" μάλλον εσκεμμένα για να μην αναγνωρίσουμε ποιος είστε.

Αλλά επιχειρείτε και υπερβάσεις που δεν έχουν βάση.

Σε μια μικρή κοινωνία, μια μικρή περιφερειακή πόλη όπως το Ναύπλιο, ψάχνετε να βρείτε βιογραφικό που διαθέτει ο φίλος μου Δημήτρης Νανόπουλος, Φυσικός και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, για να μπει στην ψυχοφθόρο και λασπωμένη διαδικασία εκλογής Δημάρχου.

Μα δεν αντιλαμβάνεστε ότι η ηγεσία του Δήμου αποτελείται από έναν Γυμναστή επικεφαλής και πέντε Αντιδημάρχους Λυκειακού επιπέδου;

Αυτές είναι οι επιλογές της πλειοψηφίας και ο Prefadoros τις σέβεται απολύτως.

Εσείς φαντάζεστε, δικαίωμα σας, κάτι ιδανικό από ανθρώπους που θα αναλώνονται σε σχεδιασμούς και οράματα μιας πόλης και ενός Δήμου ιδανικού και υψηλού επιπέδου.

Ακόμη και ένα βιογραφικό του Μετσόβου Πολυτεχνείου και μια θαυμαστή επαγγελματική καριέρα είναι υπεραρκετά, πολυτέλεια θα έλεγα, για τους κατοίκους αυτής της περιοχής του κόσμου.

Επειδή οι προκλήσεις θέλουν απάντηση.

17-1-2014 Prefadoros
...............................................................................................

Μια καταγγελία

Έλαβα και δημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη την καταγγελία, την γνωστοποιώ αμέσως στο Δήμο Ναυπλιέων.

"«Βασιλεύουν» οι ημέτεροι στις θέσεις –κλειδιά του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Εχει παγώσει όλη η διαδικασία επιλογής νέων προϊσταμένων. θα πρέπει να τους θυμήσουμε ότι η μη αποστολή των ατομικών φακέλων των υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Που τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 233 και επ. του ν. 3852/2010, όπως ισχύει και στοιχειοθετεί και για τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, το οποίο τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πειθαρχικού δικαίου."

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα για το θέμα το οποίο μπορεί να θέλει απλά να πλήξει το Δήμαρχο.

Περιμένω άμεση απάντηση για να ξεκαθαρίσει, αν υπάρχει θέμα.

Επειδή έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και πολλά μπορεί να ακουστούν, παρακαλώ αμέσως να διευκρινίζονται για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Θα κατεβάσω σε 24 ώρες την καταγγελία αν δεν έχω από πουθενά περισσότερα στοιχεία.

Νεροκουβαλητής ο Prefadoros δεν γίνεται κανενός.

17-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Οι εγκάθετοι πληρωμένοι επαγγελματίες λασπολόγοι του διαδικτύου

Πρόθυμοι πάντα υπάρχουν, πάντα υπήρχαν, σιχαμερά ερπετά, αναπαράγουν τον Γκέμπελς και ας μην γνωρίζουν τίποτα γι΄αυτόν, αυτοί απλά εκτελούν, τις εντολές, αυτών που θίγονται τα συμφέροντα, αυτών που φοβούνται την αλήθεια, τηρώντας το δόγμα: "δεν απαντάμε στην ουσία, απαξιώνουμε τα πρόσωπα".

Άξιος ο μισθός, κάτι πετυχαίνουν, λίγη λάσπη πάντα μένει, άλλωστε εμψυχώνουν τους άλλους Γκέμπελς, στο φαύλο κύκλο μέχρι να έρθει η λήθη, να αποσυρθούν στα λαγούμια, στις τρύπες τους, στους υπονόμους τους.

Ίδια ημερομηνία, διαφορά ενός λεπτού στην ώρα, ίδιο κείμενο σε δύο διαφορετικά blogs.

Επειδή κάποιοι καμώνονται πως δεν γνωρίζουν το παιχνίδι.

15-1-2014 Prefadoros



...............................................................................................

Τι έγινε η ΕΔΕ για τις καναβουριές;

Σε λίγο θα συμπληρωθούν δυο χρόνια από τότε που βρέθηκαν τέσσερα δενδρύλια χασίς στις Αποθήκες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος μας είχε διαβεβαιώσει από την αρχή ότι διέταξε ΕΔΕ και ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν

Επειδή πέρασε τόσος καιρός, μήπως πρέπει να μας πει τι έγινε η ΕΔΕ και τι ακριβώς συνέβη;

Απλά τα υπενθυμίζω στο Δήμαρχο για να μην πάει στην "Επόμενη μέρα" χωρίς πρώτα να ξεκαθαρίσει με την προηγούμενη.

15-1-2014 Prefadoros



...............................................................................................

