Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Γιατί το σαθρό οικοδόμημα του Δημήτρη Κωστούρου, θα καταρρεύσει στις επόμενες Δημοτικές εκλογές...

Κάποιοι, από προσωπικό φόβο ή προσδοκία να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τη σχέση τους με το Δημήτρη Κωστούρο, για το προσωπικό τους όφελος, προεξοφλούν ότι ο Δήμαρχος θα κάνει περίπατο στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ευσεβείς πόθοι και επιφανειακή προσέγγιση της πραγματικότητας.

Ποντάρουν βέβαια στις απίθανες συμμαχίες και παροχές που έχει πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Κωστούρος, με όχημα το Δημοτικό χρήμα και τις ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις θεμάτων συμπολιτών, ακόμα και προνομιακής μεταχείρισης, ανέργων αλλά και εργαζομένων στο Δήμο.


Στα επτά πλέον χρόνια που περπατάμε Δημαρχίας Κωστούρου, η επιλογή να δίνεται το Δημοτικό χρήμα μέσω των απευθείας αναθέσεων, έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα επιχειρηματιών που χρηματοδοτούνται από το Δήμο για διάφορες εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, οι οποίοι φυσικό είναι να του παρέχουν και την απόλυτη στήριξη τους.

Πέρα από τις αναθέσεις, ο Δημήτρης Κωστούρος, έχει χτίσει έναν ακόμη πυρήνα, τοποθετώντας σε αμειβόμενες ή όχι θέσεις, συνεργάτες, φίλους και αποτυχόντες υποψηφίους στις προηγούμενες εκλογές ή τους έχει προσλάβει ως εργαζόμενους στο Δήμο.

Έχει καταφέρει με υποσχέσεις αλλά και πράξεις, να αποσπάσει τη στήριξη υποψηφίων του Συνδυασμού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Χρήστου Γραμματικόπουλου, του μόνου που από την αρχή έδειξε να φοβάται σαν αντίπαλο της παντοκρατορίας του.

Έχει προσεταιριστεί την Αρχιεπισκοπή και τους περισσότερους λειτουργούς της εκκλησίας, συνδιοργανώνοντας θρησκευτικοκαλλιτεχνικές εκδηλώσεις με χρήματα του Δήμου και αφορμή εορτές Αγίων.

Έχει αλώσει σχεδόν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε βαθμό που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να πρέπει πρώτα ο Κωστούρος να εγκρίνει τι θα δημοσιεύσουν και αν κάτι ξεφύγει, σε λίγη ώρα να εξαφανίζεται, όσο για τους αντιπάλους του, δεν προβάλλονται πουθενά.

Έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα σχέσεων με κρατικές υπηρεσίες, με τις σχολικές επιτροπές και συμβούλια γονέων, με μαζικούς συλλόγους, πολιτιστικούς και αθλητικούς, που χρηματοδοτεί για διάφορες εκδηλώσεις με Δημοτικό χρήμα.

Έχει μοιράσει δεκάδες πλακέτες και διακρίσεις σε συμπολίτες, με σκοπό να αποκτήσει σχέσεις υποχρέωσης μαζί τους, δε χάνει ευκαιρία να τρέχει σε οτιδήποτε συμβεί και μιλά όπου υπάρχει μαζεμένος κόσμος, για να τον δείχνουν τα Μέσα Ενημέρωσης, πως τάχα βρίσκεται συνεχώς μέσα στην κοινωνία.

Φυσικά, καθημερινά δεν παραλείπει να ικανοποιεί μικρορουσφετάκια συμπολιτών μας, όπως και μεγαλύτερες απαιτήσεις Δημοτικών του Συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων.

Αυτό λοιπόν το δίχτυ, στην ουσία συμφέροντος του ίδιου και της εξουσίας του, που έχει απλωθεί σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων, θεωρητικά κάνει αδιαμφισβήτητη την υπεροχή του Δημήτρη Κωστούρου στις προσεχείς εκλογές...

Είναι όμως έτσι; Φυσικά και ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων, που ανήκει στις κατηγορίες που είπαμε, θα ψηφίσει το Δημήτρη Κωστούρο, υπάρχει όμως και ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος ψηφοφόρων που βλέπει την ανυπαρξία έργου, τη σπατάλη, την εύνοια στους δικούς του, την αλαζονεία, τα χρήματα που δίνονται μέσα από απευθείας αναθέσεις σε ορισμένους, το Ναύπλιο να σαπίζει, παρά τις σπασμωδικές πρόσφατες κινήσεις, τον Τουρισμό ήδη να βιώνει κάμψη, αντί για την 365 μέρες επισκεψιμότητα της υπόσχεσης του Δημάρχου, την ανυπαρξία οράματος και σχεδίου για το αύριο του Δήμου, τα σκουπίδια να αυξάνονται στην Καραθώνα, να στοιχειώνουν τα κτήρια φαντάσματα και το κυκλοφοριακό χάος να απλώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η απελπισμένη προσπάθεια με τις συνεχείς εκδηλώσεις, ώστε να καλυφτούν αδυναμίες και ανικανότητα, δεν αποπροσανατολίζουν κανένα Δημότη, ακόμα και αυτοί που σιωπούν για κάποιο λόγο, έχουν καταλάβει ότι σπαταλήθηκαν χρόνος και χρήμα στο βωμό της ισχυροποίησης και ει δυνατόν διαιώνισης της εξουσίας του Δημήτρη Κωστούρου.

Οι προσεχείς Δημοτικές εκλογές, μετά και τις αλλαγές του Κλεισθένη, αποτελούν στοίχημα, όχι για τους υποψήφιους, αποτελούν στοίχημα για το λαό, τους ψηφοφόρους, τους Δημότες, να αποφασίσουν τι είδους εξουσία θέλουν για το Δήμο τους...

Την ακριβοπληρωμένη χρυσόσκονη της σπατάλης του τίποτα, που στηρίζει απλά τα συμφέροντα της Δημοτικής Αρχής χωρίς να παράγει έργο, ή μια νοικοκυρεμένη διαχείριση με προοπτική, με πρόγραμμα και εκμετάλλευση των απεριόριστων δυνατοτήτων του Δήμου μας, με ισότιμη και ενεργή συμμετοχή όλων;

Επειδή υπάρχει το επτάχρονο δείγμα εξουσίας του Δημήτρη Κωστούρου, νομίζω πως η απόφαση δε θα είναι δύσκολη...

Prefadoros