Prefadoros - Blog

Για μένα

Ένας εξηντάρης είμαι που έχει περάσει πολλά, που έχει μάθει πολλά και θέλει να τα μοιραστεί ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά. Έφυγα από τ΄Ανάπλι για να πάω να σπουδάσω. Γράμματα δεν ξέρω αν έμαθα, όμως έγινα ξεφτέρι στην πρέφα. Έτσι τώρα που πήρα σύνταξη λέω να την ξαναρχίσω. Βέβαια η τεχνολογία προχώρησε από τότε και αντί στο καφενείο (που δεν την παίζει πια κανείς) λέω να την παίζω στο διαδίκτυο όπου τουλάχιστον δυο-τρεις ακόμα θα βρω. Όσοι δεν ξέρετε μη σκάτε, διαβάστε μας για να μαθαίνετε.

Για σας

Γράφουμε με χιούμορ για να μαθαίνουμε πρέφα ή για να "παίρνουμε πρέφα". Επειδή και τα λάθη είναι στο παιχνίδι όποιος ενοχλείται από το παίξιμό μας ας μας στείλει ένα απλό mail να επανορθώσουμε.Η πρέφα

Η πρέφα παίζεται με 32 φύλλα τράπουλας από 3 ή 4 παίχτες. Την μαθαίνεις όταν είσαι φοιτητής και την παίζεις όταν είσαι συνταξιούχος.

Το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι μια όμορφη πόλη πολύ πιο όμορφη από τις περισσότερες άλλες. Έχει παλιά σοκάκια, καφετέριες, βουκαμβίλιες, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι. Τη λένε και πόλη του έρωτα γι΄αυτό έχει τουρισμό όλο το χρόνο από ζευγαράκια που τον ψάχνουν. Επίσης έχει πολύ προοδευτικούς κατοίκους με οικολογικές ευαισθησίες και πολλούς αριστερούς. Μπορεί να μην τους πάρετε πρέφα γιατί κρύβουν τα ατού τους και στις εκλογές κάνουν μπλόφα ψηφίζοντας δεξιά. Έτσι ο μόνος τρόπος για να τους γνωρίσετε (και να τους κερδίσετε) είναι να μάθετε εσείς καλύτερη πρέφα.

Οι κανόνες

Για να δείτε πως παίζεται η πρέφα και την ορολογία της πατήστε: wikipedia

Η καλλικατζούνα

"Ο γέρο-Κονόμος ήταν "φίδι κολοβό". Έπαιζε πάντοτε Ρωσική πρέφα με τον γέρο-Αποστολίδην και με ένα άλλον. Αν δεν είχε εφτά χαρτωσιές, δεν "αγόραζε". Ποτέ δεν ήτο ευχαριστημένος να παίξη μίαν μάχην, χωρίς να βάλη "άνθρωπον μέσα". Ποτέ του δεν έχασε πρέφαν."

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Μην κλέβετε στην πρέφα

Μπορείτε να αντιγράφετε τον Prefadoro στο παίξιμό του αρκεί να το δηλώνετε. Μην τον κλέβετε γιατί ξέρει καλή πρέφα και θα σας πάρει χαμπάρι. Δεν είναι μόνο τα καπίκια είναι και το κράξιμο μέρος του παιχνιδιού.

Το blog του Prefadorou

Όταν "ανέβηκε" ο Prefadoros στο διαδίκτυο, χωρίς διαφήμιση και φανφάρες, έκανε αίσθηση γιατί ξέφευγε από τα καθιερωμένα στα τοπικά, αλλά και τα περισσότερα blogs, δηλαδή την κλοπή και αναπαραγωγή ειδήσεων και της κάθε σαχλαμάρας που κυκλοφορεί.

Στάθηκε κριτικά απέναντι στα γεγονότα και εξέφρασε γνώμη χωρίς να υπολογίζει ποιον κρίνει και μακρυά από κάθε συμφέρον ή δέσμευση.

