Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η προσφυγή μου στο Συνήγορο του Πολίτη, μετά την άρνηση παράδοσης εγγράφων από τη ΔΕΥΑΝ...

Στις 26 Ιουλίου 2018, προσέφυγα στο Συνήγορο του Πολίτη, μετά την άρνηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ κυρίου Λυκομήτρου, να μου δώσει αντίγραφα εγγράφων, που ζήτησα με αίτηση μου στις 21 Ιουνίου 2018, από δύο υποθέσεις που θεωρώ χαρακτηριστικές του τρόπου άσκησης της εξουσίας από η Δημοτική Αρχή.

Η πρώτη αφορά εξωδικαστικό συμβιβασμό με εταιρεία που είχε συναλλαγές με τη ΔΕΥΑΝ και η δεύτερη, με την απόσυρση αίτησης Χρημ/σης στο Ε.Π Πελοπόννησος 2014-2020, για την ένταξη του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΜΗΔΕΑΣ».


Πριν καλά καλά γυρίσω στο σπίτι μου, είχα πάρει μέσα σε ένα στραπατσαρισμένο φάκελλο πεταμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας, την αρνητική και άκρως προσβλητική απάντηση με αστείες δικαιολογίες, περί προσωπικών δεδομένων!!! και μη ύπαρξης έννομου συμφέροντος!!! με την προτροπή μάλιστα, "περάστε από τα γραφεία για διευκρινήσεις...".

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ δεν είναι αιρετός, διορισμένος είναι από το Δήμαρχο ως αποτυχών υποψήφιος του συνδυασμού του στις εκλογές και θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο αυτούς που τον πληρώνουν, αλλά φαίνεται πως το παράδειγμα αλαζονικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς του Δημήτρη Κωστούρου, που θα μείνει ως αρνητική παρακαταθήκη στο Δήμο Ναυπλιέων όταν τελειώσει η θητεία του, έχει μπολιάσει και τους περισσότερους από τους συνεργάτες του.

Κύριε Λυκομήτρο, στα πλαίσια του Νόμου θα μου παραδώσετε τα έγγραφα που σας ζήτησα, ξέρετε είμαι ξεροκέφαλος και θα επιμείνω, όμως έχω μια απλή ερώτηση, φοβάστε κάτι και δε μου τα δίνετε; Δεν πρόκειται για τα μυστικά του κράτους, έγγραφα που διαβάστηκαν στο Διοικητικό σας Συμβούλιο, της ΔΕΥΑΝ, είναι, τα Συμβούλια μάλιστα γίνονται σε δημόσιες συνεδριάσεις, επομένως;

Αυτά για την ώρα, όποιος έχει υπομονή και ενδιαφέρον, ξεκινάμε:

Η πρώτη αίτηση μου

Προς: Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου (ΔΕΥΑΝ)
Κύριο Αλέξανδρο Λυκομήτρο

Ναύπλιο, 21 Ιουνίου 2018

Θέμα: Αίτηση παροχής εγγράφων και απαντήσεων σε ερωτήματα.

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με την απόφαση 245/2017 ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ( ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ "ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ" ΚΑΤΑ ΔΕΥΑΝ), η ΔΕΥΑΝ υποχρεώθηκε να καταβάλει στην εν λόγω εταιρεία 7.287,75€ πλέον των τόκων και τελικά, 9.994,15€.

Με την υπ' αριθ. 20/29-1-2018 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ, αποφασίστηκε να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός και να μην ασκηθεί έφεση, να καταβληθεί το ποσό μαζί με τους τόκους, αν και η τότε Διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Άννα Μαντά, που μνημονεύεται και στην απόφαση, αρνείτο κατηγορηματικά ότι υπήρχε τέτοια οφειλή και μάλιστα στη δίκη δεν την καλέσατε να καταθέσει, για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ώστε, και πολύ πιθανόν, να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Το λέω αυτό κύριε Πρόεδρε, γιατί από μια πρόχειρη έρευνα στη Διαύγεια, βλέπω ότι το επίμαχο διάστημα, υπάρχουν πέντε εντάλματα πληρωμής προς την εν λόγω εταιρεία, με την υπογραφή της Άννας Μαντά, από τα οποία μάλιστα, τρία είναι εξοφλητικά τιμολογίων!!!

