Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Γιατί ο Prefadoros τα "βάζει" με τον Αντώνη Σαμαρά

Διαμαρτυρίες είχα από φίλους Νεοδημοκράτες για τους χαρακτηρισμούς και την επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τα πίσω-μπρος του Αρχηγού της ΝΔ.



Μπορεί να είναι νέοι στην παρέα μας γιατί οι παλιότεροι θυμούνται την κριτική που έχω ασκήσει για την απόλυτη άρνηση του Μνημονίου που στην πορεία έγινε επαναδιαπραγμάτευση και έφτασε στην αναγκαιότητα ψήφισης της δανειακής σύμβασης.

Σε αυτή την πορεία συμφώνησε και υπερψήφισε πολλούς Νόμους και άρθρα που προέκυπταν από το Μνημόνιο.

Επομένως κάθε άλλο παρά καθαρή στάση είχε και έχει για το θέμα.

Στην ουσία ποτέ δεν ήταν κατά του Μνημονίου, οι λεπτομέρειες είναι σε δεύτερη μοίρα, απλά άφησε το Γιώργο Παπανδρέου να τραβήξει μόνος του το κάρο και τη φθορά για να καρπωθεί ο ίδιος τη δυσαρέσκεια του κόσμου.

Οι εξελίξεις βέβαια δεν δικαίωσαν απόλυτα τις προσδοκίες του γιατί τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις αλλά και η εικόνα στο Λαό δεν είναι αυτή που θα περίμενε.

Γι΄αυτό στην ουσία προσπάθησε για τη δημιουργία μεταβατικής Κυβέρνησης, χωρίς ενεργό ρόλο από τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, που θα έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις και που αναπόφευκτα, ο ίδιος, θα έβρισκε μπροστά του αργότερα.

Ήθελε πάση θυσία να καθαρίσει το τοπίο πριν πάμε σε εκλογές όπου θα παίξει τον πρώτο ρόλο και τις συνεπαγόμενες ευθύνες.

Τον κατανοώ απόλυτα σε αυτό γιατί είναι προφανές, και το ξέρει πολύ καλά ο ίδιος, ότι με την ομάδα που έχει στη ΝΔ και με τις μόλις προ δύο χρόνων μνήμες των πρωτοκλασάτων προσώπων δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα κυβερνήσει ομαλά και αδιατάρακτα.

Ας μην ξεχνάμε ότι θα έχει να εφαρμόσει ακόμα σκληρότερη λιτότητα, ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές και θα τον περιμένει ένα λαβωμένο ΠΑΣΟΚ και οι δομές του στον κρατικό μηχανισμό που παραμένουν ισχυρές όπως έδειξαν και τα τελευταία γεγονότα.

Αν ο Παπανδρέου βρέθηκε σε δύσκολες στιγμές ο Σαμαράς θα βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερες.

Ίσως ο Αντώνης Σαμαράς έχασε την ευκαιρία τον Ιούνιο όταν ο Γιώργος Παπανδρέου του "έδωσε" την παραίτησή του και σχηματισμό Κυβέρνησης χωρίς τον ίδιο αρχηγό και την αρνήθηκε.

Αρνήθηκε αυτό που του πρόσφεραν χωρίς ανταλλάγματα και που το ίδιο ακριβώς ζήτησε προχθές.

Ο Prefodoros είναι λοιπόν σκληρός με τον Αρχηγό της ΝΔ ή η πραγματικότητα που αμείλικτα τον κρίνει;

Για όσους ενδιαφέρονται, όλα τα κείμενα του Prefadorou για τον Αντώνη Σαμαρά:

http://www.prefadoros-nafplio.com/search/label/%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82