Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Το ερώτημα δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή, το ερώτημα είναι (Γερμανικό) Ευρώ ή Δημοκρατία

Έξη μήνες τώρα παρακολουθούμε ότι απίθανο σκέφτονται και ζητούν οι δανειστές, οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους, για να οδηγήσουν την εκλεγμένη Κυβέρνηση των Ελλήνων σε παραίτηση ή σε υποταγή.

Τις τελευταίες μέρες δεν έμεινε καμιά αμφιβολία και σε όσους ακόμη πιστεύουν στην Ευρώπη των λαών, που δεν μπορούμε εμείς οι Έλληνες τάχα να προσαρμοστούμε και σαν κακομαθημένοι ζητούμε δανεικά και αγύριστα, συνεχίζοντας την ανέμελη ζωή μας χωρίς υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές μας.

Αυτό το παραμύθι έχει πουλήσει πολύ στη χώρα μας, υπάρχουν άλλωστε πολλοί πρόθυμοι ή ξιπασμένοι που χύνονται για νταραβέρι με τον όποιο φοράει γραβάτα, έχει σοβαρό στυλ και προέρχεται από μια χώρα κυρίως του βορά.

Συγνώμη αλλά εγώ σέβομαι αυτόν που με σέβεται, τίποτα περισσότερο, έχουμε πικρή ιστορική πείρα από τους φίλους μας και δανειστές μας.

Κακομαθημένος ο Έλληνας που σπατάλαγε τα λεφτά που έπαιρνε, μάλιστα.

Ας αφήσουμε ότι μετέτρεψαν το χρέος προς τις αγορές σε χρέος προς τις χώρες της Ευρώπης, μόνο και μόνο για να σώσουν τις Τράπεζες και να γίνουμε όμηροι στις διαθέσεις τους, χιλιοειπωμένα και κατανοητά.

Ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ έπαιρνε σύνταξη το 2010 ας πούμε 2.500 Ευρώ, επί 14 συντάξεις το χρόνο.

Πολλά λεφτά για τους επικριτές και λεφτά που ήταν δανεικά, χωρίς να λένε ότι είχαν πληρωθεί κρατήσεις γι΄αυτά.

Σήμερα παίρνει λιγότερα από 1.500 Ευρώ και 12 συντάξεις το χρόνο.

Χωρίς να υπολογίσουμε τα χαράτσια, που από τότε πλήρωσε και στην ουσία μειώνουν πολύ περισσότερο το τελικό σημερινό του εισόδημα, πόσα πλήρωσε ο συγκεκριμένος συνταξιούχος τα πέντε αυτά χρόνια για το χρέος της πατρίδας μας;

Το 2010 είχε 35.000 Ευρώ και το 2015 18.000 Ευρώ, διαφορά 17.000 Ευρώ λιγότερα το χρόνο.

Ας μην τα υπολογίσουμε επί πέντε που είναι τα χρόνια γιατί οι μειώσεις έγιναν σταδιακά τα δύο πρώτα χρόνια, να βάλουμε 12.000 Ευρώ λιγότερα το χρόνο, που πήγαν στο χρέος.

Ο συνταξιούχος μας λοιπόν πλήρωσε μέχρι τώρα τουλάχιστον 60.000 Ευρώ για το χρέος που όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε πολύ περισσότερο από το ότι ήταν το 2010.

Αν ο κάθε Έλληνας χρωστά σήμερα 30.000 Ευρώ, αφού είμαστε λίγο περισσότεροι από 10 εκατομμύρια και το χρέος 320 δισ. τότε ο συνταξιούχος δικαιούται και 30.000 να πάρει πίσω, μείον τους τόκους.

Αντίστοιχα, υπολογίστε πόσα κόπηκαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μισθοί και συντάξεις, τους περισσότερους φόρους, βάλτε και τη μείωση των δαπανών μέχρι δυσκολίας χρησιμοποίησης δεύτερης γάζας και απαντήστε...

Σας φαίνεται απλοϊκό; Μπορεί και να είναι, όμως ο συνταξιούχος τα έχασε, τα πλήρωσε, το αν δεν μειώθηκε το χρέος, φυσικά και δεν φταίει αυτός.

Αυτός μόνο υπέστη τις συνέπειες των μέτρων, των Μνημονίων, που αποφάσισαν οι δανειστές και οι εδώ Κυβερνήσεις.

Πλήρωσε, πληρώνει και θα εξακολουθήσει να πληρώνει ο συνταξιούχος και δεν φτάνει ότι τον έριξαν σε αυτό το λαβύρινθο, του ζητούν και τα ρέστα.

Του λένε ότι είναι μπαταχτσής, δεν είναι καθώς πρέπει Ευρωπαίος, ότι χρειάζεται ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ότι και αυτή η Δημοκρατία είναι πολυτέλεια γι΄αυτόν.

Αριστερή Κυβέρνηση δεν είναι ανεκτή σ΄αυτή την Ευρώπη, το Δημοψήφισμα είναι περιττό, πόσο μάλλον όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αρεστό, η ψήφος του λαού λεπτομέρεια, σημασία έχει και υπεράνω όλων το συμφέρον της Γερμανικής Ευρώπης.

Ο εξευτελισμός της χώρας μας, που συντελείται τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες μέρες, μπορεί να αποδειχτεί ο καταλύτης για την αφύπνιση.

Για την αφύπνιση της Ευρώπης ώστε να επανέλθει η Δημοκρατία, που σταδιακά χάθηκε (την έκρυψαν) στα θησαυροφυλάκια των Τραπεζών της Ευρώπης και ξεθώριασε μπροστά στα ανεξίτηλα χρώματα του Ευρώ.

Prefadoros