Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Οι αυτονόητες υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα σχολεία, γίνονται προεκλογική προπαγάνδα...

Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες το Μάιο, όπως όλα δείχνουν, έχουμε να υποστούμε βροχή ευχαριστιών προς τη Δημοτική Αρχή, γιατί όπως έχει υποχρέωση, φροντίζει να βάψει, να επισκευάσει τις τουαλέτες, να αλλάξει το χαλασμένο καυστήρα και μια σειρά από άλλες επεμβάσεις, απαραίτητες για τη λειτουργία των σχολείων μας.

Και επειδή μας περνάνε φαίνεται για ιθαγενείς και εμφανίζονται σαν να μας κάνουν χάρη, για όσους δεν ξέρουν, μαζί με τις αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στους Δήμους, περιλαμβάνονται οι λειτουργικές δαπάνες και η συντήρηση-επισκευή των σχολείων με χρηματοδότηση του Κρατικού Προϋπολογισμού από τους θεσμοθετημένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του, κατανέμει την ετήσια αυτή χρηματοδότηση, στα Σχολεία της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ναυπλιέων.


Τα επισημαίνω αυτά γιατί θεωρώ πρόκληση το να εμφανίζεται ο Δήμαρχος κύριος Κωστούρος και η "εντεταλμένη" σύμβουλος κυρία Ράλλη, ως ευεργέτες που πρέπει να τους ευχαριστούν κάποιοι γονείς, επειδή φροντίζουν να έχουν τα σχολεία τα αυτονόητα και απαραίτητα για να μπορούν να λειτουργήσουν και μάλιστα, χωρίς χρήματα που έχουν δοθεί από το Δήμο...

Είναι προσωπικά θέματα και επιλογές του Δημάρχου και της Υπεύθυνης ή είναι συλλογικές θεσμοθετημένες διεργασίες που προβλέπονται και ακολουθούνται σε κάθε Δήμο που λειτουργεί με διαφάνεια και δημοκρατική υπευθυνότητα;

Από που και ως που, "Ο Δήμαρχος Ναυπλίου κος Κωστούρος σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες." υπάρχουν αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων; Πότε και με ποια διαδικασία ξεκίνησε η συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία;

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Δήμου Ναυπλιέων για το 2018 θα αποδοθούν στις Σχολικές Επιτροπές 333.872,18 Ευρώ, χρήματα όλων μας για να λειτουργήσουν τα σχολεία των παιδιών μας.

Αν δίνονταν επιπλέον χρήματα από το Δήμο για τα σχολεία μας, όπως και για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού για παράδειγμα, ε τότε χαλάλι να πούμε και ένα μπράβο, τώρα όμως, να λέμε ευχαριστώ για την "Τοποθέτηση ταμπλό στις αίθουσες διδασκαλίας" και αυτό να δημοσιοποιείται σαν κατόρθωμα, νομίζω ότι μοιάζει με κοροϊδία.

Για να δούμε πόσες άλλες τέτοιες ευχαριστίες θα ακολουθήσουν μέχρι τις εκλογές...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Ναυπλίου κο. Κωστούρο και την Υπεύθυνη της Σχολικής Επιτροπής κα. Ράλλη για όσα έχουν προσφέρει στο σχολείο μας, για την ειλικρινή δέσμευση τους απέναντι μας και την αναγνώριση του έργου του συλλόγου, που έχει ως μοναδικό σκοπό, τα ίδια τα παιδιά μας.

Prefadoros

Η ανακοίνωση ολόκληρη:

Την Τετάρτη 24/10/2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου συνάντηση μεταξύ της Υπεύθυνης της Σχολικής Επιτροπής, του Δήμου Ναυπλιέων κας Ράλλη και μελλών του Συλλόγου μας .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το Σχολείο μας και έγινε αναφορά στα έργα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τον Δήμο.

Συνοπτικά σας αναφέρουμε το έργο το όποιο έχει πραγματοποιηθεί:

-Βάψιμο του σχολικού κτιρίου, εσωτερικά και εξωτερικά.
-Τοποθέτηση ταμπλό στις αίθουσες διδασκαλίας.
-Συντήρηση του συστήματος πυρόσβεσης.
-Αντικατάσταση λέβητα.
Επίσης σας ενημερώνουμε, ότι άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου. Ο Δήμαρχος Ναυπλίου κος Κωστούρος σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Ράλλη δεσμεύτηκε στο σύλλογο μας για τα ακόλουθα:
-Άμεση επισκευή των τουαλετών. Αύριο τεχνικοί θα επισκεφτούν το συγκεκριμένο χώρο.
-Θα τοποθετηθούν προτζέκτορες στις αίθουσες που δεν υπάρχουν .
-Θα τοποθετηθεί θυροτηλέφωνο στη κεντρική πόρτα του σχολείου ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτό.
-Θα διαμορφωθεί ο κήπος.
-Θα γίνουν προσπάθειες για τη διάνοιξη του χώρου στάθμευσης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Ναυπλίου κο. Κωστούρο και την Υπεύθυνη της Σχολικής Επιτροπής κα. Ράλλη για όσα έχουν προσφέρει στο σχολείο μας, για την ειλικρινή δέσμευση τους απέναντι μας και την αναγνώριση του έργου του συλλόγου, που έχει ως μοναδικό σκοπό, τα ίδια τα παιδιά μας.