Επειδή πλησιάζει η Χάρη της

Μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει ο Δήμαρχος που βρίσκεται το θέμα της καταγγελίας που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά Αντιδημάρχου, ότι δεν μπήκαν στο ταμείο του Δήμου περισσότερα από 40.000 Ευρώ από το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας, το 2012;

Επειδή τότε μας είπε ότι έδρασε ταχύτατα και διέταξε ΕΔΕ, υπάρχει πόρισμα και αποτέλεσμα της έρευνας;

Κοντεύουν δυο χρόνια από τότε, θα μάθουμε τι έγινε και αν υπάρχουν ευθύνες.

14-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ο Prefadoros ψηφίζει Ολάντ. Άξιος!!!

Τηρώντας τις παραδόσεις της Γαλλικής Προεδρίας, ο εκάστοτε Πρόεδρος εκτός των άλλων προσόντων του να είναι και "γκομενιάρης", αυτός ο αχώνευτος τύπος μας εξέπληξε ευχάριστα.

Έτσι, μετά τους Μιτεράν και Σαρκοζί, θα μείνει και αυτός στην ιστορία ως μέγας γυναικοκατακτητής.

Ο μόνος που δεν τα κατάφερε και αδικήθηκε κατάφορα ήταν ο αξεπέραστος Στρος Καν.

Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

13-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ενδιαφέρουσες εικόνες

Δυο θέματα που χρειάζονται απαντήσεις ανέβασε στην ιστοσελίδα ΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ο Άγγελος Δρίτσας.

Το πρώτο αναφέρεται στο γήπεδο "Νταμάρι" που εξακολουθεί να παραμένει χωμάτινο και εγκαταλελειμμένο, παρά τις τόσες υποσχέσεις.

Το δεύτερο επισημαίνει την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων της δεξαμενής στην Ακροναυπλία, μπάτε σκύλοι αλέστε και στην ύπαρξη δηλητηρίων.

Θα περίμενε κανείς, μετά από τόσες μέρες που συζητάμε για το νερό, κάποιος αρμόδιος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ο ίδιος ο Δήμαρχος, να πάνε στην περιοχή και να δουν την άθλια κατάσταση.

Μπορεί να πήγαν και να μην είδαν.

12-1-2014 Prefadoros




...............................................................................................

Η ευαισθησία της πόλης

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ¨Πύλη της Αγάπης¨ τους παρακάτω φορείς και επιχειρήσεις, που με δική τους πρωτοβουλία στήριξαν για ακόμα μία φορά αυτή τη δράση μας.

- 1ο Λύκειο Ναυπλίου

- 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

- Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου

- Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

- Νηπιαγωγείο Άριας

- Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνιών Εμπόρων Αργολίδας

- Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

- Οδοντιατρικό Σύλλογο

- Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργιωτίκων «Αγ. Γεώργιος»

- Εφορία Ναυπλίου (Εργαζόμενοι)

- ΦΟΥΓΑΡΟ και βιβλιοθήκη «Ανθός»

- COPY POINT (φωτοτυπίες κα)

- Αφοί Κοσμόπουλοι κ Σία ΟΕ

- Ζαχαροπλαστείο Sweet Cookies (Αγ. Ανδριανού- Ναύπλιον)

- Παντοπωλείο ΣΤΟΑ

- Κτηνοτροφική Μονάδα Πεβερέτου

- Τυροκομείο Μαυρόγιαννης

- Κρεοπωλείο Μαρνέρης

- Ελαιόλαδα Φάκλαρης

- Ελαιοτριβείο Δρούγκας

- Ελαιοτριβείο Τόμπρας

- Ελαιοτριβείο Ξύδης

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Σούπερ Μάρκετ: ΕΛΑ (Ναύπλιο), Coop(Ναύπλιο), Δαμούλου (Αγία Τριάδα), Βελή Μαρία (Αγία Τριάδα), Λουλουδάκης (Τολό), Νασλόγλου Μαρία (Λυγουριό) και τα ελαστικά Κοτίτσας στο Δρέπανο για τη συνεχή στήριξή τους με τα καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις και τους απλούς συμπολίτες μας που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Αξιόλογη προσπάθεια αλληλεγγύης, όπως αυτή, είναι πολύτιμη, αξιέπαινη και ζωτικής σημασίας σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε.

Σας ευχαριστούμε και πάλι, από καρδιάς.

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του συλλόγου,

Η Πρόεδρος
Αποστολοπούλου – Σταυρουλάκη Χριστίνα

Ο Αντιπρόεδρος
Καρούτζος Βαγγέλης

...............................................................................................

Μπράβο Δήμαρχε

Πήρε παραμάσχαλα κάτι σχέδια, και πήγε να τα παρουσιάσει στο ακροατήριο που είχε κληθεί, με προσωπικές προσκλήσεις από τον Πάπα-Λευτέρη, για να κόψουν τη Βασιλόπιτα των Συσσιτίων.

