Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το μποζόνιο του Χιγκς

Συνάντησα προ ημερών στην Παραλία του Ναυπλίου το Δημήτρη το Νανόπουλο.

Ο Prefadoros δεν έχασε την ευκαιρία και τον "βομβάρδισε" με ερωτήσεις για το CERN και τις έρευνες που γίνονται εκεί.

Για τους καλοθελητές να πω ότι Θεωρητικός Φυσικός Νανόπουλος έρχεται συχνά στο Ναύπλιο όπου έχει και σπίτι και ο Prefadoros τον γνωρίζει αρκετό καιρό.

Ευγενέστατος και χείμαρρος στο λόγο μου είπε ότι υπάρχουν καταπληκτικά πράγματα που έχουν αποδειχτεί και τα οποία επεξεργάζονται οι 3.000 Επιστήμονες πριν ανακοινωθούν επίσημα.

Επίσης ότι υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες γιατί τα πειραματικά δεδομένα ίσως ανατρέψουν και κρατούσες κοσμοθεωρίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έδειξε ότι είναι πεπεισμένος για την ύπαρξη του μποζόνιου του Χιγκς και ότι είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί και πειραματικά.
  
Σήμερα λοιπόν διαβάζουμε ότι υπάρχουν ήδη αρκετές ενδείξεις για την ύπαρξή του από ανακοινώσεις ταυτόγχρονα στο CERN και Fermilab των ΗΠΑ.

Τι είναι και τι σημαίνει πρακτικά το μποζόνιο του Χιγκς;

Είναι ένα σωματίδιο για το οποίο μίλησε πρώτος ο Άγγλος Φυσικός Πήτερ Χιγκς πριν από 45 χρόνια που εξηγεί την ύπαρξη μάζας στην ύλη και μπορεί να βρεθεί σε πολύ υψηλές ενέργειες όπως αυτές που υπήρχαν όταν έγινε η "Μεγάλη Έκρηξη".

Η πειραματική του απόδειξη σημαίνει ότι όντως υπήρξε η "Μεγάλη Έκρηξη".

Εσείς νομίζετε ότι επειδή ο Prefadoros ασχολείται κυρίως με τα πολιτικά πρόσωπα αυτά είναι και τα ενδιαφέροντά του;

Κάθε άλλο, υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα στη ζωή που το να ασχολείσαι με τους πολιτικούς μοιάζει μάλλον με χάσιμο χρόνου, έλα όμως που οι πολιτικοί κανονίζουν τη ζωή μας.

Σήμερα έφυγε και ο πολύ μεγάλος Κακογιάννης που με τις ταινίες του έδωσε στην "έρημη" αυτή πατρίδα παγκόσμια καλλιτεχνική αναγνώριση και στον κινηματογράφο.

Θυμάμαι το 1960 στην οδό Βασ. Όλγας στο Ναύπλιο, εκεί που είναι σήμερα ο Κακαναράκης, ο Μιχάλης Κακογιάννης μας είχε βάλλει, όλη την πιτσιρικαρία της γειτονιάς, να παίξουμε ποδόσφαιρο στα γυρίσματα της Ερόικα.

Προχθές έφυγε και η Έιμι Γουάινχαουζ στα 27 της όπως και η Τζόπλιν, ο Μόρισσον και ο Χέντριξ.

Αυτή η τεράστια φωνάρα με τις δικές της επιλογές ζωής και τον πρόωρο θάνατο.

Α, το Κόπα Αμέρικα πήρε η Ουρουγουάη, μακράν η καλύτερη ομάδα της Αμερικής εδώ και χρόνια.