Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δήμος Ναυπλιέων. "Αδερφές και παλληκάρια...


γίναμε μαλλιά κουβάρια". Αυτό είναι το τοπίο ενάμιση μήνα μετά την εκλογή του νέου Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.

Επειδή ήταν ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος μόλις τώρα αρχίζει, έγραφα μια μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 1ης Ιουνίου, σε ανάρτηση με τίτλο: Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ναυπλιέων μεταξύ άλλων,


"Θα μπορέσει ο Δημήτρης Κωστούρος να ισορροπήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις και πόσο πραγματικά το θέλει;

Για τα επόμενα δύο χρόνια είναι απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ακόμα και χωρίς πλειοψηφία, ας το καταλάβουν όλοι, τίποτα δεν έχει να χάσει εκτός από τα πιθανά λάθη του.

Θα συνεχίσουν κάποιοι Σύμβουλοι να "παίζουν" παιχνίδια; και ο Αναγνωσταράς;"

Ο Δημήτρης Κωστούρος βρέθηκε για πρώτη φορά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αδύναμος να περάσει την πρότασή του για τοποθέτηση του Χρήστου Καρέλλη στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ.

Ένα ζήτημα που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί κάτι σημαντικό και συνήθως περνάει με μια τυπική ψηφοφορία.

Όμως η διαπίστωση , κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ότι υπάρχει "κίνδυνος" να μην περάσει η πρόταση του Δημάρχου έκανε τον ίδιο το Δήμαρχο να αποσύρει την πρόταση και να ζητήσει αναβολή, την οποία αναβολή, αμφισβήτησε η Αντιπολίτευση ότι μπορεί να γίνει χωρίς ψηφοφορία πράγμα που αποτελεί προσωπική ήττα του Δημάρχου.

Ε και; ήρθε το τέλος του κόσμου ή ο Δήμαρχος θα πάψει να έχει την απόλυτη δύναμη στα χέρια του; όπως πιστεύει ο Prefadoros;

Το πως θα διαχειριστεί αυτή τη δύναμη είναι το ζητούμενο, η αντίδραση από τους οπαδούς της άλλης υποψηφιότητας είναι δεδομένη και αναμενόμενη.

Αυτός ο αχταρμάς που έφτιαξε ο Αναγνωσταράς για Συνδυασμό με μοναδικό σκοπό να ξανακερδίσει τη Δημαρχία και να βάλει υποθήκη για την Βουλευτική του προοπτική, ήταν φυσικό να καταρρεύσει μετά την αποχώρησή του, οι δεσμεύσεις του άλλωστε σε καμιά περίπτωση δεν δεσμεύουν τον Κωστούρο που όμως δέχεται τα πυρά όσων "αποδεσμεύονται".

Έτσι με μπροστάρη τον μέχρι πρότινος Ειδικό Σύμβουλο του Αναγνωσταρά Μιχάλη Καζά ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας argonafplia.gr, άρχισε ο πόλεμος, και επειδή όταν χάνεις ξαφνικά περίπου 3.000 Ευρώ το μήνα μικτά, γίνεσαι ανυπόμονος και δεν ξεκινάς με λιανοτούφεκα αλλά βγάζεις το πυροβολικό, ανάλογα ήταν και τα πυρά από την πλευρά του Δημάρχου.

Τι κατάφεραν να μας πουν; ότι αυτός ο Συνδυασμός που ψηφίστηκε από τους Δημότες της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου είναι απλά ένας Συνδυασμός προσωπικών συμφερόντων, χωρίς πολιτικές και ηθικές αξίες που για μια ακόμη φορά "έπιασε κορόιδα" αυτούς που τους ψήφισαν.

Επάνω στην αναταραχή, τις απαντήσεις και ανταπαντήσεις, κάπου μπλέχτηκε και ο Γραμματικόπουλος για άσχετο θέμα, μπήκε και ο ασυγκράτητος Γιώργος Τσούρνος, έτερος απολυθείς από τον Κωστούρο Σύμβουλος του Αναγνωσταρά, και η ζωή συνεχίζεται.

Ο Prefadoros θα ασχοληθεί σοβαρά όταν βγουν στη μάχη τα τεθωρακισμένα, πότε προβλέπεται; μα σε μια βδομάδα πιστεύω.

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την ιστορία ή για το αρχείο τους στην ιστοσελίδα της Άλλης Πρότασης, εδώ.