Τα κώλυσε στον τοίχο με "σελοτέιπ" και είδαμε να παρουσιάζει σε καμιά διακοσαριά γυναίκες, βασικά εθελόντριες και στο νέο Μητροπολίτη μας το δημιούργημα της μόνιμης, ευρύχωρης και λειτουργικής στέγης των Συσσιτίων.

Το αν υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το ότι η πλειοψηφία τουλάχιστον των Δημοτών θέλει να ενισχυθεί αυτή η υπόθεση, λίγο ενδιαφέρει, σημασία έχει η εικόνα.

Η εικόνα του Δημάρχου που φροντίζει και για τα Συσσίτια, τους εθελοντές και τους πτωχούς του Δήμου μας.

Είναι λεπτομέρεια και τυχαίο ότι δεν κλήθηκε κανένας άλλος από το Δήμο; Για δεύτερη φορά μετά το Πρωτοχρονιάτικο γεύμα;

Εντάξει, ο Δήμαρχος διαφήμιση θέλει, λίγο ενδιαφέρει το "ανφέρ" σε προεκλογική περίοδο.

Ο Πάπα-Λευτέρης όμως; Καλέ μου φίλε, σε στηρίζω και έχεις εισπράξει πολλά καλά λόγια και ευχαριστίες από μέρους μου, ειλικρινά θέλω να τα συνεχίσω.

10-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Άφαντος ο Δήμαρχος

Κινδυνεύει η υγεία μας με το χωμάτινο νερό, κινδυνεύει ο Τουρισμός, κινδυνεύουν οι οικοσυσκευές, κινδυνεύουν βιοτεχνικές και άλλες χρήσεις όταν περισσότερο από ένα μήνα συνεχίζεται το φαινόμενο.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ κάθε άλλο παρά καθιστικές ήταν, πανικόβαλανε τους Δημότες.

Η βεβαιότητα πια, ότι στη Μιδέα εκτός από Νιτρικά τρέχει στις βρύσες και εξασθενές χρώμιο, ολοκλήρωσαν την εικόνα ότι ο Δήμος βρίσκεται στα χέρια του Θεού και των καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, για μια ακόμη φορά δείχνει ότι δεν μπορεί, δεν έχει τις ικανότητες να αντιμετωπίσει καταστάσεις που αποτελούν συνήθεις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επτά πλέον χρόνια στην ηγεσία του Δήμου ως Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δήμαρχος και Δήμαρχος δεν έχει καμιά δικαιολογία.

Απορώ πως υπάρχουν συμπολίτες που πιστεύουν ακόμα ότι μπορεί ο Δημήτρης Κωστούρος να τους πάει στην "Επόμενη μέρα", όταν είναι βασικός υπεύθυνος της παρακμής και του τέλματος που βιώνει ο Δήμος Ναυπλιέων.

9-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η άλλη άποψη για το θολό νερό

Ο έμπειρος στα Δημοτικά και με επιστημονικές γνώσεις Μπάμπης Αντωνιάδης, μας δίνει τη δική του ρεαλιστική άποψη που απέχει από αυτήν του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ.

Είναι γεγονός ότι τρομοκρατηθήκαμε ακούγοντας τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ να μας λέει ότι δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος επίσης μίλησε από τις 3 Ιανουαρίου για το θέμα και έκανε τις προτάσεις του.

Ας ακούσουμε το Μπάμπη, όπως πάντα χειμαρρώδης και πειστικός.

9-1-2014 Prefadoros

http://k007.kiwi6.com/hotlink/1uctqdhi7j/8-1-2014.mp3

...............................................................................................

Η εξήγηση της ΔΕΥΑΝ για το νερό

Μετά την κατακραυγή του κόσμου, έστω και με καθυστέρηση, βγήκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ ο κ. Αρματάς να εξηγήσει για τη θολότητα του νερού, που εδώ και ένα μήνα τρέχει στις βρύσες μας.

Αν δεν πρόκειται για δικαιολογία, κάτι που θα ήταν εγκληματικό από μέρους του, μας είπε ότι η θολότητα οφείλεται στις πηγές Λέρνας και Αμυμώνης και πως αν δεν δημιουργηθεί διυλιστήριο για να φιλτράρει το νερό το πρόβλημα μάλλον θα συνεχιστεί.

Πολύ άσχημη εξέλιξη, πριν όμως από το να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να ψάχνουμε λύσεις, πως δικαιολογείται θολότητα σε νερό που αναβλύζει μέσα από το έδαφος; Υπάρχει κάποια πρόσμιξη πριν αυτό αναβλύσει; Πως και οι δύο πηγές "βγάζουν" θολό νερό;

Μπορεί ο κ. Αρματάς με το Χημικό να πηγαίνουν συχνά στις πηγές, όμως αυτό προφανώς δεν φτάνει.

