Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

"Να περιοριστεί η κυριαρχία προβληματικών κρατών Ευρωζώνης προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.

«Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ» υποστηρίζει."




Τα έχω γράψει πολύ καιρό τώρα και τα συζητάμε όλοι πλέον ότι απώτερος στόχος των Μνημονίων και οι ρυθμίσεις για την αποφυγή της συνολικής χρεοκοπίας είναι τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει το Ελληνικό κράτος, η μείωση του κόστους εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων και ο περιορισμός της Εθνικής κυριαρχίας.

Η ωμή ομολογία αυτών των στόχων έρχεται από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και συμπληρώνεται από τα δεκάδες δημοσιεύματα για Γερμανική απόβαση μέσω επενδύσεων στα φιλέτα του Ελληνικού δημοσίου.

Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι Γερμανοί και οι άλλοι εταίροι μας στην ΕΕ, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς.

Εμείς δυστυχώς με τα αλλεπάλληλα λάθη του τελευταίου χρόνου οδηγούμαστε στα νύχια του αδηφάγου διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου και στην αποδυνάμωση της Εθνικής μας θέσης ως μελών υποτίθεται και του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης.

Το κακό είναι ότι τα κόμματα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που φέρουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και ο ΛΑΟΣ συμπορεύονται στο ξεπούλημα παρά τις κάποιες ανέξοδες εθνικιστικές κορώνες.

Το μέλλον μας και των επόμενων γενεών όχι μόνο έχει υποθηκευτεί οικονομικά και χωρίς διέξοδο αλλά φαίνεται να υποθηκεύεται και το κυριότερο στοιχείο της υπόστασης ενός κράτους αυτό της Εθνικής κυριαρχίας.

Εν αναμονή λοιπόν των Γερμανών, έρχονται χωρίς ερπύστριες αυτή τη φορά.