Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Ναυπλιέων, εκεί που τα αφήσαμε

Πέρασαν κοντά τέσσερις μήνες από τις εκλογές και τίποτα δεν μοιάζει να αλλάζει, μόνο καμιά δεκαριά καινούργιοι Σύμβουλοι που τρέχουν να πιάσουν πρώτες θέσεις σε κάθε ευκαιρία.

Τώρα που κάθεται ο κουρνιαχτός του τουριστικού ρεύματος φαίνεται ότι συνεχίζουμε από κει που αφήσαμε το Δήμο, αλαζονεία, ανεπάρκεια, μετριότητα, καμιά ένδειξη αλλαγής, τα ίδια και τα ίδια, επαναλήψεις και στενοί ορίζοντες.


Καλά ρε Prefadore, πότε πρόλαβες και έβγαλες τα συμπεράσματα; Είναι απλό ρε παιδιά, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, μόνο η γνώση προσώπων και νοοτροπίας φτάνει, μαζί με τα πρώτα δείγματα, όπως τις μικροπρέπειες στην εκλογή των οργάνων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μακάρι να πέσω εγώ έξω, μακάρι να έχω άδικο για το καλό του Δήμου, μακάρι να τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα δούμε.

Όμως όλα δείχνουν ότι πάμε για μια από τα ίδια, ο Δήμαρχος εγκλωβισμένος σε υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις πρέπει να σπάσει πολλά αυγά, πάρα πολλά αυγά, αν φυσικά θέλει να αλλάξει πράγματα και κατεστημένα, που και ο ίδιος δημιούργησε όταν είχε ισχνή πλειοψηφία.

Οι επιλογές μέχρι τώρα, κυρίως Αντιδημάρχων, επιβεβαιώνουν ότι ο Δήμαρχος προσπαθεί να ισορροπήσει από την αρχή τις φιλοδοξίες των Συμβούλων του, κάτι που προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του μακρού χρόνου, δυόμιση χρόνια της θητείας, αν βέβαια ισχύσει και δεν έχουμε το προηγούμενο της παραίτησης πάνω στο χρόνο της Δημαρχίας Αναγνωσταρά.

Όσον αφορά τον Prefadoro μην περιμένετε να ξαναμπεί στο τριπάκι κάθε μέρα να γράφει τα στραβά και ανάποδα που διαπιστώνει στη λειτουργία του Δήμου, όταν το έκανα είχα λόγο να μην ξαναβγεί μια Δημοτική Παράταξη που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε κατώτερη της πόλης του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής.

Μπορεί η προπαγάνδα να έπεισε πολλούς ότι ήταν προσωπικό θέμα του Prefadorou με τον Κωστούρο, ήταν αυτοί που κυρίως δεν διάβαζαν Prefadoro και που αν διάβαζαν θα ήξεραν ότι για χρόνια έγραφα πρώτα για τον Αναγνωσταρά και μετά για το σημερινό Δήμαρχο, σαν επικεφαλής μιας νοοτροπίας Αυτοδιοίκησης που είναι τελείως αντίθετη με τη δική μου, πάντα αναλυτικά και εμπεριστατωμένα.

Άλλωστε για τα περισσότερα θέματα που απασχολούν ένα Δήμο έχω αναφερθεί τόσες φορές, με παραδείγματα και ντοκουμέντα που θεωρώ περιττό να τα επαναλαμβάνω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε και όποιος θέλει μπορεί να καταλάβει.

Από τη στιγμή που οι συμπολίτες μου έκαναν την επιλογή τους, με τόσα στοιχεία που είχαν για να αποφασίσουν με γεια τους και χαρά τους, ο Prefadoros απλά θα συνεχίσει να γράφει τη γνώμη, την άποψη του με χιούμορ και πάντα σεβόμενος την προσωπική ζωή όλων, όπως έκανα μέχρι τώρα.

Όποιος θέλει διαβάζει, όποιος δεν θέλει, παρακάτω...

Prefadoros