Έχουμε ήδη αργήσει στο να έρθουν ειδικοί, ώστε να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει και να γίνουν προτάσεις και μελέτες για το θέμα.

Φαντάζεστε το γενικότερο αντίκτυπο για την περιοχή, πέρα από το ότι "θα πούμε το νερό νεράκι".

8-1-2014 Prefadoros

http://k007.kiwi6.com/hotlink/6co8shycst/7-1-2014.mp3

...............................................................................................

Ο φίλος μου ο Άδωνις

Ο Χριστόδουλος βγήκε, ο Σακκάς μπήκε, το 25άρι θα το πληρώσουν οι θεριακλήδες, φυλακές υψίστης ασφαλείας, κοντά 8.000 διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ, απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω Προεδρίας.

Καταλάβατε έτσι; Όχι; Έλα ρε παιδιά, απλά είναι και χιλιοπαιγμένα.

Και ο Άδωνις; Σιγά μην κωλώσει ο μεγάλος.

Ο μόνος ενδοιασμός είναι στο που θα βγει πρώτα, Παπαδάκη ή Καμπουράκη;

Καλή χρονιά να έχουμε, λέμε τώρα.

8-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Και η Περιφέρεια διαφημίζεται...

35.000 Ευρώ στα μεγαλοραδιόφωνα δίνει ο Τατούλης για να διαφημίσει την Πελοπόννησο, νόμιμα φυσικά και μακρυά από πονηρές σκέψεις που μπορεί να κάνετε λόγω εκλογών.

Άλλωστε γιατί να μην διαφημίζουμε στα ραδιόφωνα την Περιφέρεια; Να μας μάθουν και οι Θεσσαλοί, οι Κρητικοί και οι Επτανήσιοι, να ανοίξουν τα στραβά τους και να μας μάθουν.

- REAL FM 97,8 MHZ 15.999,84 ΕΥΡΩ

- ΣΚΑΙ 100,3 10.999,89 ΕΥΡΩ

- ΒΗΜΑ FM 99,5 MHZ 7.995,00 ΕΥΡΩ

Βρε δε σώνεται με τίποτα αυτή η χώρα σας λέω!

7-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Που πήγαν οι Κινέζοι;

Καλά, το τι σανό έχουμε φάει δε λέγεται, μάλλον όμως μας αρέσει.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι τόσα χρόνια το τρώμε και δεν λέμε όχι.

Εντάξει, δεν έφτασαν ακόμα οι Κινέζοι, οι άλλοι όμως ήρθαν, η Πελοπόννησος έγινε ενεργειακός κόμβος, αν όχι του κόσμου τουλάχιστον της Ευρώπης.

Παράκρουση Prefadore;

Με τόσο σανό!

7-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Οι υποσχέσεις εκδικούνται...

Όταν φυσικά δεν γίνονται πράξη.

Η "Βίλα Ζυμβρακάκη", τρανό παράδειγμα πολιτικής εκμετάλλευσης και εγκατάλειψης.

Το ρεπορτάζ του Άγγελου Δρίτσα μαχαιριά στα παραμύθια.

Δείτε το...

6-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Η κ. Άννα Μαντά

Αφού ο Δήμαρχος και ο Δήμος δεν έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση, αφού η ιστοσελίδα του Δήμου είναι για ευχές και επιλεκτική προβολή, αφού ούτε η ΔΕΥΑΝ μας έκανε την τιμή να μας ενημερώσει, η κ. Άννα Μαντά Διευθύντρια της Επιχείρισης προσπάθησε να εξηγήσει, χωρίς μεγάλη επιτυχία, τη χωμάτινη πλευρά της ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων.

Ήθελα να ήξερα, σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή τρέχει από τις βρύσες νερόχωμα, που το λένε "θολότητα", δεν υπάρχει κάποιος να αναζητήσει και να καταλογίσει, αν υπάρχουν, ευθύνες;

Πρέπει κάποιος πολίτης να καταθέσει μήνυση για να ξεκινήσει η διαδικασία;

Πάντως και οι τοπικές ιστοσελίδες μας φλομώσανε στην ενημέρωση για το θέμα, ντροπή ρεεεεεε!!!!!!

4-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Και όποιος αντέξει

Ένα ένα χωρίς ενδοιασμούς περνάνε τα μέτρα που έχουν απομείνει, μέχρι την τελική εξαθλίωση.

"Αιφνιδιαστικά και χωρίς ειδοποίηση, το υπουργείο Οικονομικών θα κατάσχει τραπεζικούς λογαριασμούς ή οφειλές εις χείρας τρίτων για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ σε περίπτωση κατάσχεσης ακινήτου θα υπάρχει ειδοποίηση ότι εάν δεν ρυθμιστεί η οφειλή θα εφαρμοστούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, εντός 30 ημερών."

Όλη η απόφαση από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

4-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ναυπλιέων

Στις 27 Δεκεμβρίου 2013 αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων η «Κατασκευή του Κτιρίου Παροχής Συσσιτίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου» που αποτελεί και θέληση όλων των Δημοτών, που αναγνωρίζουν το έργο που γίνεται και την αναγκαιότητα το έργο αυτό να συνεχιστεί.

Την 1η του νέου έτους 2014, όπως κάθε χρόνο το γεύμα το προσφέρει ο Δήμος Ναυπλιέων.

Σαφέστατα ο Δήμαρχος εκπροσωπεί το Δήμο, όμως τέτοιας ευαίσθητης κοινωνικής προσφοράς θέματα, καλό είναι να μένουν έξω από τις όποιες σκοπιμότητες ή να παίρνουν διαπαραταξιακό χαρακτήρα.

Ακόμη και αν ο αγαπητός Πάπα-Λευτέρης ανέφερε τις ευχαριστίες του για το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εθελοντές, παρασυρμένος προφανώς από την αγάπη που εισπράττει για το έργο του και έχοντας μπροστά του το Δήμαρχο, τον ευχαρίστησε προσωπικά καμιά δεκαριά φορές μέσα σε ένα λεπτό.

Κάτι που και ο Δημήτρης Κωστούρος σχολίασε ως υπερβολή με τον τρόπο του.

Ελπίζω ο φίλος Πάπα-Λευτέρης να μην παρεξηγήσει την αναφορά μου.

Σημασία άλλωστε έχει το έργο και η θέληση όλων να γίνουν ακόμα καλύτερα τα πράγματα.

Εννοώ να λιγοστέψουν οι έχοντες ανάγκη.

3-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Εθελοντές

Ξέρω ότι θα με βρίσει άσχημα.

Δεν πειράζει, εδώ με βρίζουν για τόσα άλλα.

Αυτό και αυτός, τουλάχιστον αξίζουν.

3-1-2014 Prefadoros

...............................................................................................

Ευχές για το 2014

Προσπαθεί ο Αντώνης, ο μόνος που μπορεί να πιστεύει αυτά που μας είπε ο Πρωθυπουργός για το 2014 είναι ο Στουρνάρας, άντε και ο Άδωνις, ναι αυτός που ξεκαρδιζόταν με τον Αντώνη παλιά στις τηλεοράσεις.

Όλοι οι άλλοι, οι πολλοί, όσοι τραβάνε το κουπί και φως δεν βλέπουν στον ορίζοντα, πως να πιστέψουν τον Πρωθυπουργό;

Εδώ που τα λέμε ούτε και ο ίδιος πρέπει να πιστεύει αυτά που λέει, όμως πρέπει να τα πει, έτσι απαιτεί το παιχνίδι της ισορροπίας και της προσδοκίας που πάντα πρέπει να έχει ένας λαός για το καλύτερο αύριο.

Δεν ξέρω αν θα έχει άλλη ευκαιρία να μας μιλήσει παραμονή Πρωτοχρονιάς σαν Πρωθυπουργός, ξέρω μόνο ότι χρειάζεται ανατροπή, όχι δεύτερη μεταρρύθμιση, λες και υπήρξε πρώτη, που θα ξεκινήσει από κάποιες σταθερές υπέρ του λαού και της χώρας και κατά των δανειστών.

Αυτά δεν μπορεί πλέον να τα προσφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, είχε τις ευκαιρίες του και τις έχασε.

Καλή χρονιά, για μια χρονιά που θα χαράξει όσο λίγες το μέλλον μας και της χώρας.

31-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Ζώντας στα όρια

Υπάρχουν άνθρωποι, προικισμένοι ή όχι, που έχουν επιλέξει να ζουν στα όρια.

Ότι και να κάνουν, σαν χόμπι ή επάγγελμα, υπάρχει κάτι που τους τραβάει στα άκρα και τελικά τους κάνει ξεχωριστούς.

Ο πολύ μεγάλος "Σούμι", που οι πολλοί δεν θα καταλάβουν ποτέ πόσο αυτός ο άνθρωπος βοήθησε να βελτιώσουν και να κάνουν ασφαλέστερη τη δική τους ζωή, δίνει τη μάχη, όχι στις πίστες εκεί που ήταν ανίκητος, στην εντατική ενός Νοσοκομείου.

Τέτοιους έχουμε ανάγκη, είναι η ελπίδα, για όσους καταλαβαίνουν, γι΄αυτό η ευχή...

31-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Ακλόνητο το δίδυμο

Τα φιλαράκια και στυλοβάτες της Δημαρχίας Κωστούρου, όπως και πριν του Αναγνωσταρά.

Τα δίνουν όλα, το ερώτημα είναι, για το Δήμαρχο;

Δεν υπάρχουν τέτοια πια, όσο τα έδωσαν και στον Αναγνωσταρά.

Όσο και οι περισσότεροι δηλαδή, για να μην τους αδικώ.

Οι όποιες αλλαγές αφορούν άλλους, αυτούς δεν τους πειράζει κανένας Δήμαρχος.

Το μόνο ερώτημα είναι αν ο Μπακέτος περάσει σε ψήφους αυτή τη φορά το Τζαρίμα.

28-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Ε ρε γλέντια!!!

Αρχίσανε τα όργανα, μίλησε το πουλάκι και ετοιμάζονται να μιλήσουν και άλλα.

Ρε αυτοί είχανε ξεφτιλίσει τα λεφτά, ούτε θυμάται πόσα, πότε, που και γιατί, πως βρέθηκε με νούμερα που δεν τα ξέρει.

Άσε πόσα πρέπει να του έχουνε φάει, ο ίδιος το εννοεί.

Βέβαια, ως συνήθως, κανένας Κυβερνήτης και Κυβέρνηση δεν ήξεραν τίποτα.

Τα λεφτά σε βαλίτσες κυκλοφορούσαν μέσα στο Πεντάγωνο αλλά ήταν αόρατα.

Σαπίλα, βρωμιά, υπόνομος και υπόκοσμος, υποκρισία και δήθεν άγνοια.

Να χαιρόμαστε την Αστική Δημοκρατία μας.

28-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Τρώγεται ο Αλέκος;

Κυκλοφορεί μια φήμη ότι θα αντικατασταθεί ο Λυκομήτρος από Αντιδήμαρχος για να πάρει τη θέση του η Νατάσα Τραγγάλου που ορκίστηκε πρόσφατα Δημοτική Σύμβουλος.

Δικαιολογία που άκουσα, να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος η Δημοτική εξουσία που εμφανίζεται πολύ αδύναμη.

Ο Prefadoros δεν πολυπιστεύει τέτοια σενάρια παραμονές εκλογών, ο καιρός για ισορροπίες πέρασε, τώρα χρειάζονται μαχητές.

Σε πέντε-έξι μέρες θα ξέρουμε.

27-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Ο κύριος Χάρης Τομπούλογλου

Φυσικά και δεν με ενδιαφέρουν ανθρωπάκια του τύπου Τομπούλογλου, αλλά...

Θυμάμαι παλιά που είχαν πέσει όλοι να τον φάνε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ο Prefadoros τον υπερασπιζόταν, χωρίς φυσικά να τον γνωρίζω.

Διαβάζω λοιπόν στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου που ήταν Πρόεδρος, γεννήθηκε το 1959,

• Από το 1978 υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
• Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξωτερικού Εμπορίου και Συναλλάγματος (1978-1987)

Για καθίστε ρε παιδιά, δηλαδή μόλις τέλειωσε το Λύκειο αμέσως προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα και έγινε Προϊστάμενος Εξωτερικού Εμπορίου και Συναλλάγματος;

Μερικοί αφελείς ψάχνουν ακόμα να βρουν γιατί φτάσαμε εδώ.

Περαστικά τους και να χαίρονται τους κομματικούς "Τομπούλογλου".

Με το Χάρη πάντως ξεχάσαμε προσωρινά το Μισέλ.

27-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Ήρθε ο Αντώνης

Παρά τα λεγόμενα των μεγαλοπαπαγάλων, δεν την άντεξε ο άνθρωπος.

Όπως και πέρυσι πετάχτηκε για δυο μέρες στο Ναύπλιο.

Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσει κάθοδος και Υπουργού για να βάλει πλάτη στο Δήμαρχο.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι πιέσεις πάνε στο βρόντο.

Μόνο ο Τατούλης μέχρι το τέλος εντάσει έργα που ποις ξέρει αν θα γίνουν.

Ο Αντώνης έχει την Προεδρία, επομένως...

26-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

"Ε, εσείς οι φτωχοί πάρτε τα ψίχουλα..."

«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα αλλά η μείωση της τιμής δεν είναι η λύση. Αυτό θα σήμαινε πως θα ανοίγαμε παράθυρο στο λαθρεμπόριο και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους» Γιάννης Στουρνάρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης έκανε γνωστό ότι η δωρεάν κατανάλωση ρεύματος για τις διπλάσιες ημέρες εμφάνισης του φαινομένου της αιθαλομίχλης θα ενεργοποιείται από τη στιγμή που θα ανακοινώνεται ακόμα και προληπτική σύσταση για κατάργηση της χρήσης τζακιών, από τον αρμόδιο περιφερειάρχη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.

