Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο αείμνηστος Κοντολέων, τα 36.900 € και οι Παιδικές Χαρές

Πριν ένα χρόνο, σαν σήμερα στις 22 Δεκεμβρίου 2014, η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ» με δυο αναθέσεις δίνει απευθείας 36.900 € σε μια εταιρεία για να συντηρήσει και να προμηθευτεί όργανα για τις παιδικές χαρές του Ναυπλίου.

Το έργο έγινε και ήρθε η ώρα της πληρωμής, μόλις προχθές.

Θέλετε να δούμε πως οι Δημοτικοί μας Άρχοντες, αυτοί που εμείς έχουμε ψηφίσει, διαχειρίζονται τα χρήματα που άφησε ο αείμνηστος μεγάλος ευεργέτης και ανήκουν σε όλους μας;

Να υποθέσουμε ότι ήταν υπαρκτή η ανάγκη για τις παιδικές χαρές, κάποιος βέβαια έκανε τη διαπίστωση και την πρόταση. Ποιος ήταν αυτός δεν ξέρουμε.



Δεν γίνεται διαγωνισμός, "σπάζει" σε δυο μελέτες για να μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση, που στην ουσία πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο:

Συντήρηση οργάνων παιδικών χαρών Ναυπλίου με απευθείας ανάθεση αντί του ποσού των € 22.140

Προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών με απευθείας ανάθεση αντί του ποσού των € 14.760

Άγνωστο πως και γιατί στους συγκεκριμένους μόνο, ζητούνται προσφορές από δύο επαγγελματίες, ένα γνωστό από το Άργος και έναν άγνωστο από την Κόρινθο.

Ο γνωστός μας από το Άργος εμπορεύεται, "Απορρυπαντικά - Καθαριστικά - Χημικά" και ο άγνωστος από την Κόρινθο, ασχολείται με "Εμπόριο Κινητήρων και Γεννητριών".

Μειοδότης όπως αναμενόταν αναδεικνύεται και στα δυο ο Κορίνθιος.

Να ρωτήσω τους συμπολίτες μας που αποφάσισαν, πως ταιριάζουν αυτά ρε παιδιά; Έχουν καμιά σχέση με τις παιδικές χαρές αυτοί που εκτέλεσαν το έργο; Δεν υπήρχαν επαγγελματίες από το Ναύπλιο να πάρουν τα 36.900 €; Γιατί δεν έγινε ανοιχτός διαγωνισμός για όλη τη δουλειά μαζί ώστε να πετύχουμε μεγάλη έκπτωση;

Ματαιοπονώ, ψιλά γράμματα Prefadore, ποιος ασχολείται!

Πέρυσι αντέδρασε ο Γραμματικόπουλος και ο Βασιλόπουλος και καταψήφισαν, μαζί με πέντε άλλους.

Η κυρία Ράλλη-Πιτσάκη Μαρία, πέρυσι ψήφισε κατά των αναθέσεων και φέτος ψήφισε υπέρ του να πληρωθούν. Θα τρελαθούμε σε αυτό τον τόπο.

Οι αναθέσεις:

Συντήρηση οργάνων παιδικών χαρών Ναυπλίου μ ε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία DIM-ΗΑ HATZ DIESEL Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, αντί του ποσού των € 22.140,00

Προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών μ ε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία DIM-ΗΑ HATZ DIESEL Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, αντί του ποσού των € 14.760,00

Και οι πληρωμές:

Η διάθεση πίστωσης € 22.140

Η διάθεση πίστωσης € 14.760

Καλά Χριστούγεννα.

Prefadoros

Υ.Γ."Follow the money" έλεγαν οι παλιότεροι δημοσιογράφοι, "ακολούθα το χρήμα".