Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Η Αργολίδα σε 5 Δήμους


Οι πληροφορίες για τον σχεδιασμό της ΚΕΔΚΕ μιλούν για 5 Δήμους στο Νομό Αργολίδας που θα προκύψουν με τον Καποδίστρια 2 από τους 14 και 2 Κοινότητες που υπάρχουν σήμερα.

Έτσι θα έχουμε πλέον Δήμο Ναυπλίου, Δήμο Άργους, Δήμο Κρανιδίου, Δήμο Επιδαύρου (Ασκληπιείου) και Δήμο Μυκηνών.

Είναι μια λογική πρόταση που ανταποκρίνεται και στη γεωγραφική ισορροπία αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Ο Δήμος Άργους με την προσθήκη Λέρνας και Νέας Κίου, ο Δήμος Ναυπλίου με Ασίνη, Τίρυνθα και Μιδέα, ο Δήμος Κρανιδίου με όλη την Ερμιονίδα, ο Δήμος Επιδαύρου με Παλιά και Νέα Επίδαυρο και Λυγουριό, ο Δήμος Μυκηνών με Κουτσοπόδι και Λυρκεία.

Οι Δήμοι που προκύπτουν γίνονται πανίσχυροι και μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη με νέα δεδομένα, καλύτερη διαχείριση και απελευθέρωση πόρων για παραγωγή έργου.

Ελπίζουμε να μην αρχίσουν οι συνήθεις τοπικές γκρίνιες, όσων κυρίως θα χάσουν τα "κεκτημένα", και θα επικρατήσουν λογικές για το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της.

Η διαδικασία μόλις ξεκίνησε, εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγράφουμε τα γεγονότα και κυρίως την από δω και πέρα πορεία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.