Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, λίγα έσοδα, μηδέν έργα, απλήρωτα χρέη και διαρκή ανεκτέλεστα οράματα...

Βλέποντας κανείς όλο το χρόνο στο Λιμάνι του Ναυπλίου κάθε είδους πλεούμενο, κρουαζιερόπλοια, θαλαμηγούς, εμπορικά πλοία, ιστιοφόρα μικρά και μεγάλα και ακούγοντας πως στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου ανήκουν και τα λιμάνια του Τολού, της Νέας Κίου, των Μύλων, του Κυβερίου, φαντάζεται ότι θα πρόκειται για μια πλούσια Δημοτική Επιχείριση που συμβάλει στην ανάπτυξη όλου του Δήμου.

Βέβαια, με λίγη προσοχή, θα δει ότι το περιβόητο Λιμάνι του Ναυπλίου, βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν πριν από είκοσι τουλάχιστον χρόνια, να μην πω χειρότερη λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιου που έχει προστεθεί, εκτός από τα κυματιστά κάγκελα που τελικά απέκλεισαν ένα τεράστιο κομμάτι, που κανείς δε μας είπε αν έπρεπε να αχρηστευτεί τόσος χώρος και αν οι απαιτήσεις του ISPS καλύπτονταν με μικρότερο χώρο.


Η προπαγάνδα της Δημοτικής Αρχής, θυμάστε τον Υπουργό Βαρβιτσιώτη το Μάρτη του 2014, που είχε έρθει να επιθεωρήσει τα ανύπαρκτα έργα;;;!!! Για γέλια η υπόθεση... Δεν πτοείται, συνεχίζει να "επενδύει" με παραμύθια την ανυπαρξία έργου...

Εκτός όμως από αυτό που όλοι βλέπουμε, υπάρχουν και τα επίσημα στοιχεία από τον Προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που απλά επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια πολύ μα πάρα πολύ μικρή Δημοτική επιχείριση, με ελάχιστα έσοδα και πολλά ανείσπρακτα χρέη προηγουμένων ετών.

Να κάνω μια απαραίτητη επισήμανση, εδώ δεν αναφέρομαι στο πόσος κόσμος αποβιβάζετε στο λιμάνι και ωφελείται η πόλη, αναφέρομαι στο πενιχρό ταμείο που διαθέτει ο διαχειριστής του θαλάσσιου δρόμου στο τέλος του τεράστιου Αργολικού κόλπου.

Ξέρετε πόσα είναι συνολικά τα έσοδα, τακτικά και έκτακτα, από ακίνητα και όλες τις υπηρεσίες όλων των λιμανιών που υπάγονται στο Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου; Μόλις 250.000 Ευρώ... Για τις υπηρεσίες που πληρώνουν όλα τα πλεούμενα, ούτε 100.000 Ευρώ...

Με αυτά τα έσοδα είναι απόλυτα φυσικό και τα έργα να περιορίζονται σε καμιά αλλαγή λάμπας και σε κανα βάψιμο καμιάς δέστρας, υπερβολές; Για έργα το 2017 δόθηκαν, 4.733 Ευρώ και το 2016, 16.502 Ευρώ... Πολύ μιζέρια που θα έλεγε και ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Κωστούρος.

Θα έκλεινα εδώ, νομίζω ότι καταλαβαίνετε, όμως θα ήθελα να θέσω δυο θέματα που νομίζω ότι ο φίλος μου ο Σταύρος ο Αυγουστόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου από το 2010 θα πρέπει να απαντήσει:

Συναντάμε και εδώ υπέρογκα ανείσπρακτα ποσά, όπως και στον προϋπολογισμό του Δήμου, από βεβαιωθέντα έσοδα παρελθόντων ετών, που εκτινάσσονται από τα 249.964 Ευρώ το 2017, στα 781.337 Ευρώ το 2018.

Μάλιστα, ολόκληρο αυτό το ποσό των, 781.337 Ευρώ προβλέπεται να μην εισπραχθεί, ούτε το 2018!!!

Νομίζω ότι χρειάζεται διευκρίνηση και για το ύψος των χρεών και για το τι μέλει γενέσθαι κύριε Πρόεδρε...

Και το τελευταίο, αυτό το "παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων ISPS στο λιμένα Ναυπλίου", που θα μας στοιχίσει 33.193 Ευρώ για ένα χρόνο, τι ακριβώς είναι; Πληρώνουμε για να φυλάμε το σύστημα ασφαλείας και το χώρο που βρίσκεται μέσα από τα κάγκελα;

Ρωτώ γιατί δεν ξέρω, το Λιμενικό Σώμα δεν έχει την αρμοδιότητα να φυλάει το Λιμάνι; Πόσο μας στοιχίζει τελικά το ISPS;

Κλείνοντας είδα ότι προσλάβαμε και σύμβουλο για, "την παροχή υπηρεσιών εξωτερικού σύμβουλου εφαρμογής Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαχείρισης (Management Systems) με σκοπό την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Προσβασιμότητας και Ανάπτυξης του Δ.Λ.Τ Ναυπλίου..." με 72.000 Ευρώ για ένα χρόνο...

Για έργα τίποτα, για τα υπόλοιπα υπάρχει χρήμα...

Prefadoros

Έγκριση προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου οικ έτους 2018

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A6%CE%921%CE%9F%CE%A103-%CE%9F%CE%93%CE%92?inline=true

Έγκριση προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου οικ έτους 2017

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%94%CE%A8%CE%A5%CE%9F%CE%A103-%CE%982%CE%91?inline=true

Σύμβαση παροχής υπηρεσιών εξωτερικού σύμβουλου

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A1%CE%A78%CE%9F%CE%A103-4%CE%947?inline=true