Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Πως να μη βουλιάξει στα χρέη η ΔΕΥΑΝ... Άλλα 24.676 Ευρώ σε Εξωτερικό Συνεργάτη...

Θυμάστε φαντάζομαι πως οργίστηκε ο Δημήτρης Κωστούρος όταν δημοσιοποίησα το χρέος των 17.372.000 Ευρώ της ΔΕΥΑΝ, θυμηθείτε και την ανάρτηση Οι εξωφρενικές σπατάλες της ΔΕΥΑΝαυπλίου, άσκοπη δαπάνη 73.800 Ευρώ για να έρθουμε σε μια νέα απευθείας ανάθεση και πάλι στο ίδιο πρόσωπο για «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ» ποσού 24.676 Ευρώ.

Τις τρεις απευθείας αναθέσεις του 2015, ύψους 73.800 Ευρώ είχε αρνηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο να τις εγκρίνει για πληρωμή και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί.

Παρόλα αυτά, τον Οκτώβριο του 2016, ανατέθηκαν στο ίδιο πρόσωπο 24.552 Ευρώ και το Δεκέμβριο 2016 άλλα 4.960 Ευρώ.


Ερχόμαστε λοιπόν στις 24 Αυγούστου 2017 και ανατίθεται στο ίδιο πρόσωπο η "υποβοήθηση της ΔΕΥΑΝ στη λειτουργική και διοικητικο-οικονομική αναδιοργάνωση" με 24.676 Ευρώ.

Δηλαδή έτσι πρόχειρα, έχουν ανατεθεί πάνω από 120.000 Ευρώ σε εξωτερικούς συνεργάτες, χωρίς να υπολογίζω προγράμματα, λογιστήρια, ωρίμανση φακέλλων και μελέτες, με το επιχείρημα ότι η ΔΕΥΑΝ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της...

Αυτή είναι η ουσία και ομολογείται από τους πλέον υπεύθυνους, τον Πρόεδρο, το Διευθυντή και το Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Αν είναι έτσι, που έτσι είναι και επιβεβαιώνεται από τα άθλια οικονομικά της, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με μια ακόμη απευθείας ανάθεση 24.676 Ευρώ θα σωθεί η Επιχείρηση;

Και για να μη λέτε ότι είμαι υπερβολικός, διαβάστε επί λέξει, τι είπαν οι πρωταγωνιστές, αλλά και ο Γραμματικόπουλος που καταψήφισε την ανάθεση, όπως είχε κάνει και στις προηγούμενες.

Λυκομήτρος, Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ: "Το προσωπικό της υπηρεσίας είναι ελάχιστο για να μπορεί να παρακολουθεί τις καθημερινές σχεδόν αλλαγές ή τροποποιήσεις Νόμων και διατάξεων. Με τον κ. Ξένο, ο οποίος έχει ασχοληθεί και με άλλες Δ.Ε.Υ.Α., συνεργαζόμαστε και οι υπηρεσίες που μας έχει προσφέρει έως σήμερα είναι ουσιώδεις και αποτελεσματικές. Ενημερώνει δε, ότι αρκετές είναι οι φορές που μας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του, αφιλοκερδώς".
Λόγω λοιπόν της έλλειψης προσωπικού τόσο στη Τ.Υ. όσο και στο λογιστήριο, προτείνεται η απ’ ευθείας ανάθεση των ανωτέρω υπηρεσιών στο κ. Ξένος και προς αποφυγή μικρότερων αναθέσεων στο ίδιο πρόσωπο.

Μαστορίκος, Διευθυντής ΔΕΥΑΝ: "Η υπηρεσία έχει μεγάλη ανάγκη τον Εξωτερικό Συνεργάτη διότι σχεδόν καθημερινά τροποποιούνται Νόμοι, γίνονται τροποποιήσεις στη λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α. και η μέχρι σήμερα συνεργασία με τον κ. Ξένο είναι αποτελεσματική και ουσιώδης".

Μπαλαμπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΥΑΝ: "Είναι απαραίτητη η παροχή υπηρεσιών από τον κ. Ξένο διότι όσο φιλότιμη και να είναι η προσπάθεια των εργαζομένων της υπηρεσίας, δεν είναι επαρκής Από την εμπειρία του θεωρεί απαραίτητη την υποστήριξη Εξωτερικού Συμβούλου και συγκεκριμένα του κ. Ξένου, διότι προσωπικά από την συνεργασία μαζί του, τον θεωρεί έμπειρο και γνώστη της λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α.".

Γραμματικόπουλος, εκπρόσωπος Αντιπολίτευσης: "Η επαναλαμβανόμενη στο ίδιο γραφείο απ’ ευθείας ανάθεση είναι προκλητική και ύποπτη, λόγω του ότι στο ίδιο γραφείο είχε γίνει απ’ ευθείας ανάθεση ποσού 20.000,00€ και το έτος 2015 με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. την οποία είχα και τότε καταψηφίσει και η οποία τελικά δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο Ν. Αργολίδας αφού κρίθηκε παράνομη ενώ εκκρεμεί και δικαστικά.
Στο μεταξύ έχουν δοθεί και άλλες απ’ ευθείας αναθέσεις στο ίδιο γραφείο για άλλες υπηρεσίες μικρότερου προϋπολογισμού.
Με αυτά τα δεδομένα, η σημερινή απ’ ευθείας ανάθεση στο ίδιο και πάλι γραφείο και πάλι για υπηρεσίες που εμπίπτουν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του προσωπικού της ΔΕΥΑΝ, είναι σκανδαλώδης".

Μήπως είναι καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί; Μήπως να διαλυθεί η ΔΕΥΑΝ και να αναλάβει το έργο της ο Δήμος;

Σωτηρία πάντως δεν υπάρχει...

Prefadoros