Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα βαθύτερα αίτια της συγκυβέρνησης και η αποφυγή των εκλογών

Παρά την πλύση εγκεφάλου που ασκούν ΜΜΕ και κόμματα αλλά και την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει ξένοι και ντόπιοι οικονομικοί παράγοντες για την ανάγκη συγκυβέρνησης και καθυστέρησης της προσφυγής στο Λαό, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους δύο πολίτες βλέπουν ως μοναδική λύση τις εκλογές άμεσα.



Το διακύβευμα για όλους αυτούς είναι πολύ πιο ουσιαστικό, από το ποιος τελικά θα εφαρμόσει τη νέα δανειακή σύμβαση, και είναι η αμφισβήτηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν μπορεί να δώσει λύσεις φιλολαϊκές και υπέρ των απλών ανθρώπων.

Η βαθιά "δομική κρίση του Καπιταλισμού", στην Ευρωζώνη όπως λέει το ΚΚΕ και αρκετοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν τις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες σε αυξανόμενα δημόσια χρέη σαν αποτέλεσμα της μάχης για την επικράτηση μεταξύ του κεφαλαίου που παρακμάζει.

Ήδη και η Ιταλία μπαίνει στην εποπτεία του ΔΝΤ και τα αποτελέσματα της Ιρλανδίας που ανακοινώθηκαν μόλις χθες κάθε άλλο δείχνουν ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι του δικού τους Μνημονίου.

Όλη η περιφερειακή Ευρώπη έχει μπει στη δίνη του χρέους που σε πρώτη φάση απομυζά τα λαϊκά στρώματα και αφαιρεί τα εργασιακά δικαιώματα και σε δεύτερη θα συγκρουστεί μέχρι να χαθεί η όποια αλληλεγγύη και ομοψυχία των λαών της που τόσα χρόνια χτίστηκε με υποχωρήσεις από όλους.

Ακούστε τι είπαν Μέρκελ και Σαρκοζί στον Πρωθυπουργό στις Κάννες, σύμφωνα με το σημερινό ΒΗΜΑ,  «Τι είναι αυτά που κάνετε; Θα το χάσετε το δημοψήφισμα» τού είπαν οι δύο ηγέτες, όταν ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του δημοψηφίσματος και ευθέως έθεσαν διπλό τελεσίγραφο για το ερώτημα του δημοψηφίσματος και την ανάγκη συναίνεσης.

Και τι είπε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; «Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μην πάμε σε εκλογές αυτή τη στιγμή, κάτι που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, για το βιός των Ελλήνων πολιτών», και τι απάντησε ο Πρόεδρος; (ανεπίτρεπτη παρέμβαση) «δεν βλέπω παρά ένας και μοναδικός δρόμος να υπάρχει: ο δρόμος της συνεννόησης».

Καταλάβατε; Φοβούνται τα χειρότερα, μετά τις σχεδόν καθολικές αντιδράσεις του Λαού που στη συγκεκριμένη συγκυρία μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο που θα ακυρώσει και μνημόνια και σχέδια χρέωσης και υποταγής για, ποιος ξέρει, πόσο χρόνια.

Θέλουν να κερδίσουν χρόνο ελπίζοντας ότι οι αντιδράσεις θα καταλαγιάσουν με τις συγκυβερνήσεις και την πόλωση που θα επιδιώξουν μέχρι τις εκλογές και που θα προσπαθήσουν να τις πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνονται υπερβολικά, μέχρι τώρα όμως έχω μάθει στη ζωή ότι τα υπερβολικά είναι αυτά που κάποια στιγμή έρχονται.

Γι΄αυτό έβαλα και το δημοψήφισμα για να δούμε και την άποψή σας αν πιστεύετε ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για να τεθεί το θέμα της Ενωμένης Ευρώπης όπως τουλάχιστον αυτή έχει μετεξελιχθεί σήμερα.

Δείτε και τη σημερινή Κυριακάτικη Καθημερινή: