Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Το πυροτέχνημα του Μουσικού Σχολείου έσβησε... Έμειναν τα ερωτήματα για το Δημήτρη Κωστούρο και το Σύλλογο Γονέων...

Οι παλιοί αναγνώστες του Prefadorou γνωρίζουν ότι είμαι ιδιαίτερα επίμονος όταν αισθάνομαι την κοροϊδία, τα παραμύθια, τη σκοπιμότητα των πολιτικών, όταν μάλιστα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Επειδή λοιπόν είμαι ξεροκέφαλος, έχω κατ' αρχήν να ρωτήσω τον εκπαιδευτικό και Δήμαρχο Ναυπλιέων να μας πει ποια είναι "τα προβλήματα που δημιουργούνται στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές", επειδή το Μουσικό Σχολείο βρίσκεται στην Προσύμνη, όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο...


* Δεν παρέχεται καλή εκπαίδευση;

Τα αποτελέσματα, οι διακρίσεις και η δουλειά του Μουσικού Σχολείου είναι σε όλους γνωστά, αν δεν τα ξέρει ο κύριος Κωστούρος, μπορεί να τα δει στο Google και στην ιστοσελίδα του συλλόγου γονέων εδώ: https://musicsxolargolidas.wordpress.com/

* Μήπως σε κάποιους πέφτει το σχολείο μακρυά;

Χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις χώρες του κόσμου, μετακινούνται καθημερινά για να πάνε στο σχολείο τους, πάντα κάποια θα μένουν μακρύτερα και κάποια άλλα πιο κοντά.

Αυτό που έχουν να κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να εξασφαλίζουν τη μεταφορά τους με ασφάλεια από το σπίτι στο σχολείο και το αντίθετο.

Λυπάμαι κύριε Κωστούρο, σαν αυτοδιοικητικός και εκπαιδευτικός που είστε, για την πρόταση σας περί μεταφοράς του σχολείου από την Προσύμνη, γιατί εκτός του ότι αποτελεί ιδανικό μέρος, λόγω φυσικού περιβάλλοντος και ηρεμίας, για τη γνώση που παρέχεται στο συγκεκριμένο σχολείο, αποτελεί και πηγή αναζωογόνησης μιας ημιορεινής περιοχής με όλα τα θετικά που αυτό έχει για όλους...

Αποτελεί και προσβολή σε αυτούς που έστειλαν και στέλνουν τα ωραία τους χρήματα από την ξενιτιά, για να λειτουργεί το Μουσικό Σχολείο εκεί.

Αλλά και ο σύλλογος γονέων δεν μας τα λέει καλά, ή μάλλον, πότε ανακάλυψε τις ελλείψεις και απευθύνθηκε στο Δήμαρχο Ναυπλιέων για βοήθεια;

Ένα μήνα σχεδόν πριν τη συνάντηση που ζήτησαν από το Δήμαρχο Ναυπλιέων, όπως αυτός μας είπε, συγκεκριμένα στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου τους, γράφουν επί λέξη τα εξής: "Για πρώτη φορά, η φετινή χρονιά ξεκινάει με την συγκρότηση τριών τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου, αποτελούμενα από 24 μαθητές ανά τμήμα. Στόχος για το άμεσο μέλλον αποτελεί η ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου αλλά και η ανέγερση νέας σχολικής πτέρυγας που θα στεγάσει το Λύκειο καθώς και μιας ευρύχωρης, σύγχρονης και λειτουργικής αίθουσας εκδηλώσεων."

Γράφει μάλιστα με υπερηφάνεια: "Το κτήριο που στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας είναι κληροδότημα του αείμνηστου Ιωάννη Καραμάνου και εδρεύει στην Προσύμνη (Δήμος Άργους Μυκηνών) . Από την ίδρυσή του, αποτελεί μια αξιόλογη σχολική μονάδα στο χώρο του πολιτισμού, της κουλτούρας και της παιδείας, αφού έχει κερδίσει την αγάπη και τις εντυπώσεις όλης της Αργολίδας που μέσα σε αυτή δραστηριοποιείται σαν ζωντανό κύτταρό της".

