Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σεμνά, ταπεινά και αριστερά, παραδίνονται τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ...

Μια μέρα πριν φύγει το 2016 και λήξει η προθεσμία που είχε στη διάθεση της η κυβέρνηση, αποφασίστηκε η Έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου «Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Έτσι, έπεσε και η τελευταία υπογραφή για να προχωρήσει η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ.

Από το 2009 γράφω ως Prefadoros για τα σκουπίδια, εδώ και εδώ, και ιδιαίτερα για το σκουπιδότοπο της Καραθώνας, γνωρίζω καλά το θέμα και το έχω αναλύσει, όπως και τη σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί.

Έχουν ειπωθεί πολλά και από πολλούς και το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουν να λέγονται πολλά και πολύ περισσότερα όταν θα αρχίσουμε να πληρώνουμε.


Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση, που στην αρχή δε συμφωνούσε με τη λύση της ΤΕΡΝΑ, σύρθηκε σε συμφωνία, δύο χρόνια μετά, αποδεικνύοντας ότι δεν είχε κανένα εναλλακτικό σχέδιο, όπως προσπαθούσε να μας πείσει.

Λυπάμαι σύντροφοι, ο λαός σας πήγε το 2012 στο 18% και στις εκλογές για την Ευρωβουλή σας έκανε πρώτο κόμμα και σας έχρισε υποψήφιους να τον κυβερνήσετε, επομένως οφείλατε, ή να μας πείτε ότι συμφωνείτε με τη λύση ΣΔΙΤ ή να μας παρουσιάσετε το δικό σας εφαρμόσιμο σχέδιο.

Δεν το κάνατε και έτσι, οι πολίτες που δεν είναι δυνατόν να διαβάσουν και να κατανοήσουν μια δαιδαλώδη συμφωνία με δεκάδες τεχνικούς όρους, θα μείνουν στο σκοτάδι και όπως πάντα θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό...

Θα περιμένουμε τις θριαμβολογίες και τα άνευ ουσίας αναθέματα των αιρετών μας...

Οι επαγγελματίες πραγματιστές στο ψητό και οι ονειροπόλοι στις ουτοπίες τους...

Prefadoros