Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Βαθύτατα πολιτικό θέμα ουσίας είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση κύριοι Τατούλη, Κωστούρε και Γραμματικόπουλε...

Δε θα αναφερθώ στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που πρωτοστατεί εδώ και τέσσερα χρόνια σ' αυτή την ιστορία που λέγεται Ελληνογερμανική Συνέλευση και για την οποία συνεργάζεται με τον εντολοδόχο της Μέρκελ τον πασίγνωστο κύριο Φούχτελ, γνωστές οι απόψεις του, πολύ επικίνδυνες κατά τη γνώμη μου, αλλά εδώ το θέμα είναι άλλο.

Αυτά που ακούσαμε από τους κυρίους Κωστούρο και Γραμματικόπουλο για να δικαιολογήσουν αυτή τη συνέλευση στο Ναύπλιο και τα 22.000 Ευρώ που θα δοθούν από το Δήμο μας, από εμάς τους Δημότες, είναι αποπροσανατολιστικά και λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ο μεν Δήμαρχος μίλησε στην ουσία για φιλοξενία 370 προσωπικοτήτων, Ελλήνων και Γερμανών που θα συσκεφτούν για τρεις ημέρες στην πόλη μας και αυτό είναι καλό, γιατί με τόσα λεφτά που θα δώσουμε η προβολή του Ναυπλίου είναι πολύ μεγάλη και αξίζει η δαπάνη.

Απέφυγε πολύ έξυπνα να αναφερθεί στην ουσία αυτών που θα συζητηθούν και ποια η θέση του Δήμου Ναυπλιέων πάνω σ' αυτά.

Εδώ υπάρχουν δυο ερωτήματα πολύ βασικά που πρέπει ο Δήμαρχος να απαντήσει:


  • Το Σεπτέμβριο του 2014, ο Δήμος Ναυπλιέων έλαβε το 8σέλιδο ερωτηματολόγιο του κυρίου Φούχτελ, που αφορούσε στοιχεία του Δήμου και των Δημοτών; Απάντησε σε αυτό ο Δήμος μας;



Διαβάστε το ιταμό ερωτηματολόγιο


  • Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει στην Ελληνογερμανική Συνέλευση; Από πότε; Ποιος αποφάσισε τη συμμετοχή; Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;


Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποφασίστηκε το Μάρτιο του 2010, από τους Παπανδρέου-Μέρκελ, πριν υπογραφεί το πρώτο Μνημόνιο. Δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για επικύρωση και στην ουσία ενεργοποιήθηκε το 2011 όπου και έγινε η συνέλευση στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η επόμενη συνέλευση πάλι στη Θεσσαλονίκη το 2012 και από τότε έγιναν δυο συνελεύσεις στη Γερμανία.

Επομένως κύριε Κωστούρο δεν γίνεται κάθε χρόνο και σε άλλη πόλη μια στην Ελλάδα και μια στη Γερμανία, έχει γίνει μέχρι τώρα μόνο στη Θεσσαλονίκη, στην αρχή.

Πέρυσι, στην Κρήτη αρνήθηκαν τη φιλοξενία και η συνέλευση έγινε αναγκαστικά στη Γερμανία, προφανώς και οι Κρήτες είναι βλάκες να μη θέλουν μια τέτοια συνέλευση που θα διαφήμιζε τουριστικά τον τόπο τους.

Λεπτομέρειες για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Και επειδή σε τέτοια θέματα δεν επιτρέπεται ούτε σκοπιμότητα, ούτε άγνοια, ιδίως από επικεφαλής παρατάξεων, να πούμε πως στην περιβόητη Ελληνογερμανική Συνέλευση, δεν συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι και Περιφέρειες γιατί δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή, η επίσημη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από τις 6-10-2014 με υπογραφή Αργύρη Ντινόπουλου, είναι η εξής:

«σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας είναι εθελοντική τόσο για την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, όσο και για τους συγκεκριμένους αιρετούς που έχουν συμμετάσχει σε αυτές»

Γι' αυτό και πέρυσι υπήρξε το πρόβλημα, δείτε σχετικά

Γι' αυτό και ο Δήμαρχος είπε πως μας ανέθεσαν την διοργάνωση η ΚΕΔΕ, ο φίλος μας ο Πατούλης δηλαδή και ο έτερος φίλος μας ο Τατούλης, όσο για το φίλο μου το Χρήστο, έχω να πω πως και αδιάβαστος πιάστηκε και απαράδεκτη ιδεολογική επίθεση έκανε για ένα θέμα άσχετο με τη συζήτηση.

Και επειδή κανείς δεν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει το πρόγραμμα, το αναρτώ για όποιον θέλει έστω και εκ των υστέρων να το δει: πρόγραμμα συνέλευσης

Και σαν πολίτες δε θα επιβαρυνθούμε μόνο με τα 22.000 Ευρώ, αλλά και με τα χρήματα που θα δοθούν από την Περιφέρεια και την ΚΕΔΕ, που και αυτά εμείς θα τα πληρώσουμε, για να φάνε και να πιουν οι επίσημοι φιλοξενούμενοι μας.

Και επειδή 22.000 για τους Γερμανούς, 7.500 για τον Καποδίστρια, πάνω από 10.000 για το Χιώτη και καμιά 15.000 για το πανηγυράκι της Καραθώνας, έτσι πρόχειρα 55 χιλιάρικα τη στιγμή που ο Παπα-Λευτέρης κάνει έκκληση για λίγο λαδάκι για το συσσίτιο των απόρων.

Πες τε με λαϊκιστή, ναι, υποκριτή και ψεύτη δεν μπορείτε να με πείτε...

Και επειδή υπάρχουν ακόμα και λεβέντικες απόψεις και πιστεύω, σε αυτή τη χώρα, κλείνω με δυο από αυτές:

Απάντηση δημάρχου Βιάννου για το ερωτηματολόγιο Φούχτελ

Όχι στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» λέει το Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών

Prefadoros

Το βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο: