Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η Ευαγγελίστρια μεγαλώνει, για να προσφέρει περισσότερη αγάπη και αξιοπρέπεια... Φάρος ανθρωπιάς, οι εθελοντές και ο παπάς της...

Η περιπέτεια του "κτιρίου παροχής Συσσιτίων στον Ι.Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο", μετά από πέντε χρόνια δυσκολιών και δικαστικών εμπλοκών, μπαίνει στην τελευταία φάση της.

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό 1.500.000 Ευρώ, το οποίο εκτός από την ανέγερση του κυρίως κτιρίου, με πλήθος χώρων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Συσσιτίου και ανήμπορων συμπολιτών μας, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου.

Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ενστάσεις, ακόμη και σήμερα, για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου "φαραωνικού" μάλιστα, όπως κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει, πολυδάπανου έργου.


Κατ' αρχάς δεν πρόκειται για κανένα χλιδάτο και προκλητικό κτίριο, είναι δεμένο με την Ευαγγελίστρια και με το βράχο στον οποίο θα χτιστεί, θα έχει ότι είναι απαραίτητο για να παρέχει υπηρεσίες με σεβασμό και διακριτικότητα, σε όσους έχουν ανάγκη, θα λειτουργεί πραγματικά σαν χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς κανένα συμφέρον.

Εγγύηση για όλα αυτά, η μέχρι σήμερα πορεία του, η παρουσία του Παπα-Λευτέρη, η πολυπληθής συμμετοχή των εθελοντριών (κυρίως) και η στοργή που έχουν δείξει οι συμπολίτες μας.

Και είναι εξαιρετικό και πρέπει να τονιστεί, ότι το Συσσίτιο δεν λειτούργησε σαν μέσο κατήχησης και θρησκευτικής προσέλκυσης πιστών, αλλά σαν ένα κομμάτι της διδασκαλίας του Ιησού περί της αγάπης στον πλησίον και σαν έκφραση έμπρακτης ανθρώπινης αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, κάτι που εμένα τουλάχιστον, είναι αυτό που με κάνει να το υποστηρίζω τόσο θερμά...

Την 1η του Μάρτη 2018 λοιπόν, δόθηκαν οι τελικές εγκρίσεις για ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ και για την ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΔΕΝ∆ΡΩΝ.

Την 16η του Μάρτη 2018, χορηγήθηκε η άδεια δόμησης και στις 30 του μηνός εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με την υπογραφή του Υπουργού Αλέξη Χαρίτση, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Από δω και πέρα, αρχίζει νέο τρέξιμο για τον Παπα-Λευτέρη, που με την επιμονή του και την ενεργητικότητα του κατάφερε να το φτάσει μέχρις εδώ, γιατί υπάρχουν κακά προηγούμενα έργων που εντάχθηκαν και μέχρι τώρα χάθηκαν, όπως το "Νταμάρι" και το κτίριο "Βίγκα" στην Πλατεία Συντάγματος...

Η έγκριση για την ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Η έγκριση για την ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ

Η ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ

Να ευχηθούμε να μη βρεθούν άλλα εμπόδια, ώστε το σπουδαίο αυτό έργο, να ολοκληρωθεί το συντομότερο...

Prefadoros