Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Οι καλές προθέσεις δε φτάνουν, λύση στη νέα συγκέντρωση δεν ακούσαμε... Αυτά τα περί συνενώσεων και νέου ονόματος είναι αστεία... Μόνο ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ...

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον και τη νέα συγκέντρωση των φίλων του Πανναυπλιακού, κυρίως για να ακούσω το όραμα του Παναγιώτη Ταχτσίδη, όπως είχε διαφημιστεί ότι θα ανακοινωθεί στη συγκέντρωση.

Κατ΄αρχάς να πούμε ότι η συγκέντρωση ήταν η μισή σε κόσμο από την προηγούμενη, με χαρακτηριστική απουσία παλιών ποδοσφαιριστών και προπονητών κατά καιρούς του Πανναυπλιακού.

Εκείνο που είδα, ένα νέο παιδί που φαίνεται να θέλει να βοηθήσει τον τόπο του μέσα από αυτό που γνωρίζει, το ποδόσφαιρο.


Φάνηκε να έχει όρεξη και να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, που όμως δεν μας τα είπε, κυρίως το πως θα τα κάνει και επομένως θα είμαι επιφυλακτικός.

Αφήνω αυτό το "μπορώ και αύριο να τον έχω στη Γ' Εθνική" που είπε, δε θέλω να το σχολιάσω τώρα, σαν νέος δικαιούται να ξεφεύγει, όμως μπορώ να σχολιάσω, το ότι δε μας είπε ένα στοιχειώδες πλάνο λειτουργίας της ομάδας.

Ωραία λόγια να μιλάς για υποδομές, ποιος φίλαθλος δεν τις θέλει, ποιος δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα, όχι μόνο για να βγαίνουν ταλέντα για την πρώτη ομάδα.

Οι υποδομές θέλουν οργάνωση, προπονητές, ανθρώπους να τρέχουν να λύνουν καθημερινά τα προβλήματα και φυσικά χρήματα.

Πως σκέφτεται να τα πραγματοποιήσει; Σε λίγο ο ίδιος θα φύγει για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ποιος, ποιοι θα αναλάβουν να τρέξουν τις ακαδημίες και το κόστος...

Το να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατηγορία η ομάδα και να σταθεροποιηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, που ακούστηκε, δεν είναι καθόλου εύκολο, ο ανταγωνισμός στις μικρές κατηγορίες, λόγω και της οικονομικής κρίσης, έχει γίνει εξοντωτικός και η πιο μικρή ομάδα κάθε χωριού, θέλει να διακριθεί, θα ματώσεις να την κερδίσεις.

Χρειάζεται πρώτα πρώτα σοβαρή διοίκηση, προπονητές, παίχτες το κυριότερο, να αμείβονται όλοι και να μη δημιουργούνται χρέη και καθυστερήσεις στις πληρωμές, παράπλευρες ενέργειες και δημόσιες σχέσεις, σε αθλητικούς και κοινωνικούς χώρους.

Ποιος θα τα συντονίζει όλα αυτά; Άκουσα τον Παναγιώτη Ταχτσίδη να λέει ότι και πέρυσι τον πλησίασαν να βοηθήσει την ομάδα, αλλά κατάλαβε και μάλλον σωστά, ότι σκοπό είχαν να του φάνε λεφτά.

Πως σκέφτεται να λειτουργήσει αυτό, που μόνο βασικά περιέγραψα, όταν οι περισσότερες ενέργειες στο ποδόσφαιρο, καταλήγουν για λύση στον Πρόεδρο; Και το οικονομικό; Αν πιστέψουμε αυτά που λέγονται για μεγάλα χρέη, αυτά πρέπει να πληρωθούν πρώτα για να ξεκινήσει κάτι άλλο, και μετά, τα έξοδα μέχρι να αρχίσει να έχει και κάποια έσοδα, θα τα καλύπτει ο Παναγιώτης Ταχτσίδης; Θα δίνει χρήματα επειδή θα του ζητά κάποιος έμπιστος του στη διοίκηση;

Καθόλου εύκολα πράγματα, και γι' αυτά δεν άκουσα τίποτα. Η θεωρία και τα οράματα υπάρχουν στο μυαλό και στην ψυχή πολλών και κυρίως παλιών ποδοσφαιριστών του Πανναυπλιακού, η υλοποίηση είναι όχι απλά δύσκολη, πολύ δύσκολη...

Έβλεπα κάποιος από αυτούς που χειροκροτούσαν τον Παναγιώτη και θυμήθηκα ότι ήταν οι ίδιοι που χειροκροτούσαν άλλους, παλιούς, σωτήρες της ομάδας που τελικά τη διέλυσαν... Χάρηκα που τουλάχιστον ο Ταχτσίδης δεν παρουσιάστηκε ο ίδιος σαν σωτήρας.

Να κλείσω με το μέγιστο λάθος που πάει να γίνει.

Εγώ ήμουν αυτός, κοροϊδεύετε όσο θέλετε, η αλήθεια είναι γραμμένη, που πρότεινα, Η λύση είναι επανίδρυση της ομάδας ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ και συνέχιση της θρυλικής του ιστορίας που κουβαλά από το 1924 και το 1955... και αυτό πρέπει να γίνει αν τελικά δεν υποχωρήσει ο Ψυχογιός.

Αυτά του Διοβουνιώτη και τα Ηρακλής Πρόνοιας, είναι άλλα, δεν είναι ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ, για να εξηγούμαστε.

Δεν είναι ντροπή να ακολουθήσετε την πρόταση μου, μη τη μπασταρδεύετε μόνο και μόνο για να μη δεχθείτε ότι είναι δική μου...

Prefadoros

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν το έκανε, αλλά δεν ανακοινώθηκε... Μετά το Δήμαρχο, που αυτός έχει τη δική του σκοπιμότητα, και τα πολλά ευχαριστώ, αγαπητέ Παναγιώτη Ταχτσίδη, έπρεπε να μαζευτείτε, ο Φραντζόγλου, ο Καραβίδας, ο Χορμής, ο Κούτρης, ο Πλιάτσικας, ο Μπόμπος, ο Νεφρός και όποιος άλλος πίστευες ότι θα σε βοηθούσε να βγάλεις σωστά συμπεράσματα, γιατί εκτός από παίχτες του Πανναυπλιακού, οι περισσότεροι έχουν κάνει και προπονητές και στον Πανναυπλιακό και σε πολλές ομάδες των τοπικών κατηγοριών... Με αυτούς μιλάτε την ίδια γλώσσα, οι άρχοντες και οι παράγοντες, επίτρεψε μου να σου πω, "θα σε φάνε λάχανο".