Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Το παραμύθι περί ηθικής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπλιέων... Και ο Γραμματικόπουλος...

Πριν από τρία χρόνια σε ανάρτηση μου Οι εξωφρενικές σπατάλες της ΔΕΥΑΝαυπλίου, άσκοπη δαπάνη 73.800 Ευρώ. Η Αντιπολίτευση τι λέει; κατήγγειλα τον τρόπο που γίνονται οι αναθέσεις από τη ΔΕΥΑΝ, μια χρεοκοπημένη Δημοτική επιχείρηση, που αντί να κάνει μια σφιχτή και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών της, σπαταλά απερίσκεπτα πολύτιμους πόρους και μάλιστα με μη νόμιμους τρόπους, σύμφωνα και με απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Ας λέει ο Επίτροπος ότι δεν πληρώνονται τέτοιες δαπάνες γιατί οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από το προσωπικό της Επιχείρησης και αποτελούν στην ουσία κατάτμηση της ίδιας εργασίας, ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός και υπάρχουν και τυπικοί λόγοι απόρριψης, σκασίλα τους, παρακάμπτεται ο Επίτροπος με αγωγή που κάνει ο εργολάβος στο Δικαστήριο, το οποίο φυσικά αποφασίζει να πληρωθεί αφού έχει κάνει τη δουλειά, η ΔΕΥΑΝ στη συνέχεια παραιτείται από άσκηση κάθε "ένδικου μέσου" και έτσι πληρώνει τη δαπάνη, η απόφαση της!!!

Πιστεύω να καταλάβατε, ακόμα και καραμπινάτα παράνομη να είναι μια απευθείας ανάθεση, στο τέλος θα πληρωθεί και ας λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν πρέπει να πληρωθεί!!!

Αυτά τα απίθανα συμβαίνουν στην επικράτεια και στη γειτονιά μας, κατά συνήθεια και συνεχώς...

Και επειδή πολύ στο αγαθό το έχουμε ρίξει, θα κάνω την ερώτηση, αυτό είναι ηθικό; Δεν κρύβει καμιά σκοπιμότητα; Γιατί μια φορά να γίνει, δυο φορές να γίνει, όταν όμως γίνεται συστηματικά και για χρόνια, ποιος ο λόγος που επαναλαμβάνεται;

Δεν αφήνω αιχμές, αναφέρω γεγονότα και δημοσιοποιώ αποφάσεις και έγγραφα...

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, μοναδικό μέλος της Αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ, αντέδρασε τότε σφοδρά και καταψήφισε τις αποφάσεις για τις τρεις απευθείας αναθέσεις, συνολικού ύψους 73.800 Ευρώ και στη συνέχεια έκανε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Επίτροπο και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς:

(Αυτό αποτελεί και μια μικρή απάντηση στους καλοθελητές που προπαγανδίζουν "έλα μωρέ και ο Γραμματικόπουλος τι έχει κάνει;" εκμεταλλευόμενοι τη σεμνότητα του, που τη θεωρούν αδυναμία και τη συγκρίνουν με την εκκωφαντική προπαγάνδα του Δημήτρη Κωστούρου, με την οποία καλύπτει τα πάντα.)




Η δικαίωση έρχεται για το Χρήστο Γραμματικόπουλο, διαβάστε το σκεπτικό των αποφάσεων:




Είπαμε όμως, δεν πα να λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν πληρώνει το ένταλμα, με μια αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο, βγάζει απόφαση ο εργολάβος και έρχεται η ΔΕΥΑΝ και τον πληρώνει , κι ακούστε το σκεπτικό της:

"... στην προκειμένη περίπτωση, είναι υποχρεωμένη, άσχετα αν δεν τηρήθηκαν όλες οι τυπικές προϋποθέσεις, να αποδώσει την οικονομική ωφέλεια που απέκτησε. Άρα στις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις, (Αντίστοιχες αγωγές), ανεξαρτήτως αν υφίστανται λόγοι ακυρώσεως αντιστοίχων Συμβάσεων, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι υποχρεωμένη στο να αποδώσει στο αντισυμβαλλόμενο μέρος την χρηματική αποτίμηση της παρασχεθείσης Υπηρεσίας. Η άρνηση, (αδυναμία), της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. να καταβάλλει το χρηματικό τίμημα στους ενάγοντες αντίστοιχα, οφείλεται στην μη έγκριση από την Επίτροπο των χρηματικών ενταλμάτων, ανά περίπτωση"

Δηλαδή, έλα μωρέ, "δεν τηρήθηκαν όλες οι τυπικές προϋποθέσεις", "ανεξαρτήτως αν υφίστανται λόγοι ακυρώσεως", "οφείλεται στην μη έγκριση από την Επίτροπο των χρηματικών ενταλμάτων", μπορεί ο Επίτροπος να ξύπνησε στραβά εκείνη την ημέρα...

Τέτοιος κυνισμός στην παραδοχή και θεώρηση ως φυσιολογικού, να υπάρχουν αυθαιρεσίες και μη νόμιμες διαδικασίες στις συμβάσεις μιας Δημοτικής Επιχείρησης δεκάδων χιλιάδων Ευρώ, ξεπερνάει κάθε όριο και καταρρίπτει κάθε μύθο περί χρηστής διοίκησης από τη Δημαρχία Κωστούρου και τον ίδιο το Δήμαρχο.

Το "κατά παράβαση" και "μη νομίμως" σε απόφαση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα σας ακολουθεί κύριε Κωστούρο, γιατί δεν έγινε μια φορά και γιατί ο Χρήστος Γραμματικόπουλος σας επεσήμανε το λάθος, αν επρόκειτο περί λάθους ή άγνοιας από την πλευρά σας και σεις επιμείνατε και προχωρήσατε στις παράνομες αναθέσεις, που τελικά αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε με Δικαστική απόφαση και συμβιβασμό.

Εύγε κύριε Κωστούρο, τέτοιες πρακτικές είναι που εξυψώνουν το κύρος των θεσμών και ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

Prefadoros