Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Στις 3 Ιανουαρίου 2018 λήγει η μίσθωση του Δυτικού Αναψυκτηρίου (ΟΥΤΟΠΙΑ) της Καραθώνας... Τι μέλλει γενέσθαι;

Ήταν 1η Απρίλη 2002 όταν υπέγραφα, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Ναυπλίου (ΔΕΤΑΝ), το συμφωνητικό μίσθωσης του Δυτικού Αναψυκτηρίου Καραθώνας (ΟΥΤΟΠΙΑ), με το συμπολίτη Γιώργο Κοκορομύτη.

Είχαν προηγηθεί τρία χρόνια δικαστικοί αγώνες με τον πρώην ενοικιαστή, ο οποίος χρωστούσε πολλά ενοίκια και κρατούσε το Αναψυκτήριο κλειστό, με συνέπεια τη λεηλασία του, μπάνια, κουζίνες, υδραυλικά, ηλεκτρικά, είχαν εξαφανιστεί και οι εγκαταστάσεις ήταν έτοιμες να καταρρεύσουν χωρίς συντήρηση.

Όταν επιτέλους καταφέραμε να εισπράξουμε το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων και ο μισθωτής αποχώρησε, προκηρύξαμε διαγωνισμό για νέα μίσθωση, που παρά τις προσπάθειες μας, δεν απέδωσε και κανείς δεν το ήθελε.


Μετά από συζητήσεις, βρέθηκε ο συμπολίτης Γιώργος Κοκορομύτης και το νοίκιασε, με συμφωνητικό που ισχύει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2018, μετά και τις παρατάσεις που του έχουν δοθεί.

Στις 3 Ιανουαρίου 2018 λήγει λοιπόν το συμφωνητικό ενοικίασης, όπως και στις 31 Δεκεμβρίου 2017, λήγει η εκμίσθωση του Αιγιαλού, ο χώρος για ομπρελοκαθίσματα.

Αυτά είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή και από πλευράς Δημαρχείου δεν έχει ακουστεί κάτι.

Το ενδιαφέρον μου, δεν προέρχεται από επιθυμία μου να ανακατευτώ στο θέμα συνέχειας της αξιοποίησης του Αναψυκτηρίου, οφείλεται στο ότι τα Αναψυκτήρια της Καραθώνας αποτελούν πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Ναυπλιέων για εκμετάλλευση και τα οποία, εκτός από τα ενοίκια που ανέρχονται στα 50.000 Ευρώ το χρόνο και τους Δημοτικούς φόρους και τέλη που πληρώνουν, είναι και ένα ισχυρό, κατά τη γνώμη μου, διαπραγματευτικό χαρτί και βάση αντίδρασης, εναντίον του ληστρικού Νόμου του ΤΑΙΠΕΔ, που προσβλέπει άμεση λύση συμφωνητικών και συμβάσεων, όσων περιουσιακών στοιχείων εκποιούνται.

Είναι σαφές ότι η καλή λειτουργία των Αναψυκτηρίων πρέπει να συνεχιστεί, για τους λόγους που ανέφερα, για την προστασία της περιοχής και του περιβάλλοντος αλλά και σαν χώρων αναψυχής.

Ας το έχουν υπ' όψη τους όσοι επαγγελματίες τυχόν θα ενδιαφερθούν, θα δούμε αν ήταν και πραγματικό το ενδιαφέρον που φάνηκε να δείχνουν, στις αρχές του καλοκαιριού, ένας παράγοντας ποδοσφαίρου και ένας ιδιοκτήτης καφέ του Ναυπλίου.

Θα σας ενημερώνω...

Prefadoros

Παράταση μίσθωσης μέχρι 3 Ιανουαρίου 2018

Συμφωνητικό παράτασης

Συμφωνητικό εκμίσθωσης αιγιαλού 2017