Θα παρακαλούσα να μου δώσετε το πλήρες σκεπτικό της πρότασης σας, της απόφασης του ΔΣ και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, που "δεν προβλέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα" τυχούσα άσκηση έφεσης.

Επίσης να μου απαντήσετε, γιατί δεν παραβρέθηκε και δεν κατέθεσε κανείς από τη ΔΕΥΑΝ, πόσο μάλλον η πρώην Διευθύντρια, στην ακροαματική διαδικασία, που απέβη καταδικαστική για τη Δημοτική Επιχείρηση.

Με τιμή

Μάνος Περράκης
Φαρμακοποιός
Πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Ναυπλίου

Η δεύτερη αίτηση

Προς: Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου (ΔΕΥΑΝ)
Κύριο Αλέξανδρο Λυκομήτρο

Ναύπλιο, 21 Ιουνίου 2018

Θέμα: Αίτηση παροχής εγγράφου της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. της Περιφέρειας 2014-2020

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ, στις 14 Ιουνίου έτους 2018, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με την υπ’ αριθμ. 850/30-03-2018, είχε υποβάλλει Αίτηση Χρημ/σης στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020 για την ένταξη του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΜΗΔΕΑΣ», προϋπολογισμού 899.000 €.

"Μετά την αξιολόγηση της εν προκειμένω Αίτησης Χρημ/σης, από την Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. της Περιφέρειας, διεπιστώθησαν ελλείψεις, κατά την κρίση της εν λόγω Υπηρεσίας" και η ΔΕΥΑΝ, με την απόφαση της υπ' αριθμ. 113, αποφάσισε να προχωρήσει στην απόσυρση της υπ’ αριθμ. 850/30-3-2018, Αίτησης Χρημ/σης.

Επειδή στο απόσπασμα του πρακτικού στην ανάρτηση στη Διαύγεια, δεν αναφέρεται ούτε καν ο αριθμός και η ημερομηνία του εγγράφου της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. της Περιφέρειας, προς τη ΔΕΥΑΝ, που σας οδήγησε στην απόφαση της απόσυρσης της Αίτησης Χρηματοδότησης, παρακαλώ όπως μου δώσετε αντίγραφο του σχετικού απαντητικού εγγράφου της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. της Περιφέρειας 2014-2020, με τις "διαπιστωθείσες ελλείψεις".

Με τιμή

Μάνος Περράκης
Φαρμακοποιός
Πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Ναυπλίου

Η αυθημερόν απάντηση της ΔΕΥΑΝ


Η προσφυγή μου στο Συνήγορο του πολίτη για να μου δοθούν τα έγγραφα


Δείτε και τα θέματα όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια και τα έγγραφα που ζητάω:

Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρο Λυκομήτρο προκειμένου να προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ των Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και κ. Μαζιώτη προς το συμφέρον της υπηρεσίας.

https://diavgeia.gov.gr/doc/631%CE%97%CE%9F%CE%A18%CE%99-%CE%A3%CE%9A%CE%94?inline=true

Την απόσυρση της υπ’ αριθμ. 850/30-3-2018, Αίτηση Χρημ/σης στο Ε.Π Πελοπόννησος 2014-2020, για την ένταξη του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΜΗΔΕΑΣ», προϋπολογισμού 899.000€

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A91%CE%94%CE%A8%CE%9F%CE%A18%CE%99-%CE%9E4%CE%98?inline=true

Η επιμονή μου δεν είναι καθόλου τυχαία βέβαια και για όσους γνωρίζουν, υπομονή για τους υπόλοιπους...

Prefadoros