Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι καινοτομίες και οι νεωτερισμοί γίνονται σε πράγματα φθαρμένα κύριε Κωστούρο

Θα πάτε λοιπόν φέτος στην Πλατεία Φιλελλήνων, στην παραλία, για τη συνάντηση των Επιτάφιων των Ενοριών της παλιάς πόλης, την Μεγάλη Παρασκευή, και θα χάσετε την επιβλητική ατμόσφαιρα, το χρώμα, την ακουστική, τη ζεστασιά του κλειστού χώρου, τις ιστορικές μνήμες και την πιο διάσημη και συνάμα κατανυκτική μέρα του Ναυπλίου, που έχει γράψει ιστορία για τη μοναδικότητα και που έχει αποτυπωθεί άλλωστε σε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο.

Έτσι θέλησε ο καινούργιος Δήμαρχος και η ηγετική ομάδα της πόλης, κάτι έπρεπε μάλλον να κάνουν για να ξεχωρίσουν.

Μόνο που για να ξεχωρίσεις χρειάζεται να καταργήσεις τα βαρίδια και να προχωρήσεις αυτά που βρίσκονται σε τέλμα και αυτά είναι δύσκολα.

Ένα ζωντανό, χαρακτηριστικό, εθιμικό και πανέμορφο γεγονός δεν το αλλάζεις, αν μπορείς, δύσκολο κι΄αυτό, το βελτιώνεις, το προβάλλεις ακόμα περισσότερο.

Πριν από χρόνια επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο για συνάντηση Επιταφίων παλιάς πόλης και Πρόνοιας.

Φυσικά απέτυχε παταγωδώς και επανήλθε το καθιερωμένο ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος.

Επειδή διαφαίνεται και μια πολιτικοποίηση των καθαρά θρησκευτικών και ανθρώπινων στιγμών που όλους μας διακατέχει την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ας είναι προσεκτικοί οι εμπνευστές τέτοιων απόψεων.

Να για παράδειγμα, τι έννοια έχει να μοιραστούν 50 σοκολατένια αυγά των 20 γραμ. και το διατυμπανίζουμε με απόφαση του ΔΟΠΠΑΤ;

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν με τέτοια φτηνά κόλπα να ευτελίζουν τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο Θείο Δράμα, προφανώς και έχουν κάνει λάθος.

Για να τελειώνουμε, εγώ θα πάω στην Πλατεία Συντάγματος, εκεί θα παραμείνω ψέλνοντας τα Εγκώμια της Παναγίας όπως τα έμαθα και τα ψέλνω από παιδάκι στη χορωδία του Δάσκαλου Βασίλη Χαραμή.

Υ.Γ. 1 Επειδή ήδη ακούω κάποιους μαλάκες να με χλευάζουν, το τίμημα να έχεις άποψη και να την εκφράζεις, δεν μου λέτε ρε καλόπαιδα:

ένα νεοκλασικό, πόσο μάλλον κάποιο μνημείο, το γκρεμίζεις για να φτιάξεις κάτι άλλο, ότι και να είναι αυτό, στη θέση του; το αναπληρώνεις "θάβοντας" το;

Περιμένω, μάταια μάλλον, απάντηση.

Η ομόφωνη απόφαση του ΔΟΠΠΑΤ (ναι εκείνου του οργάνου με τις "μαϊμουδιές" στις περσινές συναυλίες που ακόμα περιμένω απάντηση και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση).

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΠΠΑΤ

Υ.Γ. 2 Ακούστε απόφαση αν έχετε Θεό, σχώρα με Θεέ μου και τέτοιες μέρες:

"Επίσης θα διανέμονται σοκολατένια αυγά τα οποία θα διακοσμήσουν την Μεγάλη Πέμπτη οι Μαθητές των Σχολείων μας."

Πόσα αυγά στους χιλιάδες επισκέπτες; 50 ναι 50, τέλος γιατί αισθάνομαι ότι προσβάλλονται σοβαροί και άξιοι συμπολίτες που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΩΝ ΑΥΓΩΝ 20 ΓΡ.

Prefadoros