Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Το πρώτο τρίμηνο του 2018, δόθηκαν 60.865 Ευρώ για έργα και 0 για μελέτες... Που να περισσέψουν από τις φιέστες...

Ο κατήφορος του Δήμου Ναυπλιέων, η διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος, οι χωρίς μέτρο απευθείας αναθέσεις και οι συνεχείς εκδηλώσεις, που όπως αποδεικνύεται γίνονται για δημόσιες σχέσεις και εξυπηρετούν συμφέροντα, φαίνονται ανάγλυφα στον οικονομικό απολογισμό του πρώτου τριμήνου του 2018.

Σε σύνολο πληρωμών, 5.252.874 Ευρώ, τα χρήματα που δόθηκαν για έργα ήταν μόλις 60.865 Ευρώ και για μελέτες δε δόθηκε, ούτε ένα Ευρώ...

Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική του Δημήτρη Κωστούρου και της ηγετικής ομάδας του, μια πολιτική, που αφήνει το Δήμο στην τύχη του, χωρίς τις υποδομές και τα έργα που χρειάζεται κάθε τόπος για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει.


Έξι χρόνια Δημαρχίας Κωστούρου, γεμάτα φανφάρες, σπατάλες, σώου, επίδειξη, χλιδή και καλοπέραση, εις υγεία των Δημοτών που πασχίζουν καθημερινά να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Έξι χρόνια Δημαρχίας Κωστούρου, χωρίς έργο, χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μέριμνα για το αύριο, χαμένα, πεταμένα στην εύκολη διακυβέρνηση του τίποτα.

Έξι χρόνια Δημαρχίας Κωστούρου, γεμάτα με πλακέτες και επαίνους που όσο να 'ναι, θα τον θυμηθούν στις εκλογές, με απευθείας αναθέσεις στους ίδιους αλλά και σε νέους, να διευρυνθεί ο κύκλος, ρουσφέτια και τακτοποιήσεις, αυθαιρεσίες και δοτές εξουσίες, αυταρχισμός και αλαζονεία, κενότητα τελικά.

Έξι χρόνια Δημαρχίας Κωστούρου, διδακτικά, μας έμαθαν πως ένας ευλογημένος τόπος μπορεί να "καταφέρει" να μείνει σε τέλμα, να βουλιάξει και να παρασυρθεί από τη λάθος επιλογή δημοτικών αρχόντων.

Θα πούμε πολλά μέχρι τις εκλογές, για την ώρα μια επισήμανση και παρατήρηση από όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, η κίνηση ιδιαίτερα στο Ναύπλιο μοιάζει σαν αυτή του Νοεμβρίου, είναι αισθητή η κάμψη παρά τις συνεχείς εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το αποτυχημένο σε όλους τους τομείς Μουσικό Φεστιβάλ.

Η λογική της επένδυσης στον τουρισμό, μόνο μέσα από εκδηλώσεις και όχι μέσα από έργα ουσίας και χτίσιμο σταθερών υποδομών, που ο Δημήτρης Κωστούρος πίστεψε ότι θα εξασφαλίσει ευημερία και συνεχή αύξηση τουριστικής ροής, πολύ πιο σύντομα από ότι κανείς θα περίμενε καταρρίπτεται και καταρρίπτεται γιατί πολύ απλά, αυτή η πολιτική υποβαθμίζει την ποιότητα του τουριστικού ρεύματος, που δεν είναι και σταθερό και συγχρόνως απομακρύνει εκείνο το κομμάτι, το υγιές και εύρωστο οικονομικά, που ήταν πάντα, κατά παράδοση που είχε χτιστεί για πολλά χρόνια, ο κύριος επισκέπτης και οικονομικός αιμοδότης του Ναυπλίου.

Κάποιοι από τους κυβερνώντες ούτε που θα καταλάβουν τι λέω, δεν πειράζει, εκπτώσεις και παζάρια γίνονται στα εμπορεύματα... Στην ιστορία, τον πολιτισμό, την ευημερία, στις κοινωνικές δομές, στο όραμα για το μέλλον, η πληρωμή γίνεται τοις μετρητοίς...

Prefadoros

Τα οικονοµικά στοιχεία του Α΄ Τριµήνου 2018 που ψήφισε Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, για να μη λέω μόνο για το Δήμαρχο:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2018