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας μια ευχάριστη και ξεχωριστή νότα στο χώρο της Παιδείας !!! 13/09/2017

Μοιάζει λίγο περίεργο αγαπητοί γονείς, να ζητάτε από το Δήμαρχο Ναυπλιέων ένα λυόμενο!!! όταν μάλιστα ο Δήμος Ναυπλιέων δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για τη λειτουργία του σχολείου...

Και γίνεται ακόμα πιο περίεργο γιατί εσείς οι ίδιοι, στις 30 Ιουνίου 2017, λέτε: "Γνωρίζουμε ότι καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση του φακέλου , υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Δημητρίου Καμπόσου.

Θα θέλαμε δημόσια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο πρόσωπο του καθώς επίσης στους αντιδημάρχους κ. Δημήτριο Κρίγγο , κ. Χρήστο Πετσέλη και στις Τεχνικές υπηρεσία του δήμου.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος», Άξονας Προτεραιότητας 2Β «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρωπίνου Δυναμικού», σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 789/4-4-2017 Πρόσκληση (ΚΠ: ΠΕΛ26) «Αναβάθμιση των υποδομών πρωτοβάθμιας / δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – κτιριακές υποδομές»".

Υποβλήθηκε η πρόταση του Δήμου Άργους – Μυκηνών, για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου: «Μουσικό Σχολείο Αργολίδας». 30/06/2017

Μάλιστα, επιχαίρετε για τις προοπτικές ένταξης του στο πρόγραμμα της Περιφέρειας την 1η Αυγούστου 2017: "Ο κ. Τατούλης εξήρε την αγάπη του κ. Ζέρβα για τον τόπο του, καθώς με δαπάνες του αγοράστηκε το οικόπεδο στην Προσύμνη για την ανέγερση του Μουσικού Λυκείου Αργολίδας, και συζήτησαν τις προοπτικές ένταξης του έργου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας".

Συνάντηση Τατούλη – Ζέρβα για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας 01/08/2017

Θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, με το σπαθί τους και τη βοήθεια των καθηγητών τους, έχουν τύχει ευρύτερης αναγνώρισης του ταλέντου τους και της δουλειάς τους, που εύκολα μπορεί να δει κανείς στο You Tube και εδώ:

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας - Εκδηλώσεις

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Συναυλία στο "Φουγάρο", Ναύπλιο

Όσο για το Δήμαρχο Ναυπλιέων, που νόμισε ότι με ένα πυροτέχνημα θα αλλάξει την ατζέντα, τον συμβουλεύω την επόμενη φορά να είναι καλύτερα προετοιμασμένος, για να μην εκτίθεται...

Και για να κλείσω όπως άρχισα, το ότι τα παιδιά πηγαίνουν καθημερινά στην ακριτική Προσύμνη κύριε Κωστούρο, δεν τα εμπόδισε εκτός από καλοί μουσικοί, να γίνουν και άριστοι μαθητές...

Ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις, που αγγίζει το 78% 04/09/2017

"Για μια ακόμα χρονιά καταφέρατε να μας κάνετε περήφανους, πετυχαίνοντας ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις, που αγγίζει το 78%. Τώρα ανοίγεται για σας ένας νέος κύκλος, γεμάτος γνώσεις και εμπειρίες που θα αποτελέσουν τη βάση για τη μετέπειτα επαγγελματική σας αποκατάσταση.

Πολλά συγχαρητήρια επίσης, αξίζουν τόσο στους καθηγητές του σχολείου, που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των μαθητών  όσο και στις οικογένειές τους που υπήρξαν οι συμπαραστάτες τους σ΄ αυτόν τον δύσκολο αγώνα".

Θα ήθελα μια απάντηση από το σύλλογο γονέων, όπως και το mail που τους έστειλε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων για τη συνάντηση στις 31 Οκτωβρίου...

Prefadoros

Τα λεγόμενα του Δημήτρη Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το "...σημείο -στην Προσύμνη- που δημιουργεί προβλήματα στους γονείς, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς..."