Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ραντεβού το Σεπτέμβρη, και βλέπουμε...


Δεν πρέπει να έχετε παράπονο, από τον Απρίλη του 2011 που ο Prefadoros έσκασε μύτη στο διαδίκτυο, σας συντροφεύει και πάντα κάτι καινούργιο έχει να σας πει.

Τόσες αναρτήσεις, άρθρα, παραπομπές, χιούμορ, γνώσεις, σχόλια, απόψεις, αποκαλύψεις, παρεμβάσεις, τι άλλο να κάνει ένα προσωπικό blog που απλά καταγράφει τα γεγονότα, όπως τα βλέπει και βιώνει ο Prefadoros, ο διαχειριστής του;

Δεν ξέρω αν τα τοπικά μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και παρέμβασης θα ήταν διαφορετικά χωρίς την παρουσία του Prefadorou, όμως όταν αυτό το blog γίνεται σημείο αναφοράς στις εξελίξεις στην περιοχή του Ναυπλίου, τότε και οι μεγαλύτεροι εχθροί του δεν μπορούν να αρνηθούν πως επηρέασε, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, αυτές τις εξελίξεις.

Υπερβολές; αφήνω εσάς να το κρίνετε, είστε αυτοί που αντικειμενικά μπορείτε.

Απλά ας ξαναδιαβάσουν από την αρχή τον Prefadoro όσοι των αμφισβητούν ή ξέχασαν τι έχει γράψει κατά καιρούς.

Αν με ρωτήσετε, γιατί θα κατηγορηθώ και πάλι ότι καβάλησα το καλάμι, δεν αισθάνομαι τίποτα πέρα από το ότι προσπάθησα σαν πολίτης να κάνω το χρέος μου απέναντι στην πόλη μου και τους συμπολίτες μου.

Η κύρια θεματολογία φυσικά από την περιοχή μας, όμως δεν μπορούσα να μην έχω παρέμβαση στη βάρβαρη επίθεση των Μνημονίων, των τοκογλύφων δανειστών και των ντόπιων διαχειριστών της καταστροφής της χώρας και του λαού.

Αν νομίζει κάποιος ότι είναι εύκολο αυτό που έκανε ο Prefadoros, περισσότερο από δυο χρόνια, ας το επιχειρήσει, να δούμε πόσο θα αντέξει και θα τον αντέξουν.

Γιατί σημασία δεν έχει να έχεις ένα blog και να γράφεις και να το διαβάζεις μόνος σου, σημασία έχει να έχεις πιστούς αναγνώστες και κόσμο που να περιμένει κάθε πρωί να δει με τι θέμα ασχολείσαι και πως το παρουσιάζεις.

Ευτυχώς αυτή η αποδοχή ήταν και η κινητήρια δύναμη στην καθημερινή ενασχόληση, ήξερα ότι κάποιοι περιμένουν να διαβάσουν τον Prefadoro σαν κομμάτι της διαδικτυακής τους ζωής, άσχετα αν συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν με τις θέσεις μου.

Αυτό το "παιχνίδι" είναι η μαγεία του bloging που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα ενημερωτικά διαδικτυακά μέσα και τα sosial media.

Το τίμημα μιας τέτοιας προσπάθειας ειλικρινά βαρύ, όταν θίγεις συμφέροντα και καταστάσεις, όταν αποκαλύπτεις μικρές ή μεγάλες αμαρτίες, όταν κρίνεις πολιτικούς όπως δεν έχουν συνηθίσει, γίνεσαι εσύ ο κακός, εσύ το λαμόγιο, εσύ ο πληρωμένος σχολιαστής, εσύ ο υβριστής και ας μην έχεις βρίσει κανέναν, εσύ ο απαξιωμένος με το βαρύ παρελθόν, εσύ που δεν δικαιούσαι να έχεις φωνή γιατί είσαι αναξιόπιστος, εσύ...

Πέσανε σε ύφαλο, η απόφαση του Prefadorou είναι τόσο δυνατή και σταθερή που δεν λύγισε και στα πιο προσφιλή του πρόσωπα στη ζωή.

Ξεφύγαμε, λοιπόν, όπως γράφει η επικεφαλίδα, θα μου επιτρέψετε τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβρη να εγκαταλείψω τη συνεχή και καθημερινή επικοινωνία μας.

Το έχουμε νομίζω όλοι ανάγκη, άλλωστε δεν θα χαθούμε, θα επικοινωνούμε στο facebook και το twitter.

Εύχομαι και πραγματικά ελπίζω να πέσω έξω στις προβλέψεις μου, που εξέφρασα με την "Prefadorou προφητεία", δεν το πιστεύω όμως γι΄αυτό μάλλον θα τα πούμε συντομότερα.

Να είστε καλά.

Prefadoros