Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Με καθυστέρηση έξι χρόνων ο κύριος Κωστούρος κατάλαβε ότι πρέπει να πάμε στη PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης...

Έγγραφα στις 24 Νοεμβρίου 2012 στο blog, Δεν πήγαμε στη PHILOXENIA. Μετά θέλουμε Τουρισμό!

"Αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη γίνεται η μεγαλύτερη Τουριστική έκθεση στη χώρα μας η PHILOXENIA 2012 και ο Δήμος Ναυπλιέων, μετά από πολλά χρόνια, είναι απών.

Είναι λυπηρό και δεν υπάρχει δικαιολογία, όταν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της περιοχής είναι ο Τουρισμός, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κάθε τι που μπορεί να διαφημίσει τον τόπο σου ακόμα και αν χρειαστεί να κόψεις από αλλού χρήματα, που πάντα υπάρχουν και σπαταλώνται για άλλους σκοπούς.


Ένα μεγάλο μέρος της Τουριστικής ευημερίας του Ναυπλίου που ζήσαμε τη δεκαετία του 2000, βασίστηκε στην επιθετική διαφημιστική πολιτική που απέδωσε τα μέγιστα και μέρος της ήταν και η παρουσία του Ναυπλίου στη PHILOXENIA.

Το κόστος δε, είναι ελάχιστο μπροστά στο όφελος, ούτε καν φτάνει τις πολυδάπανες εκδηλώσεις που γίνονται όλο το χρόνο."

Αυτά έγραφα πριν ακριβώς έξι χρόνια και με χλεύαζαν οι παπαγάλοι του σημερινού και τότε Δημάρχου που είχε άλλη άποψη για την τουριστική προβολή και τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιεί ένας Δήμος σαν τον δικό μας.

Έρχεται όμως η ώρα, έτσι τα φέρνει πάντα η ζωή και ο Δημήτρης Κωστούρος ακολουθεί τη λογική και τις πρακτικές που είχα χαράξει εγώ ως Πρόεδρος της και το Συμβούλιο της ΔΕΤΑΝ, κάποια χρόνια πριν, ξεχνώντας να πει τουλάχιστον δυο καλά λόγια για τους προκατόχους του, που φρόντισαν να παραλάβει το Ναύπλιο σε αναπτυξιακή πορεία και λόγω αυτής της τουριστικής τους πολιτικής.

Βέβαια, σημασία έχει ότι το κατάλαβε, έστω και αργά και σε συνδυασμό πάντα με την "άπλετη" παροχή χρήματος για τη συμμετοχή μας, όπως και στις άλλες εκθέσεις, αποφάσισε φέτος να πάμε στη PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης.

Ήταν το 1999, όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Ναυπλίου (ΔΕΤΑΝ) και με τη σύμφωνη γνώμη και συμπαράσταση και του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, να πάμε στη μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση της χώρας μας στη Θεσσαλονίκη και να μην ξεχνάμε ότι, τότε το διαδίκτυο βρισκόταν στα σπάργανα και η τουριστική προβολή γινόταν κυρίως σε εκθέσεις, στην τηλεόραση και σε περιοδικά.

Μέχρι τότε η συμμετοχή του Ναυπλίου περιοριζόταν σε λίγα μέτρα στο περίπτερο της Νομαρχίας Αργολίδας, χωρίς δυνατότητα ιδιαίτερης προβολής, αυτό θεωρήθηκε λίγο για το Ναύπλιο και έτσι αποφασίστηκε η συμμετοχή μας με δικό μας περίπτερο.

Η διστακτικότητα και τα εμπόδια ξεπεράστηκαν από το μεράκι και την πίστη για το αποτέλεσμα και έτσι, τη δεύτερη μέρα από τις τέσσερις που διαρκούσε τότε η έκθεση, μας είχαν τελειώσει όλα τα διαφημιστικά και αναγκαστήκαμε να παραγγείλουμε εσπευσμένα στο Δήμο περισσότερα και μέχρι να φτάσουν την επομένη, μοιράζαμε όποιου ξενοδοχείου μας είχε εμπιστευτεί το υλικό του...

Η επιτυχία ήταν τέτοια, που μέχρι και το 2011, η παρουσία μας στη PHILOXENIA ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη και χρήσιμη, μέχρι που ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος αποφάσισε να μη συμμετέχουμε και από το 2012 μέχρι σήμερα, είμαστε απόντες από αυτό το μεγάλο τουριστικό γεγονός.

Τώρα, με την αλλαγή που αποφάσισε ο Δήμαρχος, ξαναπάμε και εύχομαι πραγματικά η παρουσία μας εκεί να προωθήσει αποτελεσματικά το υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε, με τη συμμετοχή ελπίζω και των έμπειρων σε εκθέσεις εκπροσώπων του Τολού...

Για το κόστος τότε και πόσο πληρώνουμε για τη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις σήμερα, σε άλλη ανάρτηση, η φωτογραφία από την πρώτη ιστορική συμμετοχή μας το 1999 στη PHILOXENIA, με το θρυλικό Μούρτζι που είχε κατασκευάσει ειδικά για την έκθεση ο Αλέκος Τσαματζόγλου και που στη συνέχεια, για πολλά χρόνια, απετέλεσε βασικό "αξεσουάρ" σε πλήθος εκδηλώσεων του Δήμου...

Prefadoros

Στη φωτογραφία, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Κώστας Χαραμής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θοδωρής Παπαθανασίου και τα κορίτσια, πολύτιμες βοηθοί και συνεργάτες, Σοφία Χρονοπούλου και η αείμνηστη Σοφία Καταγά, υπάλληλος της ΔΕΤΑΝ.

Γιατί υπάρχουν και αδιαμφισβήτητες επιβεβαιώσεις, όταν ανοίγεις δρόμους για το καλό του τόπου σου, έστω και αν κάποιοι επίγονοι για μικροπροσωπικές σκοπιμότητες, προσπαθούν να τις ακυρώσουν...