Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Το παλιό μικρό μπακάλικο έγινε σύγχρονο σουπερμάρκετ

Όπως υποσχέθηκα, γράφω σαν απάντηση στο σχόλιο του φίλου που περιμένει να "...αναδυθεί ένας νέος επιστήμονας εξαιρετικού ήθους και ενθουσιασμού... " για να αναλάβει το Δήμο Ναυπλιέων.

Φαντάζομαι αγαπητέ φίλε ότι θα μείνετε με την ελπίδα, ο τελευταίος πραγματικά μεγάλος και απόλυτου ήθους, σταυρώθηκε.

Αυτά που λέτε αδικούν τα πρόσωπα και δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα των Δήμων του Καλλικράτη.

Πριν μερικά χρόνια, όπου το πρωτογενές κύτταρο της οργανωμένης κοινωνίας ήταν η Κοινότητα και ο μικρός Δήμος, τα προσόντα που λέτε ήταν αρκετά, χρειαζόταν και λίγη γνώση διοίκησης για να πετύχει κάποιος και να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν ήταν έντιμος.


Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, τεράστιοι Δήμοι με δεκάδες αρμοδιότητες, διαφορετικές δραστηριότητες και συγκρουόμενα συμφέροντα πρέπει να ισορροπήσουν και να διοικηθούν ώστε να παραχθεί έργο που ούτε το κράτος αναλαμβάνει, ούτε κάποιος άλλος φορέας.

Δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ διατίθενται σε μια θητεία με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Μια ματιά στο Νόμο του Καλλικράτη και χάνεσαι στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που έχουν πια οι Δήμοι.

Από την άλλη έχεις και ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό από επιστήμονες, τεχνικούς, υπαλλήλους και εργάτες που πρέπει να διοικηθούν με δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ισότητα, να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν.

Θέλεις και ικανούς ανθρώπους δίπλα σου, αν κάποτε έφταναν δυο τρεις, σήμερα πρέπει να έχεις καμιά δεκαπενταριά πρώτης γραμμής, για να πεις ότι θα λειτουργήσεις καλύπτοντας τους βασικούς τομείς ώστε να κοιμάσαι τουλάχιστον, όχι ήσυχος, αλλά... μερικές ώρες.

Μιλάτε απαξιωτικά για Κωστούρο, Γραμματικόπουλο και Αντωνιάδη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σας.

Σημασία έχει αν ο Κωστούρος είναι ΠΑΣΟΚ και πήγε με τον Αναγνωσταρά για να βγει όπως λέτε; Ότι ο Γραμματικόπουλος δούλεψε κάποτε στη ΔΕΥΑΝ και ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; Ευφυέστατος ο Αντωνιάδης αλλά υπεύθυνος της συντήρησης αυτής της κατάστασης;

Ας είμαστε σοβαροί, όλοι έχουν το βιογραφικό τους, ο Δημήτρης Κωστούρος τη μακρά του θητεία ως Αντιδήμαρχος και την πρόσφατη ως Δήμαρχος, γι΄αυτά κρίνεται και αν μπορεί να πάει το νέο Δήμο μπροστά, να τον βγάλει από το τέλμα που βρίσκεται, και με ευθύνη του.

Ο Γραμματικόπουλος την εμπειρία του στα Δημοτικά, την ανεξαρτησία του που εκφράστηκε στις εκλογές του 2010, το βαρύ επιστημονικό του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της επαγγελματικής του καριέρας βιογραφικό.

Ο Αντωνιάδης το εξαιρετικό παρεμβατικό έργο του στα δημοτικά για χρόνια, την επιστημονική και επαγγελματική άποψη και συνεπή στάση απέναντι στα πράγματα και την κοινωνία γενικότερα.

Λίγο μεγαλύτερος ο Μπάμπης, οι άλλοι στα 47 τους χρόνια νομίζω είναι στην καλύτερη ηλικιακά, γνώσης και εμπειρίας περίοδο προσφοράς.

Αυτό που έχουν να κρίνουν οι πολίτες είναι οι ικανότητες, αυτές οι ικανότητες που ξεχωρίζουν τους ηγέτες από τους μέτριους, τους ικανούς που μπορούν να πάνε αυτό το σύγχρονο δαιδαλώδες Δημοτικό σύνολο σε δρόμους ανάπτυξης και προόδου, να οδηγήσουν σε μια πορεία που να ξεπεράσουμε τη στασιμότητα, να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών του Δήμου μας.

Κανένας Μεσσίας δεν θα μας σώσει φίλε μου, η επιλογή μας στον πιο ικανό θα μας δώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι απλά.

Prefadoros

Υ.Γ.1 Προς τον Πολύδωρο Δάκογλου, Πολύδωρε, δημοσιεύω σχόλια που δεν είναι υβριστικά για κανέναν και δεν προπαγανδίζουν ακραίες θέσεις ανεξαιρέτως κατά συνανθρώπων μας.

Υ.Γ.2 Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να ξεφύγουμε από το κώλυμα του "Τσουρνισμού", κοντεύουν είκοσι χρόνια, ούτε σαν άλλοθι δεν στέκει πια.

Ολόκληρο το σχόλιο του φίλου αναγνώστη:

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΟΣΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ (ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Ο ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΑ ΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΣ ΜΕΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑ ΕΞΥΠΝΩΝ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΙΔΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Ο ΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΟΥΡΝΟΓΕΝΝΗ ΔΗΜΟΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΚΟΛΩΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.