Στην αρχή αυτό εντυπωσίασε τις άλλες ιστοσελίδες της περιοχής, που άρχισεν να αναμεταδίδουν τα γραφόμενα του Prefadorou, πολλές φορές χωρίς να αναγράφουν την πηγή, και αυτό βοήθησε τον Prefadoro να γίνει ευρύτερα ή πιο γρήγορα γνωστός μέχρι βέβαια που ο Prefadoros έφτασε στην κορυφή της επισκεψιμότητας και από τότε κάνουν πως τον αγνοούν.

Παράλληλα άρχισε και το κυνήγι να μάθουν ποιος είναι ο Prefadoros αλλά εμφανίστηκαν και αντι-blogs για να συκοφαντήσουν τον Prefadoro και να μειώσουν τη συνεχιζόμενη απήχηση στον κόσμο του διαδικτύου.

Όποιος συμπολίτης διάβαζε το προφίλ, που από την αρχή ήταν φανερό, θα καταλάβαινε ποιος είναι ο Prefadoros και που στην ουσία ποτέ δεν κρύφτηκε.

Ποια όμως είναι η επιτυχία του Prefadorou;

Κατ΄αρχήν είναι πραγματικό blog, ένας χώρος δηλαδή που ένας πολίτης γράφει ελεύθερα τη γνώμη του και επικοινωνεί με τους συμπολίτες του.

Δεν είναι blog που κλέβει ειδήσεις εδώ και κει και δεν δημοσιεύει δελτία τύπου του όποιου θέλει να κάνει διαφήμιση του εαυτού του.

Θα μπορούσα να έχω ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα δημοσιεύοντας τοπικές ειδήσεις αλλά αυτό το κάνουν με αρκετή επιτυχία δυο-τρία blogs και θα ήταν περιττό γιατί αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου ως blogger τελείως διαφορετικά όπως ήδη σας περιέγραψα.

Με μεγάλη εμπειρία πια, έχω τη δυνατότητα να γράφω την άποψή μου και να αναδεικνύω θέματα που άλλοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν.

Είναι εγωιστικό; μπορεί, αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, εγώ γράφω αυτά που θέλω και δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να συμφωνεί και πολύ περισσότερο να τα διαβάζει.

Ο Prefadoros, επειδή δεν υπάρχει παρθενογένεση, ακολούθησε τα βήματα των πρωτοπόρων του blogging Νίκου Δήμου και "Πιτσιρίκου" και επέλεξε το στυλ γραφής του "Αποδυτηριάκια" που διάβαζε για είκοσι χρόνια.

Όσο για το χρώμα του blog, που κάποιοι αναρωτιούνται, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό της τσόχας, άντε και της Πανάθας.

Prefadoros

Προς Αιρετούς και..., με παλιανθρωπιές δεν θα φιμώσετε τον Prefadoro ούτε θα τον στοχοποιήσετε
Από την αρχή που εμφανίστηκε ο Prefadoros στο διαδίκτυο, σαν μια έκφραση ελεύθερης γνώμης στη νέα εποχή της επικοινωνίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πληροφοριών, πιστέψατε με τα δεδομένα και τους τρόπους που είχατε να "φιμώνετε" τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης ότι το ίδιο θα κάνατε και με αυτό το νέο "φρούτο".

Όμως επειδή οι εποχές αλλάζουν, ακόμη και τα πρόσωπα, και σε πείσμα της όποιας προσπάθειας να σταματήσετε τον καταγγελτικό μου λόγο, πάντα τεκμηριωμένο, με στοιχεία και ποτέ προσωπικού χαρακτήρα, συνεχίζω ποιο δυνατός, χωρίς φόβο και με χιλιάδες πλέον επισκέπτες, προσπαθείτε με παλιανθρωπιές να ρίξετε στον Prefadoro δικές σας αδυναμίες.

Σταματήστε λοιπόν το παραμύθι σε ευκολόπιστους και αδαείς συμπολίτες ότι τάχα δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε το αίτημα τους γιατί ο (ονοματεπώνυμο), δηλαδή ο Prefadoros θα σας "βγάλει" στο διαδίκτυο.

Ξεπερασμένα κόλπα, ας λέτε "θα κάνω ότι μπορώ", είναι τουλάχιστον πιο αξιοπρεπές και δεν μειώνει τους συμπολίτες.