Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Δεσπότης κι ο Παπάς

Από το γραφείο του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης πήραμε τη φωτογραφία που δημοσιεύω πιο κάτω από επίσκεψη στην Καλαμάτα με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.



Καλά μέχρις εδώ όπως και η χρυσή καδένα του Ιεράρχη που συμβολίζει την ανώτατη θέση στην ιεραρχία, το χρυσό ρολογάκι όμως γιατί μας το μοστράρει;

Δεν θα σχολιάσω περισσότερο από σεβασμό.

Στην περιοχή μας έχουμε την τύχη στον πιο επιβλητικό και ξακουστό Ναό την Ευαγγελίστριας να υπάρχει ένας Παπάς, ο Παπά-Λευτέρης, που κάνει πράξη και μάλιστα χωρίς φανφάρες, αυτό που λέει η Πίστη του.

Όλοι θα ξέρετε ότι εδώ και πολύ καιρό έχει οργανώσει δωρεάν με εθελοντική εργασία συσσίτια για άπορους και ανήμπορους του Ναυπλίου, δείχνοντας το δρόμο σε όλους μας, πως όποιος θέλει μπορεί να είναι χρήσιμος και συνεπής στην πίστη και τα πιστεύω του.

Και άλλοι Παπάδες έχουν κοινωνικό έργο στην πόλη αλλά το κάνουν μακριά από δημοσιότητες και επίδειξη, όπως ο Παπά-Λιας της Αγιά-Τριάδας που χρόνια τώρα επισκέπτεται τους φυλακισμένους και τους προσφέρει τον παρηγορητικό του λόγο. 

Ο Παπά-Λευτέρης της Ευαγγελίστριας είναι και blogger και έχει "στήσει" ένα όμορφο blog, εδώ, με πολύ χρήσιμα πράγματα, είναι δε και αναγνώστης του Prefadorou.

Σ΄ευχαριστώ Παπά-Λευτέρη και για την τιμή που μου κάνεις να με διαβάζεις και γιατί είσαι παράδειγμα και της Πίστης σου αλλά και για μας για την κοινωνική υπέρτατη προσφορά σου.

Ξέρω ότι ούτε ο Παπά-Λευτέρης, ούτε ο Παπά-Λιας θέλουν δημοσιότητα, όμως όταν βλέπεις το χρυσό ρολόι του Ιεράρχη τότε πρέπει να βλέπεις και την ταπεινότητα.