Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Αλλάξαμε Κυβέρνηση παιδιά...


Αρκετοί νομίζουν ότι στις 4 Οκτωβρίου είχαμε ανασχηματισμό και όχι αλλαγή Κυβέρνησης.

Έτσι εμφανίζονται αμήχανοι μπροστά στις αλλαγές που από την αρχή ξεκίνησαν.

Θέλετε τρανταχτό παράδειγμα; Το Νομοσχέδιο για τις προσλήψεις, πλέον θα γίνονται μόνο μέσω του ΑΣΕΠ, που κλείνει τα παράθυρα για τους ημέτερους και ανοίγει το δρόμο της αξιοκρατίας.

Πως αντέδρασαν τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης;

Ο Πρ. Παυλόπουλος από τη ΝΔ: «Παράδειγμα παραποίησης της πραγματικότητας και κραυγαλέας υποκρισίας». Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι μένει προσκολλημένο στη λογική της αναξιοκρατίας και της κατάφωρης παραβίασης της αρχής της ισότητας

Το ΚΚΕ: «Δεν μπορεί να υπάρχει αξιοκρατία στη βαρβαρότητα της ανεργίας και στην αθλιότητα της προσωρινής ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Τα περί αξιοκρατίας είναι εφεύρημα της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που κάτω από αυτήν την ταμπέλα επιχειρεί να κρύψει την επιδίωξή της οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους για σταθερή και μόνιμη εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό και ελεύθερο χρόνο».

Ο ΛΑΟΣ: «Χαιρόμαστε που -έστω και με δειλά βήματα- η κυβέρνηση υιοθετεί την πρότασή μας για ενιαία πολιτική προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πριν, όμως, τα δώσουμε όλα στο νέο "παντοδύναμο" -όπως το διαφημίζουν- ΑΣΕΠ, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στους ανθρώπους που το απαρτίζουν».

Ο ΣΥΝ: «Για τα μάτια του κόσμου». Σε ανακοίνωση της ΚΠΕ του κόμματος τονίζεται ότι οι σχετικές εξαγγελίες δεν αποσκοπούν να καταργήσουν το ρουσφέτι και την εργασιακή ομηρία, αλλά να κρύψουν ουσιαστικά τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ε.Ε., να παγώσουν οι διαγωνισμοί στο Δημόσιο για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τρία χρόνια και για να απολυθούν οι συμβασιούχοι και οι stagiers στο όνομα της μείωσης των δημοσίων δαπανών και ελλειμμάτων.

Κατάλαβε κανείς τίποτα;

Πόσα ερωτηματικά να βάλλω μπας και μου δώσει κάποιος απάντηση για το τί λένε;

Πάμε καλά; Μετά από τόσα χρόνια που ΟΛΟΙ διαμαρτυρόμαστε για τις κομματικές προσλήψεις και έρχεται η στιγμή να καταργηθούν εμείς, αντί να προτείνουμε τρόπους βελτίωσης, βγάζουμε ότι απωθημένο έχουμε για το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με ακατανόητες θέσεις;

Τι να πω; ας πω το πιο απλό: "Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου" και της κομματικής «τύφλας» βεβαίως.