Να τους χαιρόμαστε.

25-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Είπα και γω!!!

Εντάξει, του ψιλοχάλασαν λίγο το χειμερινό πρόγραμμα των διακοπών αυτές οι μαλακίες ψηφοφορίες για το φόρο και τους πλειστηριασμούς, αλλά προχώρησε η άλλη παρέα και αυτός πάει να τους συναντήσει.

Όχι στην Προσύμνη ρε, στις Άλπεις, ναι ρε στα χιόνια, στα εξωτερικά.

Αφού αυτός ο λαός ικανοποιείται από τις διαρροές σιωπής ενός εκ των υπευθύνων της καταστροφής του, ο Prefadoros τι να πει;

Μαζοχισμός στο ανώτερο επίπεδο, πρώτα τον πληρώναμε για να Κυβερνά, τώρα τον πληρώνουμε για να μην μιλά.

Καλά Χριστούγεννα.

24-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Για να μην τρελαθούμε τελείως...

«Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες!»



Φυσικά και δεν φταίει όλο το ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο όσοι το ψήφιζαν διαχρονικά.

Όμως και καλοπροαίρετα, αυτός ο τύπος ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας Εξοπλισμών για έξι χρόνια, κανένας, από την ηγεσία τουλάχιστον του ΠΑΣΟΚ, δεν πήρε τίποτα χαμπάρι; Κάποιος ρε παιδί μου να διαμαρτυρηθεί, έστω μέσα στο κόμμα.

Δεν υπάρχει δικαιολογία, κάποιοι εγκλημάτησαν συνειδητά κατά του λαού και της χώρας.

Αυτού του λαού που πληρώνει σήμερα αυτά, που δεν "φάγαμε μαζί" κ. Πάγακαλε, και μιας χώρας που έχασε την εθνική της κυριαρχία.

Η κάθαρση αυτή τη φορά δεν μπορεί να περιοριστεί στον Άκη.

24-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Πιο light ο Prefadoros και πιο bleu...

Όπως έχετε καταλάβει όσοι διαβάζετε Prefadoro και παρακολουθείτε τις μετρήσεις, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν πάρει παράταση μέχρι τη λήξη της Ελληνικής Προεδρίας.

Για το Βενιζέλο δεν παίρνω όρκο, η υποχρέωση του Αντώνη τέλειωσε προχτές

Ιούνιο θα γίνει το γλέντι, μετά από, ξέρετε...

22-12-2013 Prefadoros

...............................................................................................

Τέταρτος χρόνος κλειστό...


Η πραγματικότητα ξεπερνάει τις δικαιολογίες.

Λύσεις υπάρχουν, αν δεν υπήρχαν πως λειτουργούν τα άλλα Κολυμβητήρια;

Προφανώς αυτό που λείπει είναι η ικανότητα, αποδεικνύεται σε ένα ακόμη θέμα η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.

Και βέβαια δεν φταίνε αυτοί που διαμαρτύρονται, φταίνε αυτοί που τουλάχιστον δεν παραδέχονται ότι δεν μπορούν.

21-12-2013 Prefadoros

..........................................................................................

Να μην αδικήσω το Γραμματικόπουλο

Δημοσίευσα τι είπε ο Σαλεσιώτης, ο Κωστούρος, νομίζω ότι πρέπει να βάλω και τι είπε ο Γραμματικόπουλος.

Ασχολίαστο, ούτε για τους δημοσιογράφους θα πω τίποτα.

Άλλωστε συγκρίσεις και αποτέλεσμα βγάζει εύκολα όποιος ακούσει και τους τρεις.

20-12-2013 Prefadoros

http://k007.kiwi6.com/hotlink/jcxqwokp7v/19-11-13.mp3

.................................................................................

Ο Ιεράρχης μας



Ξέρετε ότι ο Prefadoros δεν είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενος.

Αυτό βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με το σεβασμό αλλά και την αναγνώριση προσωπικοτήτων όπως ο νέος μας Ποιμενάρχης.

Είναι εκπληκτικό ότι από δύο σοβαρές και διαφορετικές πηγές μου "μήνυσαν" για το νέο Μητροπολίτη ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, σπάνιας μόρφωσης που θα βοηθήσει με πολλούς τρόπους την περιοχή μας.

Θα επιδιώξω μια συνάντηση μαζί του, έχω καλές συστατικές επιστολές οπότε πιστεύω ότι θα με δεχτεί.

19-12-2013 Prefadoros

.................................................................................

Φρέσκο δημοσιογραφικό σανό
Ντόπιο ταλέντο της δημοσιογραφίας ο κ. Βασίλης Ζώης, πουλέν του Πολύδωρου Δάκογλου, παίρνει τηλεφωνική συνέντευξη, μετά του Ίωνος Ξυπολιά στον τοπικό Σκάι, από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Οι ερωτήσεις περιστρέφονται γύρω από τη Μαρίνα, το Λιμάνι και το νερό.

Στις ερωτήσεις για τη Μαρίνα, ο δημοσιογράφος, δεν ρώτησε γι΄αυτά που είπαν η κ. Νικολάκου και ο κ. Μαρίνος, προφανώς τα θεώρησε ανάξια σχολιασμού.

Για την ασφάλεια του Λιμανιού ο κ. Κωστούρος είπε συγκεκριμένα, "Άλλοι ξύπνησαν το 2004, γιατί έπρεπε να γίνει αυτό από το 2004", θέλοντας να τονίσει την αξία του έργου τώρα.

Ο οποιοσδήποτε συνεπής και ενημερωμένος δημοσιογράφος, θα έπρεπε να θέσει το ερώτημα στον κ. Κωστούρο, "μα εσείς δεν είστε στο Δήμο από το 2006;"

Εκεί όμως που έδωσαν ρέστα, Κωστούρος και δημοσιογράφοι ήταν στη φαρμακερή ερώτηση πως σχολιάζει ο Δήμαρχος τις δηλώσεις του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη ότι το νερό του Ναυπλίου "είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: "Εγώ δεν άκουσα τη δήλωση του κ. Μανιάτη"

Εντάξει, Κωστούρος εναντίον Μανιάτη δε λέει, είναι γνωστό.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η επιμονή των δημοσιογράφων για το θέμα.

Ο Prefadoros προτίθεται να στείλει την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ και στους δημοσιογράφους και στο Δήμαρχο που δεν την άκουσε.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, μπορεί να έχει δίκιο ο Δήμαρχος, είπε δεν την άκουσε, δεν είπε δεν τη διάβασε.

19-12-2013 Prefadoros

http://k007.kiwi6.com/hotlink/kapcx81a18/18-12-13.mp3

.....................................................................................

Πάει και το Κονδύλι, μεταβιβάζετε στο ΤΑΙΠΕΔ

Με κάτι τέτοια θέματα όπως η λεηλασία της περιουσίας του κράτους και του λαού, μόνο ο Μήτσος ο Κοδέλας ασχολείται πια.

Όλοι οι άλλοι έχουν σοβαρότερα θέματα, μηδέ και των πολιτών εξαιρουμένων.

Μετά λοιπόν την Καραθώνα και τα ακίνητα μέσα στο Ναύπλιο που ήδη μας τα πήραν και πάνε για ξεπούλημα, μας παίρνουν και το πανέμορφο Κονδύλι.

Προτείνω στο Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί ομόφωνα απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα σαν αυτής για την Καραθώνα με συμμετοχή και των Υπουργών Βουλευτών μας.

Βέβαια, ο κ. Μανιάτης μπορεί να δηλώσει κώλυμα, μιας και έχει υπογράψει και αυτός ως μέλος της Διυπουργικής που παραχωρεί την έκταση Κονδύλι στο ΤΑΙΠΕΔ οπότε υπάρχει ασυμβίβαστο.

Μια καλή ιδέα είναι να παραδοθεί το ψήφισμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αν έρθει στα μέρη μας τα Χριστούγεννα, από τον ίδιο το Δήμαρχο όπως παραδόθηκε και το προηγούμενο, για την Καραθώνα, τον Ιούνιο στο Συνέδριο της ΝΔ, θυμάστε.

Αν υπάρχει κάποιος συμπολίτης που ενδιαφέρεται, περισσότερα στην ιστοσελίδα του Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Κοδέλα, εδώ.

17-12-2013 Prefadoros
.......................................................................................

Αθώοι για το Χρηματιστήριο

Όλοι εσείς που τότε αγοράζατε φούσκες με φρέσκο αέρα κοπανιστό, και ο Prefadoros κάτι λίγες, που πιστεύατε ότι εκτός από το κέρδος ενισχύετε την Ελληνική Οικονομία που έσκιζε, όπως μας έλεγαν Δημοσιογράφοι, διάφοροι Παπαγάλοι και βέβαια η Κυβέρνηση Σημίτη, όλοι εσείς λοιπόν και με το Νόμο ήσασταν απλά αφελείς.

Τα τρισεκατομμύρια δραχμές που χάθηκαν, δεν τα πήρε κανένας, εξαερώθηκαν.

Για να εξηγούμαστε, όχι ότι οι άνθρωποι που αθωώθηκαν φταίγανε, γι΄αυτό και αθωώθηκαν.

Και για σκεφτείτε λέει, οι αθωωθέντες να αρχίσουν τις αγωγές σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια τους "έσουρναν" δημόσια τα εξ αμάξης.

Θα πέσει πολύ γέλιο και πολύ χρήμα.

17-12-2013 Prefadoros