Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τι μας ζητάνε ρε!!! μια υπογραφή...

stathisΧαμογέλα, ρε... τι σου ζητάνε; Χρόνης Μίσσιος 1988

Σκίτσο-παρέμβαση Στάθης 2010

Ειλικρινά απορώ και δεν μπορώ να καταλάβω τι παριστάνουν ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και κάτι άλλοι περίεργοι τύποι που εδώ και τέσσερις μήνες αρνούνται να υπογράψουν τη συμφωνία, που θα μας λυτρώσει από τα δεινά που μας έφεραν αυτοί που έβαζαν την υπογραφή τους όπου τους έλεγαν, χωρίς καν να διαβάσουν το κείμενο.

Πιο χαζοί ήταν αυτοί; Μήπως πιο έξυπνοι; Και τούτοι δω τι είναι ρε; Να μας αποτελειώσουν θέλουν; Είπαμε να πούνε και κάνα όχι, αλλά αυτοί το παρακάνανε.

Μετά από τόσες θυσίες πέντε χρόνια να πτωχεύσουμε;

Τι είπατε; Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πτωχεύσει καιρό πριν; Και η χώρα πτώχευσε το 2010 που δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και δεν τις έδιναν δανεικά οι "Αγορές";

Λεπτομέρειες, σημασία έχει να είμαστε καλά παιδιά, να μην κάνουμε αταξίες και του κεφαλιού μας και να παίρνουμε πρώτα την άδεια των αφεντικών-δανειστών για ότι θέλουμε να κάνουμε.

Έτσι απλά, γιατί λοιπόν δεν υπογράφουν και ρημάζει, λέμε τώρα, η αγορά, που μέχρι το χειμώνα πέταγε και δεν ήξερε τι να κάνει τα λεφτά;

Μήπως είναι ανθέλληνες; Μήπως προδότες του λαού; Μήπως θέλουν τον αφανισμό της χώρας; Τι θέλουν τέλος πάντων; Μια χαρά δεν περνάγαμε τόσα χρόνια; Τι θέλουν και μας φοβίζουν ότι θα χάσουμε το παντεσπάνι μας;

Μήπως έχουν συμφωνήσει και μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Μήπως το mail Χαρδούβελη ήταν για "ξεκάρφωμα" και έρχονται χειρότερα;

Αν δεν είχανε λυσσάξει όλοι οι παπαγάλοι και τα φτηνοπαπαγαλάκια σε όλο τον κόσμο και φυσικά εδώ, πραγματικά θα έλεγα, "λες ρε";

Δεν γίνεται όμως ρε παιδιά, ξέρετε γιατί;

Αν δείτε ψύχραιμα και χωρίς κομματικές προκαταλήψεις, τα πρόσωπα και τις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών, μάλλον οι άλλοι φοβούνται περισσότερο.

Δεν είναι τα λεφτά που μπορεί να χάσουν, αυτά είναι χαμένα και χεσμένα, άλλα δεν θέλουν να χάσουν.

Αν φύγει η Ελλάδα, οι αλλαγές στο οικοδόμημα της Ευρώπης θα πρέπει να γίνουν από τα θεμέλια, να αναθεωρηθούν όλοι οι κανόνες και οι συνθήκες από το 1960 και δώθε, αν φυσικά αντέξει και δεν διαλυθεί.

Την εποχή που η Αγγλία είναι έτοιμη να αποχωρήσει, ο Ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται, Αριστερές και Κεντροαριστερές δυνάμεις σε σημαντικές χώρες παίρνουν κεφάλι και με ανοιχτή πληγή τη μετανάστευση, μόνο κάποιος τρελός θα τράβαγε την πρίζα.

Τίποτα φυσικά δεν αποκλείεται, συμβαίνουν άλλωστε και ατυχήματα.

Στο κάτω κάτω κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν δεν υπογράψουμε, τα υποτιθέμενα πλάνα είναι στο παιχνίδι των πιέσεων, αν δεν συμβεί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις συνέπειες.

Επειδή η Αριστερά ταλαιπωρήθηκε και βασανίστηκε από τις συνέπειες των υπογραφών-δηλώσεων μελών της, για να αποκτήσουν την "ελευθερία" τους, γνωρίζει πολύ καλά το κόστος και δεν θα προδώσει την Ιστορία της και την εντολή του λαού.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, το πως θα κριθεί η συμφωνία και κατά πόσο θα είναι σε κατεύθυνση απαλλαγής από τη Μνημονιακή λαίλαπα που ισοπέδωσε ζωές και όνειρα εκατομμυρίων Ελλήνων, το ζητούμενο, θα το δούμε.

Μέχρι τότε, ψυχραιμία...

Prefadoros

Υ.Γ. Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή τις όλο και εντεινόμενες, με κάθε τρόπο και μέσο, πιέσεις από ξένους -δικαιολογημένα- και δικούς μας, που ζητούν την άνευ όρων υπογραφή δανειακής σύμβασης με μόνο θετικό(;) την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ, αδιαφορώντας για τις μέχρι τώρα συνέπειες των Μνημονίων και χωρίς καμιά εγγύηση για το μέλλον του λαού και της χώρας.