Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η συζήτηση του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου-Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. του Δήμου Ναυπλιέων

Αναφέρθηκα προχθές στη συζήτηση του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου-Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., εδώ, και έγραψα ότι χαίρομαι γιατί επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ένας πραγματικός διάλογος επί της ουσίας.

Το σημαντικό είναι ότι όλοι αναγνώρισαν τη σημασία του θέματος, έκαναν προτάσεις, προβληματίστηκαν, ανέλαβαν ευθύνες, ο Δημήτρης Κωστούρος τις δικές του, έθεσαν προτεραιότητες, Λιμάνι και σχέδιο πόλης είπε ο Δήμαρχος, μαζί με τουριστικό και αγροτικό προϊόν συμπλήρωσε ο Γραμματικόπουλος, ο Σαλεσιώτης πρόσθεσε από την εμπειρία του ως Νομάρχης και ο Βασιλείου, σαν εκπρόσωπος της άλλης πλευράς του λόφου, έκανε τις δικές του παρατηρήσεις.

Ειλικρινά αν ο Prefadoros βρισκόταν στην ευθύνη της ψηφοφορίας θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Όχι γιατί θα είχα πρόβλημα να ξεχωρίσω το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών, για το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί ώστε αυτό το συμφέρον να έρθει πιο κοντά θα ήταν ο προβληματισμός.

Θυμάμαι, το 1999 ξεκίνησε η ιδέα, όταν ήταν στο φόρτε της η οικοδομική ανάπτυξη των περιοχών που είχαν ήδη μπει στο σχέδιο πόλης και το 2001 ξεκίνησε η διαδικασία.

Η μελέτη ανατέθηκε το 2003 και από τότε άρχισε η περιπέτεια.

Υπάρχουν πράγματα που περνάνε δέκα χρόνια για να μάθεις τα γιατί και πως, όταν μάλιστα έχεις εμπιστοσύνη στους συνεργάτες σου, κάτι τέτοιο παραδέχτηκε και ο Δημήτρης Κωστούρος στη συζήτηση και είναι προς τιμήν του.

Το ζήτημα είναι να μην γίνεσαι ένα, αχταρμάς, με τον υπόκοσμο, τολμώ να το γράψω, ναι τον υπόκοσμο, που πάντα υπάρχει σε μια συλλογική εξουσία, και σταματώ εδώ.

Αξίζει φίλοι του Prefadorou να χαραμίσετε λίγο από το χρόνο σας και να διαβάσετε τα πρακτικά από τη συζήτηση.

Θα καταλάβετε πολλά, κυρίως θα κατανοήσετε ότι υπάρχουν και αποφάσεις σε μια αιρετή θητεία, από όποια θέση, που απαιτούν αίσθημα ευθύνης και περίσσευμα συναίσθησης καθήκοντος απαλλαγμένες από συμφέροντα και ύστερες σκέψεις.

Πολύ απλά γιατί αν υπάρχουν τέτοιες γρήγορα θα φανερωθούν.

Μελανό σημείο η απουσία του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, του ανθρώπου που χειρίστηκε το θέμα από το 2003 έως το 2012.

Μπορεί να δικαιώνει την κριτική του Prefadorou στο, πολιτικό, πρόσωπό του, αλλά αυτό ουδόλως με ενδιαφέρει πια.

Επίσης η απουσία του Ραφαήλ Μπαρού που χειρίστηκε, ως Αντιδήμαρχος, το θέμα σε μια κρίσιμη περίοδο και που θα μπορούσε να δώσει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.

Τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.