Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

"Αναγνωσταράς, Τζαρίμας, Μπακέτος, καλοκαίρι 2010"

Καλοκαίρι του 2010, πριν καλά καλά δημοσιευτεί ο νέος Νόμος για τον Καλλικράτη, ο πανίσχυρος Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς σχεδιάζει τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις πάνω στην προοπτική της Βουλευτικής έδρας όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Οι τρεις περιφερειακοί Δήμοι που έρχονται στο Ναύπλιο του δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να συγκροτήσει ένα πανίσχυρο Συνδυασμό ώστε εύκολα να κερδίσει τις Δημοτικές εκλογές.


Όμως ο Τάκης πρέπει να φτιάξει Συνδυασμό και για τις Βουλευτικές εκλογές, με ανθρώπους δηλαδή που θα στρατευτούν και θα αγωνιστούν μαζί του και μετά τις Δημοτικές εκλογές για να κερδίσει και στις Βουλευτικές.

Τη στιγμή λοιπόν που άλλοι συμπολίτες, όπως οι Σαλεσιώτης, Γραμματικόπουλος, Γκιόλας, σκέφτονται να διεκδικήσουν το νέο Δήμο Ναυπλιέων και δεν βρίσκουν υποψήφιους να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο τους, ο Αναγνωσταράς έχει την πολυτέλεια και να απορρίπτει κάποιους, κρατώντας ισορροπίες και προτιμήσεις όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μετά το Ναύπλιο, η δεύτερη μεγάλη δεξαμενή ψήφων είναι η Μιδέα, εκεί λοιπόν έγινε όλο το παιχνίδι στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές.

Η μέχρι τότε Δήμαρχος κ. Κανέλα Τζιάρου, προφανώς από την πικρή της εμπειρία, πήρε τον οματιών της και ούτε θέλησε να ξανακούσει για δημαρχιλίκια, η δε κ. Νάσσου για πολλά χρόνια Δήμαρχος αντιστεκόταν στις πιέσεις να στηρίξει φανερά κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο.

Αντίθετα, οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν τα διάφορα πόστα στο Δήμο Μιδέας, έσπευσαν να συνταχθούν κάτω από την ομπρέλα του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Ξαφνικά ο φίλος μου ο Τάκης δεν ήξερε τι να κάνει τους υποψήφιους από τον πρώην Δήμο Μιδέας, που ανυπόμονοι έτρεξαν με το καλημέρα του Καλλικράτη να συμπαραταχτούν με το σίγουρο νικητή.

Η προσωρινή ικανοποίηση του Δημάρχου μετατράπηκε σε λίγο σε εφιάλτη, εκτός του ότι όλοι κάτι ζητούσαν για μετά, άρχισαν και οι προσωπικές ή άλλες διαφορές που κουβαλούσαν από τον πρώην Δήμο να βγαίνουν και να ζητούν λύση από τον Αναγνωσταρά.

Ο φίλος μου ο Τάκης λοιπόν, μη γνωρίζοντας στο βάθος νοοτροπίες και συμπεριφορές των νέων συμπολιτών μας, προσπάθησε και προς στιγμήν πίστεψε, ότι θα τους φέρει όλους "βόλτα", ότι θα γεφυρώσει τις διαφορές και θα εξομαλύνει τις αντιπαραθέσεις.

Αμ δε, με το που μάθαιναν κάποιοι ότι συζητά με τους "άλλους" γινόταν χαμός.

Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα των πρώτων ημερών, στα ταβερνεία με γκιόσες και κρασί, μετατράπηκε σε κόλαση.

Την υπόθεση τελικά ανέλαβαν να καθαρίσουν οι Τζαρίμας Μπακέτος, οι οποίοι ήταν και οι ισχυρότεροι της περιοχής.

Μια μέρα λοιπόν, πληροφορίες λένε ότι ο πονηρός Αναγνωσταράς ήταν ενήμερος και τους περίμενε, "μπουκάρουν" στο Δημαρχείο, μπαίνουν στο γραφείο του Δημάρχου και πριν καλά καλά θέσουν βέτο για κάποια πρόσωπα που δεν ήθελαν στο Συνδυασμό, του τύπου "οι εμείς ή αυτοί", ο Αναγνωσταράς σηκώνεται από το γραφείο του και τους αποστομώνει, "αδέλφια μου, εσάς μόνο έχω, σε σας στηρίζομαι, ότι μου πείτε εσείς".

Η φημολογία συμπληρώνει ότι ακολούθησαν εναγκαλισμοί και συγκινήσεις, δεν έχουν σημασία πλέον όπως και η ακρίβεια των λόγων.

Σημασία έχει η ουσία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν κάνα δυο "αντίπαλοι" να πάνε με το Γραμματικόπουλο και οι υπόλοιποι με το Σαλεσιώτη.

Πιστεύω να μη βγει κανένας να διαψεύσει τον Prefadoro, γιατί με τη φούρια τους είχαν ξεχάσει την πόρτα του Δημάρχου ανοιχτή.

Prefadoros

Υ.Γ. Ευπρόσδεκτη εννοείται κάθε διευκρίνηση από τους πρωταγωνιστές.