Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Και λεφτά υπάρχουν, και κορόιδα είμαστε

Πέρυσι τέτοιο καιρό που ο Καραμανλής ετοιμαζόταν να παραδώσει την εξουσία οι περισσότεροι είχαμε "παραμυθιαστεί", και ας μην ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ, ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου είναι διαφορετικό από αυτό του Αντρέα και του Σημίτη.

Αγνό, καθαρό, χωρίς πονηρές σκέψεις και κόλπα.

Είδαμε πολλά και νοιώσαμε στο πετσί μας περισσότερα τους δέκα μήνες εξουσίας του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου που επιμένει να λέγεται Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Προσωπικά θα τα δεχόμουνα όλα, όμως τόσο χοντρό δούλεμα, έχοντας εμπειρία και ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα και κοντά στα εξήντα, δεν το ανέχομαι.

Εξηγούμαι.

Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφασίζεται η χρηματική ενίσχυση σε υπερχρεωμένους Δήμους, που δεν μπορούν ούτε τους εργαζόμενους να πληρώσουν, με πρώτο τον ΠΑΣΟΚικό Παναγιώτη Φασούλα που κήρυξε στάση πληρωμών στον Πειραιά και την Πάτρα που ακολουθεί.

Ακόμα χειρότερο, δίνεται η δυνατότητα μέχρι τέλους του χρόνου να δανείζονται οι Δήμοι που έχουν πρόβλημα για μισθοδοσία και τις περιβόητες "ανελαστικές δαπάνες" με υπαγωγή αυτών των Δήμων στο μελλοντικό πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπει ο Καλλικράτης.

Καταλαβαίνετε ή το θέλετε πιο χειροπιαστό;

Τη στιγμή που κόβουν 100 Ευρώ από τα 600 της σύνταξης της μάνας μου και της πεθεράς μου γιατί "δεν υπάρχει σάλιο" πως βρίσκουν χρήματα για να καλύψουν  τα ελλείμματα του κάθε Φασούλα Δήμαρχου παραμονές εκλογών;

Για ευνόητους και αυτονόητους λόγους.

Να τα δώσουν φυσικά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά να πάνε φυλακή αυτοί που δημιούργησαν τα ελλείμματα και διαχειρίστηκαν τα χρήματα των Δημοτών τους.

Τότε ναι και μείς μαζί τους, όμως έτσι οι ίδιοι άνθρωποι θα ξαναβγούν για να συνεχίσουν το χορό της φαυλότητας.

Εδώ λοιπόν είναι το "κόλπο γκρόσο" που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου είναι ίδιο και απαράλλαχτο με τα άλλα ΠΑΣΟΚ και τις Καραμανλομητσοτακικές ΝεοΔημοκρατικές Κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια.

Ποιο είναι το ζητούμενο; να πάρουμε τις εκλογές στους Δήμους.

Ίδια τακτική, ίδια μεθοδολογία, να κοροϊδέψουμε το λαό, άλλωστε "λεφτά υπάρχουν".

Και ένα ερώτημα για "προχωρημένους" χωρίς διάθεση απαξίωσης των άλλων.

Σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εδώ και πολλά χρόνια πρωταθλητές της διαφθοράς και κακοδιαχείρισης είναι οι Δήμοι.

Η Τρόικα και το ΔΝΤ γιατί αφήνουν μέχρι στιγμής απέξω τους Δήμους που θα έπρεπε από εκεί να ξεκινήσουν;

Τους φτάνουν τα κατοστάρικα της μάνας και της πεθεράς μου;

Τυχαίο; δε νομίζω.