Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η υποβάθμιση του Ναυπλίου

Έξι μήνες πριν από τις εκλογές κάνουμε ένα μικρό απολογισμό της υποβάθμισης του Ναυπλίου από τη Δημοτική Αρχή που για οκτώ χρόνια έχει την εξουσία.

1. Εξακολουθεί να λειτουργεί το τρισάθλιο site του Δήμου που μόνο δυσφήμιση προσφέρει.
(Για επιβεβαίωση πατήστε εδώ: www.nafplio.gr).

2. Έκλεισε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Δήμου μετά από 25 χρόνων συνεχή λειτουργία.
(Η άδεια που διέθετε χάθηκε άραγε;).

3. Κλείνει το Γηροκομείο λόγω έλλειψης πόρων.
(Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος ήταν νόμιμες; που πήγαν τα χρήματα;).

4. Έκλεισε η Δημοτική Επιχείριση Τουριστικής Ανάπτυξης χωρίς να ασχολείται κανένας πλέον στο Δήμο με τη σημαντικότερη πηγή εσόδων για την πόλη.
(Αυτά που ακούγονται για Ορκωτούς Λογιστές και τεράστιο έλλειμμα αληθεύουν;).

5. Περιορίζεται το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου (η μοναδική υψηλού επιπέδου πολιτιστική εκδήλωση της πόλης) με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση της χώρας!.
(Αν ο Δήμος Ναυπλίου δεν μπορεί να διαθέσει 80.000 Ευρώ για μια εκδήλωση που θα αποφέρει στη πόλη πολύ περισσότερα τότε μάλλον δεν χρειάζονται εξηγήσεις, καταλάβαμε!).

6. Συνεχίζεται το ΈΓΚΛΗΜΑ της αποθήκευσης και καύσης των σκουπιδιών στην ΚΑΡΑΘΏΝΑ που ετοιμάζεται να δεχτεί για το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες και ντόπιους για την καθημερινή αναψυχή και μπάνιο.
(Αληθεύει ότι ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί να πηγαίνουν στην Καραθώνα τα δεματοποιημένα σκουπίδια Ναυπλίου και Άργους; με δική του πρωτοβουλία; υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;).

7. Έχει αφεθεί να φθείρεται το ιστορικό Μπούρτζι χωρίς καμία παρέμβαση όπως και το Πρώτο Τελωνείο της χώρας στην παραλία του Ναυπλίου.
(Πρέπει να καταρρεύσουν τελείως για να υπάρξει ενδιαφέρον;).

8. Ο ίδιος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι οι επαγγελματίες (όχι όλοι) χρωστούν στο Δήμο από ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΈΝΤΑ τέλη περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια Ευρώ.
(Γιατί δεν τα έχει εισπράξει; και γιατί το ανακοινώνει τώρα; μήπως για να γίνουν "τακτοποιήσεις" εν όψει εκλογών; και οι συνεπείς είναι τα κορόιδα ή μήπως να πάψουν και αυτοί να πληρώνουν;).

Αυτά για την ώρα, γιατί έχουμε να πούμε πολλά για την οκταετία Αναγνωσταρά μέχρι τις εκλογές.

Να βάλουμε και ένα ερώτημα στην ηγεσία της ΝΔ, γιατί ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τελευταία εμφανίζεται λάβρος υπέρ του κόμματος και κυρίως υπέρ του νέου αρχηγού Αντώνη Σαμαρά: τα γνωρίζει η ΝΔ αυτά, και πολλά άλλα, και θα τον χρίσει ξανά υποψήφιο στις νέες εκλογές;

Θα περιμένουμε απαντήσεις και θα επιμείνουμε.