Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Μουντιάλ, Μακεδονικό και η συνωμοσία του σύμπαντος κατά των Ελλήνων... Η τραγωδία της αυταπάτης...

Παρακολουθώ το Μουντιάλ από το 1970 και από τότε είναι ελάχιστα τα παιχνίδια που έχω χάσει, επειδή κάποιος σοβαρός λόγος δε μου το επέτρεψε.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, στις μεγάλες κυρίως διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, που συμμετέχουν αθλητές και ομάδες από όλο τον πλανήτη, αυτό που μου κάνει εντύπωση και που μένει όταν πέφτει η αυλαία των αγώνων, είναι η τιμή και η υπερηφάνεια αθλητών και φιλάθλων στις κερκίδες των σταδίων, για την πατρίδα τους, τα χρώματα της σημαίας τους, την οικογένεια, τη θρησκεία τους, αυτό που κουβαλάνε μέσα τους και δε διστάζουν να το βροντοφωνάξουν.


Αυτό το βάρος που νιώθουν σηκώνοντας τη χώρα και το λαό τους, είναι που αντανακλάται στους αγώνες και είναι ένα βάρος που για όλους είναι το ίδιο, στην παλαίστρα είναι όλοι ίσοι, στην Ολυμπία αγωνίζονται γυμνοί, αποθέωση της ισότητας.

Η γη μας, ο κόσμος μας, δεν έχει μόνο χώρες και λαούς σαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, δεν έχει μόνο Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πυθαγόρα, Παρθενώνα, Κολοκοτρώνη και Καποδίστρια, Καβάφη και Παπαδιαμάντη, έχει χιλιάδες μνημεία, χιλιάδες σπουδαίους ανθρώπους, δεκάδες σπουδαίους πολιτισμούς, που πρόσφεραν πνεύμα, ιδέες, επιστήμες, πολιτισμό, κοινωνικές επαναστάσεις, αγαθά και ευημερία, χώρες όπως η μικρή Ισλανδία, όσο η Αργολίδα-Κορινθία-Αρκαδία και οι Ισλανδοί, που αν και δεν έχουν τίποτα περισσότερο από τα ψάρια τους, αγαπούν τον τόπο τους, αγωνίζονται και είναι υπερήφανοι γι' αυτόν, για τη μικρή ή μεγάλη ιστορία του, τους δικούς τους ήρωες, όπως ο κάθε λαός για τον τόπο του, εκεί που γεννήθηκε, εκεί που μεγάλωσε και ζει ή όχι.

Και παντού υπάρχουν αυτοί που υπερβάλουν, που θεωρούν την πατρίδα τους ανώτερη από τις άλλες, που από αυτό τρέφονται, γιατί προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος είναι μια ένωση λαών, θρησκειών, πολιτισμών και αντιθέσεων.

Ναι, η δική μας κληρονομιά των αρχαίων προγόνων μας είναι θαυμαστή και μοναδική, έδωσε πολλά μέχρι να διαμορφωθεί η σημερινή γήινη πραγματικότητα, κάτι που κανένας στον κόσμο δεν αρνείται.

Αυτός όμως είναι λόγος όλος ο κόσμος να μας χρωστά; Να αποτελούμε τον περιούσιο λαό όπως μας μπολιάζουν συστηματικά οι δάσκαλοι και η θρησκεία μας; Από που και ως που οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας μπορούν, αντλούν το δικαίωμα, για όλα τα λάθη τους να επικαλούνται την προσφορά των προγόνων τους, για να τους χαριστούν ή να τα πληρώσουν οι άλλοι;

Από που προκύπτει ότι το Ελληνικό Έθνος είναι υπεράνω όλων των άλλων; Κάθε λαός κουβαλάει τη δική του αξιοπρέπεια, που προφανώς είναι ιερή και την υπερασπίζεται όπως κι εμείς τη δική μας.

Και δεν μπορεί όλοι να είναι προδότες, πράκτορες, όλοι να είναι πουλημένοι, ανάλογα αν βρίσκονται από την πλευρά που εμείς υποστηρίζουμε... Δεν μπορεί όλες οι χώρες του κόσμου και οι μυστικές τους υπηρεσίες, να ασχολούνται συνεχώς με το να μας κάνουν κακό... Καταντά γελοίο αυτό το σενάριο, το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξάνει τα φοβικά σύνδρομα του λαού και να πείθει ότι, "ότι και να κάνουμε, συνωμοτεί το σύμπαν εναντίον μας"...

Αστεία πράγματα, αλλά επικίνδυνα, έτσι τρέφεται ο φασισμός και η μισαλλοδοξία.

Δε θέλω να προσβάλω την πραγματική ευαισθησία κανενός, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την ανοησία και το φανατισμό αυτών που ούτε το τι θα πει αλυτρωτισμός δε γνωρίζουν, ούτε διάβασαν τη συμφωνία και πολύ περισσότερο αυτών που υποστηρίζουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα των εμπόρων πατριωτισμού και αυτό που τους πλασάρουν, αγνοώντας την πραγματικότητα.

Όπως και δεν μπορώ να δεχτώ την όψιμη υποκριτική ευαισθησία όλων αυτών που διαχειρίστηκαν το θέμα και έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάληξη.

Prefadoros

Υ.Γ. Καλά, ευαίσθητοι καλοπροαίρετοι φίλοι πατριώτες, τόσα έγγραφα παρουσίασαν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός για τους χειρισμούς του ζητήματος της Μακεδονίας, που έμειναν αναπάντητα, γιατί δεν στρέφεστε πρώτα κατά αυτών και μετά κατά της σημερινής ηγεσίας που υπέγραψε τη συμφωνία, στα ήδη δεκτά από τους προηγούμενους;

Αν δεν το καταλαβαίνετε, έτσι χάνετε και το όποιο δίκιο σας και φαίνονται οι πραγματικές σας προθέσεις και να σας το πω κατάμουτρα, είναι απόλυτα υποκριτικές.

(Η φωτογραφία δεν είναι από τις αντιδράσεις για τη συμφωνία, είναι από διαμαρτυρία οπαδών του Σώρρα, κατά την προσαγωγή του, στην Ευελπίδων...)

Και τελικά ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφωνεί για το όνομα, οπότε; Όλοι στο τρελάδικο...