Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα λήγει η ημερομηνία προσφορών για το ακίνητο του Μεγάλου Δρόμου... Κοιτάζοντας απαθείς...

Να ελπίσουμε ότι και φέτος δε θα υπάρξει ενδιαφέρον και δεν θα πωληθεί τελικά, όπως έγινε και πέρυσι; Μακάρι.

Για το κτίριο στο Μεγάλο Δρόμο ο λόγος, που τόσο πολύ μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια.

Ο ενθουσιασμός και η διάθεση για αγώνα ώστε το κτίριο να μην πωληθεί έχει σβήσει από καιρό, δυο τρεις μείναμε να γράφουμε για το θέμα αυτό και να το θίγουμε, για κινητοποιήσεις ούτε λόγος.

Όσο για την ευθύνη αν χαθεί, φυσικά φταίνε τα Μνημόνια και τα κόμματα που τα ψήφισαν, από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Αλλά φταίμε και μεις σαν Δήμος Ναυπλιέων και θα εξηγήσω το γιατί, αν και έχω αναφερθεί πάλι στο ίδιο θέμα και στο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο κτίριο στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, που θα γινόταν ένας καταπληκτικός χώρος πολιτισμού, θα έπρεπε με κάθε τρόπο να περιέλθει στην κατοχή του Δήμου.

Κατ' αρχήν με απευθείας διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση και εξαίρεση από την πώληση, υπάρχουν παραδείγματα που σε άλλα μέρη της Ελλάδας, Δήμοι γλίτωσαν ακίνητα από την πώληση.

Αλλά και αν το ΤΑΙΠΕΔ ήθελε οπωσδήποτε να πουλήσει το ακίνητο, μπορούσε ο Δήμος Ναυπλιέων να προσφέρει ένα λογικό αντίτιμο και να το αγοράσει, ακόμα και να μπει στη διαδικασία της δημοπρασίας.


Και για τους βιαστικούς που θα πουν που θα έβρισκε τα λεφτά ο Δήμος, υπάρχει απάντηση, ας περιόριζε για ένα χρόνο τις απευθείας αναθέσεις, τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια και θα του περίσσευαν κιόλας.

Είναι γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες δε συνειδητοποιούν τα μεγέθη, αγνοούν ότι ετησίως ο Δήμος Ναυπλιέων για τη λειτουργία του ξοδεύει περισσότερα από 30.000.000 Ευρώ.

Να θυμηθούμε τι έγινε με το κτίριο της ταβέρνας του Νικόλα, πρώην Νοσοκομείο και αρχηγείο της Χωροφυλακής που ο "αχώνευτος" Τσούρνος επέμεινε να αγοραστεί, αν θυμάμαι καλά για 80.000.000 Δραχμές και είχε απέναντί του όλους τους προοδευτικούς πολίτες Ναυπλίου και περιχώρων; Μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου...

Τώρα, αφού φρόντισε να μην ξοδέψει δραχμή ο Δήμος για την αναπαλαίωση, το χαιρόμαστε σαν μοναδικό παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Θα μου πείτε, μόνος μου το λέω, οι περισσότεροι πείτε το από μέσα σας, "τα μεγάλα έργα θέλουν και μεγάλους Δημάρχους".

Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία και φεύγουν οι ευκαιρίες...

Prefadoros

Υ.Γ. Είπα να κλείσω την ανάρτηση, αλλά είδα κάτι στο facebook που με προκάλεσε να κάνω ένα σχόλιο.

Ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, που όλη μέρα συναντά το Δήμαρχο, και ήταν από τους πρωτεργάτες να μην πουληθεί το ακίνητο, γιατί δεν έκανε αυτός πρόταση στο Δήμαρχο να γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί αυτό από το Δήμο; Να μπει μπροστά με τις νομικές του γνώσεις και να προσπαθήσει τουλάχιστον κάτι να καταφέρει;

Ψύλλους στα άχυρα ζητάω, αυτός ενδιαφέρεται να κατατροπώσει τους πρώην συντρόφους του ως ασυνεπείς... Και μέχρι εκεί...

Λεπτομέρειες για το ακίνητο