Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Το ΖΑΠΠΕΙΟ 2, η επανεκκίνηση

Είδαμε λοιπόν το πράγματι επικοινωνιακά άψογο στήσιμο και διαβάσαμε από την ιστοσελίδα της ΝΔ την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση.

Τι κατάλαβε ο Prefadoros;

Καμία νέα πρόταση τουλάχιστον κάτι που να το ακούμε για πρώτη φορά, καμιά νέα ιδέα, τα ίδια "όπλα" σε αναδιάταξη.

- Μείωση των συντελεστών φορολογίας. Πότε θα διαμαρτυρηθούν οι συντελεστές για τα πάνω-κάτω δεν ξέρω εκείνο που ξέρω είναι ότι και η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τους συντελεστές και το αποτέλεσμα ήταν να συσσωρευθούν κέρδη στις Επιχειρήσεις και τις Τράπεζες αλλά από επενδύσεις τίποτα.

- Μείωση του ΦΠΑ. Μπορεί να μας πει κάποιος υπεύθυνα πόσος πρέπει να είναι ο ΦΠΑ; γιατί και ο Αλογοσκούφης τον είχε ανεβάσει.

- Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%. Ποιος θα πληρώσει αυτό το 25%; " Έτσι θα μειωθεί αισθητά το μη μισθολογικό εργοδοτικό κόστος. Με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία. Έτσι η αύξηση των εισφορών από μείωση της αδήλωτης εργασίας, θα εξισορροπήσει τις απώλειες για τα ταμεία.". Ευχολόγια δηλαδή, γιατί και τώρα υπάρχουν "δρακόντειες ποινές". Και γιατί μόνο να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές και όχι και των εργαζομένων;

- Κατάργηση του «πόθεν έσχες» κατοικίας – οποιασδήποτε, πρώτης, δεύτερης, εξοχικής κλπ. Για τρία χρόνια! και Κατάργηση του «πόθεν έσχες», ώστε να επιστρέψουν κεφάλαια στο ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα για ένα χρόνο. Δηλαδή πλήρης ασυδοσία και νομιμοποίηση όλου του μαύρου χρήματος του κάθε κλέφτη και μιζαδόρου. Ωραίο παράδειγμα για την κοινωνία. Αν δηλαδή μετά από πέντε-δέκα χρόνια χρειαστούμε και πάλι λεφτά θα κάνουμε το ίδιο κόλπο. Οι νομοταγείς πολίτες πάλι τα κορόιδα.

- Τρίτο βήμα Επανεκκίνησης, η γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Πόσες μεταρρυθμίσεις αντέχει το έρμο το φορολογικό σύστημα; Και τι μας πείθει ότι θα είναι η τελευταία; Μήπως η μέχρι τώρα αξιοπιστία των πολιτικών;


- Τέταρτο βήμα Επανεκκίνησης, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων. Μάλιστα τώρα μάλιστα, πολύ πρωτότυπο όπως και το ότι από δω και πέρα όποιος χτίζει αυθαίρετο θα το γκρεμίζει μόνος του. Πόσες φορές το έχετε ακούσει τα τελευταία είκοσι χρόνια;


- Έκτο βήμα Επανεκκίνησης: Η δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν στο εξής στην πραγματική οικονομία, ένα μέρος, 20-30%, των εγγυήσεων που παίρνουν. Να γελάσω τώρα ή αργότερα; Μα και με το πρώτο πακέτο των 27 δις ευρώ που έδωσε ο Καραμανλής μας είπαν ότι δίνεται για να μετακυλιστεί στην αγορά. Είδατε εσείς από τότε ευρώ να φτάνει στην αγορά από τα 63 δις που έχουν πάρει μέχρι τώρα;


- Αποκρατικοποιήσεις και παραχώρηση γης έναντι μελλοντικού οφέλους και κομμάτιασμα της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ με πώληση των κερδοφόρων κομματιών.


- Αύξηση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων μέχρι τα 700 ευρώ, οι άλλοι μάλλον είναι μεγαλοσυνταξιούχοι.


- Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με οδηγό την Ιρλανδία. Διακρίνω μήπως μια ελαφρά στροφή από πέρσι;


- Εκλογές δεν ζητάμε αλλά τις καλοδεχόμαστε.


Συμπέρασμα; για τον Prefadoro απογοήτευση ο Αντώνης. Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία.


Αυτά που εγώ διάβασα και δεν διάβασα είναι μια έκθεση καλής συμπεριφοράς και πίστης στις αρχές του Καπιταλισμού και μάλιστα σαφούς στροφής στο Νεοφιλελευθερισμό.


Μείωση φόρων (που ευνοούν τους πλούσιους), αποκρατικοποιήσεις, μείωση εργοδοτικών εισφορών, μείωση κόστους εργασίας, η πεμπτουσία του Νεοφιλελευθερισμού.


Όταν σε μια τέτοια και τόσο προετοιμασμένη πρόταση δεν αναφέρεις τίποτα για την ανεργία, για τους χιλιάδες νέους επιστήμονες που ψάχνουν χωρίς όνειρα και μέλλον για μια δουλειά, τις εργασιακές σχέσεις, τα εργατικά δικαιώματα που καταπατούνται, τους χιλιάδες απολυμένους και τα μικρομάγαζα που κλείνουν, όταν δεν προτείνεις τίποτα, πέρα από τα τετριμμένα, για τη μείωση των δαπανών του σπάταλου κράτους και αποφεύγεις να πάρεις θέση για το ένα εκατομμύριο και πλέον νόμιμους και παράνομους μετανάστες εργαζόμενους ή όχι που καλώς ή κακώς έχουν ενσωματωθεί στην παραγωγική διαδικασία με όρους μη ελεγχόμενους, όταν δεν ζητάς εκλογές για να φύγει η ανίκανη Κυβέρνηση, όπως λες, αλλά να εφαρμόσει απλά το Πρόγραμμά σου τότε Αντώνη Σαμαρά δεν με πείθεις.

Δεν με πείθεις γιατί όποιο σχέδιο και αν έχεις για Ανάπτυξη αφήνεις απ΄έξω τον άνθρωπο. Αν η Ανάπτυξη ήταν μόνο αριθμοί που τους βάζεις σε μια μηχανή και σου βγάζουν Ανάπτυξη τότε εντάξει, όμως δεν είναι.

Δεν με πείθεις γιατί εδώ που έφτασε η χώρα, ο καθένας με την ευθύνη του, χρειάζεται ανατροπή και όχι απλά επανεκκίνηση. Γιατί από αναστηλώσεις, αλλαγές, εκσυγχρονισμούς, αναθεωρήσεις, μεταρρυθμίσεις, ήπιες προσαρμογές  και επανιδρύσεις χορτάσαμε.

Άλλωστε πείστηκε ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις. Καλοδέχτηκε και η Κυβέρνηση αρκετές από τις προτάσεις. 


Ειλικρινά περίμενα πολύ περισσότερα, τα έχω ήδη γράψει:  http://prefadoros-nafplio.blogspot.com/2011/05/blog-post_3271.html

Θα μου πείτε: ρε Prefadore ο Σαμαράς ηγείται ενός Δεξιού Ευρωπαϊκού κόμματος, τι ήθελες να σου πει;

Έλα μου ντε, εδώ ο Παπανδρέου που ηγείται Σοσιαλιστικού (λέμε τώρα) κόμματος λέει και κάνει χειρότερα.

Η πιο καλή στιγμή το τελείωμα με το στίχο του Ελύτη.

Ο Prefadoros εκεί μένει.