Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Οι εκλεκτοί των απευθείας αναθέσεων το ισχυρότερο όπλο της παράταξης Κωστούρου για τις εκλογές...

Μου ζήτησαν επίμονα πολλοί συμπολίτες να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία των απευθείας αναθέσεων, που σαφώς επηρεάζουν, εκτός από την οικονομία του Δήμου Ναυπλιέων και τι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Δηλαδή τα ποσά και ποιοι είναι οι αποδέκτες των απευθείας αναθέσεων από την περιοχή μας, ποιοι έχουν συμφέρον, ως προνομιούχοι προμηθευτές του Δήμου, να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς.

Φυσικά όλα είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και όποιος θέλει μπορεί να ψάξει και να τα βρει, εγώ δεν πρόκειται να κάνω τέτοιου είδους χάρες σε κανέναν, θα δημοσιεύσω στοιχεία που δεν στοχοποιούν, δείχνουν όμως το πλέγμα συμφερόντων που έχει στηθεί γύρω από το Δημοτικό χρήμα και τις στρεβλώσεις στην άσκηση ισότιμης και δίκαιης πολιτικής προς όλους τους Δημότες.


Τα γενικά στοιχεία του συνόλου των απευθείας αναθέσεων του Δήμου Ναυπλιέων για το 2018, τα δημοσίευσα εδώ, 2.056.750 Ευρώ έδωσε με απευθείας αναθέσεις ο Δημήτρης Κωστούρος το 2018 και άλλα 1.294.280 Ευρώ οι Δημοτικές Επιχειρήσεις...

Από τα 3.351.030 Ευρώ του συνόλου των αναθέσεων για το 2018, τα μισά περίπου, 1.734.146 Ευρώ αφορούν απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές της περιοχής μας.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί και δείχνουν ότι υπάρχει σε κάθε οικονομικό κλάδο, μια ομάδα επαγγελματιών που απορροφά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των απευθείας αναθέσεων του Δήμου, υπάρχουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις που εισπράττουν από το Δήμο Ναυπλιέων, πάντα με τη μορφή των απευθείας αναθέσεων δηλαδή της επιλογής του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, 40, 60, 80 και 100.000 Ευρώ ετησίως!!!

Να το θέσω σαν ερώτηση, αλλά όλοι γνωρίζουν την απάντηση, "είναι δυνατόν όλες αυτές οι αναθέσεις να μη δημιουργούν σχέσεις διαπλοκής ή έστω αλληλοϋποχρέωσης, μεταξύ αυτού που αναθέτει και αυτού που δέχεται τη δουλειά;" όταν αυτές επαναλαμβάνονται και αφορούν μεγάλα ποσά; Και πόσο αλλοιώνεται η λειτουργία της αγοράς με την εύνοια σε κάποιους και αδικία σε άλλους επαγγελματίες; Έχει το ηθικό δικαίωμα ένας Δήμαρχος τέτοιων παρεμβάσεων;

Ο Νόμος με τα παράθυρα του και με τη μη ακριβή εφαρμογή του, "επιτρέπει" να γίνονται τέτοιες αναθέσεις, το θέμα όμως είναι αν είναι ηθικό και ισότιμο απέναντι στους Δημότες...

Δεν χρειάζεται νομίζω κάτι περισσότερο, δείτε τον αριθμό των ντόπιων προμηθευτών, που έχουν πάρει κάποια ανάθεση πάνω από 500 Ευρώ και δείτε πόσο λίγοι, σε σχέση με το σύνολο, είναι αυτοί που απολαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος από το Δημοτικό χρήμα.

Οι απευθείας αναθέσεις του 2018, (δεν συμπεριλαμβάνονται διάφορες άλλες προμήθειες):


Το ισχυρότερο όπλο για τη διεκδίκηση και πάλι της Δημαρχίας, από ένα Δήμαρχο που σε πέντε χρόνια θητείας δεν έχει να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο, είναι η σχέση και υποστήριξη του, από αυτούς που εισέπραξαν από τον πακτωλό των απευθείας αναθέσεων.

Για να μην κοροϊδευόμαστε κιόλας...

Prefadoros

Υ.Γ. Φυσικά οι απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και το 2019.