Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κύριε Κωστούρο, κύριε Παπαποστόλου, πείτε μας δημόσια και καθαρά, "τόσα" εισπράχτηκαν και "τόσα" πληρώθηκαν για το Μαραθώνιο...

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αποφεύγει το δημόσιο διάλογο όπως επίσης ότι έχει μια δική του αντίληψη, μάλλον γιατί φοβάται, των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών που άλλωστε προβλέπονται και από το Νόμο.

Έτσι, βάφτισε απολογισμό πεπραγμένων μια παρουσία εκτός ημερήσιας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του κυρίου Παπαποστόλου υπεύθυνου του Μαραθωνίου Ναυπλίου, για να μιλήσει για τα αποτελέσματα του τελευταίου Μαραθωνίου.

Χωρίς να καταθέσει κανένα στοιχείο και φάκελο, παρά τα όσα ανακοινώθηκαν, χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης -γιατί άραγε;- έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την πορεία της διοργάνωσης και τα οικονομικά της.


Παρατήρηση 1η για το Δήμαρχο: Κύριε Κωστούρο, απολογισμός πεπραγμένων, όπως προβλέπεται, γίνεται δημόσια σε ανοιχτό χώρο με τη συμμετοχή των Δημοτών και δικαίωμα λόγου σε όλους, όχι στα κρυφά χωρίς να το ξέρει κανένας... Επομένως ονομάστε διαφορετικά το νέο σας αφήγημα.

Παρατήρηση 2η για τον κύριο Παπαποστόλου: Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση για να πάμε να ρωτήσουμε το λογιστή σας κύριε Παπαποστόλου, όπως μας είπατε, Δημοτικό χρήμα αφορά ο Μαραθώνιος και υποχρεούστε να απαντάτε δημόσια.

Παρατήρηση 3η: Να επαναλάβω ότι το ερώτημα είναι απλό και όσο και να το αποφεύγετε τελικά θα απαντηθεί... Πόσο κοστίζει ο Μαραθώνιος και αν τον πληρώνει ακριβά ο Δήμος Ναυπλιέων...

Από τη μια μεριά έχουμε αυτά που πλήρωσε ο Δήμος, οι αθλητές και οι χορηγοί σε μετρητά και είδος και από την άλλη, βάσει των παραστατικών, αυτά που ξοδεύτηκαν για το Μαραθώνιο... Και τα δύο είναι ακριβώς υπολογίσιμα μεγέθη.

Μία πρόσθεση και μια αφαίρεση είναι όλη η ιστορία, εισπράξαμε τόσα και πληρώσαμε τόσα... Όλα τα άλλα αποτελούν αλχημείες.

Ξέρετε γιατί επιμένω; Γιατί πιστεύω ότι ο Δήμος Ναυπλιέων, όχι μόνο δεν έπρεπε να βάζει Ευρώ, αλλά να έχει και ο ίδιος κέρδος από την υπόθεση του Μαραθωνίου.

Τα υπονοούμενα που ακούστηκαν και με στοχοποιούν, τα αφήνω προς το παρόν, άλλωστε ακούγονται κάθε φορά που ασκείται κριτική με στοιχεία και επιχειρήματα.

Όλοι το έχουν καταλάβει πια...

Όσο για την επιτυχία του Μαραθωνίου 2017, πιστεύω ότι απαντούν οι συμμετοχές του, που κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι, όπως αναλυτικά έγραψα στις 13 Ιουλίου 2017 Μαραθώνιος Ναυπλίου 2017... Οι συμμετοχές μαραθωνοδρόμων λιγόστεψαν, το κόστος εκτινάχτηκε, άφαντος ο οικονομικός απολογισμός...

Κάτι τελευταίο, δόθηκαν και πόσα, χρήματα στο Γηροκομείο Ναυπλίου από το Μαραθώνιο, όπως είχε ανακοινωθεί; Για να πούμε και κανα μπράβο...

Prefadoros