Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης θέσης υπαλλήλου σε αργία. Αποδεκατισμός στο Δήμο Ναυπλιέων

Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω, να δικάσω και να αποφασίσω για κατηγορίες που εκκρεμούν στο Δικαστήριο, μπορώ όμως να πω για το άδικο της στην ουσία απόλυσης και ηθικής καταδίκης που προβλέπεται από τις διατάξεις των Νόμων του τρίτου Μνημονίου.

Προφανής η σκοπιμότητα, κάποιοι πρέπει να φύγουν, έστω προσωρινά, για να δείξουμε στους δανειστές μας ότι μειώνουμε το φορτωμένο κομματικό κράτος και συμμορφωνόμαστε στις επιταγές τους.

Τώρα αν καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας του κάθε κατηγορούμενου, που ισχύει ακόμα και για αυταπόδεικτα εγκλήματα, αν κατακρεουργείται η προσωπικότητα του κάθε πολίτη και οδηγείτε στην ανέχεια πριν να δικαστεί, για τον Prefadoro και νομίζω για τους περισσότερους, σημαίνει καταπάτηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες αιώνων.

Με την αργία και την ελαχιστοποίηση του μισθού, με την υποψία τέλεσης αδικημάτων, με τη σκιά στους "κατηγορούμενους" πριν αυτοί δικαστούν έστω σε πρώτο βαθμό, αυτό που μένει είναι η διαπόμπευση που μπορεί να αποδειχτεί άδικη αλλά ποιος μετά αποζημιώνει ανθρώπινες υπολήψεις;

Καλύτερα να αθωωθεί ένας ένοχος παρά να καταδικαστεί ένας αθώος, λένε, πόσο μάλλον αν αθωωθούν πολλοί ή όλοι από τους οκτώ που τίθενται σε αργία για κατηγορίες από τότε που υπηρετούσαν στη Νομαρχία και ήρθαν στο Δήμο Ναυπλιέων λόγω Καλλικράτη.

Εκτός της ποινής των ίδιων στερείται και ο Δήμος έμπειρων στελεχών επιπέδου που ήταν απαραίτητοι στη λειτουργία των αυξημένων πλέον υποχρεώσεων του Δήμου.

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση από καλοθελητές, αν κάποιος είναι ένοχος να φάει ισόβια, γιατί καταχράστηκε της θέσης του για να ευνοήσει κάποιους ή να αδικήσει άλλους, χωρίς όμως πρώτα να δικαστεί κανείς, ούτε το Μνημόνιο, δεν έχει δικαίωμα να τους επιβάλει ποινή, όπως αυτή της αργίας και του στιγματισμού ενοχής.

Επειδή για κάποιους που τέθηκαν σε αργία καταλαβαίνω, χωρίς να γνωρίζω προσωπικά κανένα, ότι η συνέπεια του Νόμου θα έχει καταστροφικές συνέπειες στη ζωή, το επάγγελμα, την οικογένεια, θα αποτελέσει ίσως αργό θάνατο για τους πιο ευαίσθητους, επιτρέψτε μου να ρωτήσω για λογαριασμό τους και με την άδειά τους.

Αγαπητοί κ.κ. Ανδριανέ και Μανιάτη, πως μπορέσατε και ψηφίσατε τέτοια διάταξη όταν αρνείστε να ψηφίσετε να ελεγχθούν, πρόσφατα, οι Παπαπανδρέου Βενιζέλος και παλιότερα τόσοι άλλοι πολιτικοί αν έχουν ευθύνες για διάφορα θέματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους;

Εσείς Υπουργέ, Συνταγματολόγε, Αριστερέ κ. Μανιτάκη, πως εγκρίνατε τέτοιες διατάξεις;

Αυτοί οι επιστήμονες κρατικοί υπάλληλοι γιατί εκ προοιμίου και χωρίς να ερευνηθούν οι υποθέσεις τους θεωρούνται ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;

Εκείνο που θα έπρεπε να ψηφίσετε θα ήταν τέτοιες υποθέσεις να δικάζονταν ταχύτατα, ώστε να συνεχίζεται η ζωή των ανθρώπων και η λειτουργία των Υπηρεσιών ανάλογα με την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, μόνο ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν υπογράψει, εδώ και δύο χρόνια, δεκάδες αποφάσεις οι οποίες πιθανόν να αμφισβητηθούν από τους ενδιαφερόμενους, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Να ευχηθώ να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να λήξει το συντομότερο η περιπέτεια, για όλους.

Οι πράξεις για την αργία προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 4057/2012 και του Ν. 4093/2012.

Prefadoros